Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

Céges Dell Latitide E5340 laptopomban jelenleg i5-3220M proci van. Ha jól láttam ez mindössze 2C/4T-es.

Alaplapi chipset Intel Panther Point QM77, Intel Ivy Bridge benne.

Mi a max proci amit elméletben bele lehet tenni, és mi az amit az árakat/elérhetőségét tekintve reálisan megérheti tenni bele?

Munkahelyem egyébként már selejtezi ezeket a gépeket, 30 eFt-ért tudnám dolgozóként megvenni. Megéri ez?
    A benne lévő HDD-t mindenképp cserélnem kell egy SSD-re, mert az kritikán alul lassú, de + 4GB RAM-on és CPU upgraden is gondolkozom. Megérné ezzel így foglalkozni, vagy inkább eleve valami modernebben keressek?

• petakpa1

őstag

válasz rb26dett #13159 üzenetére

Van egy Intel 7260 HMW mini pci-e kartyam, amit 2 honapja rendeltem az eBay-rol de sajna nem működött az MSI GX610 notebookomban. Egy eMachines e620-ban viszont igen. Ha eljossz hozzam beleprobalhatjuk a notidba es ha jo atveheted azon az aron amennyiert kerult.

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12971 üzenetére

Jogos. Sajnos Realtek-ből nem is találtam eBay-en kétcsatornásat és ac-set.

Broadcom-tól találtam egy Azurewave AW-CE123H típusút. Ez már tudja a dual band-et és az ac-t is:) Ellenben jó drága...

• petakpa1

őstag

válasz petakpa1 #12966 üzenetére

7260-at Win újrahúzás után sem sikerült beüzemelnem a GX610-ben sem az eredetileg wifi kártya céljára szolgáló slotban, sem a másikban (eredetileg tuner-kártya ment volna oda), így fel kell adnom:(

Ellenben a céges laptopomból egy próba erejéig átettem egy Intel Centrino 6205 típusú wifi kártyát. Ez gond nélkül üzemelt az wifi céljára szolgáló slot-ban:), fizikai gombbal történő ki/bekapcsolgatás is működik:C. Szóval bízom benne, hogy csak az Intel 7260-nal van ez a probléma.

Ha már upgrade akkor AC-s kártyát szeretnék, ezért egy ilyet néztem ki: Azurewave AW-CB161H.

Többféle Asus laptopban is ez van, és driver-t is le lehet tölteni hozzá (Win7-re is ami nekem fontos) így szimpatikusnak tűnik.

Rá merjek kockáztatni? Nem lenne jó két nem kompatibilis AC-s kártyának feküdnie otthon a fiókban...

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12965 üzenetére

Ne viccelj már, majd viszek egy Hoogardent:))

Eltávolítás után betettem abba a slatba amelyikben az eredeti wifi kártya is volt, de minden változatlan.

Ezt a slot-ot kipróbálta az E620-ból kiszerelt Atheros AR5007EG-vel. Az prímán működik benne, még a hardveres kapcosló is tudja ki be kapcsolgatni.

Mondjuk ezen nem vagyok annyira meglepődve eleve, mert az eredetileg az MSI-ben lévő AzurWave AW-GE780 szerintem kb ugyanarra az Atheros chipre épül, ráadásul mindkét gép ugyanarra az RS690 alaplapi chipsetre épül és kork is nagyjából hasonló.

Mindjárt kipróbálom, hogy mi történik, ha bármelyik Atheros kártyát átteszem az eredetileg TV tunernek fenntartott PCI-E slotba. Ott is funkciónál vajon a fizikai wifi ki/be kapcsoló gomb. Várakozásaim szerint nem...

Na itt borult össze a rendszer, először fel se akarta telepyteni a kártyát a tuneres PCI_E slotban, majd végül nagy nehezen sikerült, de hálózatot ugyanúgy nem talált az Atheros se mint a 7260.

Adok még egy occsó esélyt a 7260-nak és újrahúzom úgy a win-t, hogy abban a slotban van, amelyikben eredetileg is volt a wifi kártya.

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12963 üzenetére

Egy pár búzasörért megint?:)) A végén még kész alkesz leszel:D

Egyébként érdekességképp csináltam egy Win7 újratelepítést úgy, hogy az eredeti wifi kártya ki volt véve, a 7260 pedig az eredetileg Tuner kártya céljára kialakított PCI-E slotban volt. Érdekes, hogy most látta a kártyát és engedett drivert is telepíteni hozzá, viszont hálózatot továbbra sem talál, valamint az eszköz BT funkcióit sem látja, holott korábban ebben a slotban megvoltak a BT funkciók.
    => tehát ugyanúgy viselkedik, mint mikor korábban abba a slotba tettem, amelyikben eredetileg is a wifi kártya volt.

Egyre furcsább ez a szitu...

Mindjárt eltávolítom eszközkezelőből, és átteszem másik slotba hátha.

Egyébként nagyritkán pl. konkrétan telepítést követő első restart után találpár hálózatot, de mire beírnám a jelszót már el is veszti őket:(

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12961 üzenetére

Sajnos GX610-ben nem sikerült beüzemelnem. 20-as és 51-es pinek tapaszatva, innentől kezdve fizikai wifi kapcsoló nyomogatásának (4. állapotát pár hsz-el fentebb leírtam) most már nincs hatása, illetve csak a beépített BT-t kapcsolgatja.

Amíg a pin-ek nem voltak letakarva a wifi kapcsoló fagyasztotta a gépet, illetve wifi ON állapotban be sem bootolt a Win, vag már a Windows logos képernyőn, de legkésőbb a desktop betöltése előtt belefagyott a boot-ba a gép.

Ami még érdekes:

1) Ha az eredetileg Tuner kártya céljára szolgáló mini PCI-E slotba teszem a kártyát, akkor a 7260 BT funkciói működnek, Win7 simán telepít is hozzá egy standard BT illesztőt, viszont magát a hálózati kártya rész nem tudom telepíteni se:(, mintha nem is látná ebben a slotban a kártya wifi részét

2) Ha az eredeti wifi kártya helyére teszem be akkor BT funkciók nincsenek (értsd fel se ismeri Win, hogy BT hardver került a gépbe, a hálózati kártya részt látja Win és lehet is telepíteni hozzá a driver-t. Eszközkezelőben minden rendben, viszont nem talál wifi hálózatot egyáltalán. Windows Mobilközpontból szoftveresen lehet kapcsolgatni ki/be a wifi-t, viszont hálózatot sose észlel egyet se pedig egy rakat nyitott van a környéken:).

3) Eléggé melegszik a kártya: ujjamat alig bírom rajta tartani:(

Azt hiszem feladom:(

Szerinted egy modernebb legalább dual band N-es szabványt tudó Realtek, vagy Broadcom wifi kártyával lenne értelme próbálkoznom?

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12959 üzenetére

Köszi. Végül a neten fellelhető fotók alapján megtudtam csinálni, de sajnos az MSI GX610-ben így se megy egyenlőre.

Ellenben az eMachines E620-ban, amiben a Tőled kapott Athlon X2 4450B megy:)), szuperül működik a a 7260HMW. Igaz a Pin mod itt is kellett hozzá, és a gép elején lévő fizikai wifi kapcsoló funkciótlanná vált, ellenben a Windows Mobilközpontból gond nélkül lehet ki bekapcsolgatni a wifi-t.

Majd még küzdök a GX610-ben is vele, hátha a másik (eredetileg tunerkártya céljára fenntartott mini pc-e portban menni fog. Végülis ugyan mindegy, hogy melyik portba teszem.

Ami még érdeges volt a GX610-ben, hogy durván forrósodott benne a kártya. E620-ben ezt nem tapasztaltam.

• petakpa1

őstag

válasz petakpa1 #12957 üzenetére

Megcsináltam a PIN módot, de sajnos továbbra sem talál egyetlen hálózatot se pedig tök sok van a környéken.

Win kis piros x-et jelez a jobb alsó sarokban, mintha nem lenne bekapcsolva a wifi:(

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12956 üzenetére

Köszi az általad linkelt ábra a PCI-E Slot-ot mutatja vagy a kártyát?

• petakpa1

őstag

válasz Tim82 #12954 üzenetére

Köszönöm az ötletet, kipróbálom a napokban hátha segít.

Milyen technikával javaslod leragasztani a lábakat, és miért pont a 20. és az 51-est kellene?

Wifi és BT ki be kapcsolgatásra nekem egy nyomógomb van 1 státusszal:
    0. Wifi OFF - BT OFF
    1. Wifi ON - BT OFF
    3. Wifi OFF - BT ON
    4. Wifi ON - BT ON

A gép eredeti konfigurációjában a szóban forgó mini PCI-E slotban csak az Atheros Wifi kártya van, a BT valahogy külön van megoldva. Ezt onnan tudom, ha kiveszem az Atheros kártyát attól még 3. és 4.-es állásban működik a BT.

Viszont ha szóban forgó MINI PC-E slotba beteszem a 7260HMW-t, akkor eszközkezelőben annak WIFI része mindenképp megjelenik, attól függetlenül, hogy kapcsoló milyen állapotban van. (Értsd 0. és 3. állapotban is kijelzi az Eszközkezelő, holott elméletileg le kellene kapcsolva lennie).
    Ugyanakkor 7260HMW BT részét egyáltalán nem érzékeli a Win, csak gépben lévő külön BT egység jelenik meg kapcsoló 3. vagy 4. állásában. (Ez logikos is, hiszen külön BT hardware van.)

Ebből csak azt akarom kihozni, hogy szerintem a 7260HMW Wifi részét ki/bekapcsoló lábakkal környékén lehet valami inkompatibilitás...

Továbbá: ebben a lapban van egy másik szabad mini PCI-E slot is még. Elméletileg V tuner kártya járt néhány speciális kivitelő GX610 modell esetén ebbe a soltba. Az enyém nem ilyen, így ez a slot üres.

Ha ebbe a másik slotba betettem a 7260HMW-t (másik slot természetesn üres), akkor a BT részt egyből felismerte és telepítette, viszont a WIFI részt nem látta csak újraindítás után, amikor is már rögtön felismerte és telepítette azt is. Ennek ellenére Wifi hálózatot így se érzékelt egyet se, mintha ki lenne kapcsolva a Wifi része benne.

Valami szoftveres megoldás nincs a Wifi ki-bekapcsolgatására?
    (Bocsi a hosszú HSZ-ért.)

• petakpa1

őstag

Egy régebbi MSI GX610 laptopban szerettem volna MINI PCI-E csatolós wifi kártyát cserélni.

Gyárilag egy AzureWave AW-GE780 van benne, ami csak g-t tud.

Ebay-ről rendeltem Intel 7260 HMW típust ami AC-s. Ez utóbbi half size ugyan, de rendeltem hozzá half size 2 full size bracket-et is:)

Kártyacsere megtörtént. Az Intel oldaláról letöltött driver rendben települ is, látszólag minden OK, de kártya nem talál egyáltalán vezetéknélküli hálózatot sem:(

Továbbá mintha a laptopon lévő, wifi-t ki be kapcsolgató gombbal sem lenne tökéletes összhangban az új kártya. Mintha a wifi kapcsolónak nem lenne hatása az új wifi kártyára, hiába kapcsolgatom ki/be, a wifi kártya mindig elérhető az eszközkezelőben.

Win7 hálózati diagnosztikája viszont azt mondja, hogy nincs bekapcsolva a kártya, holott a wifi bakapcsoltát jelző led világít a laptopon:(

Az is tünet továbbá, hogy ha wifi kapcsoló bekapcsolt állapotban van, akkor Win egyszerűen nem bootol be, megáll a Windows 7 logo képernyőnél:((

Ami még feltűnt, hogy a régebbi kártyán a mini PCI-e slotba becsúszó részen az összes érintkező ki van alakítva, míg az újon jópár hiányzik! Lehet, hogy utóbbi okozza a gondot? Értsd a laptop wifi-t kapcsolgató gombja olyan érintkezőkön keresztül szeretné vezérelni a wifi kártyát, amelyek az új kártyán nincsenek kialakítva?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés