- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pinkcc #12199 üzenetére
Videokártya nem cserélhető.
Mobil-processzor boltokban nincs.
Aprón, vagy Ebayen találsz.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil_notebook_processzorÉs ez notebook, nem netbook.
Szerintem egy i5-ös is előrelépés, azt még talán emberibb árban is találsz.
Az i7 nem hiszem, h megéri.SSD ami még nagyon feldobná a gépet.
-
pinkcc
tag
válasz
Thunderzolee #12196 üzenetére
Ahogy néztem a listát egész jó processzorok is belemennek.
pl egy Core i7-640M is, ez 2.8 GHz. Ezt nézni kell, mármint hogy milyen GHZ-s legyen? Ami jelenleg benne van, az 1.86 GHz.
Mivel a téma leírásánál a (processzor, RAM, HDD) van, így lehet ezt nem itt kellene megérdeklődnöm, de videókártya csere is lehetséges benne?
A processzora rá kerestem, de boltot eddig nem találok. Az ilyen netbook processzorok kaphatók a boltokban?
-
-
válasz
jancsikaa #12191 üzenetére
A HM77 chipset az az Ivy Bridge processzorok foglalta.
3-assal kezdődnek az Ivy processzorok.Lehet a 2ezressel kezdődő Sandy processzorokat nem fogja vinni.
Bele kéne próbálni, mielőtt megveszed (ha lehet).
A B960 az valóban a Sandyhez tartozik, de nem Core i, hanem Pentium.
Biztos, h a chipset HM77?
Nem csak HM70?Kicsit Googleztam, elvileg vinni fogja, mehet a csere.
-
válasz
pinkcc #12195 üzenetére
HM55-ös chipset, Socket G1-es foglalat.
Elvileg ezek azok:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Pentium_Dual-Core_Mobile/P6000.htmlVan itt egy másik lista:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_/hsz_12160-12160.html -
pinkcc
tag
Sziasztok.
A netbookombat szeretném bővíteni.Egy ASUS K52JB-SX120D lenne, melybe 8gb ramot lehet maximum tenni.
A netbookba egy Processzor: Intel Pentium Dual-Core P6000 (1,86 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB) van, lehetséges az erősebb processzor berakása ebbe a készülékbe?Linkelem magát a netbookot adatlapját is: [link]
-
válasz
petrelli86 #12182 üzenetére
Megnéztétek, hogy nincs-e lesarkazva véletlen a proci? 7-es sorozatú lapkakészletnél próbáljátok meg kikapcsolni az Intel Antitheft-et biosban. Annyit még megnéznél hogy biztosan nem HM70-es a chipkészlet? Mert azok csak pentiumig mennek. Amire gondolni tudok még, hogy kevesebb a tápellátó a noti alaplapján és ezért nem megy. Bár ha másik notiban is próbáltátok lehet hogy egy döglött cpu-t sikerült kifogni...
-
Szabix01
tag
Sziasztok van nekem egy Acer Aspire A5-571G laptopom és szeretnék benne memóriát bővíteni azt tudom hogy ddr3 kell bele de van más kritérium is vagy bármely ddr3 jó hozzá egységes mint a PC-knél?
Köszi a választ előre is!
-
jancsikaa
újonc
Sziasztok! Adott egy Acer E1-531G notebook. Gyárilag Intel B960-al szerelt! Alaplapi chipset HM77 Nézegettem az i5 2520m-et és a 2540m-et, kérdésem a következő.. BIOS frissítés után befogadná-e a laptop? Nem melegedne-e túlságosan?
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Vettem használtan a HP nx6325 notimhoz egy AMD Turion x2 TL-64-es procit a TL-52 helyére. Betettem, 4 napig ment is, majd böngészés közben egyszercsak elment a kép. Ki, be kapcsolás után villog csak a led a billentyűzet felett a gépen. Egyszer a HP logo is megjelent torzulva. Kiszedtem, visszatettem, ugyan ez. Visszatettem a régi procit, azzal megy rendesen! BIOS nem támogatná? .. De akkor azonnal jelezte volna, nem 4 nap működés után. (Egyébként valamilyen Custom bios van rajta, mert a 300-as wifi miatt kellett no Whitelist-es [vagy minek mondják
] bios) Hibás lenne a proci? (4 napig jó volt aztán hirtelen eszébe jutott valami?
)
Mire tippeltek? Hol induljak el a hiba keresésben? -
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12188 üzenetére
Az,i7 sokat dobna,csak az egy kicsit drága,az i5- ből min 2540- et vadásznék.
-
válasz
akoska23 #12187 üzenetére
Socket G2 foglalat. Második generációs Core i család. (Sandy Bridge)
Ezek azok: wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35W-os TDP-nél nagyobbat ne tegyél bele, a hűtést ehhez tervezték.
Aprón szoktam látni i5-öst is, de olyan nagy összeget ne költs rá, sokkal gyorsabb nem lesz a gép. Egy SSD esetleg megdobná még, de a 7200RPM-es merevlemez is teljesen rendben van (egy tányéros).
Az integrált VGA ezekben mindegyikben egyforma (HD3000).
A köv. generációban lett erősebb, de azokhoz HM75 chipset kellene.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Egy Tosiba R700 ban szeretném kicserélni a jelenlegi i3 2310 processzort.
A mostani felépítés: i3 2310,2x2GB DDR3 1333Mhz,Hitachi HTS723232A7A364 (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Chipset: Sandy Bridge HM65
Mi hozna érdembeli változást ugy hogy a hűtése még normálisan megoldható a gyári rendszerrel?
Lehet buta kérdés de cserélhető ugy a proci hogy az integrált VGA is változzon mondjuk Intel HD 4500 ra?
Csak azért merült fel bennem mert ugye a prociba van integrálva..........
Esetleg pár tipust is tudtok írni ami ár érték függvényében még megéri?Köszönöm : Ákos
-
petrelli86
aktív tag
válasz
turbokappa #12185 üzenetére
kipróbáltam az imént másik notiban, de ugyanez a jelenség..
-
turbokappa
senior tag
válasz
petrelli86 #12184 üzenetére
le kell tesztelni,ha az ok,akkor a noti nem komálja.
Ha nem ezzel a cpu-val gyártották,akkor ez nem is lehet jó bele.Ez ivy bridge,nem inkább sandy megy bele? -
petrelli86
aktív tag
válasz
turbokappa #12183 üzenetére
voltak g500-ak i7-es procival gyárilag, de nem biztos hogy pont ezzel a modellel..
a cpu itt lett vásárolva egyik fórumtársunktól, lehetséges hogy a cpu hibája? -
turbokappa
senior tag
válasz
petrelli86 #12182 üzenetére
Gondolom helyesen raktad be..lábak nincsenek elgörbűlve. Biosba se tudsz belépni?
Elvileg menni kellene,ha benne van a támogatási listában,esetleg meg kellene tudni,volt -e ilyen noti ezzel a cpu-val.
Nálam mikor cseréltem,ment egyből,de viszont kell egy új win telepítés utána,mert a turbó funkció csak akkor fog működni. -
petrelli86
aktív tag
válasz
turbokappa #12181 üzenetére
ledek felvillannak, cpu hűtő beindul, de kép nincs csak ha visszateszem a pentium procit
-
turbokappa
senior tag
válasz
petrelli86 #12180 üzenetére
biztos ,hogy támogatja a noti?
Amúgy mi a jelenség,mikor bekapcsolod? -
petrelli86
aktív tag
sziasztok!
van egy lenovo g500-as noti hm76-os chipsettel amiben egy pentium proci van és vett bele a tulaj egy i7 3520-et (sr0mt) ami elvileg passzol is a chipsethez, viszont meg se makkan vele a noti, mi lehet a baj? tudtok valami okosat mondani esetleg? -
-
dugo_
veterán
válasz
marec1122 #12175 üzenetére
Utángyártott töltőt ebből a két boltból vettem eddig, mindegyik jól működött:
notebook-alkatrész
laptopalkatrész
(Utóbbinál most nincs sok minden ehhez).Akkuk ott 10k körül vannak, esetleg kérj árajánlatot a felújítására itt: Li-ion Kft. (személyesen nincs tapasztalat, de jónak mondják őket).
Ha bátor vagy, akkor ebayen megpróbálhatsz valami megbízhatónak tűnő eladót keresni akku-ügyben, de általában elég lutri. Ez pl. gyorsan itt lehet Németországból, de alig spórolnál vele.
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
a húgom által lezúzott samsung np300e5z lapos felújításán dolgozom éppen. mivel a lapos patika állapotú értéke alig haladja meg az 50 000 Ft-ot így a gazdaságosság a fő szempont. A műanyag alkatrészeket csak-csak megszerzem valahogy de az aksi meg a töltő elég drága mulatság. Tudtok valami tippet hol s hogyan érdemes beszerezni ezeket. Nem ragaszkodom gyári alkatrészhez csak működjön jól és olcsó legyen.
Egy kis helpet megköszönnék -
Blackhill
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12170 üzenetére
Igazad van én is hasonló képen látom! Azóta tovább olvasgattam és az i7 mellett a magasabb órajelen kívül még a Turbo-Boost technológia is szól mivel ez az i3 ban nincs! De sajnos 15 és 20 ezer körül mennek itthon is meg az ebayen is de azért nyitott szemmel járok
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12172 üzenetére
Tehát,az i5 procit beraktam,àm a cpu-z ,meg a laptop 1 magot látott,de turbo boost se volt,csak a 2.5 ghz...
Aztán az energiagazdálkodást max- ra húztam,de semmi eredmény,majd amikor a spec. rendszerindításnál 1 maggal akartam indítsni,hazavágta az op. rendszert,próbáltam win7 újratelepítéssel,minden formában,uefiben stb... Semmi! Csak az esc billentyűt nyomva tartva,a windows without loading- al volt csak hajlandó elindúlni,innen tudtam hogy ,a kibaszott jogtisztaság miatt baszakszik... Elvittem szervízbe,kínlódjanak vele... Aztán uau. hazahoztam. Itthon kapott tört win10- et..és minden flottúl megy. -
válasz
turbokappa #12171 üzenetére
Akkor neked most végülis megjavult, és viszi az i5-öt?
Nem nagyon tudtam hozzászólni ahhoz amit írtál. Mármint, h "elromlott" a gép, meg szerviz, meg vissza szervizből, és végül te hoztad helyre? Nem nagyon értettem ezt a hibát. :/
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12170 üzenetére
Nekem egyértelműen megérte,a b960- al nem lehetett játszani a metro l.l-al,most meg frankón.... 2.2 ghz vs 3.2 ghz+ win 10
-
válasz
Blackhill #12169 üzenetére
Órajelnövelés elvileg szokott segíteni, de inkább egy SSD-t tegyél abba a gépbe, esetleg egy egy tányéros 7200RPM-es merevlemezt.
Azt azért vedd figyelembe, h majdnem 1/3-addal nagyobb az órajele az i7-esnek, ez általában észrevehető különbség.
De csak akkor ruházz be rá, ha párezeről megvan az i7, ilyen tizenplusz ezreket szerintem nem ér meg.
-
Blackhill
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy egy i3 330m procit érdemes e kicserélni i7 640m re???? Toshiba satellite l500! Az órajelen kívül túl sok különbség nincs a két proci között nem?
-
turbokappa
senior tag
Kész a notebookom..
Hazahoztam a szervízből,és itthon megcsináltam
volt olyan hiba is,hogy nem bootolt be,csak az esc: windows without loadingal indúlt... -
dvtkfan
senior tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Asus laptopom, melybe szeretnék ssd-t tenni! A dvd olvasót, írót nem használom és nem is használtam szinte még! Mi a legjobb módja így akkor az ssd beszerelésének?
Előre is köszönöm a segítséget! -
szucstom
őstag
válasz
turbokappa #12164 üzenetére
Hát, szinte sejtettem. Gondoltam azért egy próbát megér, hátha cserélhető bennea dedikált kártya.... Akkor marad ennek az elpasszolása és új vas beszerzése.
-
szucstom
őstag
Sziasztok! Új vagyok még ebben a témakörben - legalábbis hardverileg. Van egy 2 éves Lenovo B590-es vasam, i3-as procival, bővített, 8 gb ram, dedikált nvidia gf gt 720m 1 gb grafikus kártyával karöltve. Az lenne a kérdésem, hogy van arra valami lehetőség, hogy a vga memóriáját bővítsem, vagy magát a vga kártyát valamilyen úton módon erősebbre cserélhessem?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12159 üzenetére
A P8700 benne van már, nem érzem annyira a különbséget!
-
válasz
karandip #12154 üzenetére
Ahogy kolléga is írta, ez csak az első generációsokat kezeli (három számjegyűek).
Ezek azok:Core i3:
intel.com/products/family/59140/Previous-Generation-Intel-Core-i3-ProcessorCore i5:
intel.com/products/family/59141/Previous-Generation-Intel-Core-i5-ProcessorCore i7:
intel.com/products/family/59143/Previous-Generation-Intel-Core-i7-Processor -
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12153 üzenetére
Szia!
Kettő laptop van, az egyiken a wot fut, csak arra használom a 5738ZG-ét,
ebbe le cseréltem p8700 procira.
A másikon az Ubuntu, torrent és böngészés megy 5635Z-én.
Köszönöm a segítséget. -
Tim82
félisten
-
karandip
tag
üdv
egy dell latitude e6410 ben szeretném kicserélni az i3-380m cpu-t nagyobbra
mi a legerősebb, amire ezt megtehetem?
néztem az 1. generációs i7-620m egynek, de néztem 2. és 3. gen i7-eket is. pl az i7 2620m-nek is azt írja hogy pga998 socket, de sehol nem találtam bővebben hogy belemenne e -
válasz
#63761920 #12152 üzenetére
Nem 5738ZG laptopról volt szó?
Abban PM45 van, de a Tiéd nem olyan laptop.Ha csak sima 5635Z, akkor GL40-es a chipsete, ami nem viszi az 1066FSB-s processzorokat.
Ráadásul még dedikált videokártya sincs benne (csak a chipsethez tartozó Intel GMA4500, ami csak egy alap képmegjelenítő). <-- ez megmagyarázza, h miért olyan gyenge a gép a World of Tank alatt.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és nézd meg milyen a gép chipsete (harmadik fül), illetve a jelenlegi T4400-at milyen FSB-vel hajtja (első fül - rated FSB).
Úgy tűnik 800-as FSB-s processzorokat bele lehet tenni, azokat viszi.
Hát ahogy érzed.
Lehet válogatni 800-as FSB-vel is processzort:https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Azok is ~3ezrek postával.
A P8600-ot meg tedd ki apróra, elviszik remélhetőleg hamar, nem marad a nyakadon. -
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy P8600 procit, be raktam az acer 5635z laptopba,
és bekapcsoláskor: villannak a lámpák felpörög majd le áll
ismét villannak felpörög majd le áll, ezt addig ismétli míg ki
nem húzom a hálózati csatit.
Miért lehet?
Vissza raktam a T4400-át -
válasz
Denescsorba #12146 üzenetére
Gondolom i3 4010U van benne.
Az U betűre végződő processzorok nem cserélhetők, BGA tokozásúak, rá vannak az alaplapra forrasztva.
-
turbokappa
senior tag
Miután letiltottam egy magot indulásnál,már be sem bootolt... Wint7 újra raktam de úgy se. Azonban probléma megoldva : elvittem szervízbe.
-
turbokappa
senior tag
hi
Még valami az i5 2520m-et 1 magnak és 2 szálnak látja a cpu-z. -
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa #12147 üzenetére
Megcsináltam,de semmi.
A cpu-z annyit ír ki,hogy 2.5 ghz,és a szorzó 8-32 ,azonban folyamatosan 25-ön van. -
Denescsorba
újonc
Asus x550lnv notebookomban szeretnék processzort cserélni, jelenleg egy intel i3-as 2*1,7-es van benne, lehetséges erősebbet mondjuk egy i5-öst beletenni?
-
dugo_
veterán
válasz
turbokappa #12144 üzenetére
Exit fül, Load default settings.
-
lacika2009
csendes tag
Sziasztok
Vettem nem régen egy laptopot. Első AMD gépem.
Dell Latitude 3540 ami van benne:i5 4210u
8GB ddr3
R9 M265x vagy HD8850M nem tudom pontosan, mert hol ezt írja, hol azt írja.Az lenne a problémám, hogy a játékok nem úgy mennek ahogy azt szeretném. Pl: Metro Last Light Redux 1366os felbontáson, Mediumon. Tess: Off. leesik folyamatosan 15-18 FPS-re.
A driverek elméletileg a legfrissebbek vannak fent. Viszont amit észrevettem azt van írva a (radeon beállítások) progiban, hogy PCI-E 2.0 4xes. Elméletileg 3.0ának kellene ott lennie nem?Köszönöm előre is.
Üdv, lacika2009 -
dugo_
veterán
válasz
turbokappa #12141 üzenetére
Hát oda annyi van beírva megoldásnak, hogy a bios alaphelyzetbe állítása megoldotta a problémát. Próbáld meg.
-
turbokappa
senior tag
Ill ezt találtam,angolul nem nagyon tudok,csak német megy..
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/G580-turbo-boost-does-nt-work/td-p/949535
-
turbokappa
senior tag
Hi
Szóval minden szart megpróbáltam...
A lenovo g580-ban a b960 procit kicseréltem i5 2520m-re. A csere után azt gondoltam,hogy tudni fogja a turbo frekit,azaz 3.2 Ghz-et,sajnos nem megy,valószínű,hogy biost kell frissíteni.
Ennek én nem fogok nekiállni,majd a szervíz.
Más: jelenleg 1 db 4 gigás ram modul van bent,1600 cl-11-el,ha jól néztem max 2x8 gigát lehet bele tenni,és mondjuk cl-9-el. -
Gheldin
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12138 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ !
-
válasz
Gheldin #12135 üzenetére
SSD esetleg, ahogy már írták?
Ha nem akarsz SSD-t, akkor persze jó a 7200RPM-es merevlemez is.
A kollégát picit kiegészíteném.
A mostani 7200RPM-es merevlemezek már nem vibrálnak, nem melegednek, nem hangosabbak, mint a többi laptopmerevlemez.A Probookomban pl. egy egy tányéros 7200RPM-es 320-as volt gyárilag; és az már pár generációval korábbi modell. (4330s)
Észrevehetően gyorsabb volt a gép, mint a többi hasonló felszereltségű, de 5400RPM-es merevlemezzel szerelt noti. (Sandys i3 CPU mellett)
Persze messze nem SSD gyorsaságú, de én azt mondom, ha olcsón kifog az ember egy 320-as, 500-as merevlemezt ekkora sebességgel, érdemes rááldozni, mert észrevehetően jobban megy a gép vele, mint egy 5400RPM-es laptop.Az tény, h nem szabad dobálni a notit, de mondjuk a HP-nek van erre szoftvere, mondjuk kell hozzá a notiban lennie gyorsulásmérőnek (enyémben volt), az érzékeli, amikor mozgatva van a gép, és kiparkolja a fejet a merevlemezben (hallani is, amikor sivít ahogy leáll); ez egyébként annyira érzékeny volt, h ha asztalról hirtelen felkaptam, és ölbevettem, vagy arrébb tettem, már egyből állította is le a merevlemezt.
500-as, egy tányérost is építettem már be párat, azok is halkak, nem melegednek, és nem zajosabbak az 5400-eseknél.
Az tény, h a kezdeti, évekkel ezelőtti első 7200RPM-es 120-as, 160-as merevlemezek még jóval hangosabbak voltak notikban, és csúnyán melegedtek is.
320-ast, 500-ast is csak 1 tányérost szabad venni, régebbiek, amik még 2 tányérral vannak szerelve, azok értelem szerűen olyanok, mint a fele akkor tárkapacitású társaik, gyorsnak gyors, de nem csendes, melegszik, és esetleg még rezonál is.Az általad linkelt 1terást nem ismerem, HD Sentinel adatlapja még nincs, nem tudom hány tányéros. (A HD Sentinel adatlapokon a legegyszerűbb leellenőrizni egy adott merevlemez hány tányérból áll). Tudtommal 1 nem lehet, mert ekkora kapacitással még nincs egy tányéros merevlemez 2.5" méretben.
Azt meg nem tudom, h ha két 500-as tányér van benne, az az egy tányéros verziónál mennyivel jelent nagyobb zajt, mennyivel melegszik jobban, ill. rezegteti-e a gépet érezhetően?Az adatlapon levő súlyából kalkulálva két 500-as tányérból van összerakva.
A vastagsága 9mm (8.5), az egy tányérosaké manapság 7mm, ebből is következik, h azért vastagabb, mert 2 lemezes. -
válasz
turbokappa #12134 üzenetére
CPU-Z nem mutatja?
Az az éppen aktuális valós órajelet mutatja általában. -
dugo_
veterán
válasz
Gheldin #12135 üzenetére
Vegyél bele 120/240-es SSD-t a rendszernek, a meglévő HDD-t meg száműzd az optikai meghajtó helyére adattárolónak.
Egy 7200-as HDD-t egyrészt nem feltétlenül fogsz lényegesen gyorsabbnak érezni, de legalább nagyobb lesz a vibráció, fogyasztás, zaj, hőtermelés és kényesebb a mechanikai behatásokra is, ami mondjuk noti esetében leejtés, meglökés képében nem ritkán előfordul.
-
Gheldin
csendes tag
Sziasztok!
Laptopom merevlemezét szeretném lecserélni egy gyorsabb típusra. Elsősorban mivel a gyorsaság lenne a fő cél egy ilyenre gondoltam:
Vélemény? Sata3 és 7200rpm-ből mennyi fog érvényesülni ebben a gépben?
Köszi!
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12130 üzenetére
Hi
Tegnap beapplikáltam az i5- öt,persze kicsit szét kellett szednem a notit.Miután újra indítottam,lefrisítette magát a videovezérlő,hd- 3000- re. Mivwl tudom megnézni,hogy tudja a turbó funkciót? Az aida extrem csak annyit ír ki,hogy 2.5 Ghz- es. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Thunderzolee #12132 üzenetére
Köszönöm a választ, már csak találnom kell egy példányt
Sajnos aktív hirdetést nem találok.
-
válasz
AeSDé Team #12131 üzenetére
2-3W-al nő a fogyasztás. (Elenyésző.)
Elvileg visz másik ramot is.
Bele kell próbálni. 99%, h megy eltérővel is, de meg van az esélye, h kiabálni fog.
1600MHz-es, CL11-es modult keress hozzá. (Ami benne van, az Hynix.) -
AeSDé Team
őstag
Ha egy Latitude E5430-ban egy darab 4GB-os "HMT351S6CFR8C-PB" RAM modul van, és mellé teszek még egyet akkor az mennyit növelhet a fogyasztáson?
Fontos lenne hogy Dual-channelben fussanak az IGP miatt, pontosan ugyan ilyen ramot tehetek csak mellé? -
válasz
turbokappa #12128 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t.
Azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
De úgy emlékszek, ha B9százas Pentium van benne, akkor HM65-ös a chipset, és akkor csak Sandy Bridge processzorokat fog kezelni (kettessel kezdődő a számozása).A foglalat valóban ugyanaz a 3ezerrel kezdődőeknek is, de azok az Ivy Bridge-hez tartoznak HM75-ös chipset kell hozzá.
-
Zen7
tag
válasz
Thunderzolee #12127 üzenetére
Köszönöm a részletes infot!
-
turbokappa
senior tag
Bocsi,hogy megint idepofátlankodok,de tanácsot kérnék.
lenovo g580 (proci b960,nvidia gt635m), a proci helyére a core i3 -3120m bele mehet,elvileg a foglalat ua.
A válaszokat előre is köszi. -
SSD-től nem lesz több FPS a GTA5 alatt.
RAM az mondjuk nem árt még a játékhoz, (önmagában ez így ránézésre nem egy rossz konfig). Persze a GTA5-höz a mobil HD6850 elég kevés.
Más régebbi játékok elmennek még rajta, de ez szerintem kevés annak a futtatásához.Persze ha van pénz lóvéra, és a a pályabetöltéseken akar gyorsítani, akkor persze mehet bele az SSD is.
Tegyétek fel a GTA5-öt, ha fut rajta, akkor esetleg mehet bele ram, de tartok tőle, h csak képregényként szaggat majd minimum beállításokon is.
-
Zen7
tag
Sziasztok
Valaki tud segíteni abban, hogy érdemes lenne öcsém notijába
Acer Aspire 7750g
4GB Ram
i5-2410M
HD6850Megy SSD-t és +4 GB ramot rakni, vagy nem érdemes már egy közel 4-5 éves notit fejlesztgetni?
Játékra használná, GTA V-öt akarná nagyon nyomatni -
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12124 üzenetére
ja az ssd szerdán lesz,mert a hdd megdöglött.
-
válasz
turbokappa #12123 üzenetére
Sokat.
A játékosban észre fogod venni.
A netezősben elég lett volna az i3 is, bár az i5-ösöknek magasabb az órajele.
Viszont a netezőshöz SSD, vagy 7200RPM-es egy tányéros merevlemez is hoz még érdemben változást. (Természetesen a játékoshoz is, de több FPS nem lesz egy gyorsabb háttértártól, max a pályabetöltési idő rövidül le.)És hát igen, játékokhoz ez a VGA kevés, még ha sokkal erősebb lenne, az is kevés lenne, meg ha elavul, akkor nem cserélhető. Játszani érdemesebb egy asztali gépet használni, az könnyebben fejleszthető.
-
turbokappa
senior tag
válasz
Thunderzolee #12122 üzenetére
Hi
Kösz.
Kb 3.5-4 éves gépekről van szó,az egyik netezős,a másik játszós..
Mivel az újabb játékok nem futottak el,kénytelen voltam pc-t építeni.
Amúgy mennyit dobhat a b960 helyett az i5?
Üdv :V -
válasz
turbokappa #12116 üzenetére
Videokártya nem cserélhető.
https://www.youtube.com/watch?v=F1oXKrlxTJcA processzorok elvileg mennek majd benne, és megy a turbo is, de ha nem, akkor nem tudom mit lehet tenni, h menjen.
Laptopon a legfrissebb BIOS legyen fent,de ha a Lenovo nem akarja, h menjen a turbo, akkor ha fejreállunk, se fog menni.
BIOS-ba hiába mész majd bele, nem nagyon lehet a laptopok BIOS-ában állítgatni bármit is. -
dugo_
veterán
válasz
AeSDé Team #12118 üzenetére
Kis túlzással ugyanarról a gyártósorról jön le mind, szóval mindegy.
12.7mm 2nd hdd caddy - ebay (ha jól látom 12,7mm-es kell neked, de ezt azért ellenőrizd, a másik lehetőség a 9,5mm-es magasság).Hozzám már 5db ebayes 1-2 ezer forintos érkezett, mindegyik hibátlan volt.
Azt döntsd el, hogy kell-e hozzá az a díszlemez, vagy átműtöd az optikai meghajtóét rá, hogy belesimuljon a gépbe. (Néha benne van a pakliban, hogy nem küldi hozzá a kínai, vagy alapból nem jár a modellhez). -
válasz
AeSDé Team #12118 üzenetére
Nincs.
Esetleg a másik notebookos topicban kérdezd meg, azt hiszem ott rendszeresen keresnek ilyen eszközt, biztos tudnak segíteni konkrét típussal.
-
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Egy Latitude E5430-ba szeretnék egy Caddy-t venni 2.5"-ös vinyókhoz, van valami tippetek hogy az óriási kínálatból melyek lehetnek normális minőségűek? [link] -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #12115 üzenetére
Szia!
Ha esetleg sikerül kicserélni P8600-ra, újra kell telepiteni az op.rendszert? -
turbokappa
senior tag
Hi
Van 2 db lenovo g580-am.
Mindkét laptoban b960 proci van,most tervezem ,ill már meg is rendeltem hozzájuk a procikat i5 2520 m,sandy ,g2.
Kérdésem : ha kicserélem a procikat,kell - e valamit mókolni a biossal,hogy tudja a turbó funkciót?
Köv. kérdés: az egyikben vab külön gt635 m videókari,lehet- e cserélni valami combosabbra?
Üdv : V -
Ezek pedig igényelnek némi L2 tárat.
Hát igen, ilyenkor derül ki, h az Intel hiába pakolt a 9ezres széria processzoraiba 6MB L2 tárat, ha az egy szériával kisebb, 8ezres processzorokban levő 3MB L2 tár is képes kiszolgálni a processzor számítási kapacitásának igényeit.
cooi111:
A P8400/P8600 2-3ezer Ft-os ára egy jó alternatíva, de a T9ezres/P9ezres procik minimum kétszer (inkább háromszor) ennyibe kerülnek, viszont nem biztos, h kihasználjuk a bennük levő tudást. -
dugo_
veterán
válasz
Thunderzolee #12113 üzenetére
A fogyasztásbeli különbség megvan, inkább csak a kétszeres árkülönbség miatt (ebayen körbenézve, itthon gondolom pláne) említettem a T9600-at a P9700-zal szemben.
Nálam Inventor, Solidedge, Solidworks, CS:GO pörög a régi T500-asomon, nem tudom ezek L2 intenzív folyamatok-e. Vakteszten nem biztos, hogy megmondanám melyik procival fut.
A gépben 1.0-1.1V környékére van/volt alulfeszelve mindkettő, a hűtést az ATI chip terheli főleg így a CPU hőfokokkal nem szoktam foglalkozni. -
válasz
#63761920 #12109 üzenetére
Igen, segítene.
A jelenleg benne levőnél egy P7ezer/P8ezer, esetleg P9ezer észrevehető gyorsulást hozna. Sokkal nagyobb az L2 tár, a játékokhoz pedig szükség van rá.
(Táblázat: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P)
Ahogy kolléga írta, sokat ne költs rá, P8400/P8600 az aprón 2-3ezer Ft postával együtt.
Ennyit megér rákölteni, pláne ha már SSD-t is tettél bele, de ilyen 10-ezreket ne költs rá.stp1dh:
Nem tudom mire használod a géped, de a T9ezresek, és a P9ezresek között inkább csak fogyasztásbeli a különbség. (minimálisan nagyobb az órajelül a T9ezres sorozat csúcsmodelljeinek)
Viszont jóval forrófejűbbek a T-s verziók, pláne ezek a magas számozású példányok.
Nem véletlenül ajánljuk itt a topicban inkább a P-s verziókat, pláne, ha a chipset viszi őket.
Ha nem használod ki a dupla méretű L2 tárat, akkor nem veszel észre gyorsulást a 8, ill. a 9ezres processzorok között. -
-
dugo_
veterán
válasz
#63761920 #12109 üzenetére
Ár/érték arányban egy T9600-zal jobban járnál, 5-6k körül bejön Kínából (jelenleg 4400Ft a legolcsóbb ebayen). Kis alulfeszeléssel akár, ha nem bírja a hűtés a 35W-ot.
Bár inkább csak eljárt a gép felett az idő. Nem biztos, hogy lényeges gyorsulást hozna.
(Én P8600-at cseréltem T9600-ra SSD mellett, nem tudom megkülönböztetni a kettőt, bár egy T4200 ezek alatt van).
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítsetek!
Van egy laptop hozzá SSD és RAM.
Lassú, lassan tölti be a world of tanks játékot. Direkt most vettem bele SSD-t.
Segítene egy P9700?
De feleslegesen nem költenék rá, mert az SSD se ért semmit a 7 éves
HDD-t cseréltem le abban a hiszemben gyorsabban tölti a játékot és a pályát!
És csak wot fut a laptopon még a világhálót sem használom. -
icp1970
senior tag
válasz
Thunderzolee #12106 üzenetére
Köszönöm szépen.No akkor most lenne egy újabb kérdésem.Haverom adott nekem választási lehetőséget.2db 2x4gb 1600MHZ cl 11 L teljesen azonos modulokat.Az egyik pár Samsung,a másik Hynix.be is raktam őket a notimba gond nélkül üzemelne dualban.csináltam aida memória sebesség mérést,és nem tudom értékelni az eredményt.Melyik pár megy jobban a notimba? Samsung
vagy a hynix
-
válasz
icp1970 #12101 üzenetére
Feladatkezelőt ha megnyitod, és a háttérben hagyod futni, azzal leellenőrizheted, mennyi ramot használsz. Általános használattal a 8giga bőven elég.
A 16 inkább azért terjed, mert a 8gigás modulok olcsóbbak, mint 2×4giga, de mivel kettő modult szoktak használni, ezért akkor már 2×8-at vesznek a zemberek.
A Windows ugyan szeret terpeszkedni, de 8giga ettől még bőven elég szinte mindenhez.
Persze ha van pénz lóvéra, akkor mehet a 16giga ram.Az, h hány MHz-es, szinte lényegtelen. (Inteles konfigod van)
A márka megintcsak lényegtelen, amiket felsoroltál, az mind tökéletes, a Micron is. Mellesleg az egyik legnagyobb beszállító. A világon gyártott memóriachipek negyedét a Micron állítja elő. Az Intellel közös chipfejelsztő/gyártó kapcsolata van, közös gyáraik vannak, ők állítják elő az Inteles SSD-ket.
"mert nem igazán minőségi"
Ezzel a ramos topicban bizonyára vitatkoznának.. -_-
A magasabb órajelű, alacsony időzítésűeket szokták "minőségibb" jelzővel illetni, főleg "gamer" körökben, pláne ha sok garanciát is ad rá a gyártó.
De ettől a "sima" Micron ramok semmivel sem rosszabbak, mint a többi márka.
Ahogy már irták, a Micron "Crucial" márkanév alatt árulja a "minőségibb" ramjait, a Crucial meg elég pro cuccokat szállít. És igen, a becsődölt Elpidát is a Micron vette meg.
Szóval a Micronnal semmi baj sincs. -
icp1970
senior tag
Sziasztok,Segítséget szeretnék kérni.Két kérdésem is lenne. 1
otimba (Dell latitude e 5550 (i7 5600u proci) szeretném a gyári 2x4GB 1600Mhz 1.35 voltos ,cl 11 low profil Micron ramot cserélni 2x8 GB-re.Indoklás ként ,szerintem most elég olcsók a ramok,és olvastam hogy a win 10 nek nőni fog a ram igénye a közelgő 1 éves frissítés után.Szerintetek van értelme 16 gb ramnak egy notiban? 2:el Haverom azt mondta hogy ne Micron vegyek mert nem igazán minőségi.Igaz ez?ha lehet kérnék 3 -4 ajánlott márkát minőség szerint sorrendben hogy ti melyiket tartjátok a legjobbaknak.Amiket eddig láttam aprón az Kingston,Samsung,Adata,Curcial,Hynix,Ramexel,Kingmax stb...Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged