- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
-
BoriszG
csendes tag
Üdv!
Az érdekelne, hogy Lenovo 3000 N100-ashoz mennyiért lehetne beszerezni egy alaplapot?
Üdv: B -
forest_ns
tag
Hali!
Egy FS Amilo Pa2548-asom van (AMD Turion64 TL-58, 2Gb DDR-II, GF 8400m g).
1. Videókarit szertnék cserélni, a kérdés az, lehet , ha igen mekkroára/milyenre?
2. Processzort is, mekkora a max? -
pacimik
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy a i910gml chipes lapokba melyik a legnagyobb proci amit bele lehet tenni?
-
-
pacimik
tag
Sziasztok!
Van 2 laptop:
Acer Travelmate 2410NLC
Acer Travelmate 2490Lehet e bennünk procit cserélné?
Üdv
-
szamó
tag
Sziasztok!
Albacom (M54N) notebookhoz keresnék "voltage regulator board" ot . Ügyfél beleöntött valamit. Merrefelé induljak el hol kaphatnék ilyesmit? Javítani nem lehet nagyon apró és elégett a gép amúgy jó aksiról. Minden segítséget köszönettel fogadok.
Tomi
Légyszi írjátok emailt ha valaki tud valamiben segíteni. szamosi@mail.tvnet.hu
-
PS7A
tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani azt valaki, hogy egy MSI EX610X notiban a HD 2400-as vga mxm-es lehet-e? Szóval lehet-e cserélni?
Légyszi privátban irja meg valaki aki okosabb nálam ez ügyben!Köszi!
-
-
Dyno
veterán
válasz
Paladin1492 #2079 üzenetére
Szió.Az a bajom hogy nekem 512mega kéne abból is 2 darab.
De azért köszönöm.
-
-
Dyno
veterán
Ebben az ügyben tudna valaki informálni?Nagyoin fontos lenne köszönöm.[link]
-
lakisoft
veterán
válasz
(Darkwood) #2072 üzenetére
igen itt mindenre választ a kap az ember! Ismét köszi PH!
-
lakisoft
veterán
válasz
(Darkwood) #2060 üzenetére
-
heaven
tag
Toshiba Satellite A60E-00J030HU notiban szeretnék procit bővíteni.
Jelenleg ilyen proci van benne:
Intel Celeron Northwood-128 stepping D1 2800 MHz CPU szorzó 28x CPU FSB 100 MHz Memóriabusz 66.7 MHz DRAMSB arány 2:3 L2 gyorsítótár 128 KB.
Beszereztem egy Mobile Pentium 4 1800-t. Kicseréltem, elindítottam és 2 mp. után kikapcsol a gép, csak egy pillanatra megjelenik a boot képernyő és kikapcsOlyan mintha túlmelegedett volna.
Milyen Pentium proci való ebbe a gépbe ami hajlandó is menni?
Egyébként szerelés közben feltűnt, hogy a gépben lévő celeron proci fémkupakos, a pentium pedig olyan kis magos, amitől régen sokan féltek, hogy lesarkazzák...
-
ABE
őstag
válasz
BoharZso #2067 üzenetére
Nos, ez gépfüggő, hogy melyiknek milyen a hűtése, mennyire fog melegedni. Én Toshiba L30-ba raktam T2450-es Core Duo-t a Celeron M410 helyett. Ott 55-65 fok között volt általában a hőmérséklet eredetileg, de az új procival nagy terhelésnél 75 fokig simán felkúszott a hőfok. Viszont alapjáraton meg hővösebb volt, hiszen le tudta venni a sebességet.
Szóval pontos adatot nem tudok becsülni, de arra számítani kell, hogy jobban fog melegedni nagyobb terhelésnél a cucc. Épp ezért a max. a 2Ghz-es proci, amit én beletennék. Cserénél egy gondos tisztítás és újrapasztázás mindenképpen ajánlott. A helyedben bekukkantanék az Asus topicba is, vagy rákeresnék neten, hogy milyen tapasztalatok vannak csere után.
-
ABE
őstag
válasz
BoharZso #2065 üzenetére
A notiban ATI Xpress 200M chipset van, ami az 533Mhz-es FSB-vel rendelkező Core Duo procikat biztos támogatja. A legerősebb ilyen a 2Ghz-es T2450-es jelzésű. Támogat még bizonyos Dual-Core procikat is, de ha tényleg fejlődést akarsz, akkor egy Core Duo-t ajánlok (pl. T2250-T2350-T2450).
Hallottam már olyat is, hogy a chipset a 667Mhz-es FSB-t is támogatja, de erre nem vennék mérget...
-
BoharZso
csendes tag
Hello! Szeretném megkérdezni hogy az Asus A6rp-AP002 -es notim milyen és mekkora procit bírna el maximum és h ti mit ajánlotok, mire cseréljem? Jelenleg egy M420-as celeron van benne és elég gyengének bizonyul.
[link] -
ABE
őstag
válasz
(Darkwood) #2062 üzenetére
Olyan a csavarfej, hogy az oldalához hozzá lehet férni? Mert akkor egy vékony fogóval ki lehetne szedni szerintem.
-
xcbiker
addikt
válasz
(Darkwood) #2060 üzenetére
igen
3Oe garanciaval. -
xcbiker
addikt
válasz
(Darkwood) #2052 üzenetére
a windows boot gyorsabb, meg a lemezműveletek is.
Én egy 32gb-os samsungot használok. (van egy eladó is)
Olvasás/írás: 100MB/s - 80MB/s
Nekem bevállt. Igaz hogy drágább, mint a normál hdd, de legalább gyors és csendes.
Volt hogy gondolkodtam visszaállok sima hdd-re, de mikor kipróbáltam az ssd után,.. hát... inkább maradt a rendszer SSD-n. -
lakisoft
veterán
válasz
(Darkwood) #2057 üzenetére
akkor lehet hogy érdemes váltani
...
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
válasz
(Darkwood) #2054 üzenetére
mennyi az elméleti sebessége ennek a felállásnak?
-
lakisoft
veterán
válasz
(Darkwood) #2052 üzenetére
70MB/s-et írkálnak de hát a fene tudja ... még sose használtam és teszteltem. Hiszem ha látom. a RAID0 neked mennyit produkál?
-
lakisoft
veterán
válasz
(Darkwood) #2050 üzenetére
Szia!
Hát én biztos nem váltanék legalábbis most még nem. De idővel majd kitalálnak SSD-s gyorsítási megoldásokat úgyis és az áruk is zuhanni fog (mert most nagyon kevés embernek elérhető 100-300k és jobb SSDami szerintem viccparádé) akkor érdemes lesz majd lecserélni.
-
lakisoft
veterán
Tudtok igazán jól használható leírást Lenovo 3000 N200-as CPU cserére?
Előre is köszi -
Agostino
addikt
válasz
Daemon09 #2041 üzenetére
Üdv.
Igaz is, futok majd egy kört, csak nem tudom ez mennyire egyedi alkatrész, már azon is gondolkoztam, hogy valami esztergályossal vagy nem is tudom gyártatok custom lapokat. : )))
Ez a kis egyedi név meg annyit tesz, ha egyszer arckép kell, fordulj hozzám bizalommal. : )
-
Agostino
addikt
Üdv.
Remélem beleférek a topicba. Van nekem egy Compaq Evo n1020v notebookom. Második tulaj vagyok, selejtezett darab, de flottul megy, nem is ez a gond. A bibi az, hogy egyszer közel tették egy asztali lámpához, ezért a monitor tetején megolvadt a műanyag fedlap. Ez ugye két részből áll, a külső és a belső műanyag keretből. Na, ezeket kellene cserélni, mert iszonyatosan zavaró esztétikai hiba. Nekem ez megér akár 10-20k-t is, amúgy is fel akarom újítani itt-ott, némi ram sem ártana bele. Van szerintetek, vagy tudtok Magyarországon olyan bontóról, ahol érdemes lenne próbálkozni? Körbenéztem külföldi oldalakon, találtam is külső részt, de belső keretet nem, amellett ott lenne még a szállítási díj miegymás, szóval szeretnék itthon, esetleg Ausztiában vagy Németországon próbálkozni.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Notimban winyót akarok cserélni. Most egy 120gb-s hitachi van benne. Milyenre érdemes lecserélni? Néztem egy 320Gb-s, 5400rpm-es WD-t meg egy 160Gb-s 7200rpm-es hitachi-t. Végülis annyira lennék kiváncsi, hogy 7200-as mennyivel gyorsabb és van e értelme olyat venni? -
Cho Simba
tag
Sziasztok
A véleményetekre lennék kiváncsi.
Adott egy Toshiba Satellite A110-es laptop, Cele M430 procival. Kicseréltem T2600-ra, amivel alapvetően ment is, de időnként fagyogatott és elszálltak az alkalmazások, újratelepítés után is. ATI chipsetes az alaplap, a RAMok 667-esek. BIOS-ból nincs újabb. Visszaraktam a Celét és azzal semmi baja.Érdemes nekiállni egy 533-as FSB-s másik procival vagy eleve inkompatibilis ezekkel ?
(Pl T2050, T2350, T2450)thx
-
-=AtteS=-
csendes tag
Hali!
Egy ASUS F3M AP090 masinám van, és szeretném bővíteni, szerintetek érdemes? RAM-ot már raktam bele +1 GB-t, és a procin gondolkodom, és ha lehetséges a VGA-n.
Végeredményben: Érdemes-e bővíteni? Ha igen, milyen proci? és ha lehet VGA-t akkor mien VGA?
-
ABE
őstag
válasz
cobrakigyo #2030 üzenetére
Próbáld megkérdezni az Acer topicban.
-
cobrakigyo
tag
Senki
-
cobrakigyo
tag
Hali
Valaki cserélt már dvd irot Acer Travelmate 5720-ban?
Mert nem birom kiszedni sehogyansem.
A környékéröl minden csavart kicsavartam ,a memoria fedél altti csavart is de meg sem mozdul.
Komolyabb szétszerelés kell neki? -
toldy
őstag
helo
az lenne a kérdésem h egy amilo li1705-be belemegy-e a t2350? ( a t2250 tom h jó mert a fsc ís támogatja) -
Thusor
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Toshiba Satellite L40-18W notebookom... Ebbe szertnék még 1GB ramot tenni, mert a Windows Vista-ra csaréltem az oprendszerem és kevés neki az 1GB. A gépemben Samsung 1024MB DDRII 667Mhz-es ram van, ehhez néztem ki ezt a két ramot: [link] illetve ezt: [link] Szerintetek melyik a jobb? Árban azonosak...
-
P.e.t.ya.
senior tag
Senki nem tud nekem segíteni?
Itt szopok ezzel a sz@rral -
P.e.t.ya.
senior tag
Szevasztok.
Segítséget szeretnék kérni vki hozzáértőtől.
Van nálam egy toshiba sp6100 noti. Tök jó az egész,csak éppen a cpu-cooler
nem kap semmi kraftot a tápcsatin keresztül. Kérdésem az lenne,hogy ezt hogy tudnám orvosolni, vagy honnan tudnék máshonnan annyi feszt leszedni,h a venti működjön(akár állandóan is)Köszönöm előre is segítséget
-
Tim82
félisten
Ehüm, végignézted a linkeket? Lehet, hogy hibás, de előtte gugliztam, tehát nem az ujjamból szoptam...
Jah, meg a hozzászólásokat is, ahol letárgyaltuk ABE-val? Ő ugyanezt linkelte, az alapján elismertem, hogy valószínűleg neki lesz igaza, az én forrásom hibás lehet.
Még valami?
mod: semmi gond, én emlékeztem rosszul, bár sajna, rossz forrásra is támaszkodtam.
-
PuMbA
titán
"A Celeron M 530 egy Dothan magon alapuló Celeron M proci, mondhatni, a Dothan-os Pentium M processzorok butított verziója."
Ezt benézted,mert a Celeronok az 5xx sorozattól már Merom magosok(Core 2) és 64bitesek.
Laptomomban alapból M410 volt 1,46Ghz-es és a mostani M530 pedig 1,73Ghz ,de vagy 2x gyorsabb.
Itt megnézheted : [link]
"The Celeron M 520 (1.6 GHz), 530 (1.73 GHz), 540 (1.86 GHz), 550 (2.0 GHz), and 560 (2.13 GHz) are single-core 65 nm CPUs based on the Merom Core 2 architecture." -
misaly
csendes tag
egy gyors kérdés:
hp 6820s notiban x1350-es karit lehet-e cserélni és ha igen akkor milyenre?u.i.: Crysis Warhead-et 1024x768-ban csak alapbeállításokkal tudtam végig tolni
-
ABE
őstag
Volt Celeronos notim, és soha többé nem akarok olyat. Pont a lényegét veszíti el a notebook vele. Celeronnal adni egy notit pont olyan vétség, mint 2000mAh-s akkut rakni bele. Mondjuk ha valaki asztali gépként használja, akkor nem gond, de részemről nem hiányolom az állandó ventilátor pörgést és a melegedést.
Az Intel meg igazán megtehetné, hogy végre létrehoz egy átlátható kompatibilitási táblázatot.
-
Tim82
félisten
Én meg csak annyit mondtam, hogy belemenni belemegy (az általam talált infó alapján, ld. a korábbi link - vagy valamit elcs*sztek ott, akkor a hiba nem a mi készülékünkben van
), a problémát nem a foglalat, hanem az FSB eltérése fogja okozni.
Eszerint egyébként Neked van igazad.
[link]
-
-
Tim82
félisten
A biztonság kedvéért gugliztam egyet a Celeron M 530-ra, nekem s479-et dobott.
[link]
Egyébként meg semmi gond, elsőre én is azt gondoltam, hogy nálad van az igazság, de valamiért úgy döntöttem, azért utánanézek és akkor már legyen javítva, hogy ha valaki belebotlik a topik olvasása közben, ne legyen ebből problémája.
-
ABE
őstag
Én úgy tudtam, hogy a Dothan magos procik foglalata Socket 479, a Celeron M530 pedig Socket P foglalatú Merom magos, és ezek nem kompatibilisek. De lehet, hogy tévedtem valahol.
Utánanézek, aztán pótolom a hiányosságot.
Abban meg teljesen igazad van, hogy Celeron-ra "fejleszteni" felesleges a Speedstep hiánya miatt, és az FSB is kizáró tényező.
-
Tim82
félisten
Tudom, hogy régi meg izébigyó, de ez téves, a foglalat nem más, a probléma az FSB-vel volna. A Celeron M 530 egy Dothan magon alapuló Celeron M proci, mondhatni, a Dothan-os Pentium M processzorok butított verziója.
Süni kolléga T40-esébe (amiben egy Banias magos 1.3 GHz-es Pentium M van) lehet Celeron M procit rakni, csak 400 MHz-es FSB-set kellene keresnie. Ráadásul az esetleges magasabb órajel ellenére ez majdhogynem downgrade volna, a Celeron M nem tud speedstep-et stb. Akkor inkább keressen egy 400-as FSB-s Dothan processzort.
A témáról bővebben itt, azért írtam a hsz.-t, mert korábban, amikor még nekem is T40-em volt, nálam is felmerült a kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged