- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
honlapos5
csendes tag
Szevasztok!
Beállítási problémám van, valaki esetleg tudja a megoldást?
Asztali PC-n (Gigabyte alaplap, i7, GTX 1060) új Win 10 rendszert húztam, biost frissítettem, új ssd-t kapott minden gyönyörűen működik, csak alvó üzemmódból való felébredésnél van probléma: sötét marad a képernyő.
Vagy a bios frissítéssel állítódott el valami, ami USB eszközről az ébresztést állítja. Vagy amikor megpróbáltam kezelni ezt a problémát, akkor a Energiagazdálkodási beállítások bugyrában állítottam el valamit. Valakinek van tippje hol kezdjem megoldani ezt a dolgot? Régen csak lenyomtam egy billentyűt és minden ment tovább. Rádiós (USB stickes egér/billentyűm van, azzal így működött) -
honlapos5
csendes tag
Számomra egy rejtélyes jelenséggel állok szemben.
Windows 10 alvó üzemmódból nem ébred fel. Vagyis felébred, mert a táp lámpája bekapcsol, felpörögnek a hűtők, de nem jelenik meg kép a monitoron, teljesen inaktív a rendszer. Csak akkor tudok továbblépni, ha lenyomva tartom a power gombot 5 másodpercig és újraindul a rendszer.
Asztali PC:
i7 + Gigabyte alaplap + GTX 1060 videókártya + Thermaltake táp
Bios alaphelyzetbe állítást már megpróbáltam.
Viszonylag friss Windows 10 telepítés, nincsenek kalóz szoftverek.
Mikkel tudnék még próbálkozni? -
honlapos5
csendes tag
válasz Angie™ #50824 üzenetére
Hali! Displayporttal van összekötve.
A billentyűzetem akksis Bluetooth, szóval nincs lámpája, viszont ha alvó állapotban lenyomom bármelyik billentyűt, akkor felpörög a táp és a ventillátorok, aztán nagy sötét képernyő
Energetikai beállításokban állítgattam már mindent. Hibernálás engedélyezés és viszont. Biosban is energetikai beállításokat.
Videó kábeles ötletedről jut eszembe, hogy még az alaplapra integrált videó kártyát is engedélyeztem/letiltottam, de semmi változás.
Egy alkalommal történt olyan, hogy bejött a Windows bejelentkező képe, de se egér sem billenyűzet nem működött. Ugyanezen beállításokkal később nem jutott el idáig. Amugy a gép meg hasít, semmi nem fagy rajta, gyakran meg van hajtva és minden rendben van vele.
Te mikkel próbálkoznál még? -
honlapos5
csendes tag
Szevasztok!
Nem indul újra az asztali gépem Windows 10 alvó üzemmódból!
Gigabite alaplap, i7 processzor, jó RAM, Samsung SSD-k, Nvidia 1060-as kártya (frissített update) minden driver és firmware frissítve, updatelt windows. A rendszer SSD Bitlocker titkosítású, ha ez fontos lehet.
Ha a PC átmegy alvó állapotba, onnan nem hajlandó felébredni. Nem tudom elképzelni mi lehet a probléma. Valakinek van lövése miket nézzek meg? Örülnék ha nem kéne hardveres power gombbal restartolni minden egyes alvási kisérlet után...
-
honlapos5
csendes tag
Nem tudom létezik-e olyan IT-s szakember, aki tud válaszolni a következő hiba okára:
Win10 rendszeren használtam egy egeret, egy noname rádiós egeret. Tökéletesen működik most is. (Asztali gép, 5 éve tökéletesen működő, napi frissítésű, 6 havonta újrahúzott win10 rendszer, intel procival)
Vettem egy új Hama egeret (MW-500v2) és időnként akadozott az egér kurzor.
Visszavittem a boltba, vettem helyette egy Logitech M235-öt, amit egy alap szabvány egérnek godnoltam, de azzal is ugyanaz a hibajelenség.
Tehát a régi egerem tökéletesen működik, de az új egerekkel szakaszos a mozgás, loggol, darabosan mozog, nem indul meg aztán hirtelen ugrik egy nagyot, stb.
Nem vagyok bolond, de határozottan akkor kezdődik ez a hibajelenség, ha legördülő menük vagy beviteli mező fölé kerül az egérkurzor.
Nekiálltam hibát keresni,
1. próbáltam másik USB portba tenni a rádiós vevőket, hasztalanul usb 2.0 usb 3.1 portokban is marad a hibajelenség. (nem hubba tettem a vevőt, hanem közvelten alaplapi portra)
2. az Eszközkezelőben eltávolítottam az egeret és újra felvettem azt
3. ellenőriztem az egerek akksijának töltöttségét
4. ellenőriztem a legújabb frissítéseket az oprendszeren
5. Eszközkezelő USB beállításainál kikapcsoltam az energiagazdálkodást
6. Biosban végignéztem, van e olyan USB opció, ami esetleg nem alapállapotban van
7. folyamatban: A szomszédaimhoz becsengetek, ki használ még esetleg rádiós egeret, amivel interferálhat.
Egyszerűen nem értem, a második teljesen új egeret vásárlom, és a hibajelenség megmaradt, nem tudom normálisan használni a gépem és az idegest a legjobban, hogy nem tudom a hiba okát.
Sok dologgal szívtam már 1993 óta, de ennek az okára nem jövök rá.
Van valaki, akinek van lövése? -
honlapos5
csendes tag
válasz I02S3F #51479 üzenetére
Köszi, maradt a 7-es pont, de azt meg kiüti az, hogy a windowsos laptopomon meg tökéletesen működik az egér.
Szóval még a rendszer újratelepítése van hátra. Esetleg ha valakinek még vannak ötletei...
(A win újratelepítéseknek külön története van, pl, meghalt az SSD-m, előtte kisérleteim voltak dual bootra mindenféle linuxxal amik összevesztek egymással, és hasonló esetek, amugy a nyugis böngészgetős laptopomon évek óta fut ugyanaz a win10 )
-
honlapos5
csendes tag
válasz honlapos5 #51482 üzenetére
Köszönöm, nem ismertem a LAtencí Moont, de a teszt után azt írja ki zölddel, hogy nincs probléma. Miközben a program használata közben alig tudom eltalálni a "play" gombot az új egérrel.
Most épp két egeret dugok a PC-ra, a régi egérrel tökéletesen, folyamatosan működik,
az új egér szaggat, késik, ugrál. De csak ezen az asztali gépen, mert a másik számítógépen (laptopon) meg tökéletesen múködik!
Imént az asztali gépen az alaplap bios-t rezeteltem, hátha ez megoldás lesz, felcseréltem minden usb portot, a hibajelentség marad.
Az új/problémás egér USB receivert közvetlenül kivezettem egy kábellel az egérhez, hátha... Ugyanúgy akadozik.
Tehát a hibát leszűkítem:
Egy adott asztali számítógépen egy új egér(ami egyébként más számítógépeken tökéletesen működik) akadozik. De csak ezen az egy Win10 számítógépen, amin egyébként egy régi egér tökéletesen működik.
Hátha létezik olyan szakember, akinek még van ötlete, mi okozhatja ezt. -
honlapos5
csendes tag
válasz Csorbi #51486 üzenetére
Köszi Mindenkinek a tippeket.
Feladtam! Győzött az ismeretlen hiba!:
Visszavittem a hibátlan, de a PC-mel nem működő Hama MW-500v2 a Logitech egereget és helyettük egy vezetékes Logitech G203-as gamer 1000Hz-st üzemeltem be ami tökéletesen működik! Akárcsak a noname wirelesses régi, ami már kicsit nyikorog.
Legyőzött az ismeretlen hiba!
-
honlapos5
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg a kérdésemre már volt topik, akkor valaki belinkelné, mert nem találtam.
De leírom a promlémát.
Aztali számítógép win 10 számítógép. Egy rendszer SSD és tárolásra HDD.
Van egy régi HDD-m amit rátettem a sata portra (előtte egy külső rackban formáztam).
Nem bootolt a gép, gondoltam kiveszem ezt a vinyót, ami a problémát okozta. Nos, azóta nem inuld el a windows, hanem minden esetben "felkészülés a hibajavításra" üzenet utána előjön az "Autómatikus javítás" kék háttéren az Újraindítás/Speciális lehetőségekkel.Mi a fenét tudott csinálni egy üres vinyó, amitól megsérülst az SSD-n levő rendszerem?
Hogy tudnám helyreállítani?
(Próbáltam parancs üzemmódból helyreállítani:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd
panacsokkal, de nem segített, azóta is mindig elakad a windows 10 indítása az "Autómatikus javítás"-nál.Valaki tudja mi a teendő?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest