- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
a T5250-csere óta ordít a venti
Akkor szerintem tedd vissza a cerkát, mert lehet hogy egy szintetikus tesztben több pontot kap a kétmagos, de a mindennapos használat során tapasztalt válaszidő meg a stopperral tömörítés azért nem ugyanaz a sportág. Tudom, hogy jót akarsz neki, de nem lesz hálás a haverod amikor pár hónapon belül letérdel a gépe. Ha ordít a venti alapból, akkor elég ha egyszer úgy veszi az ölébe vagy teszi le, hogy befogja a légcsatorna bemenetét és mire észreveszi a HDD már túl is melegedett, szóval még ha az alaplap nem is térdel le (de le fog), akkor a HDD fog elpusztúlni, mert gondolom az sem mai csirke már egyébként se... nem fogja csípni az 55-60 fokokat. Nyár van, azt is nézd, hogy a beszívott levegő magas hőmérséklete eleve csökkenti a léghűtés hatásfokát, a magas fordulaton forgó venti teleszívja dzsuvával a borda lamelláit, szóval a szállított levegő mennyisége is folyamatosan csökken.
...És akkor mindezt miért is? Hogy pár másodperccel gyorsabban betömörítsen egy több gigás valamit? Mert máson alig-alig fogja látni a különbséget, sőt... én lassabbnak érzem XP-vel ezt az 1,5-ös kétmagost a régi 1,8-as egymagosoknál a netezős, Office-ozós válaszidőt nézve. Szerintem szinte semmi értelme erre kicserélni. -
priti
addikt
Nem foglalkozom notin belül hardvercserével. Tök véletlen keveredtem ide. Ahogy írod annyira szűk keresztmetszet általában a hűtés, hogy ha beteszel valami izzadósabb cuccot valamibe annak BGA hiba lesz a vége és elteheted az alaplapot, mert olyan retek minőségűek, hogy nem nagyon viselik el a hőterhelést. Ha újragolyózod, azaz forraszanyagot cserész a chip alatt, mert van saját géped hozzá (másképpen nem éri meg) az pont elég hőterhelés ahhoz, hogy a lapon lesz kontaktos a réz pad legközelebb (ha le nem jön azonnal) és megizélheted. Tömeggyártott hulladék mind, szándékosan alulméretezett hűtéssel. Egyszerűen nem viselik el a hőtágulást, ha megnöveled a deltát és kontaktos lesz, mert megreped. A hűtést tuningolni meg necces, annyira egyedi formájú ilyen-olyan szir-szar műanyag keretben van a venti legtöbbször, hogy ha be is tudsz tenni magasabb fordulatút vagy jobb lapátú verziót tuti dreha meló no meg szinte semmi értelme, mert passzívban semmit nem visz el rajta a túl pici borda ergó tökmindegy milyen venti, vagy tekeri egyfolytában, vagy tűz forró az egész.
Kicsi legyen, lapos legyen, meg könnyű legyen és akkor találj ki elég nagy felületű rézbordát bele.. mind megfőzi magát, csak idő kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Tőzsde és gazdaság
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest