- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dehecked #12092 üzenetére
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Linkeltem már, a mobil Sandy Bridges processzorok között a legmagasabb órajelűek amiket Te keresel. 2magosok közül az i7 2620M, 2640M
4magosok közül meg a táblázat felső mezője. 26××QM, 27××QM, 28××QM.
Ahogy látod, van amiben az L3 gyorsítótár még több.
Szerintem az 55W-os TDP-jű Extreme szériát nem vinné, a BIOS mikrokódok között sincs bent valószínűleg.Kérdés, h ezeket az i7-eseket hol lehet beszerezni.
Ár/érték arányban azt javaslom, i5-öst keress hozzá, azokat 10ezer alatt is szoktam látni az aprón, de i7-esek 20-25ezerről indulnak. Nem hiszem, h megéri. Úgy fogalmaznék, h ha van pénz lóvéra, még akkor se vennék bele 25ezerért i7-est, mert akkor se éri meg.
Mondjuk ha olyan programokat akarsz majd futtatni vele, amik igénylik a 4 magot, akkor jól jönnek a natív 4 magos i7-es QM-re végződő processzorok, de ár/érték arányban nagyon értelmetlen beruházás.Ja és igen, a gépet szerelték ugye gyárilag i7-es 4magossal is, de nem 100%, h az összes ilyen processzort el is fogadja, keresgettem fórumokban, h mivel mehet, de nagyon nem találtam semmi használhatót, gyárilag amikkel szerelték, azzal biztos megy, és nagy eséllyel a többi QM-est is viszi.
Hogy gyárilag mik voltak benne, azt meg a manualja nem írja. :/
A legjobb, ha bele is tudod próbálni, mielőtt kifizeted.Vannak gépek amiket ismerünk, vannak leírásai, egyértelmű, h visz mindent, de ezt a gépet nem ismerem, és a leírásai se egyértelműek, csak Googleval lehet róla összeszedni információkat, ezért nem tudok 100%-os bizonyossággal ajánlani hozzá cuccot.
-
válasz
dehecked #12066 üzenetére
Fizikai méretbeli korlátozása van csak, szedd le a gép hátulját, és meglátod mekkora hosszúságú mSata SSD fér bele. Normál hosszuságú egyébként, a kisebb egységek félmagasok (wi-fi, mobilnet); de vannak amik ezeknél jóval hosszabbak (McBook Airben pl.), na olyat ebbe nem lehet tenni.
https://youtu.be/Ewd977PFo8w?t=5m20sA processzor 1333-on hajtja a ramokat.
Belerakhatsz nagyobbakat is, de ennyin fogja őket hajtani.
Szerintem 2×4gigánál több nem kell bele.
Kezel egyébként 16GB-ot is.
DDR3L-et is visz.HM65-ös chipset, második generációs Core i processzorokat visz. Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35W-os TDP-nél nagyobbat ne tegyél bele, mert a gép hűtését ezekhez a processzorokhoz tervezték.
Ahogy elnézem, ezt a gépet szerelték gyárilag 4magos processzorral is, azoknak pedig nagyobb a TDP-je.
Hát akkor vagy eleve erős hűtés került bele, vagy a másik megoldás, h kétféle hűtéssel/alaplappal szerelték, egyet a kétmagos, egyet pedig a négymagos processzorokhoz.
Kérdés, h így van-e, és ha igen, a Te gépedben milyen a lap/hűtés.Nem tudom, h merevlemezből a WD gyárt Red-et 2.5"-os méretben.
Szerintem lényegtelen milyet veszel bele, amekkora méretű megfelel, azt veszel.
Nem szabad dobálni a gépet használat közben, és nem megy tönkre a HDD, nagyjából ez a titka.Videokártya nem cserélhető, rá van forrasztva az alaplapra.
Ha van a házon ExpressCard foglalat, akkor lehet hozzá kötni külső videokártyát (E-GPU). Ezekhez van leírás, topic, ismertető.
https://www.google.hu/e-gpu -
válasz
dehecked #8170 üzenetére
Második generációs Core i sorozat, foglalat Socket G2.
Ezek azok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Remélem a táblázatban eligazodsz.35W-os TDP-nél ne keress hozzá nagyobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Bittorrent topik
- Yettel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Filmvilág
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest