- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Adott a következő laptop: Acer Travelmate 5530G. A következő specifikációi vannak: AMD Turion RM-70 CPU, 2 GB DDR2, AMD M780G chipset, integrált ATI HD3200, illetve ATI Mobility Radeon HD3470 (MXM type II).
Sajnos elromlott a 3470-es videókártya és ennek a helyére szeretnék egy másikat vásárolni, lévén, hogy cserélhető. Ki is néztem magamnak egy foglalatban megegyező ATI Mobility Radeon HD3650-est illetve a 4650-es kártya is jó lenne. Az interneten keresgélve azt találtam, hogy az utóbb említett két kártya többet fogyaszt (30 illetve 35 Wattot írnak), míg a 3470 csupán 12 Wattot. Okozhat a különbség olyan gondot, hogy a nagyobb teljesítmény felvétel miatt megolvad a foglalat vagy tönkremegy a laptop? Vagy el fogja bírni?
-
válasz
pataslogeza #12398 üzenetére
Valahol a processzor környékén lehet rétegszakadás és rétegzárlat és ha benne van a proci akkor zárja az áramkört így lekapcsol azonnal ha viszont nincs proci akkor az az áramköri rész nyitva marad így nem lesz zárlat marad így
-
pataslogeza
aktív tag
Hello.
Most vettem eszre az alairasodat, hogy laptopokat javitasz.
Van egy regi hp omnibook xe4100 laptopom. Bekapcsolaskor felvillanak a ledek egy pillanatra, aztan ki mind es annyi, nem csinal semmit. Amikor kiveszem a processzort es ugy nyomom a bekapcsologombot, akkor felvillannak a ledek es ugy is maradnak amig ki nem huzom a tap csatlakozot. Processzort mar csereltem benne, azzal is ugyanezt csinalta, szoval nem processzor hibas. Meg tudnad mondani ennyibol hogy mi lehet a hiba? -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12392 üzenetére
Szivesen
de inkabb en koszonom a sok segitseget.
Kozben kideritettem, hogy ez egy acer travelmate 270 utanzat RM CY25 markanev alatt, es ilyen hdd csatlakozo adapter van benne ami az enyembol hianyzik, de irtam az eladonak, utananezett es megvan, jovo heten utanam kuldi. Szerintem a regi, cserelheto vincseszteres laptopokban mindegyikben volt valamifele csatlakozo adapter, hogy megkonnyitse a felhasznalo szintu ki-be szerelest. Van egy regi hp omnibook xe4100 laptopom, abban is van csak mas fajta, es a regi dell laptopokban is volt, az megint mas fajta.Akkor beszerzek egy pentium 4-m processzort, meg 1gb ramot. Processzornol 2ghz, 2.2ghz meg 2.4ghz tudnek szerezni. Melyiket ajnlanad?
Merevlemezt nem akarok belerakni. A regi hp laptopomhoz vettem egy msata ssd-t egy ide->msata atalakito csatlakozoval, de kozben a hp laptopom elromlott, igy most az fog az rm laptopba menni.
Kozben akadt meg egy kerdesem. Ezeket a regi procvesszorokat elektromosan szigetelni kell a cpu hutotol?
Amikor leszedtem a hutot a processzorrol, eszrevettem, hogy az erintkezo feluletere egy vekony alufolia szeru anyag van ragasztva. Le akartam szedni, hogy jobb legyen a hutese, de azt gondoltam valami celja biztos volt hogy raraktak, ezert megneztem muszerrel, es ez a kis folia szigetelve van a hutotol, gondolom a ragaszto a szigetelo anyag. A regi hp laptopom hutojen is volt. -
válasz
Spancer RE #12395 üzenetére
Sajnos az nem egyszerü,vagy a Lenovo szervízbe kell rendelni vagy olyat keress a hírdetésekben amely darab Lenovoból lett kiszedve.Elég sok gépet bontanak nálunk is és külföldön is.Nézd meg a magyar notebookbontókat.
-
válasz
Spancer RE #12393 üzenetére
Arra vigyázz hogy olyan wi fit vegyél ami Lenovo jegyzett mert mással nem fog menni.
-
Spancer RE
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Y570 laptopom. Nincs vele semmi probléma, de dupla gyors lett itthon az internet (240Mbit), ehhez szeretném ápgrédelni a laptop N-es wifijét AC-re.
Itt a fórumon most hirtelen ezt találtam hasonló témában: [link]
Lehetséges ez valamilyen módon, vagy felejtős?
A linken lévő cucc megfelelő, vagy tudtok másikat ajánlani?Köszönöm!
-
válasz
pataslogeza #12391 üzenetére
Köszi a manualt.
Na, ebbe IDE csatlakozós merevlemez kell.
Nem tudom, h az az átalakító amit keresel, létezik-e egyáltalán; kell hozzá IDE csatis Winchester, és kész.Processzort a manual azt írja, h 512KB L2 tárasok mennek bele, elvileg 2GHz-ig. (Ezek a Northwood magos pénégyesek.)
De gyanítható, h magasabb órajellel is visz, csak amikor a manual elkészült, még nem voltak 2GHz-nél nagyobb órajelű példányai a Pentium 4 Mobile családnak.Memóriát ahogy írtad, 200, ill. 266MHz-eseket alapból visz.
Ha 333, vagy 400MHz-eseket raksz bele, azokat 1 vagy kezeli, és 200/266-on hajtja, 2 vagy fel sem ismeri őket.
A 400MHz-es nem a DDR2 jellemzője, inkább a DDR1-nek volt a "csúcs"modellje, vagyis inkább a standard DDR1-es modulok 400MHz-esek voltak.A chipset 2db 1gigás modult képes kezelni.
Ennyi lenne.
Ja igen, a Celeron 256KB L2 tára nagyon vissza tudja fogni a gépet, érdemesebb egy Northwoodot keresni bele.
Merevlemezből is ne 4200RPM-est, hanem min. 5400RPM-es egy tányérost keress, az se legyen szűk keresztmetszet. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
pataslogeza #12390 üzenetére
Ezt sikerult eleg hulyen megfogalmaznom.
A mennyivel lenne jobbat ugy ertettem, hogy erdemes e foglalkozni processzor cserevel, vagy felesleges mert nincs nagy kulonbseg koztuk?
Masik kerdes, hogy ha a processzor fsb-je 400mhz, akkor rakhatok bele 400mhz-es memoriat?
Kozben megtalaltam a manualjaban, hogy pc1600 vagy pc2100 ddr ramot fogad, a 400mhz-esek meg pc3200 es mar ddr2 ha jol tudom.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12388 üzenetére
A laptop tipusa: RM CY25
Probaltam rajonni a lista alapjan, hogy melyek a mobil megfeleloi ezeknek a processzoroknak.
A mobile intel pentium 4 csalad lehet az, es azokbol is a 400mhz fsb, 512kb L2 a legjobb amit belerakhatok. Jol gondolom?
Azokbol van 1,4 ghz-tol 2,6 ghz-ig. Mennyivel lenne jobb a gep, ha a mostani celeront kicserelnem egy 2ghz vagy 2,2ghz-es pentium 4-re? -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12388 üzenetére
Ja nem, nem arrol van szo, hogy nem tudta kiolvasni.
Hdd nelkul vettem a gepet, a sajatomat akartam bele rakni, de nem tudtam, mert az alaplapon speci csatlakozo van a hdd-nek, amihez kell egy adapter es az hianyzik. Azt majd vennem kell ha nincs meg az eladonak.
Szoval ez az oka. -
válasz
pataslogeza #12386 üzenetére
650 a chipset (Északi híd), 961 a Déli híd (I/O vezérlő), 302LV meg a videokártya.
Ez korai Pentium 4-eseket kezelt 400-as FSB-vel.
Kábé a Willamette magot végig, és a korai Northwood magot is.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-SiS_(chipsets)/650.htmlDe nem tudom ebből mobil vonalon mit visz.
Laptop típusa nincs meg?
CPU-Z hogyhogy nem ment?
-
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12386 üzenetére
Az everest,aida sem olvassa ki?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12368 üzenetére
Hello.
Megjott a gep, de nem tudom megnezni cpu-z programmal, ezert szetszedtem.
Ezek a chipek vannak benne:
SiS 650
SiS 961
SiS302LVMeg tudnad mondani melyik ezekbol a chipset, es milyen processzort lehet bele rakni a celeron helyett?
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell 3521-es laptopom, amibe szeretnék egy 60GB-os SSD-t tenni.
Hogy tudnám ezt megoldani?
-
Directors
senior tag
Köszi!
Viszont most észre vettem ha akrsiról megy a gép akkor semmi baja nincs neki.
Viszont ha az utángyártott töltőt dugom rá akkor vagy egyből, vagy pár mp múlva vagy újraindul vagy fehér képernyő és aztán már csak a kikapcsolás majd a visszakapcsolás segít.
Lehet betervezek egy táp cserét. Hátha csak ez a baja. Szerinted is megadhatja ez magát ? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy toshiba satellite l300 20l gépem. Használtan vásároltan nem olyan régen. A processzora nem az eredeti volt benne. Most egy Genuine Intel cpu 575 2GHz volt benne. Nem az eredeti memória van bennem hanem egy Nanya 2Gb 667MHz.
Most a napokban rendeltem hozzá egy eredetileg is bele való Intel® Pentium Dual-Core™ T3400 2,16 procit. Most hogy beletettem betöltött a win7 majd egy kis idő múlva (kb. 2 perc) lekapcsolt majd magától bekapcsolt és végtelen ciklusban ezt csinálta.
Mondom oké akkor bios default. Akkor már a win logónál befagyott. Akkor windows újratelepítés. Sajnos a windowst se tudtam feltenni mert a winyó formázása közbe vagy, mikor arra kerül a sor hogy kiválasszam hová telepítek kikapcsol majd vissza.
Gondoltam akkor lehet a winyó a rossz. HD sentinellel ránéztem de 99%-os, na meg a Genuine procival prímán működött.Csináltam MemTest86 egy cd-ről bootolható tesztet. Nem dobott hibát.
Ja mikor a procit kicseréltem akkor szépen letakarítottam és újrapasztáztam az egészet. Már többször ránéztem a proci foglalatra és a most vásárolt CPU-ra is hogy a lába egyenesek-e ,és azok.
Szerintetek mi lehet a probléma ? Lehet hogy ez a proci nem fogadja el ezt a memóriát ? Vagy rossz az alaplap, esetleg a most használtan vásárolt eredetileg belevaló T3400-as proci a rossz ?
Amúgy visszatettem a Genuine procit és azzal most telepíti is felfelé a windowst. -
Vasinger!
nagyúr
Annyit tudok, hogy Chi Mei a gyártója, nem tudom ez jelent e bármit.
Igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire elépzelhető, hogy ebben a méretben kapnék bele egy IPS kijelzőt, illetve azt hol és kb. mennyiért lehetne beszeretletni? Foglalkozik ilyennel valami hivatalos HP szerviz?
MÁS:
Ramokkal kapcsolatban. Elvileg a 440 G3-ba DDR3L ramok valóak. Sima notebook DDR3 ram akkor nem is menne bele, ha jól értem?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
HP Probook 440 G3-ban lehet e kijelzőt cserélni valahogy? Ha igen, mennyire macerás? Honnan tudom, hogy az jó lenne bele?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12368 üzenetére
Meg nincs itt a gep. Neten vettem, elvileg holnap erkezik, es elso dolgom a cpu-z lesz.
Kossz az eddigi segitseget! -
"Optikai meghajtóhoz tudsz venni 1k-ért USB kábelt, 3-4k-ért USB-s házat amivel tudod külső olvasóként használni."
Használt optikai meghajtó meg 1500-2000Ft az aprón.
A többivel egyetértek.
IKeve:
Még talán annyi, h a laptopok merevlemeze általában 5400RPM-es, az asztaliak viszont 7200RPM-esek, picit vissza fogja fogni a gép sebességét, ha a noti winchesterét használod. -
dugo_
veterán
2,5"-os HDD-t továbbviheted, ha SATA csatlakozós. IDE-ssel már nem szórakoznék.
RAM-mal nem tudsz mit kezdeni asztali lapban, add el.*
GPU gondolom forrasztott, nem tudsz vele mit kezdeni. (Ha MXM-es lenne, akkor sem, max eladni, de akkor viszont tudnád ezt te is). Pár ezresért a hibás alaplapot is el tudod passzolni általában.Szóval merevlemezen kívül nem nagyon tudsz mit kezdeni vele, dobd fel bontásra ide az apróra.
Optikai meghajtóhoz tudsz venni 1k-ért USB kábelt, 3-4k-ért USB-s házat amivel tudod külső olvasóként használni.*Kivéve pár sodimm ramos ITX lapot, de gondolom nem ez a helyzet.
-
IKeve
újonc
Üdv!
Lehet hülye kérdés. De elkezdtem otthoni pc-m építgetését, de még jó pár dolog hiányzik. Azonban van gy alaplaphibás laptopunk ami rendelkezik merevlemezzel, rammal, vidikártyával, és sok egyébbel. A kérdés az lenne hogy ezeket be lehetne-e szerelni a pc be. De pl ha csak valamelyiket lehet akkor kérlek írjátok le hogy melyiket.
Köszönöm! Keve
-
válasz
pataslogeza #12367 üzenetére
Kellene a laptop típusa, (chipset).
CPU-Z-t tegyél fel, azzal ki lehet olvasni a chipkészletet.A Celeron Northwood magos, a T3200 meg kétmagos, Core architektúrájú CPU; nem is tudom, Merom, vagy Penryn, de jóval újabb. A foglalata is más, 478 ugyan a lábkiosztás, de más az elrendezés. Az ARK oldalán nincsenek ezek feltüntetve, csak "PGA/Socket-478/479"-nek hívják az összest.
A CPU-World-ön legalább ezt is feltüntetik.A Celeron helyére talán be lehet tenni egy másik Netburst architektúrájú Mobil Pentium 4-est. Chipset kábé 865-ös lehet, azok esetleg kezelnek Prescottot is, vagy marad a Northwood.
Itt van egy lista, ha lejjebb görgetsz, a jelenlegi processzor 35W-os, gondolom a gép hűtését ehhez tervezték, Mobil pénégyest is ekkora TDP-vel kéne keresni hozzá - bár elég ritkán látni Pentium M előtti processzorokat az aprón, szóval nehéz ügy lesz. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12366 üzenetére
Hello.
Koszonom a reszletes leirast.
Akksija birja valameddig de nem tesztelte az elado hogy meddig. Nem varnek 15-20 percnel tobbet de nem is lenyeg, mert vegul egy masikat vettem meg. Abban egy 1.8ghz celeron processzor van, de nekem van itthon egy pentium t3200 processzorom, erre ki lehet cserelni azt a celeront? -
válasz
pataslogeza #12363 üzenetére
Nincs hozzá másféle processzor.
Ez a Socket A foglalat egyébként, a család majdnem legerősebb tagja van a gépben.
cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Athlon_XP-M.html
Ezeket direkt mobil környezetbe szánták.Akkoriban még csak itt tartott a processzor-ipar, 72W kevésnek számított, a Pentium 4-es kétszer ekkora TDP-jű volt. Ráadásul a TDP az AMD processzoroknak nem az átlagfogyasztást jelöli, ez csak a maximumot mutatja, de nem ennyivel ment folyamatosan, ugrál az órajel a terhelésnek megfelelően.
Barton magos, 512KB L2 tára van.
Ha csak 128KB, vagy 256KB lenne, akkor azt mondanám, h ne vedd meg a gépet, mert semmire se lesz jó, de így azért el lehet szüttyögni vele.
Sajnos az FSB csak 266MHz.
Ha 400, esetleg 333 lenne, akkor normálisabban használható lenne, de hát ez van.Ne várjál csodát, ezzel nem lesz több órás akku idővel hordozható jó kis géped, ez egy technikatörténeti érdekesség maximum. Csodálnám, ha az akksija nem 0 peces lenne egyáltalán, annyira régi gép.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vennek egy regi HP ZE4800 tipusu laptopot, amiben AMD Athlon XP-M 2800+ processzor van elvileg, ami a cpu-world szerint egy magos 72w-os. Van valami modernebb, kisebb fogyasztasu, jobb processzor amire ezt ki lehet cserelni?
Nagyon soknak tunik az a 72w egy laptop processzortol, biztos fut rendesen, es gondolom az akkuidonek sem tesz jot. -
dugo_
veterán
válasz
choco01 #12360 üzenetére
Kétféle vastagságú optikai meghajtó létezik, 9,5mm ill. 12,7mm-es. Húzd ki a mostani meghajtód, aztán mérd le.
Beépítőkeretből én bármelyik univerzális kínai ebayest bevállalnám 1-2k között (én féltucat tökéletes rendelésen vagyok túl, "x mm 2nd sata hdd caddy" néven keress), annyira nevetségesen drágán adják itthon a kiskerek.
Ha nem akarsz várni a postára, akkor aprón keresd a kipróbált darabokat, minimális felárral.Az ODD csatlakozója nem ritkán SATA1-es is lehet, ott legyen inkább az adattárolós HDD emiatt, illetbe az említett boot-problémák miatt.
Olyan apróságok előfordulhatnak, hogy díszlemez nélkülit veszel, hiába írja a kínai, hogy jár hozzá (ekkor az optikai takaróját érdemes átrakni, szépen bele is simul legalább a gépbe, de elég vacakok a pöckök, könnyen törnek).
Illetve a lemezből hajlítottakat néha meg kell kalapálni, hogy passzoljanak (konzumer gépbe belemegy feszesen, de egy Thinkpadnél már a rollcage volt az erősebb).
Géptől függhet, hogy esetleg sokat parkoltatja a beépítőkeretes HDD-t, arra HDSentinellel hathatsz.Nagyjából ezekbe az apró, de megoldható hibákba lehet belefutni, de nekem még egyetlen egy használhatatlant se sikerült kifogni ebben az 5-7 dollátos szegmensben.
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Adott egy Dell 7520-as.
Ezt szeretném majd bővíteni egy 240 gigás 2,5"-os SSD-vel.-
Kérdésem hogy ezt a optikai meghajtó helyére érdemes tenni ODD beépítő kerettel, vagy inkább a winchester helyére, és a winchester ki tenni a DVD olvasó helyére?
Esetleg a kettő között költségbeli, esetleg sebesség/stabilitási különbség van? -
válasz
pataslogeza #12356 üzenetére
A kolléga által linkelt manual szerint ezeket Celeronokkal szerelték, és VIA PN133-as chipsete van.
Az Omnibook XE4500-asokat Pentium M-es pénégyesekkel szerelték, de azokban más a chipset.
Tegyél fel légyszíves egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni mi van a gépben.
De ez a chipset Tualatin magos processzorokat fogad.
Ha belemegy Pentium III-as (felismeri, és kezeli), akkor valamivel erősebb lesz (512KB L2 tár hasonló órajel mellett).Itt válaszd ki a Socket479-es processzorokat, kilistázza őket:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium-III-MobilePentium-M.htmlÚgy nézem a hőtermelés, fogyasztás, TDP megegyezik a jelenleg benne levő Celeronéval, szóval ezzel nem lesz gond, ha lekezeli a BIOS, akkor át tudod cserélni.
Persze ha találsz hozzá egyáltalán processzort.De ha ki is cseréled, a gép lassú marad, ez inkább csak technikaitörténeti érdekesség szvsz. Az ilyen gépek netezéshez idegesítően lassúak.
Nem tudom az IGP mire elég, filmek elmennek rajta legalább?Ja igen, amiket kinéztél processzorok, azok nem jók ehhez, azok már újabbak.
Sajnos ez egy régi gép, még a Socket M (T2130) előtt volt a Pentum M Dothan maggal, azelőtt a Banias mag, és az előtt volt ez a Tualatinos felépítésű. -
pataslogeza
aktív tag
Koszonom!
A manual kiment a fejembol de most atneztem a wifi es kijelzo reszt benne. Valoban nem kell a kijelzobe vezetni de nem is az aljaban vannak, hanem a fedlap zsanerjaira csavarozva. A 42. oldalon latszik a rajzon, de a 43. oldalon irja is hogy ugyeljunk arra hogy az antennak parhuzamosan legyenek a zsanerokkal.
Sajnos amit en rendeltem nem fog oda beferni, talalnom kell nekik helyet valahol.Ujabb kerdes, hogy melyik a legerosebb processzor amit bele lehet rakni a mostani helyett?
A jelenlegi (gyarilag szerelt) egy Intel Celeron 1.20 GHz.
Amire en gondoltam pl. Pentium T3200 vagy Pentium T2130. Ezek valamelyike jo lehet bele? -
válasz
pataslogeza #12353 üzenetére
Igazából a fedlapba kellene vezetni de müködik a gépbe vezetve is,valamivel a jelerösség talán kisebb lesz.
-
dugo_
veterán
válasz
pataslogeza #12352 üzenetére
Töltsd le az első hozzászólásomban írt pdf-et, azért linkeltem. A manual 56. ill. 60. oldala alapján ki kell bontani az alaplapot, azalatt elvezetni a kábeleket, de ha jól látom az alsó részben maradnak, nem kell átvezetni a fedlapba őket.
Van benne szép robbantott ábra, szerelési utasítással. (Angol nélkül is érthető).
-
-
pataslogeza
aktív tag
Vettem egy olyan intel wifi kartyat es mukodik vele hibatlanul
csak antenna hianyaban gyenge a terereje, de most rendeltem egy ilyen antennat is. Ezeket a be kene vezetnem a fedlapba es a kijelzo hatuljara ragasztani, vagy eleg az aljaba valahova?
-
Istvanka8501
újonc
üdv van egy hp laptop om kéne bele egy dvd olvaso borító lappal együtt...
de nem találok sehol ha valaki tudna segíteni benne annak meg köszönném..laptop on lévő model szám a következő : Hp 15-g255sa
ehez kéne dvd olvasó/író lehet használt vagy rossz is...
előre is köszönöm a válaszokat.(L:/dl/upc/2016-09/05/623476_u5bydcikll4rfwot_hp_laptop_elado_19220566754097.jpg)[kép](/L)
-
válasz
redigitt #12346 üzenetére
QL-64/QL-65-ös?
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#LionA régi Sempron Sl-42-es 25W-os TDP-jű volt, amit beleraktál, az meg 35W-os.
Ezért melegszik jobban.
De ha lehűti, akkor rendben lesz.Talán még a Turion X2 RM-70, vagy az Ultra ZM-80 az, ami kisebb TDP-jű.
És köszi az infót, legalább tudjuk, h cserélhető a processzor a gépben.
-
redigitt
újonc
Toshiba Satellite L450-10Z laptop processzor upgrade lehetseges es jol mukodik. Sempron 2.1GHz single core processzort kicsereltem egy Athlon 2.1GHz dual-core=ra. A CPU most melegebb egy kicsit, de most mar ujbol hasznalhato a regi vas. A YouTube folytonosan megy itt van a video.
Keszitettem meg egy par benchmarkot is a CPU csere elott es utana is. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Ebbe a gépbe beletudom tenni az Acer aspire 5535 gépből kibányászott HHD-t és a memóriát ? Kompatibilis a kettő ?
-
válasz
pataslogeza #12333 üzenetére
Oda egy mini pci wi fi kártya valö,de csak olyan amit a hp dedikálta.1000 ft környékén lehet venni ilyet,de persze kell hozzá antenna is.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Thunderzolee #12341 üzenetére
Szia, köszi szépen!
-
válasz
.Szaki. #12340 üzenetére
Esetleg kérdezd meg őt:
https://prohardver.hu/tag/killhates.html -
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G50-es laptop, aminek ki van kopva az UTP csatlakozója. Speciális csati, kis ajtóval, kvázi úgy néz ki, mint egy félbevágott RJ45, furatszerelt Tud valaki esetleg szerezni egy ilyen működő csatlakozót? Ha minden igaz, G50-60-70-es típusokon van ilyen csatlakozó. Nincs esetleg valamelyikből bánya?
Köszönöm előre is.
-
jocomen
aktív tag
Hali
Laposba samsung vagy LG DVD-író tartósabb?
Laptop: Samsung NP270E5V -
pataslogeza
aktív tag
Szerintem nincs olyan a biosban, mert annak idején bővítettem a ram-ot egy 256mb-os modullal, ami nem ugyanaz a tipus volt mint a gyari, de jo lenne biztosra menni, mert a hdd-t is ki akarom cserélni egy 120gb-os msata ssd-re. Lehet ellenorizni valahogy ezt a whitelist dolgot?
Ja, az antennák kábeleit biztos be tudom rakni, csak azt nem tudom, hogy magának az antennáknak hol kell lenniük. Be kell vezetni a fedlapba és a kijelző hatuljára ragasztani, vagy jo lehet valahol az aljaban (a gépházban) is? -
dugo_
veterán
válasz
pataslogeza #12336 üzenetére
Azt nem tudom. Ha whitelist-mentes a bios, akkor elvileg fel kéne ismernie a kártyát. Hogy azt az antennát bele tudod műteni-e, illetve úgy működik-e, ahogy kéne az megint egy jó kérdés.
3 fontot talán megér a próbálkozás.Manual alkatrészlista alapján ez az F4640-60977 típusszámú kártya volt benne hivatalosan, az antennát nem találtam meg a listában.
-
válasz
filkor.tomi #12332 üzenetére
Márkát típust nem tudok ajánlani, mindegy milyet veszel bele.
És menni fog a 2×8giga is. -
dugo_
veterán
válasz
pataslogeza #12333 üzenetére
Az egy miniPCI slot, gyárilag wifi volt ott bizonyos modelleknél.
-
filkor.tomi
kezdő
Sziasztok!
Van egy HP ProBook 450 G2-m és tervezem bővíteni a RAM-ot. Valamiért
nem jelenít meg információt az SPD fülön a CPU-Z, meg más programok sem. De memory fül alapján megtudtam CL11-es ram van benne, és azt is tudom, hogy 4 Gb-os, 1600 Mhz-es. Itt pedig megtudtam, hogy valószínűleg DDR3L-es kell bele.
A kérdésem az lenne, hogy mivel 16 gigáig lehet bővíteni a memóriát, kivenném a 4 gb-os RAM-ot és raknék bele 2 db 8 gb-osat, ezt így meg lehet csinálni? És bármilyen márkájút választhatok? Ha igen melyiket ajánljátok?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
Solfrutta #12325 üzenetére
A microcode beirása házilag nem lehetséges,ezt csak szakember tudja elvégezni.De ennél a modellnél nincs is szükség rá.Azt nézd meg ,hogy a porci esetleg nincs az alaplapra forrasztva,mert az Asusnál most szinte az összes gép így jön ki.Habár a K53 nem egy mai darab, de itt is volt ilyen is meg olyan is.
-
flymi
addikt
Szuper! Csupa jó hír.
Eddig indítás után átlag 10 perccel a hűtőventi eszeveszett pörgésbe kezdett mindig és utána abba sem hagyta, hiába volt alatta a laptop hűtő. Most meg már megy vagy fél órája biztos, de meg se nyikkan, a hang kábé a nulla felé konvergál.
Pár kiegészítő programot kell még leszedni és újra teljes értékűen használható.
Remélem párom elégedett lesz a 15-16mp-es boot idővel. -
flymi
addikt
Üdv!
Nos sikerült a cserebere. SSD ment a HDD helyére, a HHD beépítő kerettel az ODD helyére, az ODD-ből meg külső lett egy Icy Box segítségével.
A kérdés viszont adja magát. A HDD alatt nincs szellőző nyílás a burkolaton. Elképzelhető, hogy sokkal jobban fog melegedni?
Vagy fáradjak át ezzel a kérdéssel a házi barkács, gányolás topic-ba?
Megmondom őszintén, nem szívesen vagdalnám meg a gépházat. Csak mert nem is az enyém, hanem a páromé a lapos. Hang az kábé nullával egyenlő, majd ha tettem fel rá Aida-t és/vagy HDS-t, majd kiderülnek a hőfokok... Most indítottam el nagyjából 10-15 perce. -
Solfrutta
tag
Szép napot!
Megint laptop proci csere kérdés... Van egy ASUS X53SC gépem, K53SC alaplap (amire szitázva K53SV Ver. 3.00 van, de hát ez már csak ilyen...). A gyári adatlap szerint az alábbi procikkal szerelték a gépet:
i7 2670QM/2630QM, i5 2430M/2410M, i3 2330M/2310M, Pentium B950/B940, ez 8 proci.Nekem most a Pentium B950 van benne, ezt cserélném. i5 2540M-et gondoltam belepattintani, az a legerősebb, vállalható áron. Beleástam magam a dologba kicsit, megnéztem hogy a BIOS-ban milyen mikrokódok vannak, ezek itt: [kép]
Ez 9 darab, de arra nem sikerült rájönnöm, hogy mégis milyen procikat takarhatnak.
Kérdés: Egyrészt, hol találnék valami listát a 2.gen Core i laptopprocik mikrokódjairól? Másrészt, ennek ellenére menne-e a 2540M a gépben (ha jól sejtem, nem)?
A procik specifikációja alapján működnie kell a lapban bárminek, ami megy HM65-ös chipsettel, szóval a 2540M-nek is. A hiányzó mikrokódokkal lehet-e bővíteni a BIOS fájlt (mint pl. a s775 lapban Xeonozás esetén)? Foglalkozik valaki ilyesmivel?
-
Taktoj
aktív tag
üdv. HP nc6400 alaplapi vga kártyája 16MB :-( hogyan tudnám ezt javítani ( kockázik a videó a youtube n)
esetlega laplapi elrendezést valahol találhatnék róla, hogy lehet e bővíteni a processzorát vga kártyáját?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12322 üzenetére
Ertem. Kossz az infot!
Akkor megiscsak a hutest kell turboznom valahogy. -
válasz
pataslogeza #12321 üzenetére
A képen látható processzor BGA tokozású, nem cserélhető.
Ez az egész U betűs processzorgeneráció azért lett ilyen népszerű, mert az Intel ezeket az alacsonyabb fogyasztású, kisebb hőtermelésű processzorokat a lapos és vékony, kecses, nem melegedő, karcsú, "menő" ultrabookokba szánta, ott meg igenis számít, ha pár mm-el vékonyabb tud lenni a nyák, ezért elhagyták a foglalatot.
Ha cserélhető lenne, a foglalt, akkor valami ilyesmi, ún. PGA tokozása lenne: (ki lehet venni a foglalatból a processzort)
Persze megpróbálhatod kivenni, h a saját érzékszerveiddel is megtapasztalhasd, h sajnos nem cserélhető.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12320 üzenetére
Ez biztos?
Én már szétszedtem a laptopot és ugy láttam, hogy az alaplapon volt egy külön kis lapka, amin a processzor volt, ugy mint ezen a kepen ez az i5-4200u, és azt gondoltam azt a lapkát csak ki kell húzni, a másikat meg be és kész. -
válasz
pataslogeza #12318 üzenetére
Ezt nem lehet cserélni, rá van forrasztva az alaplapra.
BGA tokozású (az U betűre végződők nem cserélhetők)
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i75557UMobileprocessor.html -
Abry
tag
Sziasztok!
Szeretnék a laptopomba az optikai meghajtó helyére egy SSD-t tenni.
Mivel nagyon kezdő vagyok ebben a témában, ezért kérnék segítséget mire lenne szükségem magán az SSD-n kívül?
A laptop: Toshiba Portégé R830
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Acer V3-574 tipusu laptopom van, i7-5557u processzorral, aminek elegge alulmeretezett a hutese. Emiatt gondoltam hogy rakok bele egy kisebb fogyasztasu processzort. Milyen i5 processzorra lehet ezt cserelni? -
flymi
addikt
Igen, integrált.
Tehát VGA bővítésre nincs lehetőség?Csak mert attól, hogy van integrált, nem zárja ki, hogy jobbat lehessen beletenni. Vagy ez nem úgy van, mint asztali PC-nél? Na ezért sem szeretem a laposokat...
SSD után egy erősebb i7 procival nem lennék ezek szerint annyival előrébb, mint amennyivel többe kerül. -
flymi
addikt
válasz
Thunderzolee #12309 üzenetére
Azt hol tudom megnézni, hogy milyen videokártya van benne (ha van), valamint hogy bővíthető-e és mivel?
Elvileg EZEK a paraméterek, csak a HDD 320 helyett 500-as... -
válasz
trialboj #12307 üzenetére
Áhhhh, értem.
Hát igen, én is a merevlemezre tippeltem, egy egy tányéros, 7200RPM-es csodát szokott tenni. Úgy ahogy mondod, a boot az nem túl gyors, de utána érezhetően gyorsabban működnek a műveletek.
Sajnos még mindig az 5400-est szerelik szinte minden gépbe, pedig nagyon visszafogja a legnagyobb processzorokat is.
-
Én újat ilyenből még nem láttam, de az apró tele van mobil processzorokkal.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil_notebook_processzorNe félj a használt processzortól, nincsen azzal semmi baj.
-
flymi
addikt
Üdv!
HP G62 450SL i3 350M prociját cserélném.
Ezek az alternatívák elvileg. i7-ben gondolkodom, szeptemberben vagy október elején lenne aktuális.
Milyen árakra számíthatok? Találni egyáltalán újat ezekből, esetleg érdemes inkább használtat nézni?
Előre is kösz a válaszokat! -
trialboj
őstag
válasz
Thunderzolee #12306 üzenetére
Áhh, nem értem miért így nevezik el, nekem i3as proci van benne... Sehol nincs utalás arra hogy kinek melyik van.
Amúgy kiderült hogy a hdd volt a ludas. Szerintem egy régi ócskavasat szereltek bele alapból, mert ég és föld a különbség sebességben, pedig csak egy használt 7200rpmest raktam a helyére, és ha a win boot nem is szakít, utána egész korrekt a sebesség.
-
válasz
trialboj #12303 üzenetére
Ha ugyanaz a felszereltsége, mint amit linkeltél, akkor azért furcsa, h nagyon lassúnak tartod.
Az i5-4200U annyira nem egy rossz processzor, ott valami más gond lehet inkább. Illetve hát az 5400RPM-es merevlemez eléggé visszafogja, ez tény.
Nem indul túl sok minden a géppel együtt el a háttérben?
CCleanerrel esetleg átnézhetnéd az automatikusan induló programokat, böngésző-bővítményeket. -
válasz
A gépbe csak akkor érdemes a 4 gigát bővíteni ha olyan programokat használsz ami nagyon memóriaigényes.
A ssd az jó ötlet de csak a lemezmüveleteket fogja gyorsítani maga a gép teljesítménye nem fog változni.
Sajnos van egy pár ismerősöm akinek ilyen gépe van és szidja mint a bokrot. -
dugo_
veterán
válasz
Biztos, hogy SATA 3-as, de egyébként 2-essel is hasítana az SSD. Szóval azt mindenképp érdemes rakni bele, ha megfekszik a gép, akkor viheted tovább.
RAM-ból 4 gigának elégnek kéne lennie alapfelhasználásra, IGP miatt esetleg érdemes a dual channelre törekedni, ha azt a grafikát használja.
-
trialboj
őstag
Nem túl biztató, hogy rákeresve 1 szutykos találat sincs a Lenovo g50 70 es laptopról.
Ugyanis arra lennék kíváncsi hogy van-e valakinek ilyen, és hogy megéri-e különösebb pénzt áldozni rá, és ssd-t illetve további 4 gb rammot rakni bele, hogy elfogadható sebességre nőjön az alapból kritikán aluli teljesítménye?
Nem tudok rájönni hogy sata 2 v sata 3as csatlakozója van, ezért még azt sem sikerült eldöntenem, hogy megérné-e ssd-t rakni bele.
A gépet nem én használom, ajándékba vettem 2 éve, és most használtam először, meglepően gyatra volt, kb mint a 12évvel ezelőtti pc-m. Szóval így ahogy van tuti nem maradhat.
5400rpmes 1TB os samsung hdd, ennél talán már a 7200rpm is érezhetően gyorsabb lenne, 1:30 alatt indul a friss win10. Win8 at rühelli a tulaj, win7 nem megy rajta driver kompatibilitási problémák miatt.
-
erer1000
őstag
korbe neztem, a 233-as konnyen beszerezheto.
hutessel nem lesznek szerintem gondok, 14,1W helyett 17W TDPjelenleg sem a gyari huto van benne, es legnagyobb terheles alatt is van hogy ventillator sebessege vissza esik, nem porog maximumon.
maximumon nem is nagyon volt meg, van benne tartalek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Banggood
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged