- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dendytv
senior tag
Űdv ha gondban vagyok egy laptoppal azt a kérdést itt kel feltennem ? (Nem akar be kapcsolni)
-
válasz
#79622400 #13691 üzenetére
Na, hát és ez mire nem elég?
Mert netezéshez, filmeket nézni, meg zenét hallgatni, vagy office, az tuti, h jól fut rajta.
Játékra meg az se sokkal erősebb, amit kinéztél.
Ha gyengusnak tartod, az azért van, mert a benne levő merevlemez 5400RPM-es, ami a leggyorsabb processzort is visszafogja. (Pláne, ha valami régebbi, nem egy tányéros fajta.)
Vegyél alá SSD-t, az majd megdobja a sebességet, esetleg 7200RPM-es (egy tányéros) merevlemezt.
Tegyél fel egy CCleanert, és kapcsold ki az esetlegesen a háttérben automatikusan elinduló felesleges alkalmazásokat, böngésző-bővítményeket. Ha meg már ezer éves az oprendszer, esetleg telepítsd újra.Vagy ha mindenáron váltani akarsz, akkor maradj annál, amit kigondoltál, h olcsóbb laptop, és konzol a játékra. Mert 100ezerért nem kapsz erősebb videokártyával szerelt gépet, csak ilyen belépő szint alját, ráadásul szinte minden processzor az alaplapra van ma már forrasztva. Ha végignézed a kínálatot, szinte minden Intel CPU U-betűre végződik, azok meg gyakorlatilag mind BGA tokozást jelentenek, ami azt jelenti, h alaplapra forrasztott.
Egyébként gratula a Packard Bellben a processzor cseréhez, azt jól csináltad, azokból a Pentium B9százas processzorokkal szerelt gépekből jó kis gépet lehet varázsolni egy i3, i5 upgrade-el.
Nála például páréves üzleti szériás notikat lehet venni akár 30-40ezertől is felfelé, ezek fényévekkel megbízhatóbb gépek, mint egy mai consumer kategóriájú "gamer" notebook.
De van az aprón sok hirdető, aki szintén használt páréves üzleti gépekkel foglalkozik. Én is eladtam már egy rakással másoknak ilyen notikat, soha nem volt gond egyikkel sem.
Nem azért cserélik le őket a cégek, mert nem jók, hanem mert a nagy cégeknél 3 évente le szokás cserélni az irodai gépeket, amiket aztán az erre szakosodott kereskedők nagy tételben, százasával értékesítenek tovább merevlemez nélkül. -
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13697 üzenetére
A laptopot azért vettük, hogy a vállalkozásban költséget tudjunk elszámolni, és mivel ezt lehetett 100K-ért megvenni (ennyit lehetett maximálisan leírni évente), ezt vettem. Mivel én asztali gépet használok, bnőm inkább a telefonját nyomkodja, a laptop néha hónapokig be sincs kapcsolva. De pár napja elindítottam és gondoltam, ha már a mai napig teljesen gyári állapotban van, leszámítva az aksit, akkor miért ne áldozhatnék rá 2000-et, hátha a dupla ram mennyiségtől kicsit jobban futna. Mert nem sebességbajnok ez vitathatatlan, de azért nem is kell beleőszülni az oldalak betöltésébe. Szóval várom a ramot
-
válasz
dethroner #13693 üzenetére
Szerintem nem jársz jobban a 3 vagy 4 magos processzorral.
Amikre használni akarod a gépet, azok nem használnak 2 magnál többet.
Se a böngésző, se a médialejátszó, pláne az office.A 3-4 magos processzorok órajele viszont alacsonyabb, mint a kétmagos processzoroké.
Nem véletlenül linkeltem be a táblázatot az S1G4-es CPU-król:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2Emlékszek amúgy ezekre a P3százas processzorokra, ami a te gépedben is van. Telepítettem akkoriban pár gépet vele, de ki nem állhattam viszonylagos lassúsága miatt. Nem is javasoltam megvételre senkinek se ilyennel szerelt notit, mivel az ezzel párhuzamosan kapható Inteles gépek rendre gyorsabbak voltak, illetve azokba lehetett tenni gyorsabb processzorokat is, amik a hirdetésekben bőven kaphatók voltak; de ezekhez az AMD-khez nem nagyon volt kapható gyorsabb processzor, ha meg mégis felbukkant egy-egy, értelmetlenül drága volt.
Most persze már nem ez a helyzet, már többet hirdetnek belőlük, de sokkal azok sem gyorsabbak, miközben Intel fronton az ilyen kategóriájú processszorokkal szerelt gépek az alap dolgokra még manapság is kellően gyorsak. -
válasz
sanyi0627 #13692 üzenetére
Úgy nézem, ott a drive helye beépítve, még a csati is ott van:
https://www.youtube.com/watch?v=k2egG2tE20oÉs Google is ad némi találatot hozzá.
Azt nem tudom hol lehet szerezni hozzá, ebayen biztos találsz. -
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13690 üzenetére
Igen, pont ilyen alap dolgokra tartjuk. Elvileg hamarosan megkapom a második ram modult, megnézzük mennyit gyorsul vele, elképzelhető hogy már az is elegendő lesz. Ha 35W-os TDP a határ, akkor akár 3, sőt, 4 magos phenom is mehetne bele, de nem tudom hogy megérné-e ezért annyira megbontani. Egyenlőre kipróbáljuk a ram bővítés mennyit dob rajta.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Van nálam egy acer aspire e1 522 laptop.
Gyárilag nincs benne dvd olvasó.
Az lenne a kérdésem hogy a hely attol még megvan neki?pl hdd caddy-nek.
Kivűlről látszik hogy gyari fedlap van ott.
Azt hogy tudnám eltávolítani esetleg. Pattintósnak ben pattintós mert azt próbáltam már.
Köszi
Üdv -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13687 üzenetére
Az alap notebook egy Packard bell easynote F6244-HC-845HG volt.
Ebben cseréltem procit i2520mre és kapott 4gb extra ramot. Egyébként eladó, szóval ha valakit érdekel írjon
-
válasz
dethroner #13689 üzenetére
Úgy emlékszek azt a Lenovo sorozatot szerelték 35W-os TDP-jű processzorokkal is, amikben ugyanez a hűtőrendszer dolgozott.
Négymagost viszont ne keress hozzá, azokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell, ami ebben a notiban nincs meg, illetve a hűtést sem 45W-os processzorkoz tervezték.
Mire használod egyébként?
Mert alap feladatokhoz (net, médialejátszás, office) elég lenne olyan kétmagos Turion II is bele, amiben nagyobb L2 tár van; vagyis a P5százas Turionokra gondolok.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2 -
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13688 üzenetére
Vaterán találtam olyan sorozatú samsung ramot, remélhetőleg menni fognak együtt.
Viszont picit elgondolkodtam a cpu fejlesztésen is. Ugye S1G4 foglalat van a laptopban, és ehhez vannak 4 magos phenom II procik is. Szerinted/szerintetek a mostani 25W-os procit hűtő rendszer meg tudna birkózni 35W, esetleg 45W TDP-s 4 magos CPU-val? -
válasz
dethroner #13682 üzenetére
A P340-es is ahhoz a családhoz tartozik.
Ezekben a memóriavezérló 1066-ig támogat processzorokat.
Elvileg ilyenkor nagyobb ramokkal is megy, de visszaveszi az órajelet 1066-ra.Viszont lehet, h el sem indul a nagyobb órajelű ramokkal.
Senki se fogja ezt megmondani itt 100%-osan.
Bele kell próbálni, és ha megy, akkor örülés van, ha nem megy, akkor meg 1066-ost kell keresni.A chipset egyébként 1333-as ramokkal is kompatibilis, de szintén az van, amit feljebb írtam, h nagyobbat is elvisz, de lehet, h nem.
Ha 1066-os a jelenlegi modul, akkor érdemes ilyet keresni hozzá.
Sajnos vagy egy komplett kitet veszel, azzal tuti menni fog, vagy addig keresel hozzá ramokat, amig nem találsz olyat, amivel gond nélkül elindul a gép.
Sajnálom, jelenleg itt tart a számítástechnika, h bele kell próbálni, az a biztos. :/
-
-
törölt tag
válasz
Solfrutta #13684 üzenetére
Egyébként sok mindenben gondolkodtam már. Sokkal előnyösebb lenne számomra egy olcsóbb laptop netezésre és mellé egy komolyabb asztali gép vagy egy konzol esetleg. De hely szűke miatt csak laptopban tudok gondolkodni, ezért kellene egy olyan megoldás, ami minden igényre megfelelő lehet.
-
törölt tag
válasz
Solfrutta #13684 üzenetére
Igazából elsősorban filmezésre, netezésre. Emellett szoktam néha játékra használni, ezért szeretnék olyat ami teljesítményben jó. Megmondom őszintén használt gépet nem szívesen vennék 100 ezres árban, csak akkor ha garanciát kapok rá valamilyen formában.
Hol találhatok ilyet?
Illetve másik kérdésem: ezt hol tudom megnézni, hogy melyik gépben lenne a proci cserélhető és melyik nem?
-
Solfrutta
tag
válasz
#79622400 #13683 üzenetére
Nem cserélhető, az alaplapra van forrasztva. Ha nagyon szűkös a keret, érdemes használtat nézni 3-4. generációs i5-tel minimum, sokkal jobban jársz, mint ezekkel az agyon olcsósított gépekkel. Például ebben az Acerben egy 5400RPM-es vinyó van, ami kifejezetten lassú lesz. Egy használt i5+SSD-s gép jobban fog hasítani, ez tuti.
Mire lenne használva a gép egyéként?
-
törölt tag
Sziasztok!
laptop vásárlás előtt állok. Sajnos az anyagi keretem szűkös. A jelenlegi laptopomba 2 éve cseréltem processzort, amivel tökéletesen működött mostanáig. (most már kevés így is a teljesítmény). Felmerült bennem az ötlet, hogy vennék egy olcsóbb laptopot gyengébb processzorral és jó videókártyával, majd pár év múlva, ha szükséges használtan vennék abba is egy komolyabb procit, így sokkal kedvezőbb áron jönnék ki.Mi a véleményetek?
Amennyiben mehetne a dolog, valaki megtudja nekem mondani, hogy mondjuk ebbe, cserélhető-e a proci?
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer/aspire-a515-51g-37w6-nx-gvleu-001-p398814681/#termek-leirasKöszönöm a segítséget előre is!
-
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13681 üzenetére
Köszi a választ. P340-es athlon van benne
Azt honnan tudhatom hogy mit tud az alaplap és chipset? Nem tudom nyernék-e bármilyen észrevehető sebességnövekedést el azzal, ha 1333-as ramot vennék bele, de akkor meg biztosan 2db-ot kellene venni. Próbálnám a lehető legolcsóbban megúszni, ezért szeretnék olyan modult, ami egészen biztosan együtt tud dolgozni a most benne lévővel. És a cpu fejlesztésről mit gondoltok? Érdemes lehet bele tenni 3, esetleg négymagos phenomot? Nem növekedne meg olyan mértékben a hőtermelés, hogy a hűtés alulméretezett legyen hozzá?
-
Ja, azt el is kerültem, csak a 2gigás ramokkal szerelteket néztem, de azokból is több volt.
dethroner:
Ez esetben a benne levő Athlon II P320-as processzorban levő memóriavezérlő DDR3-1066, DDR3L-1066-os modulokat támogat.
A chipset 1333-at is visz.
És remélhetőleg nagyobb, akár 1600-as modulokkal is elindul. -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13679 üzenetére
Amúgy melyik a notebook? Mert a cikkben vagy 6 félét tesztelnek.
Ebből egy Lenovo modell (G565G).
-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van a családban egy régi, kicsit lassú de a miénklenovo laptop, ebben a cikkben pont erről írnak. Szóval ebbe szeretnék még egy memória modult venni, de pont olyat nem találok mint ami benne van. Itt van, hogy pontosan mi van benne:
Szóval, az volna a kérésem, hogy aki esetleg bármilyen használtcikk portálon tudna ilyen ramot linkelni, esetleg olyan samsung ramot, ami szinte bizonyosan hibátlanul dolgozna együtt a most benne lévővel, az legyen szíves és ne tartsa magában
-
Truman
senior tag
Sziasztok.
Laptopokhoz olyan kis belső csatlakozó fejeket, hol tudnék beszerezni?
Szóval az történt, hogy kitakarítottam ismerősöm laptopját, mert mondta, hogy nagyon hangos, néha ki is kapcsol. Takarításkor a hűtőt is ki kellett szednem, de mikor kihúztam három részre tört a kis csatlakozó feje, nem tudtam összeragasztani. Mivel itthon horror árban volt, rendeltem egy másik hűtőt Kínából. De az sokkal hangosabb sajnos, ezért szeretném a régit valahogy megcsinálni. Viszont a kínai hűtőt nem akarnám a csatlakozója miatt szétbarmolni. Még a másik oldalt sem lehet leforrasztani, mert direkt szétszedhetetlenre csinálták. ASUS X502C a laptop amúgy.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Thunderzolee #13675 üzenetére
Koszonom segitseged!
Kihangsulyozom, nem adtam egy forintot sem a laptopert, kaptam a meloban, kuka helyett nalam vegezte.
Volt Asrock E350M1 lapom, 4GB RAM-mal, SSD-vel. Kifejezetten szerettem, kis finomhangolassal mentek rajta a fullHD videok, youtube, ami kellett nekem akkoriban. Igaz, az 2 magos volt.Es ahogy mondod, mar a Tiny Win7 van rajta, minden folosleges letiltva, kikapcsolva.
Egy combosabb PDF mondjuk igy is megakasztja.
Tenyleg vakarozok, h ha talalok valami 32-60GB koruli SSD-t, beleteszem azt.Netan raprobalok a Tiny XP-re
Csak az azt hiszem, SSD-vel mar nem passzol.
-
válasz
zolikaDB #13674 üzenetére
Összefoglalom neked, hogy egyértelműbb legyen milyen géped is van.
A Sattelite C660 sorozatot többféle felszereltséggel is gyártotta a Toshiba.
A tiédben nem V140-es processzor van. A V140-es az az S1G4 sorozat egyik belépő tagja, amit valóban át lehet cserélni nagyobb processzorra.A tiéd még egy másik platformmal van szerelve. C660D-14E = AMD E-240-es CPU
Ez a Brazos APU-ra épülő család.
A Brazos amikor megjelent, akkor netbookokba szánták.
Nagyjából egy Pentium 4-es számítási kapacitásával rendelkezik, de egy - akkori szemmel nézve - kifejezetten erős GPU-val van párosítva, ami nagyrészt tehermentesíti a processzort, így annak gyengécske számítási kapacitása már elég, hogy elboldoguljon a netbookok fő feladatául szánt internetezéssel, filmlejátszással, zenehallgatással.A Brazos családnak is több tagja volt.
C sorozat, Ontairo kódnévvel, alacsony órajel, nagyon gyenge, de alacsony a fogyasztása, bár nem ajánlom senkinek se, annyira lassú. :/
C30.................1mag.................1GHz............9Watt
C50/C60..........2mag.................1GHz...........9WattE sorozat, Zacate kódnévvel, picivel magasabb órajelekkel, ez már egy jó processzor volt, netbookokba jól használható. Persze ebből is készült egy magos kivitel, ami semmire se jó. :/
E240................1mag.............1.5GHz..........18Watt
E340/E450.......2mag.............1.6GHz..........18WattSajnos a tiédben egy magos E240-es van. Ezért olyan vacak az a gép. :/
És ezek BGA tokozásúak, rá vannak forrasztva a lapra, nem lehet cserélni.A másik gond, h ezeket netbokokba szánták, mégis elég sok gyártó elkezdte belepakolni a 15"-os gépekbe is őket, ahogy manapság is gyakoriak a 15"-os gépekben a tabletekbe szánt erőforrások. :/
Ezeket eredetileg alacsony energiafogyasztásra hegyezték ki, egy netbookban a kicsi kijelzővel, egy nagyobb akksival fél napot is elment netezgetve, ami azért jó dolognak számított.
Összefoglalva kár volt megvenni azt a gépet, mert semmire se lesz jó. Az E350-es processzorral szerelt változatoknál is felül az ember a szopórollerre, ha meg akar nyitni netezés közben mondjuk egy PDF-et, de azokat azért lehet használni elég jól.
Egy SSD-t érdemes alátenni, meggyorsítja a gépet, de ennyi.
És igen, Win7-et rá, annál újabb oprendszert inkább ne. És telepités után tiltsd le a Win frissítéseket, ne keressen a háttérben se, mert az is visszafogja a gépet.
A böngészőre reklámblokkolót, illetve a CCleanerrel tiltsd le az automatikusan elinduló programok közül azokat amik nem kellenek. A Toshiba által mellékelt n+1 segédprogramok közül is csak azt rakd fel, ai tényleg kell, a többi ne egye a gépet feleslegesen.Van a Win7-ből egy TinyXP mintájára készült Tiny Win7 is, esetleg kipróbálhatod.
Én akkoriban használtam ilyen Brazosos gépet, emlékszek, egy Sony netbook volt, E350-es, talán 4 giga rammal, még játszottam is rajta, mert a GPU elég erős volt hozzá, de netezésen kívül másra nem nagyon jó.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Solfrutta #13673 üzenetére
Szia!
Igazabol az elso sorbol kb annyit ertek, hogy nem cserelheto a proci... Talaltam tutorialt rola, hogy cserelheto, S1G4 tokozasu processzorra, igaz annak nem neztem utana, h maga a lap miket is tamogat. Itt egy 2 magost tett bele a srac: [link]A merlegeles olyan dolog, h ez van... Ha mar odadobtak, es nem ki a kukaba, akkor gondoltam ranezek, h valamire jo lehet-e meg.
Valami hasznalt 60GB-os SSD talan nem nagy befektetes. De teny, h baromi lassu.Tettem ra egy kiherelt WIN7-et, azzal mar eleve javult a helyzet.
-
Solfrutta
tag
válasz
zolikaDB #13669 üzenetére
Bárhogy nézem, az a proci FT1-es, ami BGA-t jelent AMD-éknél, szóval nem is cserélhető a procc.
Sajnos nagyon gyenge az a 1,5Ghz 1 mag, ráadásul a memóriavezérlője is csak 1 csatornás. Kezel viszont akár 8 gigát is, de minimum 4-et érdemes lenne bele rakni. SSD gyorsít sokat, viszont mérlegelném ennél a gépnél, hogy megéri-e egyáltalán foglalkozni vele.
Egy E-450-es géppel van tapasztalatom, az 2 magos, viszi szépen a 8 giga ramot, de ott is csak 1 csatornás a memóriavezérlő. Gyász lassú egy dög, cserébe sokáig bírja az akksi...
-
zolikaDB
veterán
válasz
moleculez #13667 üzenetére
Win10-el gyorsabb lenne, mint a jelenlegi szűz 8.1-el?
Tobbet er az SSD meg a duplaennyi RAM, mint 1 helyett mondjuk 2 mag?
Par ezer korul mennek 2-3 magos procik, bar a kompatibilitasi listat is meg kellene neznem, hiaba S1G4, de gondolom meg igy se eszik meg mindent a lap. -
Venom5000
újonc
Sziasztok, érdeklődnék, hogy egy Dell inspirion 17 5000 series i5 procis laptopom van, szeretném kicserélni a procit nem gyenge gép de amikor megvettem nem voltam elég körültekintő és bizony nem hozza a várt teljesítményt. I7 es processzort szeretnék... de nem tudom egyáltalán lehetséges e a csaere? Ha igen mik a lehetőségeim. Előre is köszönöm Hello
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Az alabbi laptop full-full csiga, win 8.1-el.
Lehet ebben procit cserelni es ha igen, mire?
Vagy probalkozzak valami herélt win-nel? (linux kizart, a progi, ami kell, csak win-re letezik)
Toshiba Satellite C660D-14E
Koszonom! -
moleculez
veterán
Szerintem BIOSban a boot sorrend a hibás. Valszeg az első az optikai meghajtó, ha az nincs akkor hdd. Ugye általaban nincs benne a Win dvd, szóval ugrik hdd-re de milyen,or észlel egy üres meghajtót, és ott ragad. Szóval az állítsd át.
De, jobban jársz ha a hdd helyére teszed az ssd-t, pendrivera egy rendszerindító (simán Media Creation Tool, semmi komoly), friss win az ssd-re, az optikai helyére a hdd. És így nem vesztesz semmi adatot. Ráadasul a lényeg, hogy a rendszer, és a telepített programok legyenek az ssd-n, attól lesz gyors és pattogós a rendszer! Ugyanezen mentem át én is nemrég, hála az itteni segítségnek! -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
A Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA témából irányítottak ide. Talán tud nekem segíteni valaki. Ugyan nem laptopról van szó, de a hűtési rendszere ahhoz hasonló.
Egy Lenovo M92p Tiny minigép vásárlását tervezem. Ebben alapból egy kétmagos i5-3470T processzor van 35 wattos TDP-vel. Találtam leírást arról, hogy valaki sikeresen kicserélte a processzort benne egy négymagos Xeon 1265L v2-re, aminek 45 watt a TDP-je. Ezek szerint ezt a hőmennyiséget is képes a borda és a ventilátor elvezetni.
A gond az, hogy nem nagyon találtam eladót ebből a Xeonból, se a szintén ugyanekkora TDP keretű 3570T-ből és 3770T-ből, viszont 3470S-t igen, de annak már 65 Watt a TDP-je. Vajon ez is hűthető ebben a gépben? -
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Lenne egy régi laptop amit ki szeretnék maxolni.
Acer travelmate 2413nlc a típus.
Procit meddig támogat maximum?
Amit eddig találtam az intel pentium 760m ami belemegy.
Lenne esetleg gyorsabb proci is amit még vinne?
Köszi
Üdv -
válasz
petakpa1 #13655 üzenetére
30ezerért ez egy nagyon jó gép.
Viszont ezeket 7200RPM-es merevlemezekkel szerelték, nem tudom, esetleg cserélve van benne lassabb fordulatúra, és ezért lassú? Mert különben annyira nem lassúak .
Szerelték őket 4 magos processzorokkal is, de én nem tennék bele, netezéshez, officehoz, médiatartalom-fogyasztáshoz nem kell ennél erősebb processzor. Amúgy is jó drágák hozzá.
-
Nem a Win10 frissítése fut(na) a háttérben?
Nézd meg a Gépházban, h nincs-e hátralevő frissítés, ami megakasztja a gépet.
Elméletileg abba kéne maradnia ugyan, ha használatban van a gép, de ezt mégsem teszi. Viszont ha nem sikerül a frissítés, akkor addig csinálja, minden újraindítás után, amíg végre nem sikerül frissítenie.Másrészt a 4giga ram elég ugyan, de a rendszer 64bit alatt kábé ennyit el is használ netezéssel, officeal, filmnézéssel.
SSD az ami megdobná a sebességet.
Ha hagyományos 5400RPM-es diszk van a gépben, az a leggyorsabb gépet is eléggé visszafogja.Bár ezek nem magyarázzák meg az akadásaidat, nem kéne annak a gépnek így csinálnia.
-
-
petakpa1
őstag
Céges Dell Latitide E5340 laptopomban jelenleg i5-3220M proci van. Ha jól láttam ez mindössze 2C/4T-es.
Alaplapi chipset Intel Panther Point QM77, Intel Ivy Bridge benne.
Mi a max proci amit elméletben bele lehet tenni, és mi az amit az árakat/elérhetőségét tekintve reálisan megérheti tenni bele?
Munkahelyem egyébként már selejtezi ezeket a gépeket, 30 eFt-ért tudnám dolgozóként megvenni. Megéri ez?
A benne lévő HDD-t mindenképp cserélnem kell egy SSD-re, mert az kritikán alul lassú, de + 4GB RAM-on és CPU upgraden is gondolkozom. Megérné ezzel így foglalkozni, vagy inkább eleve valami modernebben keressek? -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy HP laptoppal kapcsolatban.
mitől lehet tetűlassú ez a gép, még frissen újratelepített windows-zal is?Intel® Core™ i3-6100U 2.30 GHz-es processzor
4GB DDR3 1600 (3,86GB használható fel)
1TB HDD
AMD® Radeon R7 M360 2GB
WIN 10, full HD-banúgy tűnik, mintha memóriát zabálná fel rendszer. amikor néhány lap meg van nyitva a böngészőben, akkor már lapozófájlba ír, rendesen lelassul-használhatatlan lesz. normális ez win 10-nél, hogy nem elég a 4 giga? meg ha nincs telve a memória, akkor is gondok vannak...
filmekbeakadnak, recsegnek. nagyon lassan reagál mindenre(pl akár csak egy startmenü megnyitása).próbáltam mindenféle váltható grafikus beállítást, energiagazdálkodást. a windows update által automatikusan leszedett driverek helyett is kerestem újakat. semmi sem javított (bár nem is rontott
)
felhasználás: netezés(firefoxban youtube+pár lap), torrent, film, dokumentumok. semmi extra
-
jozdavab
tag
Üdv, adott egy X554LJ, amihez egy caddy-t szeretnék venni, hogy bővíthessem ssd-vel a gépet.
A kérdésem az az lenne, hogy hogyan tudom eldönteni, pontosan milyen caddy-re van szükségem?
Mert látom hogy a 2,5" között is van több méretszabvány, és a laptop manualjában nem találtam semmi specifikusabb információt, hogy milyet kéne beszereznem.
Előre is köszönet a válaszért. -
5766
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem! Van egy Aspire 8943G laptopom, nem mai gyerek, 2010-es. Szerettem volna tenni bele SSD-t a DVD meghajtó helyére, lehet rossz ötlet. Meg is vettem hozzá a cuccost, kivettem a DVD-t, a beépítőkeretbe betettem az SSD-t és vissza a gépbe. Gondoltam jó lesz, hát nem, egyszerűen el sem indul a gép. Ha kiveszem a DVD helyéről az SSD-t a gép szépen elindul, minden a régi.
A beépítőkeretbe a saját HDD-jét is betettem (2 van a gépbe, amin a WIN7 van azt nem piszkáltam), azzal is ugyanezt művelte. A BIOS-ban látszik a két meghajtó, de nem indul a win7.
Ismeri valaki ezt a tipust?????
Tud nekem valaki segíteni mit ronthatok el, mit kéne megpróbálnom állítani, merre tapogassak?
Előre is köszönöm ha segít valaki.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. Van egy ősrégi laptop: Asus f5v-ap074
Sikerült már ramokat és ssd-t is szereznem hozzá, de gondoltam még a procit is érdemes lenne megnézni. (tudom nem érdemes nem ér semmit már a gép ...)
Jelenleg egy [T2130] van benne. ami elvileg PPGA478 as foglalatban van.
Találtam egy spu cupport listát is:
Intel Celeron M Processor (Merom Based, socketM) (C-M 520/530)
Intel T2450/T2350/T2080/T2060De a jelenlegi cpu nincs is rajta? Lehet hogy más cput is támogat amik nincsenek a listán?
A listán lévő legerősebb cpu is csak picivel erősebb és 1.8 helyett 2.0án jár.. van értelme egyáltalán foglalkozni ilyen minimális külömbséggel?
köszönöm. -
Abonyirocker
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék, hátha másnak is ilyen problémája lenne, a laptopomba elég gyenge a wlan kártya, ezt szeretném egy másikra cserélni, a kérdéseim a következők:
Mire érdemes odafigyelni, kompatibilitás terén másik kártyáknál?
Hol tudom megnézni hogy jó e az az antenna ami benne van a laposba, a kiszemelt kártyához?
Vagy van esetleg másik topik, fórum, cikk amiben ezeket leírják? én elég keveset találtam, de az nem jelenti azt hogy nincs
Laptop:HP Pavilion Notebook 15-ab207nh
Válaszotokat előre is köszi! -
5766
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem! Van egy Aspire 8943G laptopom, nem mai gyerek, 2010-es. Szerettem volna tenni bele SSD-t a DVD meghajtó helyére, lehet rossz ötlet. Meg is vettem hozzá a cuccost, kivettem a DVD-t, a beépítőkeretbe betettem az SSD-t és vissza a gépbe. Gondoltam jó lesz, hát nem, egyszerűen el sem indul a gép. Ha kiveszem a DVD helyéről az SSD-t a gép szépen elindul, minden a régi.
Tud nekem valaki segíteni mit ronthatok el, mit kéne megpróbálnom állítani, merre tapogassak?
Előre is köszönöm ha segít valaki.
-
Tim82
félisten
válasz
betegphiu #13646 üzenetére
Nem kezelné, nem ugyanaz a foglalat. Csak első generációs mobil i3/i5/i7 procikat kezel (elviekben ezeket mind, a gyakorlatban a listából a QM vagy XM megjelölésű i7-eket nem biztos).
-
betegphiu
senior tag
Sikeres volt a ram bővítés
Most meg azon gondolkodom,hogy lehet-e procit is cserélni nagyobbra ? Egy i5-560M van benne.
Gondolom ez csak az i5-ös szériával kompatibilis...
Melyik a legnagyobb profi,amit bele lehet tenni biztonsággal ? És vajon megéri-e csere anyagilag ?
KÖSZI
Lenovo Thinkpad T510. -
válasz
zsolt19900 #13641 üzenetére
Menj fel a dell supportra és ott írd be a gép service tagját és konfigurációs lista megmondja, hogy van e benne antenna és foglalalt a 3g számára.Ide
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok!
Felmerült bennem a kérdés -most vásároltam- hogy a dell e6520as gépbe tudok-e tenni 3g modemes kiegészítőt és ha igen, akkor a gép képes lesz-e arra, hogy ossza az internetet pl a telefonomnak munka közben? (mobilnetes simet a laposba és onnan a többi eszközre)
Amennyiben tudtok ezzel kapcsolatban tanáccsal szolgálni azt megköszönném
-
Specike
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, memóriabővítéssel kapcsolatban. Asus N550JK-CN059D ( [link] ) notebookot szeretném kicsit megerősíteni. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérni segítséget, hogy mit lehetne bele venni. Most 8gb van benne, mellé gondoltam még 8gb beletenni. Sajnos annyira nem vagyok otthon ebben a kérdésben, hogy mekkora MHz ram-t vehetnék bele, illetve ha ajánlatok valamit azt is szívesen venném.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Tim82
félisten
válasz
betegphiu #13637 üzenetére
Mindkét kérdésedre igen a válasz.
Két megkötéssel:
- olyan 4 GB-os modult keress, amin ilyen a memóriachipek kiosztása: [link] Az ilyen modulok nevében, típusmegjelölésében általában szerepel a "2Rx8" megjelölés.
- sima DDR3 (1,5 V-os), ne DDR3L (1,35 V-os) modul legyen.Amúgy mindkét RAM modul kivehető, ha jól rémlik, az egyik férhető hozzá alulról, a másik meg a billentyűzet kivétele után. Maximum 8 GB RAM-ot (2 db 4 GB-os modult) tudsz beletenni.
-
betegphiu
senior tag
Hali.
Lenovo Thinkpad T510-es laposban szeretném kicserélni a kivehető ramot 2-ről 4 Gb-osra és akkor így 6 Gb lenne.
a kérdéseim.
-ha nem találok 4gb ddr3-1066mhz-est, csak 1333-ast, azt kezelni tudja az alaplap ? úgy értem leszabályozza 1066-ra ?, mint az asztali pc-k ?-ez a proci tudja kezelni a 6 Gb-ot ?
köszönöm
-
kory24
őstag
Sziasztok!
HP 250 G5 laptop-ban szeretnék memóriát bővíteni.
A jelenlegi 4gb mellé egy másikat.Kérdés, hogy hűtőbordás is belefér? (ilyet találtam épp aprón)
Konkrétan ő : Crucial 4GB DDR3 1600MHz Ballistix Sport BLS4G3N169ES4CEU
A laptop szerelési videója ahol latszik ram: [link]
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Nézegettem Hardveraprón egy Dell Precision M4700-as gépet, aminek nem magyar a billentyűzete. Találtam olyan magyar webáruházat, ahol lehet rendelni ehhez a típushoz magyar nyelvű világítósat.
Kell valamilyen apróságra figyelni?A billentyűzet matrica nem megoldás annak, akinek lenne a gép.
-
zsotyo
csendes tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy asus k52jc laptopban a i3 370m proci cserélhető-e i5 520m-re? Ez a laptop kijött többféle i5 procival és elvileg ugyanezzel az alappal...
-
válasz
tisszekreny #13631 üzenetére
Foglalat: Socket M.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MEzekkel gyárilag is szerelték:
A többit bele kell próbálni, hátha elfogad nagyobbat is. -
Nagybanya
csendes tag
válasz
tisszekreny #13631 üzenetére
T5500, T5600 jó bele. Elméletileg a T7200 is, de ahhoz lehet, hogy biost kell frissíteni.
-
tisszekreny
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni processzor cserével kapcsolatban.
Egy Fujitsu-Siemens Amilo Li1718 gépben szeretnék processzort cserélni. Jelenleg egy Intel Pentium T2130 van benne.
Kerestem az Intel oldalán. A szűrőbe a foglalatot (PPGA478), magok számát (2), illetve a bit-et (32 bit) állítottam be. (A 64 bitesek között azért nem kerestem, mert a gép maximum 2 GB RAM-ot tud kezelni, így ebből arra következtettem, hogy vélhetően nem is kompatíbilis 64 bites procival.)
Amit a szűrés alapján láttam, hogy a gépben lévő proci 1 MB L2 cache-el rendelkezik. Az összes, tőle erősebb proci 2 MB L2 cache-el rendelkezik. Okozhat ez gondot kompatibilitás szempontjából?
Jól gondolkozok, hogy csak a 32 bitesek között nézelődök, vagy válogathatnék a 64 bitesek között is?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
MAC72
tag
válasz
Thunderzolee #13625 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Jó hogy felhívtad a figyelmem a ramokra, nem is gondoltam, hogy 2x2GB-ot már nem tud kezelni.
Pontosabban a chipset maximum 4GB-ot tud kezelni, de mivel ebből szükség van valamennyire a rendszer egyéb elemeinek kezelésére is, így 3GB a max amit bele tehetek. Többet nincs értelme.
Köszönöm a felvilágosítást!Ha megcsináltam a fejlesztést beszámolok róla.
-
SLYM
veterán
válasz
Thunderzolee #13626 üzenetére
Köszi! Basszus itt pont a gép összeszerelése a végén nincs benne a videóban, én azzal szoktam szívni mindig. Simán vissza lehet pattintani ugye? Nem kell ragasztani vagy ilyesmi (gondoltam a biztonság kedvéért megkérdezem, bár gondolom biztos nem kell).
-
szucsinka
őstag
válasz
Thunderzolee #13624 üzenetére
Köszi szépen
hát nem egyszerű szetszedni basszus -
Ez a gép csak sima 2.5"-os háttértárolót kezel.
Amit linkeltél, az is belemegy.Legalábbis itt a videon nem láttam m.2-es foglalatot:
https://www.youtube.com/watch?v=6GwdB8J8pngBármilyen 2.5"-os SSD-t bele tudsz tenni.
7mm-est ír, de végülis lényegtelen, az SSD-k általában ekkora vastagságúak. -
Az adatlapja is tartalmazza, h szerelték ezeket a Socket M-es processzorok nagyobb példányaival is: umlib.com/brand/Fujitsu/category/Laptop/model/AMILO/V8210
A foglalatokhoz meg annyit fűznék hozzá, h ne az arkon nézzétek a foglalt típust, ott nincs megadva, a CPU World az már a pontosabb típust írja.
Socket 478, Socket 479 = az összes 478/479 lábszámú processzort így hívja az Intel, akár Pentium M 400, vagy Pentium M 533, akár asztali s478, akár Socket M, Socket P.A 945-ös chipkészlet foglalata a Socket M.
A chipset viszont nem visz 4GB ramot. 64bites oprendszerrel is kevesebbet fog látni a Win.
De ha csak 2 van benne, akkor természetesen érdemes 3-ra bővíteni, az aprón olcsó a notiram is.
-
válasz
szucsinka #13623 üzenetére
Attól függ mire használod.
Ha L2 tár igényesebb feladatokra, akkor az i7 hozhat némi gyorsulást.Ha csak netezni, meg médialejátszónak, akkor elég az i5 3MB-ja is. Gyorsulást a párszáz MHz-es órajelnövekedés a két i5-ös között egy picit hoz csak, nem jelentős.
Órajelben az i7, meg a nagyobbik i5 meg ugyanaz, de ezt gondolom lecsekkoltad már te is.SSD az ami meggyorsítja a gépet, ha még nincs benne, azt vegyél inkább a processzor csere helyett.
Youtubeon vannak tutorial videok a gép szétszedéséről:
https://www.youtube.com/watch?v=uwdapzw8UJA -
szucsinka
őstag
sziasztok van egy hp envy m6 -os laptop hozna némi gyorsulást ha a procit kicserélem?
i53210M-van benne (vagy ki lehet e egyáltalén cserélni?) i5 3360M vagy i7 3520M-re gondoltam -
MAC72
tag
válasz
Thunderzolee #13621 üzenetére
Az alaplapon mPGA479M foglalat van másnéven Socket 479.
A jelenlegi processzor viszont Socket M.
Ezért gondoltam, hogy a T7400 amit végül is kinéztem bele működőképes megoldás lehet.
A BIOS támogatásnak nem tudtam utána járni eddig. Van esetleg konkrét tapasztalatod?
A processzor kb. 8-10 dollár (a T7200 meg 2 dollártól) szóval mondhatjuk filléres összeg.Az aggodalmam inkább azért van, mert nem szeretnék kárt tenni az alaplapban.
Az aprón sajnos nincs most T7400. Pedig inkább venném drágábban, de megbízható kézből.
A eBay bizonytalan és sok idő, bár egyáltalán nem sürgős a dolog.
eBay árak(2X2GB RAM sem ártana bele. Szerintem azt is kicserélem, nem nagy plusz költség.)
-
Foglalat: Socket M
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MViszi mindet, keress az aprón hozzá.
-
MAC72
tag
válasz
Nagybanya #13619 üzenetére
Elvileg a 945GM chipset
támogatja Core 2 Duo procikat is, pl.: T7200-T7600.
Viszont kétséges, hogy a BIOS támogatja-e. (A legfrissebbet tettem fel.)
Szerinted bepróbáljak egy ilyet?
Alin pár dollárért elérhető. -
MAC72
tag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens Amilo Pro V8210 laptopban szeretnék processzort cserélni.
A jelenlegi: Mobile Intel Core Solo T1350, 1866 MHz (14 x 133)
Alaplapi lapkakészlet: Mobile Intel Calistoga-GM i945GM
2x1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (Hynix HYMP112S64CP6-Y5)
Videokártya: Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family (128 MB)Mi a legtöbb, amit ebből ki lehet hozni?
Sajnos ez így ebben az állapotában már internetezésre is nagyon kompromisszumos. -
SLYM
veterán
Sziasztok!
Ebből, (vagy a 250-es változatból) az SSD-ből van olyan változat, ami be lehet szerelni egy laptopba? Konkrétan Acer ES1-571 Series Model NO N15W4 a masina. Köszönöm!
-
moleculez
veterán
Köszi a segítségeteket, Lenovo Z50 HDD helyére ment SSD (860 EVO 250gb), kitakaritva a hutoborda, belül el volt tömődve. Win telepítéssel együtt volt egy óra. Várom a HDD caddy-t Kínából jön, 3£ ért, ráér nem sietek.
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ti itt tudtok e nekem segíteni, de lenne egy kérdésem.
Adott két darab Zenbook 3, aminek a laptop háza nagyon veszi az emberi ujjlenyomatokat.. Van e valami megoldás rá, hogy ne vegye ennyire? Spray esetleg valami más? -
DEXTERke
tag
válasz
Thunderzolee #13611 üzenetére
Nem lehet BIOS-ból tiltani. Az inteles továbbra is ad képet (a külső monitorra sajnos nem), persze jó netezésre, de ezt a gépet asztali gépként használtam eddig, és még szeretném is egy darabig
-
-
moma
őstag
Van itthon két még céges leselejtezésből származó laptop és rájuk akartam nézni lehet e kezdeni velük még valamit. De az első probléma amibe ütköztem, hogy a két laptop töltő nem jó hozzá, ami itthon van. Hogy van ez laptopoknál egészen típus specifikus, hogy milyen töltő megy bele? Most amíg ki nem derül használhatók e eleve csak valakitől kérnék kölcsön, de nem tudom milyet.
ezek konkrétan:
acer travelmate 4270
acer travelmate 6293 -
DEXTERke
tag
Üdv!
Adott egy MSI GT70 2OD notebook egy Intel HD Graphics 4600-al és egy Nvidia 780m-el, amit külső monitorral használtam. Egyszer csak elsötétült a kép, gép újraindult és a külső monitoron többé nem volt kép.
Windows eszközkezelőben a dedikált nvidia kártyánál ez olvasható:
"A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)"Csökkentett módban leszedtem az nvidia drivert, DDU-val, újra feltettem, ugyanez a hiba. Ezután ismét leszedtem, hagytam, hogy a windóz a sajátját tegye fel, újraindítás után már a bejelentkezési képernyőn csontra fagyott.
Kérdés: Szerintetek is megdöglött az nvidia kártya?
Jól tudom, hogy az albacomp a hivatalos msi notebook szervíz?
Mivel jóval a garanciális időn túl van már, vajon mennyibe fog fájni a cseréje?Előre is köszi a szagértő válaszokat.
-
moleculez
veterán
Gyűjtöm az alkatrészeket, egy nyitásból akarom az egész felújítást megcsinálni. Lenovo Z50-70, most i5 4th gen fut. Lehet bepakolni i7-t? Ha lehet érdemes? Vagy milyen infora lenne szükségetek ehhez?
-
polo5
tag
Hello mindenkinek!
A gép HP Elitebook 8540P
Láttam videókat a neten hogy lehet beletenni sim kártyát. Nekem üres a helye a notebook alján.
Ebbe a típusba csak egyfajta kártyát lehet tenni ami 3G-s ( HP UN 2420 3G wwan card ) , vagy lehet olyat is ami 4G / LTE ?
Illetve egy másik kérdés!
Intel Centrino 6200N AGN wifi kártya van benn most. Ezt lehet e cserélni jobbra ? Vagy inkább vegyek egy usb wifit?
Köszi
Üdv : polo5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Építő/felújító topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest