- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
sz.viktor #5927 üzenetére
Konkrétan azt a választ kaptad a Thinkpad-topikban, hogy nyugodtan tehetsz bele DDR2-800-as RAM-ot is és gond nélkül fog működni, nem azt, hogy 800-as FSB-n fogja járatni is azt a RAM-ot a T61-ed.
A chipset (Intel 965GM/PM stb.) 667 MHz-es FSB-n fogja járatni a gépbe tett RAM-okat.
Csak a pontosság kedvéért jegyzem meg, nem kötekedni kívántam. Clown kollégának is T61-e van, valószínűleg tapasztalat alapján írta, hogy a 800-as modulokkal nem lesz gond.
-
válasz
sz.viktor #5927 üzenetére
CPU-Z programot tegyél fel, az kiírja.
Notikban a BIOS-ban nincs ilyen opció, sztem nem fogja írni, esetleg bekapocsláskor a post képernyőn asszem írja.
De ha a BIOS-ban a post le van tiltva, és csak a gyártó logóját mutatja, majd utána már egyből azt, ahogy bootol a Windows; akkor engedélyezd a BIOS-ban a post képernyőt.De én a CPU-Z-t ajánlom, az általában pontos.
Esetleg az AIDA64 is jó, de annak az ingyenes verziójából asszem ezen a ponton nem lehet kiolvasni épp hány MHz-en hajtja a ramokat.
De lényegtelen, én mindenesetre felírtam magamnak a jegyzeteimhez, h a géped chipsete viszi a 800MHz-es ramokat is.
Köszi, h visszajeleztél. -
válasz
sz.viktor #5913 üzenetére
Mellérakhatod, semmi extra, nem baj, ha különbözők a modulok.
Itt egy video arról, hogy kell szerelni:
http://www.youtube.com/watch?v=2p9QgkeVKkQMondjuk amit vettél hozzá 2GB-os modul, az 800MHz-es.
A gép chipkészlete viszont csak 667MHz-ig támogatja a ramokat.
Ez általában úgy megy, h majd csak 667-en hajtja a notid a 800-as ramot.
Vagy el sem indul. Ez ritka, de sajnos van ilyen.
Viszont nem kell aggódnod, tönkre nem tud menni ettől sem a ram modul, sem a notebook.
Nyugodtan próbáld bele.Esetleg ha nem indul a gép a két rammal együtt, akkor vedd ki az 512-est, és csak szólóban a 2GB-ost próbáld meg. Ha megy, akkor oké, ha nem akkor ez van.
-
eketomy
senior tag
válasz
sz.viktor #5744 üzenetére
Hát akkor már netszesebb a dolog, elképzelhető hogy menne, de mindenképp ki kellene próbálni vásárlás előtt, mert az is lehet hogy nem menne!
Mondjuk ez attól is függ hogy hány mhz-esek a ramok! Mert másik MHZ-en már más az időzítés is, szal egy szónak is száz a vége ki kellene próbálni mindenképp vásárlás előtt!
-
-
eketomy
senior tag
válasz
sz.viktor #5740 üzenetére
A laptopok 80-90%-a nem kényes a különböző márkájú memóriákra, szal gond nélkül fut dual-ban.
Nem hiszem hogy a te laptopod pont a 10%-ba esne, de én ilyenkor mindig azt szoktam javasolni hogy vétel előtt nem árt kipróbálni, mert ha netán tényleg nem mennének együtt akkor nem muszáj megvenni. (persze hogy ha erre van lehetőség)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardcore café
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest