Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Thorus
aktív tag
Mai napon megjött az alis rendelésem.

Üveg+matrica 10euro volt és 8 munkanap alatt meg is érkezett.
A joy con amire nem raktam fel mert kicsit furán nézne ki mikor a konzolra van rakva a kettő. A matrica az érdes műanyag fajta így még vízálló is meg eléggé strapabírónak tűnik de az majd csak idővel fog kiderülni. -
djozsi
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Érdekes kérdés ezzel kapcsolatban, hogy a karakterek feloldása hogyan fog zajlani, mert erről nem mondtak semmit. Nagyon remélem, hogy az Ultimate verzióhoz egy Ultimate sztori mód is társul és abban lehet feloldani majd a karaktereket.
A játékmódokról nem sok szó esett, csak annyi, hogy lesz újra 8 személyes játékmód is.
Szerintem ehhez a verzióhoz nem sok DLC fog érkezni, ha egyáltalán fog.A teljese Wii U (alap + DLCk) verzióhoz képest 10 karakter lesz benne, konkrétan:
Daisy
Ice Climbers
Inkling
Ivysaur
Pichu
Ridley
Snake
Squirtle
Wolf O'Donnell
Young Link -
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
maszekember
üzenetére
A legnagyobb baja az ennek a játéknak, hogy már Wii U-n is sok benne a játszható karakter. Ez lényegében a Wii U+a DLC-k+pár új karakter (Wolf, Ice Climbers meg még 1-2). A sok karakter hátulütője pedig, hogy sok a klónkarakter is, amik megölik szerintem a változatosságot. Én az alap roasterrel játszom (minden feloldható karakterrel), de már ezek közt is soknak érzem az egy témára épített szereplőket. A dlc-kkel meg még több jön. Szerintem a kevesebb több lenne, plusz lehetne benne valami tartalmasabb offline játékmód is. Mindenesetre akinek nincs meg Wii U-n, vegye meg Switch-re, nagyon tartalmas játék.
-
djozsi
senior tag
válasz
ooooobi
üzenetére
Én úgy értettem, hogy bakter24 1 éven belül vett 2 konzolt és hozzájuk összesen 14 dobozos és 16-18+ digitális játékot, arra vonatkozott a negyed-félmillió.
Pont arra gondoltam, amit írsz, hogy sok embernek egyszerűen nem fér bele 2(-3-4) platform és ezért kinek könnyebb, kinek nehezebb döntés az, hogy melyik legyen és emiatt egyszerűen jobban bevonódnak érzelmileg, jobban kötődnek a választásukhoz.
-
djozsi
senior tag
válasz
koncsik
üzenetére
Nekem mondjuk szent meggyőződésem, hogy ez az egész csak belénk van szugerálva. Egyszerűen a Nintendo Magyarországon olyan szinten a futottak még kategóriába esik, hogy ez a közhangulat velük szemben, túlárazott gagyi az egész, állandóan bénáznak, mindent rosszul csinálnak, dedósak a játékaik és aki mégis szereti őket az minimum elfogult és fura, de talán még rosszabb.
Még sose volt olyanban részem, hogy valakinek elmondtam, azt, hogy van gaming pc-m vagy azt, hogy van ps4 pro-m vagy azt, hogy xbox 360-am és ezért halál komolyan megkaptam volna, hogy egy idióta vagyok, hogy ilyen szarokra költöm a pénzt. Switch esetében sajnos már előfordult.
Nézd meg például, hogy miközben itt szinte folyamatosan olyan témákról megy a diskurzus, hogy mikor megy csődbe a Nintendo és van-e egyáltalán jó játék a Switchre és aki szerint jó ez a platform az elfogult-e, addig a tényleg totálisan anti consumer, pofátlan, szégyenteljes Fortnite balhéról mennyi szó esett a PS4 topikban. Segítek, 0. Ezzel nem is lenne semmi baj, de mindeközben itt kapjuk meg rendszeresen, hogy itt bizony semmi rossz nem hangzik/hangozhat el a Switchről. -
ooooobi
őstag
válasz
bakter24
üzenetére
Teljesen egyetértek, vagy tetszik a koncepció és a hozzá jövö játékok vagy nem. Akinek tetszik az vegye meg és élvezze MOST. Olcsóbb sokkal úgyse lesz karácsonykor se, arra felesleges várni. Meg kit érdekel mi lesz 1-3-6 év múlva, ha nem jön semmi jó max eladja az ember használtan. Vevö úgyis lesz rá, de addig is élvezi, használja, szórakozik.
Nekem se volt sose konzolom, 34 vagyok, már megjelenéskor nézegettem végül október fele lett meg ajándékba. Kaphattam volna ps-t x-et is, de egy fix pontra akkor is most is le tudok ülni (PC+Steam link) szal plusz egy porfogó nem kellett. Nekem a handled jön be (Szerintem összesen nem volt 24 óránál többet dokkolva használva eddig, de lehet még sokat is mondtam. ), meg a sokak által lesajnált indie cimek.
#11893) djozsi: ez a negyed-félmillió hogy jön ki? konzol 100+egy nagyobb cím 15-20, ha nincs annyija valakinek akkor veszi használtan a játékot semmivel se roszabb mint a fóliázott, itt még karcos se lehet mint a többi konzolnál kijátsza megunja eladja vesz másik használtat. Indie cimek 6-20euro között is vannak ha érdekli, vagy akcio alatt, ok ez buko eladáskor.
Az mondjuk más ha valakinek már van másik konzolja, úgy valszeg én se vennék vagy eladnám a francba elötte ha a switch jobban érdekel. -
djozsi
senior tag
válasz
bakter24
üzenetére
Szerintem te gondolod ezt túl, ez egy fórum, beszélgetnek, vitáznak rajta az emberek, ennyi.
Ahogy én látom ez az egész akció-reakció, valaki beírja, hogy a Switch rossz, a Nintendo halott, nincs rá third party, nincs rá jó játék, másodlagos konzolnak duzzogva talán, satöbbi, ami aztán elindít egy beszélgetést, amiben megjelenik a másik oldal véleménye is. A magam esetét felhozva például egyszerűen annyi volt, hogy valaki beírta, hogy nincs rá egyáltalán jó játék és gondoltam ránézek, mit mond erről a metacritic és egyszerűen csak megosztottam az ottani számokat, nem volt mögötte semmilyen különös gondolat vagy szándék.
Az, hogy miért tudja egy ember túlpörögni ezt a témát szerintem pofon egyszerű. Láthatóan neked nem volt nagy ügy kitolni tippre negyed-félmillió forintot 1 év alatt "kíváncsiságból". Nos, a magyar átlagnak viszont nagyon is az. A legtöbb magyar embernek egy ilyen árú szórakoztató eszköz nagy kiadás, hosszú megfontolás eredménye, amely megfontolás vagy annak eredményének egy részét néha fórumokon is nyomon lehet követni.
-
válasz
bakter24
üzenetére
"De ezekből az okfejtésekből, hogy mire mennyi, meg mért nem annyi, meg mért nem akkor, nekem nagyon hiányzik, hogy mire akar az illető kilyukadni. Most ezek magyarázatok önmagának, hogy miért vette vagy épp nem veszi meg a Switchet? Vagy megnyugtató, hogy jó befektetés hosszútávra, mert mik jönnek rá?"
Igen, szerintem ez mind lehet mögötte vagy csak l'art pour l'art el akarta mondani valahol...
- mindenesetre egy hozzászólás sem haszontalan, aki bizonytalan, annak talán segítenek az akár ellentétes hozzászólások is...
Amiben talán kicsit más ez a topik (és ez a negatív véleménnyel bírókat zavarhatja, sőt bosszanthatja), hogy több olyan kolléga van itt, aki elnézően viseltetik a Nintendo (időnkénti?
) csetlései-bótlásai iránt a régi szép emlékek vagy jelenleg is létező pozitív elfogultság, esetleg mindkettő miatt): "Ezt már megint nem hiszem el..." - de mégis várjuk a következő direct-et...
Vagy lehet, hogy már egyszerűen "Nintendo, ilyennek szeretlek" 
-
boost
veterán
Én idén egy Switch játékot játszottam, a Donkey Kongot. (meg pár iOS). De bőven megéri a cucc, és fogok a második félévben is játszani valami jó játékkal.
-
bakter24
őstag
Vajon a Samsung TV topikban is megy a folyamatos adok-kapok, hogy akkor most LG vagy SAMSUNG?! Meg hogy melyiken négyebb a négyká?
Lehet, hogy túl egyszerűen vagyok huzalozva, de elmondom, nálam hogy volt. Sosem volt konzolom. Régen sem. 36 vagyok. Mondom, nézzük, az a Switch koncepció érdekesnek tűnik. Vettem egyet még tavaly. Van rá 4 dobozos meg 6-8 digitális játék. Néha elővesszük, semmi maraton. Néha benézek a store-ba, van-e valami akció/érdekes. Fél évre rá vettem egy PS4-et, hogy tetszene-e. Tetszik. Arra is van 10 dobozos, 10+ digitális. Azzal is játszom néha.
De hogy soha a büdös életben nem gondolkoztam azon, hogy melyik akkor most az elsődleges, meg melyikre van mennyi megjelenés, meg mi mire mikor jön, meg mért?! Ne értsetek félre, követem a technikát, érdekel is. De ezekből az okfejtésekből, hogy mire mennyi, meg mért nem annyi, meg mért nem akkor, nekem nagyon hiányzik, hogy mire akar az illető kilyukadni. Most ezek magyarázatok önmagának, hogy miért vette vagy épp nem veszi meg a Switchet? Vagy megnyugtató, hogy jó befektetés hosszútávra, mert mik jönnek rá?
Párral ezelőtt írta valaki, hogy neki a 200 óra Zelda már megérte. Ezt a vonalat meg tudom érteni (nem pont a Zelda miatt), mert alapvetően ez egy szabadidős eszköz. Megveszem, jól érzem magam vele. Vagy megvan ez vagy nincs. Ha nincs, attól meglesz, hogy mire mikor mi jelenik meg, meg hány évre tervezik?
Nincs ez szerintetek kicsit túltolva? Sokan itt úgy írnak, mintha Nintendo részvényeik lennének a párnában

Bocs az offért, nem szándékszom hitvitákba belemenni, csak kiváncsi vagyok, csak nekem túl sok hűhó semmiért?
-
adalbert1
veterán
Nem tudom, nekem pont a Wii az, amire 10 játékot nem tudok mondani, ami érdekel (illetve ezek közül is van, amit portoltak Wii U-ra vagy 3DS-re, lásd Zelda TP, DKC Returns), ráadásul szerintem sokszor a játékélmény/mechanika/irányíthatóság rovására erőltették a motion controlt - ennek ellenére megértem, hogy van, aki több, számára érdekes játékot talál Wii-re, mint Switch-re, de számomra már most több érdekes játék van Switchre, és jobb konzolnak tartom, mint a Wii-t, vagy a Wii U-t (a Wii U tabletjénél sokkal jobb ez a hibrid megoldás, illetve a joy-conokkal itt is van motion control, mint Wii-nél, szóval ami érdekes lehetett az előző generációkban, azt itt egyesítették, és számomra hatalmas bónusz, hogy handheldként is használható).
Van Wii-m, és Wii U-m is, szóval ezt nem csak a kongnitív disszonancia mondatja velem.
-
woros
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
O akkor ebbe belefer egy uj 2/3D mario meg mario kart 9

-
maszekember
aktív tag
A legjobb SSB 4. játékos szerint az Ultimate egy teljesen új cím a sorozatban játékmechanikák szempontjából, ráadásul eddig úgy érzi a legjobb is (ő nyerte meg az Ultimate invitationalt az E3-n). Telóról link: https://youtu.be/Onq0QQSxrlc
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
üzenetére
Ennek azért picit ellentmondanak a prev gen eladások számai: [link]
Mind3 elég szépen megélt egymás mellett is.
A mostani gennél a wiiu miatt ilyen nem lesz. A switch meg még bele lóg ebbe a generációba. Látszik hogy a nintendo nem igazodik a többiekhez a konzolok kiadási ciklusával (se). -
törölt tag
válasz
djozsi
üzenetére
A Nintendo egész egyszerűen a 3. a piacon, az emberek meg szeretnek 2 alapján döntést hozni.
A nagy brandek, vagy fontos dolgok, mindig "vagy-vagy" döntések, mert ezek egyszerű kritériumok alapján meghozhatók.
Lásd, Pepsi/Coca, nVidia/Radeon Windows/Linux Android/IOS és még sorolhatnám.
A probléma annyi, hogy ebben a tekintetbehn, a piac le van fedve, az XBOX és a PS által, a 3 játékos meg már "pszihésen" nem fér be. -
-
front3r
őstag
Kb 6 évre tervez a Nintendo a Switch-el. Ez az utolsó álláspont tőlük.
-
Adam_Shepard
addikt
Először is. Gratula a konzolhoz, a vizsgák után tessék rácuppanni a Zeldára, ha még nem tetted. Érdemes lesz a Mario Odysseyt is beszerezned. Kiegészítőként én még egy keményebb tokot is javasolnék hozzá. A Nintendo tokokhoz szokott járni kijelzővédő fólia is, azok elég jó minőségűek.
A memókari nem sos beruházás, ha kártyásan szerzed be majd a játékokat.
Store szempontjából én a HUN-t javasolnám, mert lehet nem mnindig sikerül majd feltöltő venne hozzá.
Egyelőre ennyi, kérdezz nyugodtan ha valami nem tiszta.
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334
üzenetére
Azon agyalni most, hogy mi fog történni a Switchel, ha talán 2 és fél év múlva megjelennek új konzolok szerintem teljesen értelmetlen. Emiatt sajnálni/temetni a Swtichet/Nintendot pedig aztán végképp az. Egyszerűen nem lehet ezt előre látni.
Pont az a Nintendo helyzetelőnye, hogy nem kell igazodnia a Sony és a Microsoft kakaskodásához, mert teljesen egyedi utat járnak be, az exkluzívjaik az indie-k koszorújában minden gond nélkül elviszik a hátukon a platformot, ők nem tudnak rossz időben kijönni, legfeljebb rossz termékkel/marketingstratégiával (Wii U esete).
Egyébként ez sose úgy működik, hogy na, akkor holnaptól az új konzolra jelennek meg a játékok kétszer olyan jó grafikával, az előző generációváltás után legalább 2-3 év telt el, mire az első olyan játékok kijöttek, amikre már tényleg rá lehetett mondani, hogy next gen. A váltást követő nagyjából 1 évben a legtöbb játék még kijött az előző generációra is.
Most még kevésbé lesz drasztikus a váltás, hisz marad teljesen ugyan az az architektúra, csak nő a vas teljesítménye, de egészen biztos, hogy nem fog akkorát nőni, hogy ne lennének már most olyan high end gaming PC-k, amik tudják azt, amit a következő generációs konzolok fognak. Ráadásul várhatóan elvárás lesz a következő generációtól a 4K és a 60 FPS, ami rendkívül sok erőforrást igényel, szóval nem is vagyok benne biztos, hogy grafikailag drasztikus fejlődésre lehet majd számítani, a plussz erőforrás eleinte legalábbis mindenképp a 4k+60fps-re fog elmenni.
És akkor még nem is beszéltünk az új buzzwordről, a cloud gamingről. A Sonynak van, az EA bejelentette, a Microsoft bejelentette, ráadásul egyszerre a következő generációval, szóval ki tudja, hogy az hogyan fog még ezen túl belenyúlni a megszokott generációváltásba.A third party supporthoz annyit, hogy a Panic Button továbbra sem győzi visszautasítani a felkéréseket, mert annyian keresik meg őket azzal, hogy Switch portot csináljanak és a jövő hónapban jön a következő nagy bejelentésük. Ezen kívül azt is mondták, hogy amint nő a tapasztalatuk a vassal úgy csökken a portolási idő, a DOOMnál még 16 hónap volt a portolás, a Wolfensteinnél már csak 8 és ez egyre csak javulni fog. Az E3on pedig arról beszélt a Nintendo COO, hogy több high profile third party játék is készül a gépre, de azt látni kell, hogy a mai játékok fejlesztési ciklusa 3-5 év, a Switchben pedig fél-egy éve bízik a piac, szóval kell még idő neki, de annyit azért elpletykált, hogy már idén év végén-jövő év elején lehet számítani némi meglepetésre e téren.
-
Madoc
veterán
válasz
mike1334
üzenetére
Hülyeség pont annyira mint a box topicba a vergődés hogy jön uj konzol és azért nem veszem ezt a generáciot mert nekem majd az erősebb kell évek mulva. Akinek van szereti, aki szeretne de nincs az aggyozik és magyarázza miért nincs. Aki akar az meg vesz magának és élvezi, vagy eladja mert nem jött be. De legalább kipróbálta és tudja mi kell neki. Személy szerint nem bántam meg, ha jövőre nem támogatnák akkor is elégedett vagyok. Második konzolnak! Ha lesz nintendo 2 akkor mi lesz? Megveszik-vesszük és játszunk. Senki nem jós.
Amugy az előződre azért nem válaszoltam mert minden alkalommal megteszi más, amikor ilyen "elmélkedések" vannak.
-
djozsi
senior tag
USA-t talán nem annyira érdemes, ha tervezel multizni, mert egyes játékok egyes helyzetekben régió lockolt matchmakinget használnak. Akik árat akarnak minimalizálni azok állandóan váltogatják a régiót, mikor épp hol a legolcsóbb az adott játék.
Kiegészítők közül semmi se kötelező a tokon és a fólián kívül, ha tervezed hordozni. A többit majd szerintem az alapján vedd meg, ahogy a használat során érzed a szükségüket.
-
djozsi
senior tag
Ennyi. Fentebb írtam, ha a szakmai kritikákat nézzük időarányosan magasan a legjobb libraryvel rendelkező platformmá nőtte ki magát a Switch. Szóval az, hogy van rá elvárható mennyiségű és minőségű kínálat nem vitatéma, hanem tény.
Az, hogy valaki a saját szubjektív szempontjai alapján nem talál semmilyen jó játékot rá szerintem teljesen normális dolog, pont ahogy mondod, egyszerűen be kell látnia, hogy ez nem az ő platformja, talán célszerűbb lenne hagyni egyelőre és majd 4-5 évnyi kínálattal visszanézni rá. Bevallom nekem egy kicsit komikus az, ahogy néhány account pár naponta visszatér és újra és újra beírja, hogy az egész egy vacak és vesszen a Nintendo, de nyilván mindenki úgy éli meg ezt, ahogy neki jólesik.
-
BOBAKILL
őstag
Nekem csak egy youtube és videolejátszó kellene a switchre és szuper kézikonzi lenne belőle. Nem is értem hogy a bánatba nincs még rá, alap dolog kellene legyen. Ha árban felnőttek a többi konzolhoz akkor programok terén is fel kellene. Valahol olvastam hogy yt talán lesz, vagy az csak pletyka volt nem tudjátok?
-
mike1334
veterán
válasz
front3r
üzenetére
Egy hátránya van a Switchnek, rosszkor jött ki. Tavaly jelent meg, miközben a másik két konzolgyártó már az új generációról beszél. A jövő évi e3-on bejelentett játékok többsége már az új hardverre lesz fejlesztve. Ezzel gyakorlatilag kinyírják a third party AAA címek portolását Switchre. Túl friss még ahhoz, hogy 2020ra kihozzanak egy új, erősebb konzolt. 3 év az nagyon rövid idő, a Switch tulajok nagy része csalódna, becsapva érezné magát, és nem biztos, hogy megvenné az újat is. Így maradnak a saját fejlesztésű játékok, illetve az indie címek, vagy a streamelés, mint a resident evilnél. Mondjuk nem tudom meddig tudják finanszírozni a first party játékokat, a másik két gyártó jobb helyzetben van, nem kell ennyit költeniük AAA játékokra, a sok kiadó szállítja sorban őket. Gyanítom nem véletlenül tartja magasabban az árait a Nintendo. És bár most nagyon megy a Switch eladás, gyanítom, hogy picit vissza fog esni, sokan meg fogják várni, hogy mit mutat a másik két gyártó. A Switch azért sok embernek második konzol, és csak akkor veszi meg, ha a "fő" konzolja már megvan. Ahhoz túl drága egy Switch, hogy csak úgy megvegyék... gyanítom, hogy az új konzol generáció 160e körül vagy magasabban fog kezdeni, arra meg azért spórolni kell...
De ne legyen igazam, nagyon szimpatikus a Switch, remélem még sikeresebb lesz
-
okata
csendes tag
Kukk mindenki!
Már egy ideje csendes szemlélődője vagyok a topicnak, ma pedig tulajdonosa lettem egy Switchnek
(Köszi a tippet ooooobinak a Saturnos akcióért!)Két kérdésem lenne:
Bár a switch nem régiókorlátos, érdemes USAt választani location-nek, vagy a játékárak között minimális az eltérés?
Milyen extra kiegészítőt javasoltok beszerezni? Az üvegfólia még a héten nálam lesz, tokot most nézek, memóriakártyát meg csak akkor, ha levizsgáztam augusztusban
-
ayo
veterán
én azt vettem észre hogy minden platformnál van pár olyan ember aki szerint "nincs rá játék". én továbbra is azt gondolom hogy akkor nem az ő platformja.
-
front3r
őstag
válasz
petymek
üzenetére
Nem jut arra, mert igen jól megy a switch eladása. Illetve a Nintendo nem évekre előre mutat be címeket, hanem hónapokra előre. Nem is az E3-ra tartogatta az erős felhozatalát a Nintendo. Illetve a generáció elején járunk, ilyenkor a PS4-re se volt sok exkluzív cím még.
-
válasz
petymek
üzenetére
Lényegesen tovább mehet, mint bárki feltételezné, meglehetősen masszív tartalékai vannak. Majd Dr.F.E.R.I. megmondja a pontos helyzetet.
Szerencsére továbbra sem kötelező Switch-et venni. 1100-nak az 5%-a 55, bő egy év alatt nagyon jó, ha ennyi nem szemét játék megjelent. Állítolag lesz YouTube és Netflix is, akinek ez fontos, örülni fog, remélem.
Biztos nagyon változó, hogy ki mennyit tud játszani, nekem sajnos nincs elég időm, bőven sok (nekem), ami megjelent és jónak tartom, azaz szeretnék vele játszani. És az jóval 50 alatt van.
Nem akarlak meggyőzni semmiről, ez csak IMHO. -
petymek
senior tag
válasz
khron78
üzenetére
Teljesen egyetértek veled mindenben, az előzőkben írtakkal is. Örülök neki, hogy mások is vannak cső látás nélkül. Sokat eladtak belőle, mégis alig növekszik az érdemi kínálat. Annak az 1100 akármennyi "játéknak" a 95 %-a szemét. A játékon kívüli lehetőség is a semmivel egyenlő.
Az E3 hasonlóan zárult, még az sem érkezik amit korábban beígértek. Más konzolokra jobbnál jobb játékok jönnek.
Várom, mikor a N a Sega sorsára jut. Ez így biztos nem megy sokáig. -
Bazsi1987
őstag
Megvettem a darkest dungeon-t, nagyon bejön van már benne 15 órám legalább 😊 megvenném a dlc-ket is az hogy működik megveszem aktiválodik is , vagy újból kell kezdenem az egészet?😊
-
törölt tag
-
g@bo
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
yo lista, az első 30 ig izgi, utána.. elvétve
dragon quest heroes 1-2 hol????
-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Yoshi nagyjából annyi lesz mint most a Kirby. Majd a Pokémon, Smash, FE és a Metroid lesz inkább, ami rendesen meg fogja itt pörgetni az egészet és ugye még bőven lesz itt bejelentés, a third party és stb. amit eddig beszéltünk meg csak ömlik. Ha a következő mondjuk 4 évet is így fogják nyomni, akkor szerintem nem sok gond lesz itt.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Pont tegnap este botlottam bele ebbe a posztba. Jól látszik, hogy van azért játék rá, de az is látszik, hogy leginkább a tömegeket próbálják az egésszel megnyerni. Amik szinte nincsenek, azok az igényes eredeti játékok, amivel csak a Switch dicsekedhet, semmi más. Én két ilyet tudok csak tiszta szívvel mondani, a Mario Odyssey és a Xenoblade 2. Amíg fiatal a konzol (2év>) addig nem akkora probléma részemről, hogy más faszával verik a csalánt (Wii U-PC játékok, indie fejlesztők). De jövő tavasztól már rá kell feküdniük a saját tartalmakra, ekkortájt kelt a 3DS is életre igazán. A Yoshi és a Fire Emblem egy jó kezdet lehet mindehhez.
-
djozsi
senior tag
válasz
üzenetére
Persze, erre gondolok, hogy ízlések és pofonok. Nagyon sokan pedig akár újra megveszik Switchre az indie/pixelart játékokat a handheld opció miatt.
Motion control megoldásokra néhány játéktipp:
Kalandjátéknak ajánlom a Zeldát, annál jobb kalandjátékot nem igazán fogsz találni sehol. Abban is van motion control, igaz nem folyamatosan használod, de tudsz úgy íjazni és néhány minijátékban is hasznát veszed.
A legtöbb Nintendo játék valamilyen formában kihasználja a motion controlt és külön kiemelném az ARMS-t, amit tényleg tudsz úgy játszani, hogy közben bokszolsz, illetve a héten érkező Mario Tennis Acesben is lehet majd rendes teniszütőként használni a joycont. A Super Mario Odyssey-ben is szinte mindent lehet motion controllal vezérelni és a Mario Kartot is kormányozhatod úgy.
Elég sok FPS/lövöldözős játék használ motion controlt a célzáshoz, például Splatoon 2, DOOM, Wolfenstein 2, Resident Evil, ez utóbbi az infra kamerát kihasználja például az újratöltéshez és meleezni is tudsz motion controllal. Én miután játszottam motion controllal FPS-t nem is akarok többé anélkül. Kivéve persze PCn.
Skyrimben a lockpick úgy működik, hogy forgatod a joycont és a hd rumble jelzi, hogy mikor találtál rá a gyenge pontra és úgy tudom lehet motion controllal kardozni, védekezni, íjazni.
A Tomorrow Corporation mindhárom játéka (World of Goo, Little Inferno, Human Resource Machine lézer pointerként használja a joycont.
Zen Bound 2 teljesen motion control vezérelhető, érdemes megnézni róla egy videót, mert nehéz elmagyarázni: [link]
És persze ott a Nintendo Labo Variety Kit, ha a joycon képességeire épülő játékkal akarsz játszani, akkor az ennek a csúcsa jelenleg, alapvetően gyerekek a célközönsége, de én még nem hallottam olyanról, aki megvette volna és felnőttként ne csodálkozott volna rá, milyen kreatív és okos cucc. -
ayo
veterán
Nekem ezek vannak meg.
És ezeket szeretném.
Mario majdnem 70 óra volt, Zeldába tettem közel 200 órát, USF2-ben 85 órám van, az új SF-ben már 20 óra és még azért van pár más játék is. A legtöbb indie cuccot én is Steamen veszem meg vagy már megvan, de azért sok olyan játék van, ami pont a hordozhatóság miatt sokkal jobb élményt tud nyújtani. A Stardew Valley-t pl. én képtelen voltam PC-n több órát a gép előtt ülve játszani, hiszen egy Harvest Moon is nekem inkább kézikonzolra volt tökéletes. Elővettem, ránéztem, becsuktam. Szóval azért a hardver szerintem sokat tud hozzádobni a játékélményhez és ezért nem zárnám ki teljesen a thirdparty dolgokat. A Wii U-n szinte teljesen kizártam, hiszen többnyire drága, rossz és késői portok voltak, amiket már PC-n rég ingyen osztogattak vagy kitoltam.
(#11843) g@bo : Disgaea 5-ből van demo. Ha szereted az RPG-t, akkor tökéletes választás. Az egyedi mechanika miatt igen csak el lehet ütni vele az időt.
-
g@bo
nagyúr
nem mindenkinek jó minden cím, nekem a fele selejt. a sima wii re marékszám tudok érdekes cuccokat mutatni, a wii u már szerényebb volt, a switch egyelőre az alja.

végigtúrom az ajánlatot és sok kacat, cars 15000, farming simulator 14500 csak lesek, mire adnék ki pénzt... 3ds re van egy rakat játékom, itt.. talán 5.
mi ez a Lost Sphear vagy Disgaea 5, tója valaki?
-
törölt tag
Én a Donkey Kong Country miatt vettem, ami ifjúságom egy meghatározó élménye volt. Jelenleg is, ez az egy játékom van rá, szóval azért van pár cím, amire költhetek, a közeljövőben.
De ráérzésre nincs az 800+ game, ami az áruházból elérhető. Mindjárt megnézem.djozsi
Nincs bajom az indikkel, és a retro grafikás cuccokkal sem, csak nem konzolra való. Szerintem.
Van PC-m is, meg Steam accom is, szerintem sok cucc inkább oda való.
De ami a legnagyobb problémám, hogy kellene egy jó Tomb Raider szintű kalandjáték, 3rd person nézetben, motion kontrollal.
Itt a szomszéd szobában lakik egy barátunk, van Oculusa.
Szerintem, a vezérlők vannak annyira érzékenyek, mint az Oculus kontrollerek, és rohadt jó játékok vannak, pl sziklamászás, ahol a kontroller, illetve a kezed pozíciója adja a játék lényegét.
Ez menne switchen is, eltekintve persze a VR részétől.
Láttam persze videókat az 1-2 Switchről pl. Abban van a kardozós rész. Az is tök jó lenne, ha lehetne látni egy jó kis csatát közben a képernyőn. De neeeem. Csak a suhintásokat mutatja. Az meg eléggé bénácska úgy.De mondom. Egyelőre van rá cím, amit mindenképp be szeretnék szerezni, szóval elvagyok vele, csak mondjuk úgy, nem teljes az élmény.
-
djozsi
senior tag
válasz
üzenetére
Eshopja válogatja, mert nem minden jelent meg (még) minden régióban. A mi eshopunkban 784 játék van jelenleg. Ezekből persze nyilván sok szóra se érdemes vacak, de sok nagyon is jó játék.
Szerintem egyszerűen abból adódik a véleménykülönbség, hogy sokan nagyon sok típusú játéktól egyszerűen elzárkóznak. És itt nem csak arra gondolok, hogy egyes műfajoktól, mint mondjuk a logikai játékoktól, hanem egész kategóriáktól, mint mondjuk az indie-ktől, a portoktól, multiplayertől, amik jelenleg a kínálat minőségi részének egy jelentős szeletét képviselik.
Metacriticen zöld (75+ pontos) játébkól 147 van Switchre, 146 3DSre és 101 Wii U-ra. PS4 esetében jelenleg 526, időarányosan nézve pedig 81 volt. Szóval úgy fest, hogy soha semmilyen platformon nem volt ilyen rövid idő alatt ilyen sok jó kritikai átlagú játék. Noha nyilvánvalóan ez az egész kérdés szubjektív, mégis annyi azért objektíven is kijelenthető, hogy a Switch bő 1 év alatt tényleg nagyon szép libraryt tudott összehozni. -
törölt tag
válasz
djozsi
üzenetére
De ez a 800+ játék nincs fent az áruházban, ugye?
Tényleg nekem is úgy tűnik, hogy kicsit alultáplált a Switch játékok terén.
Az áruház meg tömve van retro grafikájú stuffokkal, ami kell a fenének.
Persze lehet, hogy az eladások nem az én véleményem tükrözik, az meg számomra is meglepő, hogy milyen árak vannak a használtpiacon. Nem éri meg használtat venni, annyira minimális a különbség. -
ayo
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
ja, techdemó volt az egész :S a kedvencem, hogy ki se lehetett kapcsolni a legtöbb esetben és akkor is merült az eleve gyenge akksival rendelkező gamepad. Meg a felhasználása is sokszor tökre félre ment, pl a Kirby and the Rainbow Curse, ahol hiába ott a nagy képernyő, csak a kontrollert nézted, hogy mit rajzolsz... én azt mondanám, hogy egy konzol amit ki kellett adni amíg nem tudták legyártani a Switch-et.
-
válasz
khron78
üzenetére
Nem emlékszem, hogy bárkit is kidobtak volna ebből a topicból valaha is. Nem magyarázható mennyiségű játékom van Nintendo konzolokra, mindegyikkel szeretnék játszani, most éppen mégis a Black Ops III-mal játszom a PS4-en...

A wii U gamepad szerintem ez egyik legnagyobb lehetőség a konzoljátékok világában, ami kihasználatlanul maradt
-
ayo
veterán
válasz
khron78
üzenetére
lehet szarozni is, de hogy szarabb a felhozatal mint a Wii U-nál az messze nem igaz. 1 év telt el, jött rendesen first és third party is és bőven lesz még megjelenés a későbbiekben.
Zelda, Mario mellett azért bőven van még játék, lásd fentebb a képet is, az megint más, ha neked más az ízlésed, de bőven van és lesz minőségi Switch only cím.
Sokaknak amúgy a Zelda és a Mario is egy rókabőr, szóval ilyenbe inkább nem mennék bele, ez tényleg olyan dolog hogy kinek mi.Wii U gamepad szerintem óriási fail volt ezernyi okból, a Switch joy-conja se a legjobb, de ott legalább a hordozhatóság és a multi sokat dob, U-nál nem sok pozitívumot tudtam felhozni. Amúgy a Pro kontroller meg a GameCube kontroller a legjobb sztem Nintendón.
Wii U-n nekem 28 játékomban és talán még 1-et fogok venni, de ezzel tényleg mindenem megvan a rendszerre. Switch-en jelenleg 15 játékom van és 25-öt jelöltem be, amit meg szeretnék venni.
-
djozsi
senior tag
válasz
khron78
üzenetére
Persze, hogy jobb volt a Wii U launch felhozatal, hisz arra volt CoD!

Amúgy attól még, mert valaki nem ért veled egyet és az 1100+ játékból (najó, legyünk korrektek, még csak 800+ jelent meg) talál bőven kedvére valót és inkább küzd a backloggal, mint a játékhiánnyal még egyáltalán nem jelenti azt, hogy fan, egyszerűen csak a játékok egy szélesebb köre érdekli, mint téged.
Értjük és tudomásul vesszük, hogy szerinted összesen másfél értékelhető játék van a gépre, egyszerűen csak homlokegyenest mást a véleményünk, ennyi. -
khron78
őstag
Jaj, tudom, hogy itt csak dicsérni lehet a Nintendo-t, mert rögtön COD fan leszek és még a fórumból is kidobnak.
Számomra a Zelda (Wii U-ra is van) és a Mario Odyssey olyan játék, ami Switch-re valóban érdekes.
Splatoon fasza játék, de Wii U-n eleget játszottam vele. Tudom, ez már a második rész.
A címek többsége meg a szokásos rókabőr, vagy remake, vagy átírat, vagy valamilyen indie borzalom.
A Zeldával még elleszek hónapokig és szerencsére a játékokon kívül is van életem, így nem zavar különösen, de a tény az tény marad.
A Wii U erősebb felhozatallal rendelkezett induláskor.
A kontrollere is kényelmesebb volt. Itt fél óra után görcsöt kap a kezem. Vettem is egy pro kontrollert, viszont így a gépnek a hordozhatósága megy a kukába.
Anno a Wii-re is rengeteg játék jött, sok szeméttel együtt.
Olyan játékot mondjatok nekem, ami nem indie cím, nem átirat (nem 3DS port, nem 4-5 éves PC port), nem remake, hanem teljesen új cím. -
djozsi
senior tag

-
khron78
őstag
Szánalmasabb a felhozatal, mint a Wii U-nál volt.
Nem rossz maga a gép, de a szokásos gondok vannak itt is, mint a Nintendo korábbi konzoljainál.
Persze az előnyei is megvannak, csak mindig ott van az a "de" szócska. -
front3r
őstag
Mondjuk hozzá kell tennem, hogy nekem nincs gondom egyelőre a switch felhozatalával, mert van mellette PS4, így bőven el vagyok látva címekkel. Switch-et meg főként utazáskor használom. Úgy sem akarok a switch-től megválni hosszú évekig.
-
djozsi
senior tag
Most nem annyira GOTY-ra meg core gamer kiszolgálásra mennek rá, inkább multiplayer/partyjáték/casual/DLC vonalat erősítik, de elég sok tartalom jön.
Nintendo exkluzív tartalom:
Június 14 - Splatoon 2 DLC
Június 22 - Mario Tennis Aces
Június 26 - Mario + Rabbids DLC
Július 13 - Captain Toad
Július 13 - Octopath Traveler
Augusztus 28 - Monster Hunter
Szeptember 14 - Xenoblade DLC
Október 5 - Super Mario Party
November 16 - Pokémon
December 7 - Super Smash Bros.A DLC-ket azért írtam be, mert ezek egyike se alibi DLC, mindegyik sok sok óra single player tartalmat hoz, nobrainer vétel azoknak, akik szerették az alapjátékot.
Innen egyedül a szeptember gyanúsan üres, oda akár beférhetett volna a Yoshi, de azt leszámítva mindig jön valami idén, jövőre pedig gondolom el szeretnék kerülni azt, hogy legyenek olyan üresjáratok, mint idén első félévben. Engem nem lepne meg, ha első félévben jönne a Yoshi és talán a Daemon X Machina is (vagy valami más), a Fire Emblem pedig már meg lett erősítve tavaszra.
-
djozsi
senior tag
válasz
koncsik
üzenetére
Tényleg nem teljesen értem, hogy honnan jön ez, hogy port/remix lenne. Persze van egy adott dizájnja, színvilága a Yoshi játékoknak és mindkettő platformer, de ezen kívül nem sok közük lesz egymáshoz. Az új játékban kartonból készültek a pályák és azok forgatása, széthajtogatása lesz a fő játékelem. Nem is a klasszikus értelemben vett 2D platformer, mert sokat kell előtér-háttér közt mozogni. Volt róla előző E3-on egy fél órás gameplay.
-
djozsi
senior tag
A Yoshi Wii U port? Nekem teljesen új játéknak tűnt, de lehet, hogy valamit benéztem.
A csúsztatás pedig lehet simán amiatt is, mert ebben az évben már így is elég sok dolog fog kijönni és inkább a jövő év elejére fér rá még némi boostolás, addig pedig még csiszolgatják a játékot. -
djozsi
senior tag
válasz
front3r
üzenetére
Olyannyira igaz ez, hogy a Panic Button egy interjún kikotyogta, hogy a következő nagy portjuk címét 1 hónap múlva fogjuk megtudni. Ez persze nem biztos, hogy directet is jelent, de 1 hónap múlva bejelentenek egy újabb AAA-t a gépre.
Illetve a Nintendo amerikai COO-ja (Reggie) elmondta, hogy tekintetbe véve a mostani játékok fejlesztési idejét jövő évtől várható olyan, hogy egy third party AAA egyszerre van bejelentve és esetleg megjelentetve Switchre is. Elképzelhető, hogy az új DOOM lesz az első ilyen játék.
-
front3r
őstag
Úgy tudom a Nintendo itt nem is akart megjelenni nagyobb prezentációval. Lesznek még bejelentések ebben az évben a Nintendo-tól, ettől nem kell félni. Csak ők mindig is különcök voltak, máshogy gondolkodnak ebben a tekintetben is.
Látják a konzol sikerét, biztos lesznek itt nagy meglepetések is idővel. Ők is szeretik a pénzt.
NFS-el jelenleg az EA leállt teljesen(nem csoda), F1-ről meg nem tudok semmit.
-
KOHO
senior tag
Én megmondom őszintén, hogy hiányolom az AAA autós játékokat Switchről. Brutális eladások vannak, de sehol egy F1, se egy NFS, se semmi. Nekem csalódás volt az E3.
-
Petreszku
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
A Hollow Knight-ot 3ds-en játszottam, de viszonylag gyorsa feladtam. Idegölő egy játék.

-
KOHO
senior tag
Sziasztok! Korábban volt róla pletyka, hogy esetleg valamikor jön Switchre a GTA 5. Van erről valami fejlemény?
-
ayo
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
??? Switch-es verzióval nem toltam, de Wii U verzió kiba nehéz volt, még a Wii-vel is igen csak szenvedni kellett, ha ki akarod maxolni - azóta is tervben van.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Nekem a régiek jobban bejöttek valahogy több volt benn a kihívás.
Zenéje is jobb a régieknek szerintem.A returns is kijöhetne switchre.
Most a Hollow Knight-ot tolom na azt ajánlom mindenkinek
-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
feljebb linkeltem...

-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
értem, csak akkor az nem kimaxolás, hanem végigjátszás

Az 50 óra mondjuk nekem kicsit sok, de tény hogy az új részekben több a kontent, itt ha rákerestek a Donkey Kong Country-ra, akkor szépen egy listán mutatja mind, hogy melyik mennyivel lett több.
-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
5 óra alatt 101%?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

- mindenesetre egy hozzászólás sem haszontalan, aki bizonytalan, annak talán segítenek az akár ellentétes hozzászólások is...
Vagy lehet, hogy már egyszerűen "Nintendo, ilyennek szeretlek" 

amúgy nyugodtan megcáfolhatod, nem aranyigazság, én se ragaszkodik hozzá foggal körömmel, csak én így látom most...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

3DS-re meg “csak” 1304? Atyagatya....

Sirandrish