- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz
davidcsaba93 #8538 üzenetére
én is DDR3-as RAM után kutatok az enyémbe, de valahogy nem találok olyan árban, amennyit belefektetnék...(elvileg most még inkább emelkedni fognak az árak) - használtat meg legtöbbször gari nélkül árulnak, abba nem merek belemenni.
-
bepken
veterán
válasz
davidcsaba93 #8534 üzenetére
nekem többen ajánlották, hogy proci upgrade helyett (celeron dual-core T3500) inkább SSD irányba induljak el. egyik ismerősöm is meglépte úgy fél éve, akkor azt mondta, még vagy 1-2 évig nem kell lapos cserén gondolkoznia.
mondjuk azt nem tudom, hogy single-core esetén is ugyanez e a történet...
-
Tim82
félisten
válasz
davidcsaba93 #8534 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokat nyernél vele. Gyakorlatilag csak tesztpontszámokkal mérhető, érzékelhető a többlet.
-
Tim82
félisten
válasz
davidcsaba93 #8532 üzenetére
A lista bizonyos szempontból kiegészítésre szorul. Az LV és ULV procikat felejtsd el, tudtommal azok nem kerültek külön kereskedelmi forgalomba (noti-alaplapokra forrasztva igen).
Van Pentium M 755 és Pentium M 765 is (2, ill. 2,1 GHz-es, 2 MB L2 cache-s, 400 MHz FSB-s CPU-k). Az előbbit eBay-ről meglepően olcsón be lehet szerezni.
Nem annyira teljesítményt nyersz a cserével, mint inkább energiatakarékosságot (köszönhetően a Speedstep-nek, amit a Celeron M-ed nem, de a Pentium M pedig alkalmaz). Valamivel erősebbek is a Pentium M-ek, de szvsz nem látható látványos különbség.
-
válasz
davidcsaba93 #8528 üzenetére
Hát, nem vagyok benne biztos, h érdemes foglalkozni vele egyáltalán.
Intel 855GME chipset, nem sok mindent támogat.
Ezeket csak:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/855GME.html
http://ark.intel.com/products/27705/Intel-82855GME-Graphics-and-Memory-ControllerTalán a 745-ös Pentium valamivel erősebb lehet, főleg az L2 tár mérete miatt.
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
davidcsaba93 #8527 üzenetére
Kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak és rájöttem hogy nem is olyan egyszerű a történet..
Egy Asus A3500L (aka A3L) laptopról van szó, Celeron M 370 processzorral. Ennek a helyére kellene egy másik, nagyobb teljesítményű ha lehetséges. Milyen processzort érdemes beszerezni hogy működjön is a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest