Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #8557 üzenetére
...melybe SSD lenne pluszba beépítve.
Majd mondja viewed ha rosszul értelmezem, de úgy vettem ki ez alapján, hogy a winyó mellé lenne. Akkor pedig az SSD-nek kell a winyó helyére menni, a DVD meghajtó helyére pedig a winyónak. Ehhez viszont kellene egy optibay. Kérdés, hogy az adott típusba mekkora való. De erős a gyanúm, hogy a szokásos 12.7mm kell bele.Driftmester: Itt már válaszolt Thunderzolee.
-
vomir1
tag
válasz
Thunderzolee #8551 üzenetére
Köszi az infót!
akkor egy ilyet rendelek is !
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8549 üzenetére
Kösz az infót.
Közben tájékozódtam és valóban, ha jobbat akarok, akkor a +150K kategóriában kell gondolkodnom. -
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #8542 üzenetére
Az, hogy egy Broadcom BCM4313 van benne, ami ráadásul nem is működik rendesen.
Folyamat csak 38-65 mbps között mozog és ez a max., de a sebesség még a kisebb gond, sajnos a hatótávolsága is nulla. Szeretnék valami értelmes,stabil,normális wifi-adaptert hozzá és ha lehet, akkor már egyből ac-t tennék bele, hogy a jövőben ezzel se legyen gond. Ha visszaküldeném gariba, akkor 3 hétig nem lenne gépem és szvsz ugyanúgy egy f*s broadcom-t raknának bele vissza..
-
Naughty9011
tag
válasz
Thunderzolee #8530 üzenetére
Jelentem ma kicsereltem vegre!!! A4-3305M upgrade to A8-3520M 100 Lei volt a proci az Ebayrol ami 7000 Ft postaval egyutt! Szett kellet szedni teljesen minimum 50 csavar biztos volt , csak az alaplap maradj a kezemben, de legalabb kitakaritottam! Megerte!!! Bekapcsolas utan semmi beallitas nelkul ment mint az allat , nagyot gyrosult!!!! Orulok hogy bevallaltam pedig az informatikus kollegam leakart beszelni rolla.... Ja es nem melegszik, mar teszteltem: fel orat maxon mind a 4 mag, 60C-ig ment annal feljebb nem! Aki bevallalos a tovabbiakban ne tartsa vissza semmi
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8531 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Akkor elméletileg erről a listáról lehetne válogatnom? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8523 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget.
i7et érdemes venni vagy i5 is teljesen elég új játékokhoz (GTA 5, fifa 14)?
illetve i7 ből is mondjuk 26xxM vagy 820m?
-
bersekh
tag
válasz
Thunderzolee #8522 üzenetére
Én is sajnálom, mert a processzoron kívül jó kis laptop ez. A videókártya elég erős benne. Na mind1 majd ha már kevés lesz a proci veszek egy másikat
Azért köszönöm a felvilágosítást
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8519 üzenetére
szaggatnak a játékok, a fifa 13 at alacsony grafikával kell futtatnom. A VGA 2 gigás az elvileg elegendő, ha processzort cserélnék az megoldaná a problémát?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8517 üzenetére
és ha kicserélem egy i7/i5 re akkor érdemes a videókártyát is?
-
n-tek
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8511 üzenetére
Köszönöm
-
snoblive
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8500 üzenetére
Azt tudtam, hogy kezeli az 1066mhz-t, csak abban nem voltam biztos, hogy a hűtés elboldogul-e vele. De akkor elkezdek keresgélni. Bár mondjuk maga a laptop alsó takaró részét már átalakítottam turbomaróval kibővítettem a szellőzését és kapott egy hűtőpadot is.
De akkor elkezdek keresgélni. Köszi a segítséget!
-
rob72
tag
válasz
Thunderzolee #8492 üzenetére
Asus N55SF
nem tudom hol kell megnézni ezt? Everest kiírja? -
rob72
tag
válasz
Thunderzolee #8488 üzenetére
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee #8482 üzenetére
Mindenképp proci. A gépen tóbbet buknék.
Köszi -
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee #8480 üzenetére
Köszi a választ.
Utána nézek még pontosan,milyen árban lenne hozzá nagyobb proci.
Amúgy az enyém milyen árban lehetne eladni? -
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8423 üzenetére
Nos, rendesen utánanéztem, és minden ugyanott van, ahol az eredeti lapon is. Már csak a megfelelő procit kellene kiválasztani. megfogadtam a tanácsod, és a 945GM-es alaplapot választottam. mivel csak ebből a háromból lehetett választani. Így ha ez a legjobb, akkor ennél maradok. A beszerzés sokkal egyszerűbb, mint gondoltam, és hozzá is lehet jutni új darabhoz egész olcsón.
Mégegyszer tuti nem lesz AMD-s gépem, mivel ennyi gondom rég nem volt műszaki cuccal
Maradok a jó öreg Intel-es gépeknél, bár manapság visszatért az Intel az Nvidia-hoz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #8468 üzenetére
Megnéztem, HM70-es aszerint is. Akkor nem lesz upgrade.
-
SFAkos
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8463 üzenetére
Köszi a választ, akkor majd utánanézegetek. Ilyen hővezető paszta nem kell rá ha cserélem? Lehet hülyeséget kérdezek, csak még régen amikor cseréltem asztaliba volt valami ilyesmi...
Bár lehet inkább szakemberre bíznám a dolgot, gondolom azért nem olyan drágán tud valaki segíteni. Igen én is ezen gondolkodtam meghagyom a régit, mert gondolom sokat nem adnának érte, ha kéne egyáltalán valakinek és akkor garinál vissza lehet rakni azt... De ne legyen rá szükség
Szóval 35w-ig akármilyen gyors a processzor bírja fogni a hütés?
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #8465 üzenetére
Hm, köszi, akkor marad ez. Szerencsére nem létkérdés, csak jó lett volna, ha lehetne bővíteni. Ma belepakolom a másik ram modult, hogy legalább a dual channel meglegyen. Csak némi WoT miatt akartam bővíteni (egy hetet vidéken fogok tölteni, ott lehet, hogy elő fogom venni erre a célra), de így is gondolom el fog rajta valahogy ketyegni egy 7650m mellett.
Még valami hűtőpadot kell hozzá néznem, hogy ne melegedjen túl a gép, mikor terhelem. -
stigma
addikt
válasz
Thunderzolee #8460 üzenetére
Útközben én is rátaláltam, hogy 533Mhz-ek.
Köszi a gyors helpet. -
drmazsi
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8383 üzenetére
SZia.
Sikerült a processzor csere, az volt a probléma amit elképzeltünk, processzor limit volt a régivel, de az új processzorral hasít a gép!!
Egy intel i5 3320m ment bele, nem volt drága (18e ft)
Semmi bios frissítés nem kellett, csak az intel driver frissítése (mivel egy b970ről lett cserélve, a hd 4000 driver ment fel az ujjal)Azota minden ok, a proc max 74 fokon volt, szóval a hűtés ia megbírkózik vele. (105 C-ig van a működési tartománya)
Köszi a segítséget!
Big UP!
-
kromatika
veterán
válasz
Thunderzolee #8426 üzenetére
köszönöm szépen.sikerlt vennem kemény 350ft-ért és minden ok,most már nem felejti el a dátumot.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8451 üzenetére
Szia,
Nyertél
Én azt hittem az a DDR2
Nagyon köszönöm
Szép napot kívánok!
Péter -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Thunderzolee #8450 üzenetére
Bár nem sokat dobna rajta de azért megkérdezem, hogy ebbe milyen típusú ram megy bele?
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Thunderzolee #8450 üzenetére
Köszönöm!
Akkor felejtős. Netezőnek, irodainak még így is elmegy.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8437 üzenetére
Hmmm... itt nem látszik semmi... fura.
Csak Everest lesz ebből, igaz csupán holnap, lassan lövik a pizsit
Holnap beszámolok, ha sikerült kiderítenem, hányadán is állunk pontosa!
Köszönöm a segítséget!
Péter -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8445 üzenetére
Gyors Google-keresés alapján 940GML-t találtam megjelölve.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8443 üzenetére
Jogos, elnéztem, 940GML, akkor felejtősek az általa felsorolt procik.
The Exiled: a T2450 jó lesz.
-
The Exiled
tag
válasz
Thunderzolee #8438 üzenetére
win7-el annyi baj volt hogy cefet lassú.
ha teszek mellé 1gb ramot, az elég hogy élhető sebességgel fusson most?
+: néztem processzorcserét. 3-4-e forintért néztem bele procikat, T1300, T1400, T2300, T2300E, T2400, T2500, T2600, T5500, T5600, T7200. Ezek közül minddel menne? Illetve megéri-e rammal együtt egy 7-8-ezer forintos beruházás? -
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8437 üzenetére
Megnézem, amint hazaértem, köszönöm
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8434 üzenetére
Szia,
Épp tegnap este húztam újra a win7-t, mert új vinyó került a gépbe. Az előző nem tudom milyen lehetett, de ez most 64 bites, ha ma este egyszer sikerül valahogyan hazajutnom, ráeresztek újból egy Everestet
Köszi szépen!
Péter -
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8393 üzenetére
Szia Zoli,
Tegnap megnéztem, nem tudom módosítani a BIOSban a memóriát, én legalábbis sehol sem találtam, hol lehetne. Netezés mellett egy-egy filmet nézünk meg rajta naponta, esetenként Diablo 2-vel, ha játszunk; ehhez felesleges 1GB kihasított memória.
Van esetleg ötleted? Próbáltam most keresgélni, de sajnos kissé szegényes az angoltudásom, nem igazán találtam semmilyen hasznos információt, mivel tudnám a memóriát kezelni, változtatni.
Ha dinamikus, az ciki, akkor végképp nem értem, mi szüksége 1GB-re. Oké, Win7 fut a gépen, de annak csak nem kell ennyi...
Esetleges segítséged előre is köszönöm szépen!
Péter -
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8423 üzenetére
Ezeket itt találtam, ahol szerepel többek között az én alaplapom is, úgyhogy úgy gondolom ez elég nagy támpont lehet.
Az a baj, hogy az Nvidia-AMD párosítás sajna nem működik, mivel mint tudod elég gyakran hazavágja a gépeket. Annak idején az intel-es gépekhez Nvidiát szoktak beépíteni,AMD-hez pedig ATI-t. Azóta ezt elég rendesen megkeverték, és nálam is ez a probléma, hogy egyszerűen nem működik normálisan.
Azért gondoltam Intel-es géppé átalakítani, mert abban eddig nem csalódtam. Egyébként pedig ehhez a típushoz is létezik intel-es konfiguráció, nekem sajna AMD-s akadt a kezem közé, amivel már csak a probléma van.
Csere esetén hátha megoldódik ez a hibajelenség.Tudom, hogy meredek ötlet, de inkább ez, mintsem 2 havonta szervizelni kelljen.
Attól, hogy integrált vga-s az nem jelent semmit, úgysem játékra kell a gép, akkor pedig tökmindegy.Egyébként köszi az infót, de inkább megkockáztatom ezt a megoldást, mivel az én gépem (Lenovo 3000 N200) is Intel-es és még semmi baja nem volt ezalatt az 5 év alatt.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8415 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen a válaszodat, még este magam is utánanéztem a vinyóknak, épp a HD Sentineles oldalakat összehasonlítva. Még tegnap este találtam egy ár/érték arányban elég korrektnek tűnő HA-s (használt) 500GBs vinyót, sajnos kétfejes, de ahogy Te is írtad, a korábban felsoroltak közül kizárólag a Hitachi Travelstar Z7K500 500GB (HTS725050A7E630) lenne egytányéros, de az Sata3-as, azt tudom hogy visszafelé kompatibilis lenne, de abban nem vagyok biztos, hogy tudna annyi pluszsebességet jelenteni, hogy megérje a 4K "felárat". Ha 2év garanciával adnák újonnan nem haboznék, az 1 évet azonban keveslem, ezért választottam végül a használtat.
Este ha lesz időm vinyócserélek, illetve a BIOS-ban a VGA-ra "pazarolt" ramot is megnézem, tudom-e csökkenteni. Ha nagyon elakadnék vagy valami nem lenne gömbölyű, jelentkezem
Addig is, még egyszer köszönöm szépen a segítségedet!
Üdv,
Péter -
kromatika
veterán
válasz
Thunderzolee #8400 üzenetére
köszönöm.esetleg tudnál ajánlani pesti boltot ahol tudok venni,jó áron?fogalmam sincs hol találnék.
-
laci1978
tag
válasz
Thunderzolee #8421 üzenetére
Holnap felteszek egy cpuz-r,érdekel nagyon mert erre a konfira ezt írták. Majd belinkelem. Köszönöm az infókat,holnap folyt köv.
-
laci1978
tag
válasz
Thunderzolee #8417 üzenetére
Köszönöm, a nemóriát ha jól tudom sajnos a gép csak 4gb-ig támogatott.holnap teszek föl cpuz-t.
-
laci1978
tag
válasz
Thunderzolee #8413 üzenetére
-
laci1978
tag
válasz
Thunderzolee #8411 üzenetére
Igen ám,értem. Viszont ha P-s procit teszek bele ami 1066Mhz-en fut akkor nem kellene mégis kicserélni a benne levő 800-okat?
-
laci1978
tag
válasz
Thunderzolee #8408 üzenetére
aha,utána néztem,köszönöm.
-
laci1978
tag
válasz
Thunderzolee #8408 üzenetére
mert ebbe tudok procit cserélni?Hol tudok venni bele?
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8401 üzenetére
Köszönöm, nyúzom már pár napja az aprókat
A fura, hogy azok amiket kinéztem "egytányéros" gyanánt, épp az általad, korábban linkelt másik oldalon pl. kéttányérosként szerepelnek.
Sajnos a keretem is véges, de ahogy néztem, használtan 7-8K körül találnék olyat, ami elfogadhatónak tűnik, akkor már +3-4K és újat veszek, garanciával.
Hitachi Travelstar 7K500 320GB HTS725032A9A364 ~11 000 Ft
Hitachi Travelstar 7K750 500GB HTS727550A9E364 ~14 000 Ft
Western Digital Scorpio Black 500GB WD5000BPKT ~15 000 Ft
Hitachi Travelstar Z7K500 500GB HTS725050A7E630 ~14 000 Ft
Ezek voltak/lennének újonnan a jelöltjeim, ebből talán a WD egytányéros csak, az utolsó 32MB-s, de mindkettő Sata3 és szerintem azt nem támogatja a notim, így nem tudom megérné-e. Inkább hajlok az elsőre 11K-ért, bár +3K-ért +180GB elég jól hangzik.
Istenigazából a tárhely nem is olyan fontos, most 160s van és nekem annyi elég is lenne, hálózatba van kötve a gép, ha valami nagyon kell, átmásolgatom apránként (vagy Pendrive)
Nem tudok dönteni
Köszönöm a segítségedet!
Péter -
gyorsfröccs2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8403 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8393 üzenetére
Szia Zoli,
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Akkor eképp fogok eljárni vinyócsere terén, köszönöm! A BIOSt megnézem, nem tudom hogy működik, nemrég lettem laptoptulajdonos, integrált VGA-m meg sohasem volt, még a 486-osomban is egy 1MB-s S3 Trio ketyegett
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget, jelentkezem, ha valamit elszúrtam vagy nem tudok
Szép napot kívánok!
Péter -
djpetar
tag
válasz
Thunderzolee #8394 üzenetére
Köszi a válaszod! Elvileg hamar kifutott ez a fajta foglalat ill. a bele illő procik, így bízom benne, hogy működni fog. Az általam linkelt oldalakon, ill. egy másik fórumon írták már, hogy A4-est A8-asra cserélve nem volt semmi gond, igaz, az pavilion noti volt.
2 hét kb. mire megérkezik az alkatrész, beszámolok az eredményről. -
drmazsi
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8383 üzenetére
SZia. Köszi az oldalt, keresek rajta valami procit.
Igen, ugy béztem eddig, és 100%-os terheltség mellett szaggat/laggol.. Akkor ez a probléma.
Levettem kisebb felbontásra is, de ugyan az a probléma, 1024x768 on ugyan ugy, mint 1366x768Igazából F1-es játékokkal és Fifákkal játszok ezen a laptopon, meg skyrim illetve sims3.
Semmi Battlefield 3 ultra, meg ilyenekre nem akartam használni, de azért ezeket elkéne vinni.. Már ott ideges lettem, amikor Fifa meccs közben belaggolt.. pedig oda nem kell nagy gépteljesítmény..Köszi a segítséget, remélem procicsere segít, max még 7200rpm-es winchestert bele, vagy ssd-t.
-
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #8381 üzenetére
Lesz SSD is benne, ez lett volna a másik kérdésem. Gondoltam rá, hogy a DVD rom helyére tolnám be az SSD-t, vagy vinyót, de a beépítőkeretekben csak olyat találtam, ami fekete... az én Lenovo U510-sem pedig igencsak teljesen más színű, sőt még a kialakítása is más, mert van egy "ív" az oldalában, amitől egyfajta horpadt stílust ad. Ezt meg tudom oldani valahogy, hogy a jelenlegi DVD-romnak a kis "elejét/előlapját" leveszem és felrakom a beépítőkeretre, vagy totál nem működik így?
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8342 üzenetére
-
pedrosh
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8355 üzenetére
Köszönöm az infót és az addig rendben is van, hogy mit tudok belerakni. Ezzel nem is volt gond.
A lényeg az lenne, hogy valami érdembeli különbség, teljesítménynövekedés, vagy bármi egyéb tapasztalható lenne, vagy nem ér annyit az egész csere-bere dolog?
Tulajdonképp ennyi lenne a kérdésem nékem.
Nem mindig szuperál a kompjúter, aztán gondoltam hátha lehet segíteni egy kis plusz hozzáadásával.A gond ott van, hogy minden cuccnak megvan a maga ára is és nem tudom megérné-e költeni rá. Ha meg már vennék bele procit, akkor valami jobbra gondoltam. Viszont azoknak az ára meg 7-8-9-10k vagy még talán több. A ram az meg olyan lesz amit épp találok.
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8354 üzenetére
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #8345 üzenetére
Szeva
kössze az infót de nem csak a gpu-t használja mert multizok és eléggé eszi a cpu-t is (esik az fps-em elég csúnyán) ezért kell főleg a nagyobb,vettem egy i5 2520m-et az remélem megfelel?!
(még nem sikerült beszerelni paszta hiány miatt)
ill. nem hiszem hogy annyira befolyásolna egy merevlemez ebben a multizásban engem -
TomiLi
addikt
válasz
Thunderzolee #8341 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor jól benéztem, hogy milyen proci is van a gépemben....
A kis terpeszkedő win8 meg akkor kap mégegy modult!Mégegyszer köszi!
-
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8344 üzenetére
Honnan tudom leszedni a frissített biost és hogyan tudom feltenni?Amit bele szeretnék tenni AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-50
-
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8331 üzenetére
Elindul a másik processzorral de ezt írja ki:The processor installed in your system are of an unknow revision.
Please contact your bios vendor for appropriate updates.Fatal error...System Halted! -
certop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8327 üzenetére
Hello!Asus A6M laposról van szó!Bővíteni szeretném!Jelenleg Mobile AMD Sempron 3400+ van benne!Kérdésem az lenne elindul e AMD Turion 64 X2 processzorral?A foglalatba belemegy azt tudom!
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #8326 üzenetére
köszi értem,de mégis mennyivel jobb egy harmadik gen-es proci mint egy másodikos?
ill. ahogy olvasom neten hiába 35w-os mégis több hőt termel pl egy 4 magos i7es mint a meglévő akkor hogy van ez igazából? -
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8321 üzenetére
basszus, én kérek elnézést, ezt benéztem, bocsi.
-
ebeni95
tag
válasz
Thunderzolee #8314 üzenetére
Sentinel szerint 50%-os a HDD. Gondolkozok rajta, hogy nagyobb HDD-t, vagy kisebb, de gyorsabb SSD-t tegyek bele. Van külső vinyóm, de az meg tele van.
Memória (2Gb --> 4Gb) fejlesztés mindenképpen lesz. A proci sem lenne egy nagy cucc, ha a mostanit el tudom adni. Egy T7700 csak 3k-val drágább. A VGA-t max. egy 9600M GT-re cserélném, viszont ez már húzósabb és a hűtés sem tudom, hogy bírná-e.
Köszönöm a segítséget!
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8317 üzenetére
Nem tudok róla, hogy kellene hozzá úgy általában BIOS frissítés, de egyrészt az sosem árt, másrészt azért pár gyártó néhány modellnél lekorlátozta valamiért a RAM mennyiségét. Itt a topikban konkrétan Dell Inspiron 1720 kapcsán írt valaki ilyesmiről.
Intelék valószínűleg lusták spreadsheet-eket frissíteni, nem ők az egyetlenek, a Lenovo-féle dokumentációknál is rendszeresen találkoztam ilyennel.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8314 üzenetére
A PM965 kezel 8 GB RAM-ot.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #8290 üzenetére
Koszonom, remelem jol lattam, de azok kozul az N370 a legjobb, jelenleg csak az ebay-en talaltam, nem tudom, hogy itthon hol lehet keresni, vagy egyaltalan van-e.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8256 üzenetére
Köszi, megyek oda boldogítani a többieket!
-
koop6
tag
válasz
Thunderzolee #8247 üzenetére
Köszi Thunderzolee a választ és a kitartó google-zást, kicsit magabiztosabb lettem! Abban megerősítettél, hogy csak 2GB-t tud kezelni sajna, de mindegy.
A topic elején azt olvastam, hogy az egy csatornás memóriavezérlés miatt egyszerre csak egy modult tud kezelni, ez esetben nem lenne jobb egy db 2GB-os modul, mint 2db 1GB-s? Olcsóbb lenne az 1GB-s, de inkább a teljesítményt tartanám szem előtt ennél a résznél és mindenképpen belepróbálás után venném csak meg.
A HDD-nél felkeltette az érdeklődésem az SSD-s rész, hogy inkább azt keresgéljek, eddig egyetlen SSD-t találtam eladót a neten, ami IDE felületű volt, 50e huf körül, az azért túlzás lenne bele, de még 15e-ért sem hiszem, hogy megérné, illetve a sávszélessége is csak 100Mbit/s az ATA/100-nak.
Ugyanakkor lehet valamit nem vettem figyelembe, nem IDE-re kellene kötnöm, hanem valahova máshova is lehetne? Illetve milyen típusú SSD-t kellene keresnem?A CPU szerencsére úgy van, hogy ugyan annál az eladónál van 750-es is és 735-ös is, és ki is próbálhatom, hogy boldogul e vele a masina. Tim82 szerint lehet, hogy megy!
Ugyanakkor várhatok javulást teljesítményben vajon a 735-nél, órajelben kb. 100MHz a különbség, igaz az L2 cach duplája, de az FSB u.a., míg a 750-esnél (ha működik) már 533MHz.Köszönöm még egyszer az eddigi segítséged és ha még erre is válaszol, akkor meg aztán pláne örök hála!
koop -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8247 üzenetére
Ez a chipset (Radeon Xpress 200M) elvileg kezeli az 533MHz-es FSB-s Dothan procikat is. Legalábbis a teljesen ugyanilyen chipsetes IBM Thinkpad R51e igen.
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8241 üzenetére
szia! p8600 láttam 5 ezerért
meg is rendelem ha vissza ír a srác....remélem gyorsabb lesz nem játék miatt kell hanem na akadjon már a böngésző
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8235 üzenetére
de a gyártási méret nem számít? vagy mi....az enyém 65mm ezek meg 45mm ez mit jelent?
és persze a hűtéssel nem lesz gond?
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8230 üzenetére
hm! nagyon köszönöm! tudnál is mondani egy példát ?? és esetleg linkelni?
-
djmysticboy
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8219 üzenetére
Megnéztem és sata merevlemez van benne most jelen pillanatban.
-
djmysticboy
csendes tag
válasz
Fogalmam sincs miért raktak bele ilyen chipet bele, de eddig lekopogjam semmi gondom nincs vele.
És köszi a segítséget
-
djmysticboy
csendes tag
válasz
Azt megnézem , tudom régi . Nekem megfelel amire kell. Nem játszok rajta, csak zenéket készítek ,rádiózok és mixek re kiválóan működik. S külső winyót adok hozzá az jobb lenne ugye?
-
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8221 üzenetére
A gyorsítótár mérete befolyásol valamit? Azt honnan tudom, hogy meddig mehetek el?
2mb, 3mb, 4mb, 6mb? Van szerepe?
-
bali93
tag
válasz
Thunderzolee #8218 üzenetére
Hát igen az árakat megnézve (főleg hogy csak külföldről lehet behozni) egyből elgondolkodik az ember...
Egy-két újabb játéknál kevés a B970 a 630m mellé. Notebookcheck-en nézegettem FPS számokat a különböző game-eknél, és azok a 630-asok mind i7-esek mellett voltak kihajtva. -
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8214 üzenetére
Akkor ez a fele világos!
De az előző kérdésemre még nem kaptam választ!
A tokozás mennyit számít? Mert az enyém 65nm tokozású, de van 45nm is, ami ugye sokkal gyorsabb, mint a 65nm-es. Ezeket lehet variálni minden gond nélkül? Egyébként a 45nm-esek nagyobb hőmérsékletre vannak beállítva (105°C) a mostani pedig csak 100°C. Ez okozhat hűtésbeli problémákat?
Ui: Azért az nem teljesen igaz, hogy játékra nem alkalmas, mivel elég sok játékot elbír, igaz ezek nem mai darabok, de egy kb. 5-10 évesekkel még azért elboldogul.
-
havri1
félisten
válasz
Thunderzolee #8206 üzenetére
AVG ütemezés szerint ahogy láttam éjjel fut. (Bár filózom rajta, hogy beleteszem a "gyári" Security Essential-t, erre gondoltál?)
Feladatkezelőben? Azon belül az erőforrás figyelőnél néztem, a system írt, olvasott sokat.
Most letiltottam az előtöltést, meg a windows search-t. Tudom, HDD esetében ez jó ha megy, de most kipróbálom így, hátha..
Tele van a HDD képekke, meg videókkal, a dropbox camera upload miatt. Most csinálok JKDefrag-al vagyis MYDefraggal egy full töredezettségmentesítést. Ez is kivolt rendesen.
Ha pár hét használat után nem javul, akkor beruházok egy SSD-re. Ha nem lesz jó, majd átteszem enyémbeKöszi!
-
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8200 üzenetére
Ja és egyébként GM965-ös chipkészlettel rendelkezik, nem PM965-tel.
Még egy olyan kérdés, hogy VGA chipet lehet cserélni, úgy hogy nagyobb kerüljön bele? Persze mindezt szakember végezné, nem pedig én.
Vagy inkább elégedjek meg azzal, ami van?
-
Gesta28
tag
válasz
Thunderzolee #8200 üzenetére
A tokozás mennyit számít? Mert az enyém 65nm tokozású, de van 45nm is, ami ugye sokkal gyorsabb, mint a 65nm-es. Ezeket lehet variálni minden gond nélkül? Egyébként a 45nm-esek nagyobb hőmérsékletre vannak beállítva (105°C) a mostani pedig csak 100°C. Ez okozhat hűtésbeli problémákat?
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #8191 üzenetére
Elvileg van olyan ország, ahol bővíthető RAM slot-os változat került forgalomba, de úgy rémlik a netbook-os topik alapján, hogy Magyarországon nem ilyenek voltak kaphatóak, szóval elég kicsi az esélye, hogy valóban bővíthető a szóban forgó gép (ez az általam linkelt cikkben is benne van). Ebbe belefutottak amúgy néhányan ott.
-
válasz
Thunderzolee #8190 üzenetére
Na mondjuk ezt nem értem, itt akkor nem jó a típusszám?
http://www.youtube.com/watch?v=kI3LDwvVuJwKedves Tp_fan, nézd már meg légyszíves nekünk, h van-e kis ajtó a gép alján, memória cseréhez? És ha van, akkor lecsavarozva, alatta lehet a memóriát cserélni?
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #8187 üzenetére
oké rendben
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #8185 üzenetére
köszi
-
Beethoven
tag
válasz
Thunderzolee #8181 üzenetére
A drivere fent van igen a Boison féle drivercsomag és nem találja az eszközt azaz a kamerát.
Hogy be van e kapcsolva vagy sem azt nem tudom. Fn bill.kominációja nincs sajna.
Külső kapcsoló sincs. A bios-ban nem néztem még. Az eszközkezelőbe nem találtam webkameráról szóló kiírást és nem is jelez hiányzó drivert. Win Xp Pro SP3 a rendszer és mivel a sempron proci csak 32bites ezért a rendszer is az.
Szétszedni nem szeretném, inkább veszek egy külső felcsiptethető kamerát. 1-2e ft-os beruházás. Csak gondoltam ha van benne akkor minek vegyek külsőt.Ui.:A Maxthon off-ról meg annyit hogy teljesen mindegy milyen böngészőt is használnék valakinek szúrná a szemét és leoffolná. Másrészt próbáltam már sok félét: explorer köztudottan lassú, a firefox nem lenne rossz de amikor én próbálkoztam annó sok gond volt vele(belassulás, csatlakozási hibák, vírusokat/kémprogikat simán átengedte, a karakterkódolása/szövegmegjelenítése is egy katasztrófa volt, stb), a google chrome nekem speciel nem jön be(a kezelhetősége hagy némi kívánnivalót magaután, állítólag gyors de én ezt nem tapasztalom inkább az elfogadható kategóriába sorolható), az opera telefonra a legjobb de pc/laptop-ra annó mikor próbálkoztam vele a flash playerrel voltak gondjai(nem tudtam flash videókat nézni, pl youtube. azzal jött hogy nem tudja megjeleníteni mert hiányzik flash player driver hozzá, meg is jeleníti a legfrissebb drivert a géphez de mikor letölti installálás után error-ja volt folyton). Aztán a maxthon-t is kipróbáltam és ámuldoztam hogy milyen hypergyors, kezelhetősége kiváló, minden kéznél van és egy klikkre elérhető, testreszabható, minden drivert/beépülő modult letölt automatikusan gond nélkül, errorok nélkül, ugyszolván tökéletes. Nekem legalábbis az. De mint tudjuk: kinek a pap, kinek a papné...
Ennyi
Beethoven
-
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8178 üzenetére
Köszönöm a segítségedet,
Elfelejtettem megnézni amiket szoktál linkelni,
most viszont lementem őket.
Így már érthető, pedig reménykedtem, hogy azt fogod mondani, csípjem le az egyik lábát a procinak.
-
Beethoven
tag
válasz
Thunderzolee #8176 üzenetére
Köszi szépen!
Lenne mégvalami. Nos a notimban gyárilag kellene legyen webkamera beépítve. A helye megvan de valami lakkfekete műanyag lap van a helyén s akárhogy nézem, fényfelé fordítva meg árnyékban de valahogy nem látok lencsét vagy valami hasonlót a lap mögött. Úgy néz ki mint egy infraport csakhogy itt webkamera kellene legyen. (Lásd képek)
Létezik hogy egy notebookot úgy adnak ki hogy a webkamerát ami gyárilag benne kellene legyen nem alapból nincs benne/nem jár hozzá de a helye megvan és utólag plusz pénzért beleszereltethető?
A skype nem lát kamerát, a driverét is letöltöttem de a kamera keresésekor hibára hivatkozva leáll a szoftver.
Nem értem a dolgot. Szerinted?Beethoven
-
Beethoven
tag
válasz
Thunderzolee #8169 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséged
Szerinted ha vennék egy TL-68 cpu-t a gyári hűtője megbírkózik-e majd hűtésével vagy vennem kell bele egy másik fajtát, esetleg van valami házi praktika amivel a gyári hűtőt úgymond feltuningolhatjuk egy kicsit a jobb hőelvzetés végett?
Üdv.: Beethoven
-
dehecked
tag
válasz
Thunderzolee #8171 üzenetére
És már meg is van, egy i5 2540 lesz a nyertes, találtam (szerintem) jó áron, 19000ért nem használtat, ennyit nekem bőven megér. Ami még ugye nagyobb és szóba jöhetne 35Wnál az i7 2620 és i7 2640, de így hirtelen utánakeresve az dupla ennyibe fájna kb, annyit meg nem ér meg a minimális erőtöbblet, de javítsatok ki ha tévedek
-
dehecked
tag
válasz
Thunderzolee #8171 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
-
Joedemiro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8165 üzenetére
Így már értem a dolgot.
Aida-ban ha oda megyek, hogy Megjelenítés/GPU/Grafikus processzor tulajdonságai/Videokártya :Intel GL40/GM45/GM47/GS45 Chipset - Graphics Controller 0 [B-3] illetve alatta a GPU kódneve Cantiga-GM. Ezen kívül mindenhol csak a GL 40 jelenik meg.
Köszönöm a segítséget és türelmed.
-
Joedemiro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8163 üzenetére
Köszi szépen a segítséget.
Igen tudom, de muszáj használnom őket ezért is gondoltam erre a cserére.
De az nem baj, hogy ezek a "P" típusok 1066 Mhz-esek? Nekem nem csak a 800-asok a jók?
Bocsi ha bugyuta kérdéssel jövök és értetlennek tűnökDe legalább már kezd tisztulni a kép.
-
Joedemiro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8158 üzenetére
Thunderzolee köszönöm a segítséged.
Az előző válaszomban kicsit összekervertem a két hozzászólásod
-
DrJaka
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8159 üzenetére
Szia!
Igen, a gyorsaságát szeretném feldobni. A memóriáját már kimaxoltam.
Hm, akkor sajna sokkal előrébb nem lennék a processzorral se szerinted.
5400as merevlemez van benne.
Köszönöm a segítséget! -
Joedemiro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8159 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Gyorsaság miatt szeretném, vagyis ezért gondoltam és kérdeztem azt is, hogy érdemes e?!
Másrészt játékokhoz nem nagyon kell, mivel ritkán játszom, inkább programok gyorsabb futása végett illetve, hogy nagyobb fájlok kezelésénél ne legyen szaggatott ilyen pl: az AutoCad és ArchiCad.
Aida-ban megnéztem ott 7200-asat ír.Akkor összeségében nem éri meg procira költenem? Mivel, ha jól tudom az integrált videókártyával meg úgysem tudok semmit kezdeni
-
Joedemiro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8153 üzenetére
-
Joedemiro
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8150 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Feltöltöttem képként amit a cpu z kiír a proci.
Remélem így jobban be tudod határolni, hogy mit bírna el a gép. Sajnos én olyan szinten nem értek, hozzá, hogy nekem ez se mond sokat
Köszi a segítséget,
Üdv -
illogiknoize
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8144 üzenetére
Köszönöm szépen az infót. Pontosan ettől tartottam..
Lehet csere lesz akkor.Üdv!
-
atees
őstag
válasz
Thunderzolee #8145 üzenetére
Igen elírtam!
Sajnos csak két vezeték van, akkor hagyom azt hiszem, az már sok macera lenne!
Köszönöm a választ!
Esetleg a videókártyáról nem tudsz valami infót, az cserélhető ezekbe a gépekbe? -
Echoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #8134 üzenetére
És milyen igazad van! Mivel úgyis csak sata1, a 7200rpm-mel talán még nyerhető egy kis sebességnövekedés.
-
andriska0725
tag
válasz
Thunderzolee #8131 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ
Akkor asszem 7200-es lesz
-
questrr
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8128 üzenetére
Köszönöm!
akkor próbálkozom a cserével. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Thunderzolee #8112 üzenetére
Ez volt a megoldás. Erre nem gondoltam, hogy ugyan azt a típust kétféle chipsettel szerelték.
Köszönöm!
M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Star Wars rajongók
- Trollok komolyan
- Formula-1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest