- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11999 üzenetére
Ha 32 bites processzort teszel bele, akkor csak 3gigát fog látni.
(A listában jelölve vannak.)Ezt már beszéltük korábban is, nem ezen múlik, 64 bites procival is ennyit fog látni, mert a 945-ös chipset kb. ennyi RAM-ot tud összesen megcímezni.
-
válasz
Rottweiler89 #11996 üzenetére
Socket M foglalat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MHa 32 bites processzort teszel bele, akkor csak 3gigát fog látni.
(A listában jelölve vannak.)szerk:
Na, közben már megelőztek. -
Tim82
félisten
válasz
Rottweiler89 #11996 üzenetére
Adott egy Acer Aspire 5310-es lapos i945GM chipsettel... Milyen CPU-t érdemes, illetve lehet bele venni az M530-as helyett?
A max. támogatott RAM 2GB. 2x2GB-al boldogulna? Vagy nagy valószínűséggel 3GB-ot látna?
~ 3,2 GB-ot látna a 2x2 GB RAM-ból maximum, szóval inkább 2 + 1 GB-ot érdemes.
-
Rottweiler89
senior tag
Adott egy Acer Aspire 5310-es lapos i945GM chipsettel... Milyen CPU-t érdemes, illetve lehet bele venni az M530-as helyett? A max. támogatott RAM 2GB. 2x2GB-al boldogulna? Vagy nagy valószínűséggel 3GB-ot látna?
A segítséget köszönöm! -
válasz
bairyhalls #11992 üzenetére
Mehet bele.
Az már más kérdés, h kezeli-e.
99,99%, h vinni fogja.
De olyat nem fogsz találni, aki 100%-ra megmondja, h tuti jó bele.Ha tudod, próbáld bele.
Sajnos van olyan, h van valami nyavalyája, és kompatibilitási gondja lesz, és mégsem lesz jó. (Erre nagyon kicsi az esély.)
De nem akarsz inkább DDR3L jelzésűt keresni?
Azok alacsonyabb feszültségen mennek (1.5V helyett 1.3V-on), már szinte csak olyat lehet kapni, nem is értem hogy tudtad pont ezt találni hozzá. -
persil
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11993 üzenetére
Hali!
Odaig meg nem jutottam el, de kosz az erdeklodest, ha kicserelem megirom mi lett
-
-
persil
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11990 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszodat!
"Ebben a topicban sajnos többet nem tudok javasolni"
Ugyan, pont eleget segítettél! -
válasz
persil #11989 üzenetére
Socket S1G4-es foglalat.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Danube_platformAhogy írtad is.
Azt kell megnézni, h miket használsz, milyen programokat, azok hány magot igényelnek.
Ha csak net, office, médialejátszás, akkor 2 magos processzor elég.
Lehetőleg 2×1MB L2 tárral. (Ami most van benne, az csak 2×512KB.)
És hát minél nagyobb órajellel.Sokféle AMD processzorral szerelték ezt, amiknek a TDP-je 35Watt.
Meg az összes Inteles processzornak amivel szerelték, 35W a TDP-je.
Most vagy az van, h kétféle hűtővel gyártották, egyet a 35, és egyet a 25 Wattos procikhoz, vagy egyféle hűtővel, és akkor nyugodtan belerakhatod a 35W-ot TDP-jű processzorokat is.
Kicsit majd többet megy a hűtő, ill. akksi idő rövidebb lesz, de ha más tünete nem lesz, (melegedés, + egész nap ordít a hűtő), akkor jó hozzá az is.Úgy tűnik egy féle hűtője van.
link és linkPlusz külföldi fórumokban is csak annyit írnak, h kezel nagyobb processzort, azt nem, h a TDP-re figyelni kéne az eltérő hűtők miatt.
Ettől még lehet, h van különbség, csak mi nem vettük észre/nem találtuk meg.Próba alapon keress hozzá egy olcsó S1G4-es processzort fent a listából, ha működik vele, örülsz, ha melegszik, akkor meg továbbadod a procit.
Ebben a topicban sajnos többet nem tudok javasolni, vannak gépek amiket teljesen ismerek, de ezzel a felszereltséggel ezzel a notival én is csak ezt csinálnám.
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy hp g62 laptop, a jelenlegi proci benne egy amd athlon II p340, 2.2 ghz-en. Kérdés, hogy ezt lehet e és megéri e fejleszteni.
Ahogy néztem neten a gép elvileg támogat egy pár 3, illetve 4 magos procit, és, ha jól látom, ezek közül 25w tdp-vel a phenom II p960 a legerősebb, 1.8 ghz-en. Elviekben a tdp miatt, ezzel még megbírkózna a hűtő, ezt jól gondolom? Illetve észrevehető lenne e teljesítménynövekedés?
Azért kérdem inkább, mert arra gondoltam, hogy újabb programok\játékok esetében, ahol lenne értelme a +2 magnak, ott lehet előbb elvérzik a gép teljesítménye, tehát nem lenne e értelmesebb döntés inkább az elérhető legjobb 2 magosra fejleszteni, ami magonként is erősebb, vagy mindenképp jobb a 4 magos megoldás? Van egyáltalán ilyen régi gépbe a p340-nél erősebb 2 magos?
Most a "hát az a gép ezer éves és semmire sem jó, cseréld le" tipusú kommenteket hagyjuk, mert egyrészt ezzel én is tisztában vagyok, elég komoly asztaliról váltottam erre, mert nem játszok, vagy ha meg ritkán mégis, akkor régi kedvenceket veszek elő, azok meg remekül mennek ezen is, ráadásul patika állapotban szereztem be, tulajdonképpen fillérekért
Mindentől független viszont nyilván jobb lenne, ha minél gyorsabb lenne. -
Rottweiler89
senior tag
Megjött a 4GB-os 1600-as Ramaxel mellé a Kingston 1600-as... Mondanom sem kell, hogy hiba nélkül teszik a dolgukat.
-
-
jekisa19
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy Acer 6930g típusú notiban a T6400 cserélhető egy P8700-ra?
-
chester91
senior tag
válasz
Chrystall #11983 üzenetére
Jó lesz, ugyanakkora tdp, akksiról úgy sincs használva a gép. Írtam.
Ha ennyi javaslatot elfogadsz, fórumban ne hirdess, nem szeretik és törlik. Nagyon köszönöm az ajánlatot, írtam is ugye, de legközelebb ilyen esetben privátban ajánld fel, az ellen a moderátorok sem emelik fel a hangjukat.
-
chester91
senior tag
válasz
Thunderzolee #11981 üzenetére
SSD már van benne, akkor jött ki, hogy a proci a gyenge pont
kapott anyu egy fury 120-as ssd-t. Köszönöm a segítséget, örök hálám!
-
chester91
senior tag
válasz
Thunderzolee #11978 üzenetére
-
chester91
senior tag
válasz
Thunderzolee #11978 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Gyárilag 3 gb van benne (gondolkodtam rajta, hogy 4-re felbővítem). CPU-Z kép csak később lesz, mert ez édesanyám laptopja, és nem lakom már vele együtt, de várhatóan a mai nap folyamán lesz kép is.
-
válasz
chester91 #11977 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves.
Azzal olvasd ki, h mi a chipset. (mainboard fül)Elvileg GS45.
Ez vinni fogja a Socket P-s processzorokat.
Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P1066-os FSB-ig válassz hozzá.
P7ezer, P8ezer, esetleg P9ezer.Aprón P8600 3ezer Ft postával együtt.
Mennyi ram van a gépben? 3giga azért nem árt azokhoz sem, amire te használod a gépet.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
A következő laptopban szeretnék procit cserélni. Jelenleg egy Intel Celeron 723 (1.2 GHZ, 800Mhz FSB) van, ami kemény 1 magon pörög, és ez az, ami visszafogja a mindennapi használatot. A laptop típusa: Acer Aspire AS3410-723G25N.Mi az, amit érdemes lehet belevenni, minimum 2 mag szükséges, és a 10.000 ne nagyon haladja meg az ára. Használtan is abszolút jó.
Előre is köszönöm a válaszokat.
P.S.: felhasználása: szövegszerkesztés, böngészés.
-
HF77
őstag
válasz
Thunderzolee #11975 üzenetére
-
8 giga DDR3-at lehet beletenni.
1066-on fogja hajtani az 1333-as modulokat is.
Rákerestem, külföldi fórumokban írják, h 1333-as modulokkal megy, ill. találtam pár eladó gépet 1333-as modulokkal.
DE ha megnézed, lehet a Tiédben is 1333-as van, gyakori volt, h később már csak ilyen ramokkal árulták a gyártók a gépeiket.
-
HF77
őstag
üdv
hátha itt valaki 100%-ra tudja a választ
üdv
adva van egy Asus K50ID laptop. ezzel a rammal ok? vagy nem biztos hogy kezeli?
Kingston 4GB DDR3 1333MHz KVR13S9S8/4köszi
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Thunderzolee #11972 üzenetére
Pontosan ez az
Húha, én ezt el is felejtettem megnézni vásárláskor. Jól elbénáztam...
Na sebaj, mostmár tudni fogom, hogy 4-essel kezdődő i5-ös kell majd nekem. -
válasz
Rottweiler89 #11971 üzenetére
Milyen i5-öst vettél?
Mi a száma?Most nézem, harmadik generációs i5-öst kerestél hirdetésben.
De hát az nem jó ehhez.
Az Socket G2-es foglalatokhoz passzol.Neked Socket G3 kell, 4-essel kezdődő i5-ös, negyedik generációs Core i processzor.
Listáztam is Neked őket amikor kérdezted:
https://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_%28microarchitecture%29#Mobile_processorsAzt hiszem az a baj, ahogy a képeken is mellékelted, h nem jó processzort vettél a géphez.
-
yuyizi
tag
válasz
Thunderzolee #11968 üzenetére
Legújabb verziós, szóval én sem értem mi lehet a gond...
-
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11967 üzenetére
Köszönöm, nem tűnik nehéznek szétszedni, megnézem.
-
válasz
yuyizi #11962 üzenetére
Értem.
CPU-Z az pedig mutatná a turbós órajelet is.Hát nincs ötletem.
Chipset az támogatja, nincs ezzel gond, meg szerelték a gépet i5-el, i7-el is, szóval nem tudom mi lehet ez. Ilyen processzorral konkrétan ugyan nem, de ha már viszi, akkor furcsállnám, h támogatja ugyan, de annyira azért nem, h a turbó is menjen rajta. Nem logikus a hiba. Vagyis elméletileg el tudom képzelni ezt a lehetőséget, de nem hiszem el.
Esetleg a CPU-Z nem túl régi verziós?
De ezt csak zárójelben kérdeztem. -
válasz
slajos2 #11966 üzenetére
Ha nem garis már, akkor szétszeded és megnézed.
Itt van video róla, hol van benne:
https://www.youtube.com/watch?v=VoI_a-m6rPEDe ha a listában benne van, akkor szerintem rajta van a csatlakozó mindegyiken.
A 3G-s modem, vagy egyéb kiegészítő az nem feltétlen van benne, de a csati attól még gyanítom ott van.Itt az összes alaplapon rajta van a csati, ha jól néztem, úgyhogy szvsz ez gyárilag ilyen.
-
slajos2
csendes tag
Üdv.
Van egy lenovo x220 notebook-om, egy kompatibilitási lista szerint van msata csatlakozója (http://www.mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list.html). A kérdésem az lenne, hogy minden x220-ban kell lennie ilyen csatlakozónak, vagy ez opcionális mint pl a 3g modem? Milyen programmal lehetne megnézni, hogy ténylegesen van-e benne?
Köszönöm. -
yuyizi
tag
válasz
Thunderzolee #11961 üzenetére
Termeszetesen. Cpu-zvel monitoroztam, plusz feladatkezeloben 2.6ghz a max orajele turboban pedig 3.3 (asszem) viszont 2.6rol nem ment feljebb.
-
-
yuyizi
tag
Szaisztok !
Olyan kérdéssel fordulnék a fórumlakókhoz, hogy adott egy acer e1-571g lapos, nemrég cseréltem benne procit mert eredetileg egy i3 3110m volt benne és most felváltotta egy i5 3320m. Ugye az i5-ben van turbo boost és valahogy nem akarja engedélyezni ezt a feature-t biosban végképp nem tudom beállítani. Valami megoldást esetleg tud valaki ?
Köszönöm előre is ! -
Levmen
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer 5733Z típusú laptop és főként otthon van használva. Akkut kímélve kivettem a laptopból és adapterrel használom. Az lenne a kérdésem, hogy valaki nem e tudja, hogy mikor feltöltődik a laptop akkuja, az kikapcsol és adapterről működteti a gépet, ergo nem kell kivennem az akkut, vagy jól teszem, hogy ki van véve?
Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat!
-
persil
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11957 üzenetére
Ezer hala a kimerito valaszert, koszonom!
-
válasz
persil #11955 üzenetére
Jó lenne tudni, pontosan milyen a chipkészlet.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és nézd meg légyszíves.
GL960-at, vagy PM965-öt fog írni.Többféle felszereltséggel is készítették:
acer.at/notebook/aspire_5720/manual.pdfHa visz 800-as FSB-t is, akkor mehet bele egy T7ezres processzor.
Itt van a foglalathoz tartozó lista, 800-as FSB-ig kereshetsz hozzá másikat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PAprón a T7ezresek ~3ezer Ft-ért beszerezhetők. (többet nem költenék rá)
Ramot 4gigát lehet beletenni.
Ha csak neteztek vele, meg office, médialejátszás, akkor elég 3 giga is.Processzorral két lehetőség lesz.
Ha PM965-öt ír, akkor egyértelmű.
Ha viszont GL960-at, akkor is belepróbálnék egy T7ezres processzort, majd újraindítás után megnézném, h CPU-Z-ben mekkora FSB-vel viszi a processzort.
Ezeknél a gépeknél számtalanszor találkoztunk már olyan esettel, h a diagnosztizáló programok a chipset család kisebb tagját tüntették fel (amik csak 533, vagy 667-es FSB-t visznek), de 800-as FSB-jű processzort beletéve azokat 800-as FSB-vel hajtották. Tehát a chipset valójában teljes értékű 965-ös volt, nem butított 960-as.
Nálad is ezt kéne majd csinálni, belepróbálni egy 800-as FSB-s processzort.
Ha viszi 800-on, akkor oké, ha nem, akkor valóban csak a GL960-as chipsethez tartozó, 533-as FSB-vel rendelkező processzort lehet beletenni; amiből valóban a T2370-es az egyik legnagyobb órajelű.Kolléga egyel feljebb írt még SSD cserét.
Hát ha van pénz lóvéra akkor igen, persze, mehet az is; de processzor cserével kezdeném mindenképp a sebesség-növelést.Tessék:
http://hardverapro.hu/apro/t7300-as_mobil_proci_elado
Postával együtt 2600Ft.
Ha viszi, akkor örülsz, ha nem, akkor meghirdeted 2600-ért, bukás nélkül el tudod adni, és használod a jelenlegi processzort. -
persil
nagyúr
Sziasztok!
Párom laptopjáról kérdeznék. Egy húszmilliárd éves acer aspire 5720z-ről van szó.(na most, hogy ezen belül van e több típus, azt nem tudom)
A lényeg, hogy korához képest szuperül működik, de ha van rá lehetőség, akkor szívesen lecserélnék benne ezt-azt.
A problémám, hogy neten, külföldi fórumokon elég ellentmondásos posztokat leltem csak a gép bővíthetőségéről, van, aki szerint ez így ennyi és kész, illetve van, aki 2x ennyi ramot és sokkal erősebb procit tolt bele, így inkább hozzátok fordulok.Jelenlegi konfig:
pentium dual t2370(1.73ghz)
2gb ddr2
geforce 8400m gsA kérdés, hogy ezek közül mit és milyenre tudok cserélni, ahhoz, hogy érezhető legyen a változás. Tisztában vagyok vele, hogy crysis 3-azni nem fog vele, de minél jobb...nos, annál jobb
Ha valami fontos info kimaradt, akkor szúrjatok le és pótolom. Előre is köszönöm a választ\segítséget.
-
geza12
aktív tag
Sziasztok
Vásároltam a napokban egy Dell XPS M1710 laptopot és szeretném egy kicsit megtuningolni mivel nem mai darab ,gondolom a proci se drága bele.
Jelenleg egy T7600as proci van benne,
A kérdésem az lenne hogy ez kicserélhető e pl T9600ra? -
llaciiii
újonc
válasz
Thunderzolee #11949 üzenetére
a plusz 4gb ram és ssd se segítene ?
-
-
llaciiii
újonc
válasz
Thunderzolee #11947 üzenetére
Hát a játékok terén akarom fejleszteni egy kicsit. Ramot szeretnék még bele venni. Nekem most integrált a videó kártyám, ezen lehet változtatni ?
-
-
llaciiii
újonc
válasz
Thunderzolee #11945 üzenetére
Most egy intel core i5 2540m 2,60Ghz -s van benne, a cpu-z szerint a max TDP 35w. Szóval így tudnád pontosítani hogy milyennek kell lennie hogy jobb legyen ?
-
válasz
llaciiii #11944 üzenetére
Sandy Bridge processzorokat kezel:
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35W-os TDP-ig biztos, h viszi őket, ha az alaplap olyan kialakítású, akkor 4 magos, 45W-os TDP-vel is mehet bele (de szerintem a Tiéd nem az lesz).
Az aprón kereshetsz hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobil_notebook_processzorMilyen van most benne?
CPU-Z-vel, Aidával ki tudod olvasni. -
llaciiii
újonc
sziasztok! nekem van egy hp elitebook 8460p laptopom és szerintetek ebbe lehet cserélni processzort? és ha igen akkor milyenre? gondolom megvan adva hogy hány szálas legyen vagy valami ilyesmi
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11936 üzenetére
Igen szerelték ezt a típust Full HD-vel és HD+ -szal, a kábelt ki kell cserélni és viszi rendesen.
A kamerával meg nem tudom mi lehet, néztem a kábelt amire cseréltem, nem pont ugyanolyan az a része, vannak pl. Olyan szálak benne, amik duplán vannak sodorva, nem úgy néz ki mint az eredeti amin csak egyenként futnak a szálak. A Windows egyébként detektál egy ismeretlen eszközt, de a driver nem megy fel. Azt írja a telepítő nincs webkamera a gépben. De mindegy, igazából a laptopon évek óta nem használtam a kamerát, meg van itthon usb-s.
Ha egyébként valaki tervez ilyet cserélni, szívesen asszisztálok, nem nehéz szétszedni a gépet, van pár mozzanat, aminek ha tudja az ember a titkát megy mint a karikacsapás. Na meg persze a csavarokra oda kell figyelni.
-
válasz
Norbi.Sz #11941 üzenetére
Tessék, ezt vedd meg:
http://hardverapro.hu/apro/elado_intel_t7500proc_2200mhz4m800_mobil_prociA többi hirdetés át se néztem, látatlanban is ez a bestbuy.
Postával 2600Ft.A T8ezresekben kevesebb az L2 tár.
A magas órajel = jobban melegedő processzor.
Nem biztos, h megéri beruházni rá.
A T7ezres processzorokkal is jó tapasztalataink vannak, ilyen idős gépekbe tökéletesen megfelelnek, szvsz kár párszáz MHz órajelnövekedés miatt ezeknél jobban melegedő típust választani. -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Thunderzolee #11935 üzenetére
A T8300-as mennyire jó? Van zsír új 5500-ért... Nagyon melegszik az is?
Vagy árban nem ér annyival többet, mint egy T7700? Azt láttam valahol 3500-4000-ért... -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11939 üzenetére
Nem, ez a második gép (az első a saját Lenovo Miix 300 tabletem, de a tavasz folyamán meglépem a többi saját vagy családon belüli gépen is legalább az ingyenes Win 10-aktiválást).
Itt szempont volt, hogy ez a noti Vistával jött, kapjon újabb, támogatottabb Windowst. A gazdája (barátnőm apja) panaszkodott a sebességére is, így lett most egy hardveres és szoftveres upgrade is. Vista alatt egyébként valamilyen fura oknál fogva voltak nyűgjei; nem ment a wifi például, sem az SD-kártyaolvasó - Win 10 alatt mindkettő működik, bár az SD-olvasónak szerintem van valami érintkezési problémája, mert itt sem minden alkalommal érzi a gép, hogy bele lett dugva egy memóriakártya.
Hardveresen T3000 -> T8300, 2 GB -> 4 GB RAM, 160 GB HDD -> 120 GB SSD lett.
Egyelőre minden működik, nincs vele gond, ha mégis lesz probléma, akkor megy rá Win 7 (ugyanis Win 7 Pro licenszet vettünk a notihoz, de elsőre 10-et telepítettem a kulccsal). Gyakorlatilag csak böngészés (semmi komoly, flash-heavy vagy YouTube), némi Facebook és Skype, amire használva van.
-
Hát T6ezrest nem is javaslok, a T7ezresekben több az L2, és nem drágábbak, és valóban, ezek 65nm-esek, egyidősek a chipsettel, míg a T6ezresek 45nm-esek, inkább a PM45-höz valók, de azok meg többnyire mennek a P-s processzorokkal is, így jobban megéri olyat választani.
Minden gépre amit szerelsz, Win10-et raksz?
Driver támogatással hogy állsz? Általában mindent felismer?
És valahogy ódzkodom tőle, ha nem kérik, maradok a Win7-nél.
Belefutottam már párszor, h visszakaptam a gépet, mert ez-az nem működött, vagy nem úgy működött, mint Win7 alatt. -
válasz
germinator66 #11928 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11935 üzenetére
Amiket én felsoroltam, azokkal szerelték amúgy a T61-eket gyárilag, tehát azok 100%, hogy jók (legfeljebb ha nagyon régi a gyári BIOS, frissíteni kell).
Lehet próbálkozni más 800 MHz-es FSB-s procikkal, de pl. nem vagyok abban egészen biztos, hogy a Lenovo BIOS támogat pl. egy T6600 CPU-t. (Celeron dual-core T3000-rel láttam már az aprón T61-et, de hogy az nem gyárilag volt benne, az biztos.)
*
Más: én is megerősítem, hogy a GL40 chipset nemhivatalosan, de teljesen jól kezeli a nagyobb 800 MHz FSB-s Penryn magos procikat - egy Fujitsu Amilo Li3710-et upgradeltem Celeron T3000-ről T8300-ra most délután, úgy néz ki, hogy működik minden: speedstep, maximális órajelet is jól kezeli, nem tekeri a ventit stb. (Egyben kapott a noti 4 GB RAM-ot, egy SSD-t és egy W10 telepítést is.) -
-
válasz
Norbi.Sz #11933 üzenetére
965-ös chipkészlet, max 800.as FSB-t támogat.
Kolléga felsorolt pár processzort, de itt a teljes lista:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PItt össze is tudod hasonlítani őket.
Ahogy már jelezte, max 800-as FSB-s processzort tudsz bele tenni.
Mindegyik a 35W-os TDP kerethez tartozik.
Én T7ezresekből javaslok (4MB L2 tárral 2GHz órajeltől felfelé), ezek ~3ezerért beszerezhetők az aprón, T9ezressel vigyázz, mert magasabb ugyan az órajele, de forrófejűbb is, nehéz a gépnek lehűtenie. -
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Egy Lenovo T61 laptopban szeretném kicserélni a procit. Jelenleg Intel Core2Duo T5450 van benne.
Milyen procit tehetek bele (T7500, T8300, T9300, T9400, esetleg P8700 is mehet bele)? Az ok, hogy a foglalat ugyanolyan legyen, de ha az FSB nem azonos, az probléma (elvileg nem, ha a chipset tudja kezelni)?T5450 FSB 667Mhz, a RAM-ok 800MHz-t is tudnak, de ugye azok most 667-en mennek csak...
(elnézést, már kérdeztem másik topikban, de később találtam meg ezt, és ott már nem tudtam törölni)
THX
-
Chrystall
senior tag
HP Probook 6750b-ben csináltam ma LCD upgardelést HD-ről FullHD-re, és sikerült. Megy rendesen.
Az lcd kábeljét is ki kellett cserélni, emiatt pedig darabjaira szedni a gépet, ami valódi tortúra volt. Kicsin múlott, hogy az alsó borítást nem törtem ketté, ugyanis a hivatalos gyári szervízkönyv elfelejtett 3 csavar eltávolításáról említést tenni, de hála istennek megéreztem hogy valami nem oké és rá is találtam mi a hiba.
Szóval működik az LCD. Furcsa viszont, hogy webkamera nincs, lehet az ezt az új kábelt nem támogatja, egyszerűen nem látja a Windows.
Üröm viszont az örömben, hogy sajnos a palmrestet sikerült 2 helyen kilyukasztanom, mert összeszerelésnél felcseréltem 2 csavart. Az a csoda, hogy ennél nagyobb baj nem lett, mert eléggé elfáradtam a többórányi szereléstől.
Íme pár kép:
-
Chrystall
senior tag
válasz
germinator66 #11930 üzenetére
Ha nagyobb a teljesítménye, akkor, nem? Lehet van olyan a listában ami megegyezik az övével. Arra tud akkor váltani gond nélkül. Nézze meg.
-
Chrystall
senior tag
válasz
germinator66 #11928 üzenetére
Itt a kompatibilitási lista: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM55_Express.html
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Acer 5742-ben szeretnék i7-re váltani. Korábban láttam ezzel kapcsolatos kérdéseket, és ott rendre felmerült az alaplap verziószáma. CPU-Z-vel a mellékelt adatokat látom. A kérdésem, hogy ebből kiderül, hogy mit bír el i7-ből? Tudtommal a tápkör az, ami kérdéses.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Thunderzolee #11926 üzenetére
Igen, HM86-os déli híd.
-
válasz
Rottweiler89 #11925 üzenetére
Socket G3-as foglalat.
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_microarchitecture#Mobile_processorsMi a chipset? (HM86?)
Tegyél felé egy CPU-Z-t légyszíves, azzal ki lehet olvasni.Elvileg az M-re végződő 37W-os TDP keretbe beleférő processzorok felelnek meg neked.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Z510-esbe milyen CPU-kat tudok belerakni még ezeken kívül? --> i3-4000M, i5-4200M, i7-4702MQ
i7 nem érdekelne bele, nem erőművet akarok belőle, csak cserélni/bővíteni ezt-azt. Jelenleg 3550M van benne. Érdemes lenne cserélnem? -
king.mp
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11922 üzenetére
Munkára nem, átlag usernak hurcolni jó.
-
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #11922 üzenetére
Egyelőre nem találtam olyan laptopot, ami 13,3-14"-os, i7-es procival (8 szál) és 16 giga rammal (vagy 8 giga és bővíthető) szerelt. Ráadásul a keret valahol 400e körül lesz.
Számomra fontos a méret és a súly, mert mindenhova viszem. -
-
Milyen notebook?
Kettő jack aljzat van (fülesnek + mikrofonnak), vagy egy kombó aljzat?Kézikönyvben nem írnak valamit róla?
Nem kell valami spec szoftver, ami sztereo jelet ad az új típusú csatlakozó eltérő csatlakozó-kiosztásain keresztül is?
Vagy esetleg egy ilyen átalakító?
-
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #11917 üzenetére
Neked is köszönöm. Sajnos nincs módom a tesztelésre. Úgy néz ki, nem ez a laptop lesz a választottam a közeljövőben.
-
válasz
jolti05 #11916 üzenetére
A processzor kezel 32GB ramot is.
intel.com/products/88194/Intel-Core-i7-6500UKérdés, h mekkora chipset került a gépbe, ill. a Lenovo mennyire korlátozta le.
Az tény, h csak egy foglalat van a gépben, tehát slotonként max. 16gigával számolva is megfelezték a ténylegesen elérhető maximumot. Nem tudom, a vezérlő 4×8-as bankokat kezel-e, vagy 2×16-ot.
Ez esetben lehet, h elindul 16-os modullal is.
Ha van rá lehetőséged, kipróbálhatod, legalább kiderül mire képes; de a 16-os modulok nem számítanak elterjedt típusnak. -
jolti05
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Tim82
félisten
válasz
jolti05 #11913 üzenetére
A linkeden a "Tech Specs" fülre kattintva ez olvasható:
"Memory 4GB or 8GB, PC3-12800 1600MHz DDR3L, one 204-pin SO-DIMM socket"
Én ez alapján elég biztosra mondanám. (Ha lenne esetleg 16 GB-os DDR3L noti RAM, akkor valószínűleg azt kezelné, de én nem tudok arról, hogy kijött volna 8 GB-osnál nagyobb. Az az egy darab RAM-foglalat meg eléggé behatárolja a memóriabővítési lehetőségeket.)
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy a legmegfelelőbb helyen járok, de hátha,
A kérdésem az lenne, hogy a Lenovo IdeaPad 500S-13ISK bővíthető-e további 8GB rammal. Írtam a gyártónak ezügyben, de nem érkezik válasz.. -
válasz
scream #11906 üzenetére
MXM 3.0 "A" típusú kártya megy bele.
https://www.youtube.com/results?search_query=8570w+mxm
Ő csereberél MXM-es VGA-kat:
http://hardverapro.hu/apro/mxm_notebook_vga-k
A már linkelt ATI Firepro, ill. nVidia K2100, K2200-on kívül lehet kezel a gép mást is, (biztos), ő jobban tud segíteni, h mit lehet beletenni.Sajnos azonban MXM 3.0 "B" előkészítése nincs, pedig azok erősebb kártyák lennének.
-
válasz
Chrystall #11908 üzenetére
P8400, P8600
Ezek ~3ezerbe kerülnek.Sőt, 2500.
http://hardverapro.hu/apro/core_2_duo_p8600_processzor_eladohttp://hardverapro.hu/apro/intel_core_2_duo_t7500_-_22ghz__800fsb__4mb_l2_noti_cpu
Kár, h nem pesti vagy, ilyenkor nem kell megvenni, meg lehet kérni az eladót, h had próbáld bele a gépbe. Aztán ha megy 1066-on az FSB, akkor elég kifizetni.
(újra kell indítani, csak utána lesz pontos a CPU-Z által jelzett érték)A P9ezresekben levő többlet L2 tár nem feltétlenül előny, mivel alap dolgokhoz (net, médialejátszás, office) nem használ a processzor olyan sok L2 tárat, szóval nincs hátrányban a P7ezer, P8ezer a P9ezerhez képest.
Árban viszont harmada a P9ezreseknek a P7/P8ezer. -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11904 üzenetére
Intel P szériából amúgy PM45-be melyik processzort érdemes venni? 8 vagy 9 ezres? Most néztem, hogy a 8 ezres nem sokba van, lehet azzal még tennék egy próbát.
-
Zadia
senior tag
válasz
scream #11906 üzenetére
Idézet a gyári könyvéből:
Graphics AMD FireProTM M4000, with 1 GB dedicated GDDR5 video memory (AMD Eyefinity Technology for advanced multi-monitor support),4
NVIDIA Quadro
K1000M, with 2 GB dedicated DDR3 video memory, NVIDIA Quadro K2000M, with 2 GB dedicated DDR3 video memoryanimatrix11 kollégát kérdezd meg.Legutóbb ő árult ilyeneket.Hátha van még neki.
-
scream
veterán
Hali!
Érdeklődnék, hogy egy HP EliteBook 8570W-be melyik a legerősebb VGA, ami belemegy? Illetve azt honnan tudnám beszerezni? Quadro K1000M helyett lenne.
Üdv
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11904 üzenetére
Nade rá van írva az alkatrészre, hogy GL40
a multhéten néztem mikor szétszedtem
minden esetre a CPUID Z a T4500-ra is 797 FSB-t ír. Lehet csak névlegesen GL40 akkor.
Sajnos az svchost.exe nem fut. Valami más terheli ennyire a processzort. Ahogy betölt a Windows és megnyitok bármilyen alkalmazást már ugrik is 100%-ra a cpu használat.
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #11902 üzenetére
Lehet azt nem annyival viszi, nem emlékszem pontosan, de a Chipset biztos GL40, megnéztem a felíratot rajta mikor pasztáztam.
Egyébként visszaraktam a T4500-at. Csendesebb. De ez is maxon pörög, szóval úgy tűnik valami az oprendszerrel nem oké, mert ha nem nyitok meg semmilyen alkalmazást, akkor is 100%-os a processzorhasználat. Tehát egyszerűen annyi van, hogy ez a probléma csak most tűnt fel, mert 100%-on hangosabban pörög a venti T9500-nál.
Na mindegy, ettől független a gépem hűtésének ez nagy falat, nem rakom már vissza bele. De egyébként azért vettem ezt, mert ez volt a legerősebb, amiről úgy tippeltem bele megy, kiváncsi voltam sikerül-e meg mennyit dob a teljesítményen. Azt nem gondoltam hogy a hűtés nem bírja majd ha 35W-os ez is.
-
válasz
Chrystall #11901 üzenetére
Ezért szoktam javasolni T9ezres processzorok helyett P7ezres, P8ezres, P9ezres processzorok közül valamelyiket. Sokkal kevesebbe kerül, és a hőtermelése 1/3-al kevesebb.
A T9500 65nm-es, nem 45, ezért nagyobb a mag felülete.
A TDP osztály azonos, de a T9erzes processzorok ettől még elég forrófejűek, termelik a hőt, amit ez a gép csak úgy tud elvezetni, h a ventilátort többet járatja.
Ezért javasoltam a legelső hsz-od után, h derítsük ki, konkrétan milyen chipset is van ebben a gépben, mert ha 800-as FSB-vel viszi a T4500-at, akkor nem az van benne, amit a CPU-Z írt (GL40).
Visszaolvashatsz, számtalan esetben derült már ki, h teljes értékű PM45-ös chipset van a gépben, de ez csak úgy derül ki, ha beleraksz egy 1066-os FSB-s processzort, és meglátjuk, mekkora FSB-vel hajtja. -
Chrystall
senior tag
válasz
Tails111 #11900 üzenetére
Nekem úgy tűnik egyszerűen csak jobban melegszik, és nem elég ahhoz a hűtőborda, hogy a ventillátor olyan fokozaton lehűtse, mint amilyenen a gyengébb processzort, így felpörög. Ha összeveti a két alkatrészt az ember, a T9500-on láthatóan nagyobb a fémfelület is, mint a 4500-on, lehet ezért is gyorsabban megy át a hő a bordára, és ebből van aztán a kavar. A hőmérséklet az rendben is van, de piszok hangos így a gép. Mindegy, már visszacseréltem. Nem görcsölök vele, mert csak kíváncsiságképp raktam bele, vettem már közben egy másik laptopot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux Mint
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest