- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tav-Csoves #14597 üzenetére
Bocsi. tobias40-nek ment.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Pyttawrx #14596 üzenetére
tobias40 vagy tőlem kérded? - bocsánat ha bele kotnyeleskedtem a beszélgetésetekbe, csak gondoltam, ha ki tudom szedni a linket, és beírom, akkor segítek a kommunikációban.
Ha viszont az én esetemre gondolsz, - ahol az volt a cél, hogy gyorsabb sebesség legyen a 4TB hdd és egy régi asus gép között mint usb 2.0 - akkor nem, a gépen debian van, felmerült az USB 3.0 hub a sata data+power kábel kombinációra való hegesztése is, de azt elvetettem, mert nem találtam a piacon - a Kínain sem!
- megfelelő hardvert hozzá.
A gép sata csatlakozásként ismeri fel, hiszen az alaplapon lévő DVD foglalatba lett beleapplikálva a 4TB 3.5"-os hdd.
Igen, fura, de működik. -
válasz
Tav-Csoves #14594 üzenetére
És fent vannskbaz usb 3 driverek is?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #14574 üzenetére
saját magamnak megválaszolom:
Az Asus k50IJ laptop Slim DVD meghajtója helyére berakott HDD tálca külső részét megvágva, abba berakva egy Sata Data apa-anya extender hosszabbító kábel apa részét beleszúrva a keretbe, és a másik végét egy 3.5"-os HDD-be bedugva, külön áramforrásból - powersupply/dc adapter - biztosítva a 12V 2A-t: müködőképes, sőt a gép felismer a 4TB HDD-t! -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #14583 üzenetére
Azt figyeltem meg hogy minden usb-s porton 300-350 a sebesség bármelyik gépen nézem.
Az adapternél 1 Gigásnak írja a sebességet,tehát az átalakító elvileg jó.(vagy belimiálhat még ettől?)2 laptopban is megnéztem..
Miért lehet hogy minden usb porton beáll mint a szög a sebesség 350-nél,ennyit bír a gép max,vagy valami megállítja a sebességet?
2 usb3 és 1 usb2 van a gépemben de mindenhol ennyit mérek... -
Kempetlen
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS [
x507ma-ej348t
], amiben billentyűzetet kellene cserélnem, de notebook alkatrészek beszerzésével eddig nem nagyon foglalkoztam. Tudtok linkelni nekem kompatibilis darabot, hogy egyáltalán az árat megtudjuk? Köszönöm!Vagy kérdéses lehet még az, hogy mekkora eséllyel (és miféle szerekkel) tisztítható, ha sörrel lett leöntve és csak 1-2 beragadó gombja van.
-
tobias40
veterán
Az honnan derül ki biztosan hogy van-e és mennyi usb3-as portom a laptopomban?
Gyári leírás szerint van ,de rendeltem ilyen usb LAN gigabit átalakítót,de nem tudja csak 300-350-ig kihajtani mind három usb porton.
Laptop kevés hozzá vagy az eszköz amit vettem?
Próbáltam ezzel a két laptoppal:
DELL 15 3567
Dell 5558 -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Lenovo ideapad 330 FHD TN kijelzőjét szeretném kicserélni IPS-re, valakinek van benne tapasztalata? Esetleg melyik modelllt érdemes vásárolni?
-
tobias40
veterán
A Dell5420-as laptopomban egyik napról a másikra gigabit helyett csak 100-asnak látja a LAN-t.
Már próbáltam több lan kártya drivert feltenni de mindegyikkel 100-as.
A dell honlapjáról is próbáltam az id tag beírásával de ez sem segített.
Wint 10 64 bites, van a gépemen de csak win7 -wi8.xp stb rendszerhez hoz a dell honlapja drivereket win10-hez nem.Melyiket válasszam hogy jó legyen win10-hez?Próbáltam win7,XP,win8 drivert de nem jó.
Van ötlete valakinek mit tegyek fel hogy gigabites legyen a hálókártyám és tudjon is gigabites sebességgel letölteni?Eddig gond nélkül hozta ezt a sebességet,lehet hogy frissült a win10 vagy tönkre ment volna a hálókártyám? -
Tav-Csoves
őstag
-
tserrof77
őstag
válasz
Tav-Csoves #14570 üzenetére
Létezik mini sata / sata átalakító, de ezzel még a 3,5" hdd nem biztos, hogy menni fog rajta, ugyanis az eszik 12V-ot is, így nem biztos hogy azzal látni fogja a K50 alaplapja.
-
válasz
Tav-Csoves #14570 üzenetére
Akor miért 2.5" hdd képet tettél fel?
Szerintem olyan kütyü nem létezik, max usb port többszöröző, azt meg ki kell próbálni, hogy egyszerre hány 3.5" HDD bír el.Szerintem nem lesz USB 3.0, ha egyszerre van rajta, de szerintem ez már nem is lényeg.
Igazából szerintem nem lehet ráműteni a lapra, vagy egy nagyon ügyes műszerész lehet meg tudja csinálni
Más ötletem nincs -
Tav-Csoves
őstag
Igen, köszönöm a válaszokat, - tserrof77, és Pyttawrx - viszont 3.5"-os hdd-ről van szó, ezt elfelejtettem írni.
A gép szervergépként funkcionál, szóval bármilyen működő átalakítás lehetséges.
lyen keret már van is benne, amiben egy 1TB 2.5"-os hdd van.
Arra gondoltam, hogy a keret külső részén vágok egy lyukat, és azon egy sata data kábelt illesztek a keret belsejében lévő csatlakozóba.
Áramot pedig egy külön tápról kapná, lévén 3.5"-os hdd-ről ami többet eszik, mint 5V.
Végeredményben van egy sima sata kivezetés.
Na de:
Létezik e olyan kütyü, ami erre a sata data+sata power csatlakozókra egy usb 3.0 hub-ot lehetne rakni?
Mért:
A 3.5"-os amúgy is már egy usb 3.0-ás rack/dobozban van, és úgy csatlakozik jelenleg - usb 2.0-án- a laptophoz.
Ha pedig sikerülne 3.0-ás hub-ot a gépre műteni, akkor nem egy, hanem több hdd-t lehetne a gépre rakni, 3.0-ás sebességgel.Ötlet?
Köszönöm szépen! -
válasz
Tav-Csoves #14567 üzenetére
Szia. Egy hdd a már említett módon optibay-be a többi 2,5" HDD pedig usb to sata kábellel kb 1000-1500 alin.
-
tserrof77
őstag
válasz
Tav-Csoves #14567 üzenetére
A legegyszerűbb egy 12,7mm-es optibay keret bele, akkor nem fog lötyögni a hdd sem. 2000Ft környékén az aprón is találsz. Lényeg, hogy neked a régebbi, vastag, 12,7mm-es kell.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Adott egy Asus K50IJ lapotp. - tudom, nem mai darab
- Az optikai meghajtó sata csatlakozójára hogyan tudok sata elosztót rakni?
A cél az, hogy az optikai meghajtó nem kell, viszont van két hdd-m és azt a kettőt - vagy minél több, annál jobb - rádugni az optikai meghajtó csatlakozójára.
Szerk1:
Olyan lehetőség is játszik, - sőt, talán ez lenne a legkézenfekvőbb - hogy USB 3.0 lenne az output. Van ilyen konverter?
Szerk2:
Mi a neve a felső csatlakozónak?
Az alsó az a sata hdd
Tudom, hogy egy amorf szörny, de tudnátok segíteni? Köszönöm! -
tobias40
veterán
válasz
Pyttawrx #14535 üzenetére
Nem a zsanér van eltörve hanem 2 db műanyag amibe bele van csavarozva a zsanér a gép "aljába" nem az lcd felől.
Sztem az egész házat ki kellene cserélni,ezért összecsavaroztam és elraktam ilyen "bulizós" laptopnak..
Amúgy ki volt esve az aljából a csavar (ahol a laptop "lába" van az alján) ezért tört szét az egész műanyag ház ott zsanér körül.(ahogy nyitogatva és feszegetve volt)
Tettem bele egy csavart ez vmennyit tart és óvatosan lehet nyitogatni is..
Valószínű hogy lehetne ilyen műanyag szarokat venni de nem találok róla robbantott rajzot így meg nehéz keresni..Kicsi hibából lesz a nagy de eszembe sem jutott megnézni hogy hiányzik-e ott a csavar..
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Előre bocsájtanám, hogy noti szerelésben nem vagyok nagyon jártas. De egy takarítás miatti szétszedés/összerakás, hdd/ssd csere azért nem okoz problémát.
Most lányom Asus x402c-jét szereltem szét. Onnan indult a probléma, hogy a notinak bekapcsolt, kinyitott állapotban egy kisebb magasságból sikerült landolnia. E miatt a kijelző alsó része csíkozódott, néha a teljes kijelző. Közben a gép elvileg működött, mindenre reagált csak a kijelző nem volt százas. De voltak olyan rövidebb időszakok is amikor hibátlanul működött. Úgy gondoltam van esélye, hogy nem komoly sérülés, hanem az ütés következtében kicsúszó kábel érintkezési hiba okozhatja, ezért szétszedtem. Nem is találtam semmi látható elváltozást belül, ezért a kábelek újracsatlakoztatásán kívül tulajdonképpen mást nem csináltam. Összeszerelés nélkül, majd összeszerelve is teszteltem jó fél napot, minden rendben volt. Sajnos ahogy visszakerült rögtön újra produkálta a hibát. Ezért újra szétszedtem, hibára utaló nyomot továbbra sem találtam, viszont most már össze sem tudom rakni. A billentyűzet kábel alaplapi csatijából ki volt mozdulva a billenő leszorító lap (ezt nem tudom másképp leírni, remélem érthető mire gondolok). Ezt megpróbáltam visszapattintani, természetesen eltört. Kérdésem ilyen filléres alkatrész szerintetek beszerezhető valahonnan? A másik bár a noti elég régi, de még mindig jól működött, általános otthoni célra tökéletesen megfelelt. Érdemes-e szerintetek foglalkozni vele, megpróbálni kideríteni a fő problémát? -
Adamis
őstag
Abban tudna nekem segíteni valaki, hogy egy Amilo Li3710-es lapiba ezek közül bármelyiket bele tudnám-e pattintani? (a tokozás PGA478, de vajon elindul-e vele?) Köszönöm!
Intel T8100 SLAYP/SLAUU Core 2 Duo 2.1Ghz 45nm 800 FSB SocketP BGA479 PGA478
Intel T8300 SLAPA/SLAYQ Core 2 Duo 2.4Ghz 45nm 800 FSB SocketP BGA479 PGA478 -
winhate
őstag
válasz
Pyttawrx #14531 üzenetére
4gb kingmax szamtek boltba vettem ujat. Nem jo.
Miutan szetkaptam mar nem szeretnem osszerakni amig nincs benne a ram.
Ragaszkodik a 16 gb hozmeg hogy uj legyen ... (probalom puhitani hogy a hasznalt is jo)
Katasztrofa ez a gep amugy...full muanyag olyan gagyi hogy embertelen.
-
válasz
winhate #14526 üzenetére
Szia. Igen mind a memtesttelünk elsősorban (legalábbis én is). De ha pl nem ír a hibás területre akkor sose jön elő a hiba. Legalább 4x 5x kell futtatni minimum, (az mégjobb, ha megy 1 napig is, persze ezt nem lehet mindig kivitelezni)és ez sem ad 100% bizonyságot. Egy Adatával jártam így. (Amúgy se szerettem sosem az adata ramokat, ez se segített megkedvelni)
Leteszteltem 2-3 gépbe is, kb 5-6 órán keresztül ment Mindegyik gépbe és hiba nélkül. A windowsba meg vagy csikos lcd lett, vagy kékhalál. Egy szó mint 100, gyanús, hogy vagy kompatibilitási hiba van, vagy nem jó ram.
teszteld amúgy liveinux-al pl. -
winhate
őstag
Sziasztok
Laptoppal szivok es nagy segitsegre lenne szuksegem.
Memoria bovites lett volna a cel.Gep:
Hp Pavilion 15 p000shcpu z info (amig ment a winfos10)
cpu amd a4 6210
alaplap: hp 2268
chipset amd k16 imc rev 00
deli hid amd kabini fch rev 8.2bios:
f.2b amd agesa mullinspi v1.0.0.3 2014.11.09Ram:
Ha jol emlexek a gyari ram elpida ddr3 L 1600 4gb 2014 es
Az bovitett ram kingmax 4gb ddr3 l 1600 2019 esRammal kapcsolatos pontosabb infot a memtest elkeszulte utan tudok mondani.
A problema a kovetkezo lenne.
Gepet elvittem rambovitesre szamtek boltba. ( nem szerelek laptopot ha nem muszaj )
Megkapta a 4gb kingmax ot. Memtest a boltban kb 40% ig lefutott. Mondom ok jo.
Tulajnak visszavisszavittem bekapcs.
Winfos10 hiba ... kek kepernyo mindig mas uzenettel.
Folyamatosan javitani akar majd utana ismet kek kepernyo.
Recovery mod szinten kek kepernyo.Mielott belement a ram mukodott.
Memtest eddig hibat nem ir ki ! Jelen pillanatban 83% nal van.
Boltos azt mondta o a memtestre ad es ha az lefut akkor jo a ram. (szerintem is)
Egy fel oras munkabol ez lett.
Igy nem lehet visszavinni a tulajnak.
A kovetkezo lepes hogy kell keresnem valami hdd clone-ozo proggy t hogy leszedjem a rendszert.
Win10 hez lovesem sincs soha nem hasznaltam es nem is fogom.
Jah mindez barati szivessegkent.Koszonom a segitseget elore is.
-
válasz
MaxxDamage #14513 üzenetére
F10 megoldotta
-
Sziasztok,
Nem pont a témához tartozik, de itt kaphatok rá gyors választ.
Compaq Contura 3/20 laptop esetén, bekapcsolást követően a BIOS-ba hogyan jutok be? Elem kivétel nem segített, hogy (F1. "Resume"vagy "Setup" F10-t dobja ki -ha nem jó a date vagy a time-)Segítséget előre köszi!
Amúgy 2MB memória van benne és 20MHz CPU-s gépezet.
RAM csere nem megoldható sajna, mert a 8MB (Contura 4/25-be lévő) RAM csatlakozása nem kompatibilis a 3/20 gépével. -
Gzu73
tag
van egy asus n551jw laptopom. gyárilag 4 GB rammal van szerelve, szeretném bővíteni.
mennyire szerencsés egy 8 GB-s modult berakni az üres slotba a jelenlegi 4-es mellé? -
zorzy4
addikt
Sziasztok! Jobb topikot nem találtam, ahol feltehetném a kérdésem. Adott egy lenovo x230 laptop. Valamiért a processzor órajelét visszaveszi 2600mhzről, 1200mhzra. Mitől lehet? A gép tiszta, szinte új.
1198.2 MHz (eredeti: 2600 MHz) -
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T400.
Boot képernyő és bios van,, amikor töltődne a Win akkor fekete képet ad. A panel kapja a fényt oldalról de ennyi.
YT alapján szétszedtem, csatlakozókat kihúztam megmozgattam a kábeleket, majd vissza, de ennyi.....
Ötletetek van? -
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #14498 üzenetére
Én már sejtem Gabo kolléga problémáját. Ennek a szériának 2 fajta billentyűzete van, és a csavarpontok picit máshol vannak, és ezért van máshol a kábel is picit. Emiatt kellene neki ferdén hajtani. Vagy a rendelést adták le rosszul, vagy nem jót küldtek neki. Kevésbé tapasztalt szem elsőre észre se veszi a különbséget, én is futottam bele ilyenbe már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- PS4 Fat 500GB eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest