- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Azt lehet tudni, h a TL-60-as az melyik fajta?
A Trinidad (90nm), vagy a Tyler (65nm) magos?
(A TL-60-ból mindkét féle készült S1G1-es foglalattal.)A TL52-es 90nm-es, ha a TL-60-as 65nm-es, akkor ez okozhatja a gondot.
Nem mintha ennek bármi köze lenne az FPS-számokhoz, ill. a fagyásokhoz, de más magyarázatot nem tudok adni. Valamiért a chipsetnek nem tetszik. (Talán a minimálisan eltérő feszültség értékek miatt.) Mondanám, h procicserekor egy BIOS resetet illik alkalmazni, de laptopoknál ugyebár ez nem opció.Esetleg egy újrarakott oprendszerrel lehet én is megpróbálkoznék, hátha.. de nem logikus akkor sem amit írtál. A proci belső felépítése ugyanaz mint a réginek, még a Hypertransport is ugyanakkora, és mivel az órajel is nőtt, nem lenne szabad rosszabb eredményeket kapnod.
Hiba a mártixban. :/ -
eketomy
senior tag
Szóval akkor egy 10-15fps-el kapsz kevesebbet. Mindenképp ajánlatos egy win7 reinstall és ha utána is kevesebbet kapsz akkor ott valami más probléma lesz. Mennyivel erősebb ez a mostani proci a régebbitől?
Nézz egy élményindexet, hogy mennyivel kapsz több pontot a cpu-ra úgy hogy elvileg most már az erősebb van a gépben! (ha többet kapsz, akkor sztem egy win reinstall megoldja a gondot, ha kevesebbet kapsz akkor megkell nézni a proci részletes adatait a régi procihoz képest) -
_seth_
veterán
Említett notiban már a TL60=>TL64 csere is pozitív változást hozott játékban.
Ui.:
Acer 5552G notimban az eddigi 4-ről 8 gigára bővítettem a ramot, a vinyót pedig 500-ról 750 gigára
MSI Windbe ismét került egy 2 gb 800 mhz-es modul így ismét működik a +24% tuning
Párom HP gépébe pedig az eddigi 2 giga helyett lesz 3 giga ddr 2 ram + raktam bele egy új akkut és kapott egy új töltőt is
Ami még lesz: az új szerzemény asus 1215n netbookba a jelenlegi 2 gb ddr3 helyett majd 4 giga lesz benne
-
eketomy
senior tag
Hát azt tudni kellene hogy mennyi fps-el kapsz kevesebbet a játék közben, mert ha nem nagy az eltérés akkor azzal nem kell foglalkozni. Az nem egyenesen arányos ha egy erősebb procit veszel a gépbe hogy jóval több fps-t is fogsz kapni ez kicsit összetettebb dolog. Lehet hogy ha új op rendszert telepítenél akkor máris több fps-t kapnál, vagy a játékot kellene újra telepíteni ill. új driverek főleg vga stb...
Milyen játékkal játszol és mennyi azaz annyi fps? -
Milyen chipsete van a gépnek?
CPU-Z-t tegyél fel, azzal kiolvasható.Egyébként a legtöbb notinak nem okoz gondot, ha 800MHz-es ramokat beleteszünk, de a chipset csak 667-es. Majd 667-en fogja hajtani.
Viszont előfordult régebbi chipsetek esetében, h egyszerűen el sem indult a gép.Célszerű belepróbálni, mielőtt kifizeted.
Ha az aprók közt keresel ramot, erre biztosan adnak lehetőséget, főleg ahogy elnéztem, pesti vagy, ott ez megoldható (általában). -
eketomy
senior tag
Nem, ezek mennek külön-külön is nem csak párban! Az sem baj, ha nem u.olyan a frekvenciájuk, lehet pl az egyik 667-es a másik meg 533mhz-es, ilyen esetben mind a két ram a kisebb frekin fog menni!
A márka is lehet eltérő általában a laptopok 80-90% nem kényes az ilyenre!
Szvsz, ha veszel 2új ramot akkor inkább két u.olyan frekvenciájút vegyél, mint márkájút, persze az a legeslegjobb ha minden megegyezik -
-
eketomy
senior tag
Erről csak úgy tudsz 100%-osan megbizonyosodni, ha leszeded a notid hátulját és megnézed hogy cserélhető vga van-e benne!
itt egy video a cserélhető vga cseréről! (ha látsz ilyet a notidban akkor cserélhető)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Nintendo Switch 2
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo 3
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest