- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
aclandiae #13990 üzenetére
Ha a bővítéstől csak annyit vársz el hogy a rendszer és a programok sokkal gyorsabban töltődjenek be, akkor hajrá, vedd meg. Én egy ilyen közel 10 éves gépbe vettem +2GB ramot és és SSD-t. Igaz csak alap dolgokra van nagy néha bekapcsolva, de azt az érzést kelti, mintha új lenne. Szóval én csak javasolni tudom, ha nem túl drága és van rá pénzed, mindenképp rakd bele
-
dethroner
veterán
Szeretném berakni egy külső házba a laptopból kiszedett DVD meghajtót. Van tapasztalata valakinek ezekkel az olcsó ebay-s megoldásokkal? Jók ezek, megbízhatóan működnek?
-
dethroner
veterán
Kivettem a notebook DVD meghajtót, és a vastagsága vonalzóval mérve 12mm (AD-7585H). Akkor nekem a vastagabb keret kell?
-
dethroner
veterán
Köszönöm srácok
És ha úgy csinálom ahogy javasoltátok, vagyis SSD be a HDD helyére, HDD be a DVD helyére, akkor nem kell valamiféle beépítő keretet vennem valamelyikhez? Mintha korábban olvastam volna erről. Ha leszedem (majdcsak lejön valahogy
) a hátlapot és elkezdeném kiszedni a meghajtókat, nem kell ugye a hűtéshez piszkálnom, és nem lesz útban semmiféle vezeték, kábelrengeteg, mert ettől fosok azért rendesen.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Több topikban is elférne a kérdésem, de talán itt leszek jó helyen.
Van egy régi lenovo g565g [link] laptop. Pár nap múlva felszabadul a háztartásban egy samsung 830 64GB SSD. Nem túl nagy, de a rendszernek elég volna. Nem a HDD-t venném ki, hanem inkább az optikai meghajtótól szabadulnék meg. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a laptop tudja-e normálisan kezelni az SSD-t, gondolok itt a sata AHCI módra, és egyáltalán be lehet-e rakni a DVD meghajtó helyére, és normálisan a lezárni a fedelet utána? -
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13697 üzenetére
A laptopot azért vettük, hogy a vállalkozásban költséget tudjunk elszámolni, és mivel ezt lehetett 100K-ért megvenni (ennyit lehetett maximálisan leírni évente), ezt vettem. Mivel én asztali gépet használok, bnőm inkább a telefonját nyomkodja, a laptop néha hónapokig be sincs kapcsolva. De pár napja elindítottam és gondoltam, ha már a mai napig teljesen gyári állapotban van, leszámítva az aksit, akkor miért ne áldozhatnék rá 2000-et, hátha a dupla ram mennyiségtől kicsit jobban futna. Mert nem sebességbajnok ez vitathatatlan, de azért nem is kell beleőszülni az oldalak betöltésébe. Szóval várom a ramot
-
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13690 üzenetére
Igen, pont ilyen alap dolgokra tartjuk. Elvileg hamarosan megkapom a második ram modult, megnézzük mennyit gyorsul vele, elképzelhető hogy már az is elegendő lesz. Ha 35W-os TDP a határ, akkor akár 3, sőt, 4 magos phenom is mehetne bele, de nem tudom hogy megérné-e ezért annyira megbontani. Egyenlőre kipróbáljuk a ram bővítés mennyit dob rajta.
-
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13688 üzenetére
Vaterán találtam olyan sorozatú samsung ramot, remélhetőleg menni fognak együtt.
Viszont picit elgondolkodtam a cpu fejlesztésen is. Ugye S1G4 foglalat van a laptopban, és ehhez vannak 4 magos phenom II procik is. Szerinted/szerintetek a mostani 25W-os procit hűtő rendszer meg tudna birkózni 35W, esetleg 45W TDP-s 4 magos CPU-val? -
dethroner
veterán
válasz
Thunderzolee #13681 üzenetére
Köszi a választ. P340-es athlon van benne
Azt honnan tudhatom hogy mit tud az alaplap és chipset? Nem tudom nyernék-e bármilyen észrevehető sebességnövekedést el azzal, ha 1333-as ramot vennék bele, de akkor meg biztosan 2db-ot kellene venni. Próbálnám a lehető legolcsóbban megúszni, ezért szeretnék olyan modult, ami egészen biztosan együtt tud dolgozni a most benne lévővel. És a cpu fejlesztésről mit gondoltok? Érdemes lehet bele tenni 3, esetleg négymagos phenomot? Nem növekedne meg olyan mértékben a hőtermelés, hogy a hűtés alulméretezett legyen hozzá?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van a családban egy régi, kicsit lassú de a miénklenovo laptop, ebben a cikkben pont erről írnak. Szóval ebbe szeretnék még egy memória modult venni, de pont olyat nem találok mint ami benne van. Itt van, hogy pontosan mi van benne:
Szóval, az volna a kérésem, hogy aki esetleg bármilyen használtcikk portálon tudna ilyen ramot linkelni, esetleg olyan samsung ramot, ami szinte bizonyosan hibátlanul dolgozna együtt a most benne lévővel, az legyen szíves és ne tartsa magában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest