Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _XXXXX_

tag

válasz Zsolti1987 #4821 üzenetére

Jah tudom, hogy a terheléstől függ, csak azért írtam, hogy nem konstans a hangja, tehát nem csak én képzelem azt, hogy rossz a hangja, hanem valóban az. Jah megolajozhatnám a régit, de szerintem egy hetet kibír így is vele, ha keveset van használva. Nem is nagyon van itthon olaj azt hiszem. Elvileg a hét második felére tudok szerezni máshonnan teljesen újat, garanciával tokkal vonóval. Köszi!

(#4819) börik39: Jah 16k-t biztos nem ér a cucc, mint ahogy írja Zsolti1987 is. Sokszor egy fajta zsanérral szerelnek több hasonló notebookot is. Lehet itt a hardverapró-n is lehetne találni bontottan, csak fel kellene túrni hozzá.

• _XXXXX_

tag

válasz Zsolti1987 #4814 üzenetére

Mai reggel szóltak, hogy szörnyű hangja van az "új" ventilátornak. Valóban gyorsan kiszedtem a gépből úgyhogy közben működött. A kerregés hangját a hőcső erősítette fel, hogy mellé van a laptopban szorítva. Viszont ettől függetlenül ugyanúgy rossz hangja van és rezonál is egy kicsit így kézbe fogva a ventilátor. Ahogy mozgattam a kezembe úgy változott, hogy mennyire kerreg vagy zörög. Kipróbáltam a régivel is azzal ez a jelenség nem jött elő, az csak rendesen fújja a levegőt, így most újra visszaraktam a régi ventilátort ( pár nap úgyis elkezd haldokolni újra). Az "új" ventilátort pedig megetetem a gazdájával, mert ez egy használt szar és nem új... és rendelek egy valóban újat máshonnan. Thx az ötletet!

#4817 börik39: Az alábbi linken találtam egy használt zsanért, nem tudom milyen állapotban lehet, de sajnos az ilyen alkatrészek nem nagyon szoktak olcsóak lenni se újonnan se használtan. Nem tudom megéri-e cserélni. [link]

Kerestem egy service manual-t hozzá amiben le van írva képekkel illusztrálva, hogy kell szétszedni. Végül is miután lebontottad a billentyűzet és a felső panelt felette, utána már kitudod csavarni a zsanérokat tartó csavarokat és így már kijön a kijelző. A monitornak meg a két oldaláról kell lebontani a zsanérokat, ha jól láttam a rajzon. Nagyon nem néztem meg bevallom, csak átfutottam rajta. Nem nehéz annyira notebookot szerelni, csak idő kell hozzá és ha elakadsz itt a manual amit linkelek neked :) Ha bonyolultnak tűnik a leírás akkor keress valakit aki meg csinálja vagy ha boltban veszed lehet kicserélik ingyen is vagy kisebb összegért.
    service manual

• _XXXXX_

tag

válasz Zsolti1987 #4814 üzenetére

Nem igazán rezonálás hallatszik, ez inkább olyan mintha csapágyas lenne a ventilátor. Az ötlet jó és kipróbálom, csak ez egyelőre még nem kerreg annyira, mint az előző, de hátha sikerül megtalálnom házon kívül is a mostani kerregési szögét. Mert pl ha felfektetem a monitorára a notebookot akkor nem kerreg. Köszi amúgy az ötletet!

• _XXXXX_

tag

válasz eketomy #4813 üzenetére

Szedtem már szét meg raktam már össze 1-2 notebookot és nem igazán találkoztam sose ilyesmi problémával. Meg amúgy is, most akárhogy rakod be a ventilátort a gépbe vagy be se rakod nemfog kerregni. Itt meg ahogy mozgatom jobbra balra a laptopot úgy változik a hangszíne. Egy normális hűtésnél tökmindegy mit csinálsz a notebookkal dobálhatod is, akkor is ugyanúgy konstans fújja a levegőt, de nem kerreg. Magyarul elvan kopva a ventilátor szerintem. Csak már a második ugyanolyan szart kaptam meg és már kételkedek benne, hogy betudok-e csavarni két csavart. Vagy tényleg csak át akarnak verni amire van gyanúm.

A cég nevét pü-ben elküldöm.

• _XXXXX_

tag

Szevasztok!

Kicsit kezdek nem türelmes lenni így nem olvastam még utána csak gyorsan írok ide, mert kíváncsi vagyok a véleményekre. Lehet rossz topikban járok, de ha tudtok alkalmasabbat jelezzétek köszi!

Van egy futjitsu amilo pro v2030-as laptopom, aminek elkezdett kerregni a ventilátora elég csúnyán majd ez egyre fokozódott a kávé főző szindróma. Gondoltam én veszek bele egy újat. A vaterán találtam valami bajai boltot aki árul új ventilátorokat egy hónapos garanciával. Rendeltem egyet beleraktam a gépbe, tök jól el is volt egy hétig körülbelül. Majd elkezdett az is kerregni. A dolog 2 hét után eljutott odáig, hogy nem is forgott a ventilátor és a hőmérséklet meg is szaladt 73 fokig mire ki lett kapcsolva. Nézegettem, de nem volt megragadva így hagytam tovább. Pár nap múlva már 81 fokra jutottunk el és szintén nem forgott a cucc. Visszaraktam a régit ezt a vackot meg vissza küldtem, hogy cseréljék ki. Az eredeti ventilátor legalább nem hal meg és nem hagyja túlmelegedni a gépet, csak szar a hangja (és gondolom előbb utóbb megfog halni). Most megjött az új ventilátor, berakom a gépbe tök jó. Majd elkezdem hallani, hogy ez is kerreg néha. Ahogy mozgatom a notebookot feldöntöm elfordítom az oldalára, úgy változik, hogy kerreg-e vagy nem-e vagy, hogy mennyire kerreg. Na most én vagyok a hülye és nem tudom, hogy kell betekerni egy ventilátornál a két csavart, hogy a helyén legyen vagy ismét egy vackot kaptam?

A gép tiszta és egy asztalon használjuk és nem áll derékig a porban sem. Most az asztalon egy újnak titulált ventilátor nem zöröghet szerintem semmiféle formában. Nap mint nap laptopok között dolgozok tudom, hogy nem lehet ilyen hangja egy egészséges cuccnak. A két csavar amit be kell tekerni azon nem nagyon van mit elrontani szerintem, vagy valamiről tudnom kellene? Nem mozog, nem lötyög, teljesen stabil helyen van, el nem tudom képzelni azt, hogy ne azért kerregne, mert szar volna vagy ha van valami trükk vagy ötletetek világosítsatok fel mielőtt letépem valakinek a fejét, hogy miért kaptam szerintem már megint rosszat. Előre is köszi a választ és elkezdek google-zni, hogyan is kell ventilátort szerelni, biztos túl amatőr lehetek...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés