Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dehecked

tag

válasz koop6 #8249 üzenetére

RAM kérdése: szerintem ilyen régi konfignál nem sokat számít, hogy egy vagy két csatornás módban üzemelteted, de azt pláne nem tudom elképzelni, hogy lassabb lenne a két különálló modul még akkor sem, ha egycsatornásként kezeli őket a rendszer.

IDE-s SSD:
    32GB
    64GB

Az SSD-t még mindig nem azért érzed gyorsnak, mert annyival jobb a szekvenciális írásban/olvasásban, hanem mert sokkal alacsonyabb az elérési ideje (0,1ms körül a hdd 10-20 ms közti értékéhez képest).
    Ez azért van, mert memória alapú tároló, és bár ezt biztosra nem mondom, de szerintem IDE esetén is hasonló gyorsulást éreznél a rendszereddel kapcsolatban. Azonban nem árt odafigyelni, mert WinXPnél még nem működik a TRIM ha jól rémlik, szóval jobban oda kell figyelned, ennek a két SSD fórumtopikban tudsz utánajárni, biztosan segít majd valaki, ha más nem, hát én nézek utána ott is :DD

CPU-hoz nem szólok inkább hozzá, ebben majd más kisegít, ennyire nem vagyok szaki :U

• Tim82

félisten

válasz koop6 #8250 üzenetére

Nem vagyok "Timi", bár az egyik exem az.

Az Xpress 200M tudtommal az alaplapi chipset neve, a chipsethez tartozó integrált VGA pedig Radeon X200, ha minden igaz.

• Thunderzolee

veterán

válasz koop6 #8245 üzenetére

2GB ramot lehet belerakni, ha már egy van benne, akkor a másik slotba még egyet tudsz tenni. Mindegy, h 800-ast, vagy 667-est teszel hozzá.
    Mondjuk nem tudom minek 800-ast adott hozzá, aki belerakta neked, úgyse megy 800-on, szerencse, h egyáltalán kezeli a gép.

Merevlemez 40GB-os, egytányéros, 5400RPM-es, 2.5"-os IDE van benne.

IDE már nem nagyon van, amit esetleg találsz, azt is jó drágán adják. :/
    Már jó ideje SATA csatolóval készülnek ezek.
    Pláne ha jobbat akarsz a mostaninál, akkor inkább 7200RPM-est keress hozzá, bár nem hiszem, h IDE felülettel van-e olyan egyáltalán, és ha igen, akkor az bizonyára elég régi konstrukció, ami jobban melegszik, mint a mostaniak, és hangosabb is.
    Esetleg SSD-t is kereshetsz hozzá, az még sokat gyorsítana rajt.

Ja igen, most nézem, amit kinéztél.
    Hát igen, végülis ez jó ajánlat, szektorhibái még nincsenek.

Processzort kezeli amiket kinéztél, vagyis az 5-re végződőeket (400MHZ FSB) biztos, h kezeli, de a 0-ra végződőeket (533MHz FSB) lehet, h nem. Eddig Googleztam, de meguntam, össze vissza írnak mindent fórumokban, egy normális spec lista meg nem létezik. :/
    A hőtermeléssel szerintem nem lesz gond, a hűtés bírni fogja, az a pár Watt különbség nem lényeg.

Új hozzászólás Aktív témák