- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
petakpa1 #13655 üzenetére
30ezerért ez egy nagyon jó gép.
Viszont ezeket 7200RPM-es merevlemezekkel szerelték, nem tudom, esetleg cserélve van benne lassabb fordulatúra, és ezért lassú? Mert különben annyira nem lassúak .
Szerelték őket 4 magos processzorokkal is, de én nem tennék bele, netezéshez, officehoz, médiatartalom-fogyasztáshoz nem kell ennél erősebb processzor. Amúgy is jó drágák hozzá.
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #12966 üzenetére
7260-at Win újrahúzás után sem sikerült beüzemelnem a GX610-ben sem az eredetileg wifi kártya céljára szolgáló slotban, sem a másikban (eredetileg tuner-kártya ment volna oda), így fel kell adnom
Ellenben a céges laptopomból egy próba erejéig átettem egy Intel Centrino 6205 típusú wifi kártyát. Ez gond nélkül üzemelt az wifi céljára szolgáló slot-ban
, fizikai gombbal történő ki/bekapcsolgatás is működik
. Szóval bízom benne, hogy csak az Intel 7260-nal van ez a probléma.
Ha már upgrade akkor AC-s kártyát szeretnék, ezért egy ilyet néztem ki: Azurewave AW-CB161H.
Többféle Asus laptopban is ez van, és driver-t is le lehet tölteni hozzá (Win7-re is ami nekem fontos) így szimpatikusnak tűnik.
Rá merjek kockáztatni? Nem lenne jó két nem kompatibilis AC-s kártyának feküdnie otthon a fiókban...
-
Tim82
félisten
válasz
petakpa1 #12960 üzenetére
Most megnéztem, nekem sem működik az X220-on a hardveres kapcsolóval történő ki-be kapcsolgatás, csak a BT-t kapcsolja ki (amiből én a gyári BT modult használom, ahogy írtam). A szoftveres (Thinkpad-eknél Fn + F5-re feljön Windows-on a megfelelő ablak, Linuxon meg csak simán ki/be lehet vele kapcsolgatni a wifit) igen.
Mondanám azt, hogy az MSI notinak van valamilyen BIOS-os whitelist-je, de szerintem akkor el sem indulna a 7260HMW-t beszerelve, hibaüzenettel leállna boot-olás helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
petakpa1 #12955 üzenetére
Az 51. pin a BT-ért felel (amit én amúgy letiltottam, mert nálam nem működik jól a 7260HMW BT része), a 20. pin leragasztása meg elvileg az esetleges BIOS whitelist/inkompatibilitást oldja meg régebbi gépeknél, kifejezetten a wifi részre vonatkozóan.
Egyébként nagyon pici ragasztószalag (az én esetemben konkrétan zöld szigszalag
) csíkokkal csináltam a leragasztást.
-
Tim82
félisten
válasz
petakpa1 #12952 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a 7260HMW kártya 20. és 51. pinjét leragasztod.
Segítségnek itt van a mini PCI-e kártyák lábkiosztàsa: [link]
Én eddig két notiban csináltam meg a 7260HMW-re cserét (Thinkpad X220 és Thinkpad R61), az első alkalommal enélkül az X220-nál voltak hasonló anomáliák a pin ragasztgatás nélkül, okulva ebből az R61-nél eleve így végeztem el a 7260-ra cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged