- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
G@bi90MR #4966 üzenetére
Emlékeim szerint nem nagyon van számottevő különbség a MHz-ek között, az alacsonyabb időzítések meg noti esetében ugyebár nem értelmezhetők, lévén a BIOS-ban valószínűleg nem lehet állítani. Amúgy is inkább AMD-nél lehetett észrevenni, de ott is inkább csak FPS-ben.
De miért kérded?
266-os ramokat találtál a hirdetések közt? Csak mert úgy rémlik, egy notiban akarsz bővíteni memóriát, nem?Itt majd megnyugtatnak:
http://itcafe.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.htmlTaláltál Pentium M 770-es processzort?
Az szép.
Nekem is az van édesapámék gépében odahaza, de azóta se nagyon láttam hirdetésekben szinte sehol. Ha mégis, akkor meg durván túlárazva, akárcsak a 780-ast. :/ -
Tim82
félisten
válasz
G@bi90MR #4963 üzenetére
Szívesen.
sagvary: az azért furcsa, mert ugyanolyan Intel chipset-tel, mint amilyen a FS Lifebook-odban van (Intel 855GME/855PM, most nem tudom fejből, hogy melyik a kettő közül) szerelt Thinkpad T42-ben is használtam a linkelt 320 GB-os WD IDE vinyót és nem volt gondja a címzéssel, a teljes 320 GB-ot kezelte. Igaz, én már Win 7 32 bittel használtam, de XP SP2-SP3-nak sem kellene gondot okozzon.
-
Tim82
félisten
válasz
G@bi90MR #4954 üzenetére
Akkor vegyük sorra.
- Celeron M 380 -> Pentium M 780
- ajánlott egy BIOS-frissítés. Ami a hűtést illeti, én írnék a helyedben az Asus Magyarország ügyfélszolgálatánal egy emailt, miszerint meg tudják-e mondani, hogy az adott Asus noteszt csak egyféle, vagy többféle hűtéssel szerelték, a kiszerelés függvényében. Ha egyfélével, akkor nyert ügyed van.
- viszont a Pentium M 780 qrvadrága cucc. Nekem is volt, még Thinkpad T43p-ben használtam (véletlenül sikerült viszonylag olcsón rátenyerelnem és amikor eladtam a procit, jó felárral gyakorlatilag pár napon belül elvitték). Ne lepődj meg, ha 10k alatt nem találsz belőle.
- 512MB SO-DDR333 -> 2x1GB DDR400MHz
- fog menni a 2*1 GB is, csak valószínűleg visszaveszi a RAM-ok sebességét (nem DDR400-ként, hanem DDR333-ként fognak futni). De ha újonnan veszel, 1 GB-os CSX márkájú DDR333 modulok jelenleg valamivel 7k alatt kaphatóak.
"Hard Drive 60 / 80 /100 GB supported" olvasható, tehát csak max 100GB háttértár pakolható be?
- nincsen semmilyen limitje a chipset-nek (ilyesféle gond utoljára a Tualatin előtti Pentium III generációnál volt valós), pusztán annyi a gond, hogy IDE notivinyót kezel. Ár/érték arányban a Samsung HM160HC a legcélszerűbb. A legnagyobb IDE notivinyó a Western Digital WD3200BEVE, amelyik egyben a leggyorsabb is, de itt is heroinárra számíthatsz, mint a Pentium M 780 CPU-nál.
- integrált audió -> PCMCIA hangkártya
- bármilyen PCMCIA-s hangkártyát gond nélkül le fog tudni kezelni a Windows.
Viszont a mobilitást (már amennyire egy ilyen méretű/súlyú noti esetén beszélhetünk mobilitásról) korlátozni fogja persze.
Probléma nélkül felhúzható erre a gépre a Win 7, vagy van ami a benne levő dolgok közül nem támogatott?
- a SiS chipset okozhat gondokat, de egy próbát érdemes vele tenni. A hasonló korú Intel vagy AMD chipset-es notebook-okkal nincsen semmilyen probléma (bár az akkori Intel integrált megoldásokat nem igazán csípi a Win 7 (Intel Extreme Graphics 2 ill. GMA900), így generic vga driver-rel fut rajtuk. Ami annyit tesz, hogy nincsen Aero, na bumm.
-
válasz
G@bi90MR #4956 üzenetére
Az a SiS chipset 2×1GB ramot kezel.
A Pentium M-ek picivel magasabb TDP osztályba tartoznak, de valószínűleg nem lesz a hűtéssel gond.
BIOS-t nem tudsz frissíteni, csak egyféle BIOS érhető el hozzá.A Windows 7 felmegy rá, de aztán majd meglátjuk, h drivereket is talál-e magának, vagy netről kell vadászni hozzá; én bátran belevágnék egy Win 7-be.
Az integrált audió nem jó? Minek a PCMCIA kártya?
-
eketomy
senior tag
válasz
G@bi90MR #4954 üzenetére
Elméletileg a proci belerakható bios frissítés nélkül, csak úgy mint a memória! HDD-ből is sztem vinnie kell a 160GB-osat, (max ahhoz kellene a bios frissítés)
annyi hogy memóriából azt kellene megnézni, hogy viszi-e az egybe 1gb-ot vagy csak a 2x512mb-ot (sztem csak az utóbbit kezeli)
ezt most csak úgy mondom, hogy még nem néztem utánna pontosan a laptopod tipusának, de ezek olyan dolgok amiket alapból lehet bővíteni, persze bizonyos keretek között! üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Dell WD19S / 180W adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest