- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Mobil flották
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
tisszekreny #11197 üzenetére
Itt egy video a szétszereléséről:
https://www.youtube.com/watch?v=11FAQ38eKGAVideokártyát az aprók között tudsz keresni hozzá, MXM 2-es típus való bele.
Például nála vannak hozzá:
hardverapro.hu/apro/mxm_notebook_vga-k_elado/De sokkal erősebbre nem lehet kicserélni.
Itt tudod összehasonlítani a mobil VGA-k erejét:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlX1400XT --> 8600M --> HD2600XT --> 9600M --> HD4650
Processzor S1G1-es foglalat.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#TylerBelemennek a 35W-os processzorok is, ezzel nem lesz gondod, a TDP osztály 35Watt, csak némelyik processzor alapból ez alatt van (31W ugye).
A processzorok belső felépítése ugyanaz (2×512KB L2 tár), úgyhogy sok javulást nem fogsz tapasztalni, csak órajelben térnek el a magasabb típusszámú processzorok.
Az aprók között lehet, h találsz hozzá, de a nagyobb számúakat általában aránytalanul drágábban is adják. :/Szóval mire akarod a gépet használni?
Mert nem biztos, h érdemes beleölni egy kalap pénzt, mivel utána sem lesz egy hiperszuper gép. -
válasz
sanhose #11196 üzenetére
A processzor 32GB-ig kezel 1600MHz-es ramokat.
Tehetsz bele 8gigát.De túl sok javulást nem hiszem, h fogsz tapasztalni.
Mire használod a gépet?
Csak alap műveletekre?
Mert nagyobb erőforrásigényes programokat nem hiszem, h futtatsz rajta, ugye?A processzor ami nem valami erős abban a gépben.
De az meg a chipset miatt nem cserélhető, vagyis csak ugyanilyen gyengécskére.Sajnos a HM70-es chipsettel szerelt gépek ilyenek.
Egy SSD még dob a sebességen, de a processzor akkor is gyenge marad.
-
tisszekreny
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
Acer Travelmate 5520G laptopomban szeretnék processzort és videókártyát cserélni.
Jelenleg AMD Turion TL-58 processzor és Ati HD 2400XT videókártya van benne. A jelenlegi processzor TDP-je 31W, bármely erősebbé viszont 35W. Okozna ez gondot?
Videókártyából mire tudnám, vagy mire lenne érdemes cserélni a jelenlegit?
Tudtok ajánlani egy "megbízható" hőpasztát, amit bátran használhatok?A gépben 4GB memória, illetve 120GB Samsung 840 EVO SSD van.
-
sanhose
tag
Sziasztok!
Egy ASUS X55A-S0223D notebookba szeretnék 4Gb-ról 8Gb memóriára váltani.
A neten keresgéltem, de sajnos nem találtam pontos választ arra, hogy kezelné-e a 8Gb-ot.
CPU: Intel Celeron 1000M 1.8 Ghz (Ivy Bridge)
Chipset: Intel HM70
Memória: 4Gb Ramaxel 1333 MhzKérdésem, hogy kezelné-e a notebook a 8Gb-ot?
Ha igen, akkor ez a ram is megfelelő lenne a bővítéshez? -
Asztii
tag
Sziasztok. Asszonynak van egy Acer laptopja, sajna a pontos típust nem tudom. Picit több mint 5 éves a "vas". Van benne a 2magos 2,1 ghz-es intel pentium proci, 2 gb ram, 160gb vinyó, meg egy integrált Intel vga. Elég lassú már szerencsétlen, még újratelepítés után is. Szerintetek érdemes lenne rá áldozni? Gondolok itt ssd-re, ram bővítésre, vagy inkább hagyjam a fenébe és csere legyen. Csak netezésre, zenehallgatásra, Skypera van használva. Előre is köszönöm a segítséget, válaszokat.
-
hacsa
tag
válasz
Thunderzolee #11184 üzenetére
A BIOS ebből a szempontból teljesen szűz (nincsen semmilyen hozzáférésem). Most tesztelem a Win 7-et, XP-én korábban nem volt ilyen gondja "szerintem", de oda már nem szeretnék visszatérni. Esetleg lehet köze az op. rendszernek és az ACPI-nek? Egy külső progit is tesztelek most, kár hogy ha egy ilyen miatt nem lehet teljes az új op. rendszerek használata.
-
-
pjjones91
újonc
válasz
Thunderzolee #11186 üzenetére
Akkor köszi, irány a garis szervíz, max befenyítem őket hogy lehetőleg olyat tegyenek bele ami nem száll el pár hónap után
-
válasz
pjjones91 #11185 üzenetére
Jaaa, értem.
Ez nem azt jelenti, h cserélhető a VGA.
Csak azt jelenti, h PCI-E buszra csatlakozik (mint minden más eszköz a gépben).
Nem is igazán értem, a gyártók minek adnak meg ilyen lényegtelen információkat, gondolom aki a marketing szöveget írta, annak lövése sincs róla, h valójában mit is kellene megadni egy adatlapon. (Toshibáéknál pl. a chipkészletet nem szokták feltüntetni, ami pedig nem ártana.)Szóval a videon 3:30-tól ha nézed, akkor szedik le a hűtést az alaplapról.
Látni, h a video-rész is az alaplapra van forrasztva.
Ezek egyébként ilyenek, ritka a cserélhető MXM modulos videokártya. -
pjjones91
újonc
Szia!
A toshiba magyar honlapjáról (amit itt a fórumon találtam, eddig csak UK és US oldalakkal találkoztam) vadásztam az infót, ott ez áll a gépről:
"típus : AMD Radeon™ HD 7610M [.....]
csatlakoztatott busz : PCI Express"A gépet nem szeretném megbontani, mivel elméletileg (lévén szervízben töltötte élete felét) még garis, és csak akkor nyitom fel, ha van esély az otthoni javításra.
-
-
Fizikailag elfér ott egy átalakító?
Nemrég kezem közé került egy Asus Eee PC, amiben szintén ZIF csatis 8gigás SSD volt. Abban is szerettem volna SSD-t cserélni, de inkább letettem róla, mert nem találtam értelmes áron hozzá.
Sajnos olyan lassú volt a gép, h kábé 20 perc volt csak az, h felállt a rendszer.
Egy-egy egérkattintás után percekig csak vártam.
Nem tudom, h az SSD volt a rossz, vagy a lapon a vezérlő kezdett haldokolni, de inkább nem vettem hozzá 10ezerért másik SSD-t; kipróbálni meg nem tudtam másik csere meghajtóval, így letettem a gépről inkább.Szerintem szabadulj meg attól a géptől, és költsd a pénzed egy értelmes hardverrel rendelkező cuccra.
Egyébként ha HDD van benne, akkor az 4200RPM-es, többek között ezért is lassú.
-
válasz
pjjones91 #11181 üzenetére
Biztos, h ez cserélhető VGA-s gép?
Kétféleképp szerelték.
IGP-vel, és dedikált VGA-val, de ez utóbbi is forrasztva van az alaplapra.
Itt van szerelési video, ezen legalábbis látszik az alaplapra forrasztott GPU, ill körülötte a memóriamodulok.Hol találtad, h ebben cserélhető MXM-es videokártya van?
Esetleg szedd le a gép alját, h lássuk, milyen belülről.
-
pjjones91
újonc
Sziasztok!
Toshiba satellite C850-1mk gépben szeretnék videókártyát cserélni, a gyári az integrált intelen kívül egy AMD mobility radeon 7610M, és arra lennék kíváncsi, hogy mivel lehetne úgy cserélni, hogy ne sírjon a gép. A google állítása szerint mini-pci csatis, az buzdított fel hogy nézelődjek, ami most van a gépben, az nem hajlandó életre kelni, inkább kékhalálra ítéli a gépet driver telepítéskor. -
hacsa
tag
Régi A6M notimon nagyszerűen fut a Win 8.1 minden illesztőm megvan viszont egy aggasztó jelre lettem figyelmes. Kb. fél óra munka után bármilyen megterhelés kap a CPU a ventilátor nem kezd el dolgozni és hagyja felkúszni a hőt akár 90 C-re is. Ha ilyenkor újraindítom a gépet akkor újra visszahűti magát és a friss indítás elején is minden rendben van. Hozzátartozik, hogy eredetileg egy Mobil Sempron +3400 (TDP 25 watt) volt benne most pedig egy X2 Turion TL-60 (TDP 35 watt). Szerintetek?
-
pjen
félisten
Üdv urak.Pár kérdésem lenne.Hozzá jutottam egy Dell Latitude 430 nevû laposhoz.teljesen jól müködik, csak egy piszok lassu 1,8 as zif pata HDD van benne.Láttam zif paata SSD meghajtót 100Gb ost 20 k körül és láttam a PC land nál zif pata-Sata átalakítót 8000ft ért.Szerintetek mûködhet egy ilyen csere vagy reménytelen.
-
válasz
Thunderzolee #11177 üzenetére
Eddig csak a hosszt néztem, viszont rájöttem, h a mSATA ssd-k szélesebbek
Lemértem 25x60mm hely van, 2260-as SSD fér bele, amit a manual is megerősít. -> bebuktam, mert a mSATA 30mm széles
-
válasz
t72killer #11176 üzenetére
A másik laptopos topciban esetleg nem tudtak/tudnak segíteni?
Itt egy kép a gépedről:
digitaltrends.com/wp-content/uploads/2014/01/HP-EliteBook-820-G1-guts.jpgLáthatod, h hol van az m.2-es csati, nagyjából akkora hely van ott, mint egy memóriamodul. Ilyen hosszú SSD-t lehet belerakni.
De ha leveszed a géped hátulját, akkor bele is próbálhatod. -
Adott egy Elitebook 720 g2 m.2 csatival, kérdés: bele tudok ebbe valahogy paszírozni egy mSATA SSD-t? Nem mazohizmusból vettem mSATA-t, hanem rajtam maradt gépfejlesztés után és ha lehet, hasznosítanám a kicsikét.
Láttam adaptereket - kérdés, elég megbízhatóak-e, ill adapterestül belefér-e a notiba egy mSATA SSD.
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11174 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
-
válasz
apfelkristof #11172 üzenetére
Belerakhatod, teljesen kompatibilisek az SSD-k a merevlemezekkel.
A fogyasztása inkább még kisebb, mint a HDD-nek.
-
-
apfelkristof
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a Samsung NP300e5z-s03 HU típusú laptopomban a winchestert kicserélni SSD-re. Van is egy Kingston SV300S37A240G 240 Gb-osam. Ezt belerakhatom vagy más a fogyasztása (nem tudom mit kéne néznem). Eddig egy Samsung HN-M500MBB típusú winchester volt benne. Előre is köszi!
-
csenger41
tag
Üdv, egy Acer Aspire 5742G-ben szeretnék VGA-t cserélni, jelenleg egy Nvidia 610M van benne, milyen nagyobbak kompatibilisek?
-
-
Buster17
addikt
Hali!
Helyet cserélt az optikai meghajtó HDD-vel. Ha nem használom és nem akarom hogy búgjön, kilehet kapcsolni, vagy le lehet állítani a HDD-t?
-
vs2009
tag
Üdv!
nem ide vágó kérdés de ha valaki tud segítsen
hol kell beárazást kérni? -
daktilusz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11164 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a segitseget Sir!!
Szep estet! -
válasz
daktilusz #11163 üzenetére
Az a pár fok hőmérséklet-különbség nem gond, ezek a procik mind a 35W-os TDP osztályba tartoznak, nyugodtan cseréld át a kétmagosra, vinni fogja.
És a márka-specifikus topicban visszaolvastam kicsit.
Ezt találtam, ami még Téged esetleg érinthet:
prohardver.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_2365-2365.htmlEgyébként ezek a Socket M foglalatos processzorok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Ezek közül az 533-as FSB-s processzorokat lehet belerakni (kivéve Core 2 Duo). -
daktilusz
csendes tag
Sziasztok!
Vegigolvastam az iranymutatast, jol utananeztem a dolgoknak, de mivel nem vagyok szaki, ezert feltennem az alabbi kerdest:
Van egy Toshiba Satellite L30-134 tipusu laptopom, amiben tokeletesen szuperal egy ilyen proci:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Celeron_M/410.html
A kerdes a kovetkezo: fel tudom-e huzni egy kicsit a gepet, beleteve egy ilyen procit:
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Pentium_Dual-Core_Mobile/T2130.html
Ugyanezen az oldalon felsorolja azokat a procikat, amik ugyanezen soket-et hasznaljak.
A ket proci kulonbsege latszik, viszont van vele egy kis bibi, megpedig az, hogy ami benne van 27 watton, mig az uj 31 watton porog...hmmm...
Annyit meg kideritettem, hogy szerelesnel nem kell semmit forrasztani, kivesz-betesz elv mukodik...csak kerdes a huto elbir-e vele
Elore is koszonom a segitseget!!!
Udv
Csaba
-
MurdR
veterán
válasz
miklos0308 #11160 üzenetére
HM76, így i5 Sandy környékén gondolkodj. i7 az necces, mert korábban is volt már róla szó, és Dell XPS kolléga ki is fejtette, hogy a G580-ast kétféle hűtéssel dobták piacra, így kétséges az i7. De i5 menni fog.
(esetleg kérni fog egy BIOS frissítést.)
Próblálj úgy procit vásárolni apróról (i5: 8-10.000Ft.), hogy az eladó megengedje, hogy kipróbáljátok vele a gépedet.
-
Tim82
félisten
válasz
miklos0308 #11156 üzenetére
Inkább a Mainboard feliratú fül tartalmáról tölts fel képet.
-
miklos0308
tag
válasz
Thunderzolee #11153 üzenetére
-
zoli7610
tag
válasz
Thunderzolee #11150 üzenetére
Köszi a választ.
Nem tudtam hogy beforrasztott.
Két éve van a kissebbik lányomnál, csak most szólt, hogy ujra kéne rakni a wint mert elszemetesedett.
Telepítéskor szembesültem vele hogy milyen lassú.
Mivel a felhasználói szokások változtak, uj állja helyét.
Szerintem asztali gép. -
marinea2
addikt
válasz
Thunderzolee #11151 üzenetére
Köszi! Én sem nagyon értettem, de az eladó ezt irta...
-
válasz
miklos0308 #11146 üzenetére
Kellene a pontos chipset.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni a típusát.
Vagy a noti pontosabb specifikációja, h konkrétan melyik chipset van ebben.
Amúgy ha visz nagyobb processzorokat, akkor a hűtéssel nem lesz gond.
-
-
válasz
marinea2 #11149 üzenetére
PC3L?
Nem DDR3L akar lenni?
Illetve PC3-10600, és PC3-12800.
De amúgy igen, a processzor kezel 32gigát, és 1333, ill. 1600-as is mehet hozzá.Az más kérdés, h ha jól nézem, a gyártó az oldalán csak egy darab 4 gigás modult ad meg.
Hát, a platform visz 8gigát is, úgyhogy szerintem nem lesz gond.
-
válasz
zoli7610 #11147 üzenetére
Ebbe nem lehet tenni nagyobbat, ez egy egybeépített, alaplapra forrasztott APU.
Ez az AMD Brazos platformja, ez ilyen kis netbookokba tervezett architektúra. Alacsony fogyasztás, hosszú akksi-üzemidő jellemzi, meg nem túl gyors működés.
Sajnos sok gyártó belerakta 15"-os gépekbe is.
Ha lassúnak találod, inkább egy olyan gépet vegyél, ami nem ilyen architektúrára épül. -
marinea2
addikt
Sziasztok megint!
Asus X55A-ba Pentium 2020M Proci mellé. PC3L -es 8gb-os Ram mehet?
-
ryger
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11142 üzenetére
Koszonom a valaszod, megnyugodtam!
A Sandy Bridge ota a mem vezerlo(~1,016V) es a RAM kozott nem lehet 0,5V-nal nagyobb elteres az egeszseges mukodeshez, legalabb is a szakertok ezt ajanljak, igy az 1,65V hosszu tavon kinyirhatja a vezerlot a prociban. Allitolag lehet novelni a vezerlo feszet is de en nem vagyok benne biztos, hogy ugy elmenne 10 evig mint a regi gepek(vagy mar nem is akarja INTEL bacsi
) Az AMD fele spec miatt volt ez a tema kicsit boncolgatva mert ott siman mennek ugye a RAM-ok 1,65V-on gyarilag, 1333Mhz felett.
-
zoli7610
tag
Sziasztok
Van egy Toshiba Satellite C660D-1E1 notebook
A benne lévő proci: AMD E-450 1.66GHz
Chipkészlet: RS880M
Kérdezném :Lehet ebbe kövérebb procit rakni?Ez ugynis gyalázatosan lassú.
Üdv. : Zoli -
miklos0308
tag
Sziasztok! Lenovo g580-as laptopomban szeretném a pentium b960-as processzoromat cserélni nagyobbra, lehetséges ez? Hűtéssel adódhatnak aztán gondok?
-
Phvhun
őstag
Sziasztok,
Pesten ismertek olyan laptop szervízt, ami megbízható és relative régi Dell laptopot tudnak javítani?
Gari nincs rá, és meg se nyekken, szóval fogalmam sincs mi lehet a baja.
Köszi.
-
Ezekben a notikban nyugodtan lehet sima DDR3-as, 1.5V-os ramokat is használni, semmi baja nem lesz a gépnek.
A DDR3L szabványt amúgy később "találták fel", a memóriagyártók hamar át is álltak rá, de a chipsetek, mem vezérlő ettől még fel van készítve az eredeti szabványú memóriák fogadására is.
Ahogy írtad, az akksi idő csökken picit csak, mást nem fogsz észrevenni.
(De egyébként arról sem tudok, h asztali gépekben a mem-vezérlőnek ártana, ha huzamosabb ideig 1.65V-os tuninggal mennének a ramok. Inkább maga a ram modul az, ami előbb utóbb meghal, ha ekkora plusz feszt kap, hacsak nem valami tuning ramról van szó, amit viszont eleve úgy is gyártottak, h ekkora feszen működjön.)
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
ERRE a kerdesre, problemara tudna valaki valaszolni? Ket napja megy hiba nelkul a gep de nem szeretnem ido elott az orok vadaszmezokre kuldeni
-
Rain2013
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11139 üzenetére
Azóta már meg is rendeltem az iponról a kingston memória kártya keresőjével táltam szóal remélem jó lesz.
[link] -
válasz
Rain2013 #11138 üzenetére
Igen, DDR3L 4GB SO-DIMM 1600MHz-es, cl:11-es időzítésűt keress hozzá.
Ha találsz Samut az is jó, de ha más márkájút, azzal is nagy valószínűséggel menni fog.
Mivel előfordult már inkompatibilitás,. ezért senki se fogja neked itt 100%-osra megígérni, h menni fog, de 90-95%-ban mindegy, h milyen ramot veszel hozzá.
Nem tudom, hol akarsz venni?
Ha az aprón keresel, akkor többnyire bele engedik próbálni mielőtt kifizeted.
Meg a normálisabb sztech boltokban is.De szerintem nem lesz baj, vinni fogja a második modult.
-
Rain2013
csendes tag
Sziasztok!
Bővíteni szeretném gyorsan a notebook omat.
Új 4 GB ram ot akarok bele venni ,de nem tudom milyen típusút vegyek a jelenlegihez hogy működjön.
Adatok:Notebook: Lenovo Y50 [link]
CPU: Intel Core I7-4710HQ
Jelenlegi gyári RAM: Samsung M471B5173DB0-YK0 1600 MHz 4GB DDR3 [link]
Ha más márkájú ramot veszek ugyanolyan órajellel 4GB set akkor rendesen fog működni?
Vagy milyet vegyek hozzá? -
TedThomas
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11127 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat és a segítséget!
Beszereztem egy 8-ast és hasít mint állat: [link]
Végre annyi cuccot nyitok meg amennyit akarok -
marinea2
addikt
válasz
Dell XPS #11135 üzenetére
Anno ezt a kerdest tettem fel :
"Sziasztok!
Olyan problemam lenne most hogy van egy Asus X55A laptopom. Gyarilag celeron 1000M van benne es a gyari oldalon is latom hogy csak celeron ill. pentium procival adtak ki. Viszont van egy i5 3230M-esem ami bele megy, de csak fel oraig mukodik utanna kikapcsol, i3-al ugyan ez. Nem melegszik tul meg semmi, kulfoldi oldalon olvastam hogy a BIOS direkt kivagja valami ellenorzes utan a gepet. intel FICT program segitsegevel viszont lehet piszkalni a biost allitolag, kiloni ezt a dolgot belole "Intel ® Anti-Theft BIOS Recovery Timer" (legalabbis kulfoldi oldalon ezt irjak amennyit ertek angolul) Teljesen veletlenul nincs valami infoja valakinek vagy valaki ert ehhez a reszehez?Kulhoni forum: [link]
"Azota sandy 960 as pentiummal mukodott mar tokeletesen, most jelenleg 2020M-el megy!
Az i3-at és az i5-it viszont 30 percenkent kikokodi.... pedig nagyon f@sza lenne
-
marinea2
addikt
válasz
Dell XPS #11133 üzenetére
Igen tudom!
És az Asus X55A -ba? 30 percenként kikapcsol ha nem olyan proci van benne mint gyárilag kiadtak a gepet.. Valami bu*iság belevan irva a biosaba... Pedig mukodne vele tokeletesen.
Masik forumba azt irtak az IGP-t csereljem le HM70-rom HM76.... Na azt azert kihagynam...
Bios turos furos megoldást nem ismersz/ismertek?
-
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
HP 8460p.
Intel QM67 Express ChipsetEbbe belemenne egy i5 3210M ?
Köszi!
-
válasz
TedThomas #11126 üzenetére
Pfejj, vannak árak.
24ezerért 2×8gigát is vehetsz, a benne levő 4-est, meg eladod.A felárat nem érik meg, mindegy melyiket veszed, ugyanaz mind.
Max gari időben térnek el.Egyébként az előző kérdéseidre a válaszok:
1. Veszek egy 8GB-osat és 12 lesz. (Lehetséges ez így egyáltalán?)
Igen, lehetséges, menni fog.
2. Beszerzem a jelenleginek a párját
Ez is jó választás, ha találsz hozzá ugyanolyat.
3. Veszek egy jó 8GB-ast bele, mert az jobb mint a 2*4
Nem jobb, a két modul ad dual channelt, a szimpla csak single channel.
De azt tudni kell, h a Dual channel nem sokat hoz sebességben, alig pár százalék, szóval emiatt nem érdemes mindenáron törekedni rá.
4. Valami jó 2*4
Ez is felesleges, mert gyakorlatilag lényegtelen milyen ram van a gépedben, nem attól lesz gyorsabb.A 2×4gigát azért szokták javasolni, mert a Windows 7-8 szeret terpeszkedni, szereti ha sok ram van alatta, meg egy időben nem is volt dárga a memória, így hamar elterjedt ez a felállás, de a legtöbb felhasználó nem használ 8gigát, 4 is elég netezéshez.
A te eseted más, mert te olyan programot is futtatsz, ami akkor fut jól ha sok ram van alatta. Ezért inkább 12giga ram legyen a gépben, mint, h 8giga.
Ha van pénz, vehetsz bele 2×8gigát is, a jelenlegi modult meg eladodEsetleg azt még megcsinálhatod, h olyan helyen veszed meg a ramot, ahol belepróbálhatod a gépbe, h biztosan menjen a két különböző modul. Ritkán ugyan, de előfordul, h mégsem kezeli a gép.
-
TedThomas
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11125 üzenetére
-
-
TedThomas
aktív tag
Sziasztok!
Nekem ez a Lenovo G500s-em van és szeretnék bele ramot mert néha már rám szól a windows hogy zárjam be a fotóboltot ha jót akarok. (SSD már van)
Hogy járok jobban? Melyikkel érem el a legnagyobb teljesítmény? Illetve hogy lehetséges?
1. Veszek egy 8GB-osat és 12 lesz. (Lehetséges ez így egyáltalán?)
2. Beszerzem a jelenleginek a párját
3. Veszek egy jó 8GB-ast bele, mert az jobb mint a 2*4
4. Valami jó 2*4Válaszokat előre is köszönöm!
-
vs2009
tag
válasz
Thunderzolee #11121 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Üdv!! -
válasz
Predator2 #11110 üzenetére
Ha ez az, akkor processzor nem cserélhető.
Ram 1giga van benne, egy slot van, esetleg át lehet cseréni 2 gigás modulra.Merevlemezt ha SSD-re, esetleg SSHD-re cseréled, azzal gyorsítasz rajta, de mást nem nagyon lehet vele csinálni, ez egy gyengécske gép, az első netbookok egyike, az akkor kornak megfelelő erősségű processzorral; inkább csak netezgetni való, zenét hallgatni, filmecskéket nézni. HD-t se visz, ha jól emlékszem, max 720-at.
-
-
vs2009
tag
üdv!
Dell 5737 laptopom van
Amd 8870m 2 ddgr5 van benne a driver csere után R9 200x seriest ir
mi lehet a gond?
köszi -
válasz
pinkcc #11118 üzenetére
Annak gúglizz utána, hogy hogyan lehet rávenni a drivert arra, hogy Gigabit Ethernet módban működjön, mert most 100Mbites kártyaként megy. Illetve lehet, hogy szükséged lesz egy cat5e vagy cat6 kábelre. Hogy csak 80-90Mbit/s az teljesen korrekt, a 100Mbit/s egy elméleti értéke a 100Mbit/s hálónak.
Meg azért fogj egy Aida/Everestet, és nézd meg, hogy pontosan milyen hálóchip van a gépben, mert lehet, hogy csak 100Mbites. Ez a chip típusára keresve kiderül. Win10 mit mond, mennyi a sebesség?
Különben meg látni kéne, mik vannak ott, mert úgy sok esetben helyből kiderül, mi a szűk keresztmetszet.
Ha tudod, vidd el valahova, ahol vannak GbE eszközök, és dugd be valamire, megfelelő kábellel, így gyorsan kiderül, valójában képes-e 100Mbitnél gyorsabban működni.
"Akkor milyen megoldás marad, ha nem tudok cserélni benne hálókártyát?"
Aiket fentebb írtam (az előző hsz-omban)... -
pinkcc
tag
Rámegyek a helyi kapcsolatokra és ott a sebességnél 100,0mbps van írva.
Nemrég volt újrarakva a win 7, de mellé raktam dual bootban a win 10-zet is.
Valamint eddig 120mb internetem volt, de ott sem volt meg teljesen a net folyton 80-90 volt.
Ucp modem van.Akkor milyen megoldás marad, ha nem tudok cserélni benne hálókártyát?
-
válasz
pinkcc #11116 üzenetére
Nem lehet általában cserélni, az alaplapon van a kártya. Gigabites kártya van benne, szóval akkor a gép, vagy a rendszerbusz lesz kevés. OS-t raktál újra? Mert jártunk már úgy, hogy a hálózat csak egy gépen volt lassú, és az OS roggyantsága okozta.
Amúgy routerről kapja a netet a gép? Mert ugye azon nem biztos, hogy keresztül tud folyni 240Mbit/s
-
pinkcc
tag
Sziasztok.
Lenne egy netbookom, és a hálózati kártyát már nem bírja az upc 240mb internetét, így valamilyen megoldás kell, hogy kitudjam használni a netet amire előfizettem. Sajnos nem értek nagyon ezekhez, és nem tudom, hogy egy netbooknál lehet-e hálózati kártyát cserélni. Ha nem lehet van valamilyen más olcsó megoldás?ez a netbook:
asus k52jb-sx120d -
AliceWolf
újonc
Nekem egy Samsung 270E5G laptopom van, Intel HD Graphicsal és Intel Celeron 1007U processzorral. Lehetséges benne a videókártya csere valamilyen módon? vagy 2. videókártya? A gépet Skyrim, ESO típusú játékokra használom főleg, és jelenleg játéktól függően 10-25 fpst kapok, de néhánynál előfordul, hogy játszhatatlan az 1-2 fps miatt(ARK survival evolved), mindezt a lehető legalacsonyabb beállításokkal. Ha nem lehet videókártyát cserélni/berakni, akkor van valamilyen másik megoldás? Vagy a processzort is ki kellene cserélni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
-
válasz
Dell XPS #11108 üzenetére
Ezért írtam pontos HP cikkszámot
Ebben 3 tartja a procit, és 2 a VGA hűtést.
Pontosan ilyen -
Predator2
addikt
Helló
Apumnak van egy Fujitsu M2010-es netbookja! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt lehet "fejleszteni", és ha igen akkor melyik alkatrésze cserélhető?
Elég lassú és gondoltuk, ha ramot/ssd/erősebb cpu lehetne bele rakni akkor áldoznánk rá egy kicsit.THX
-
-
Sziasztok,
Hülye kérdés. HP DV9500-ban kéne (Inteles) alaplapot cserélnem. DV9000-és jó-e bele? Illetve ha az jó bele, akkor a hűtése azonos-e?
Köszi ha valaki tud segíteni
(Illetve keresek működő DV9500 alaplapot
)
-
Rákosmentiek figyelem (Rákoscsaba,rákosliget,Rákoskert,Újtelep) Augusztusban megnyílik a környék legjobb számítástechnikai szervíze,notebook,és asztali gépek alaplapszintü javítása,márkás tabletek javítása smd szinten is.Mindenkit várok szeretettel.Pontosabbat késöb.
-
Pá
addikt
Láma kérdés, de eddig csak asztali gépeim voltak...
Kérdés, hogy laptopokba valami spéci kisebb ramot kell keressek vagy a teljesen standard belemegy?Asus Zenbookba szeretnék venni.
Ezen gyárilag alaplapra forrasztva van 4GB DDR3L 1600 MHz.
És emellett van egy slot. Ebbe szeretnék venni +8GB ramot (úgy tudom ez a max)Esetleg tudnátok ajánlani konkrét tipust? Beszerzési forrás lehet külföld vagy belföld is.
Legyen jó minőségű/megbízható, de nem kell semmi extra tuning meg szuper időzétés, mivel nem tervezem húzni a gépet.Szóval amolyan jó ár/értékűt keresek, olyan 20e forint környékéig.
-
BluEyes
őstag
válasz
Zolcsevita90 #11101 üzenetére
Laptopokban 2 memóriaslot van, a sata meg lehet II vagy III, mert kompatibilisek, célszerűen sata III-ast vegyél.
-
Zolcsevita90
csendes tag
Sziasztok! Laptopot szeretnék fejleszteni, de nem vagyok jártas a témában. Az a kérdésem lenne, hogy a linkelt laptop-ba milyen csatlakozású SSD mehet (SATA II, SATA III vagy mSATA) ?
Valamint hány memóriafoglalat van benne, mert ezzel kapcsolatban nem találtam infót... A válaszokat előre is köszönöm!link: http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/compaq-presario-cq61-320sh-vj549ea-athlon-ii-dual-core-m300-2-0ghz-2gb-320gb-15-6-p39289280/#termek-leiras
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest