-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelori
tag
válasz
I02S3F #51674 üzenetére
Még nem, most lefuttattam, és azt írta hogy talált hibát.
"Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them"
Ez elég bíztatóan hangzik.
Plusz felraktam egy másik audio drivert is miután a régit letöröltem.Most tesztelgetem a gépet így, ha pár hétig nem jelentkezik újra a hiba akkor remélhetőleg megoldódott a sztori. Ha továbbra is fent áll akkor először jön a linux, utána alaplap csere.
Nagyon szépen köszi mindkettőtöknek az ötleteket. Sokkal de sokkal hamarabb kellett volna itt PH-n kérdezősködnöm a dologgal kapcsolatban, 2 óra alatt értelmesebb és hasznosabb válaszokat kaptam mint random külföldi fórumokon és redditen 1 teljes év alatt
-
Paligyerek
csendes tag
válasz
I02S3F #51667 üzenetére
Marmint pcie csatlakozo a modularis tapbol? Megprobalom cserelni, illetve speaker is uton van.
Sajnos nem svajcban elek ahol egy ora szerviz 100-150 franktol kezdodik es akkor csak megmondjak megis mi baja a gepnek. Ezert inkabb rendeltem 110 frankert egy alaplapot ami amugy is erett a cserere hatha megoldja a problemat. A videokartyat mivel visszakuldtem igy ott buktam egy 10%ot de meg mindig nem vagyok a szervizdij kozeleben sem. Bar mivel meg mindig nem mukodik tenyleg az lesz a vege -
-
Pferi
senior tag
válasz
I02S3F #51499 üzenetére
Egy 32"-os monitor van még ott.
Az a krv nagy baj hogy okozhatja a táp is, vagy az alaplap, vagy a cpu, vagy a VGA, de honnan akasszak le mindenből?
A memóriát meg tudtam oldani, de a többi...
Most mindenből rendeljek online 1-1 db-ot, teszteljem külön-külön, utána meg küldjem vissza? Ahhoz nem fűlik a fogam.
Esetleg tegyek a géphez egy szünetmentes tápot? -
honlapos5
csendes tag
válasz
I02S3F #51479 üzenetére
Köszi, maradt a 7-es pont, de azt meg kiüti az, hogy a windowsos laptopomon meg tökéletesen működik az egér.
Szóval még a rendszer újratelepítése van hátra. Esetleg ha valakinek még vannak ötletei...
(A win újratelepítéseknek külön története van, pl, meghalt az SSD-m, előtte kisérleteim voltak dual bootra mindenféle linuxxal amik összevesztek egymással, és hasonló esetek, amugy a nyugis böngészgetős laptopomon évek óta fut ugyanaz a win10)
-
-
Curtain
senior tag
válasz
I02S3F #51248 üzenetére
Garis, de jó lenne tudni hogy melyik alkatrész a rossz és akkor azt visszaküldöm. A másik hogy nem egy helyről rendeltem mindent szóval a komplett gépet nem tudom elküldeni. A videókártya okozhat ilyet? Mert ha nem akkor vagy a proci, vagy a lap. Más nem lehet szerintem.
-
Curtain
senior tag
-
Tibko8
senior tag
válasz
I02S3F #51240 üzenetére
Végig néztem mindegyik épp
Csak nincs itthon még egy ilyen alaplap hogy ha abba át rakom a procit akkor működik vagy sem úgy egész hamar már tudnám hogy mi a hibás a proci vagy a lapblp85 az maradt még utolsó ötletnek de az úgy tudom ha lemerült attól még BIOS-ba mindig bekéne kapcsolnia csak minden vissza áll addig alapértelmezetre
-
t.imi
addikt
válasz
I02S3F #51197 üzenetére
Igaz! Ha garos, nincs bizerga
Mindennek kicsi az esélye, aztán látod.
Melyik tápegységet vegyem topikban talán volt szó régen egy rossz szériás FSP tápról, több mint 1 év távlatából nem esküszöm meg rá.
Hibás kondi, rossz minőségellenőrzés, nincs rendesen rányomva a molex az alaplapra, bármi lehet.
2023.02:
Sziasztok. Végre sikerült lecserélni a tápom egy FSP Hydro PTM Pro 1000W lett a kiválasztott. Be is szereltem, működött is szépen, kb egy órát...
Aztán kirobbant a gépből :( Vissza raktam a régit, minden működik normálisan. Lehet egy hibás darabot fogtam ki? Mennyi esély van erre? -
lm83
őstag
-
lm83
őstag
válasz
I02S3F #51130 üzenetére
Hát a rammal nem gondoltam, hogy gond lenne, ha eddig elment minden rendben a másik procival.
AIDA-ban indítottam stresztesztet ment negyed óráig gond nélkül.
De ha most ez ennyire bonyolult megint, hogy itt napokig tesztelgessem, hogy mindent lehúzok róla, aztán egyesével vissza és várjam itt fél napokig, hogy esetleg dob-e hibát, akkor inkább hagyom és visszarakom a másik procit aztán kész. -
lm83
őstag
válasz
I02S3F #51127 üzenetére
Kábelekkel nem volt gond. Csak proci csere volt a gében.
Proci csere után, meg frissítés után a biosnál betöltötte igen az optimális beállítást. Utána állítottam csak rajta annyit, hogy a turbot kikapcsoltam és ennyi.
Egy gigabyte f2a88xm-hd3 lapban volt eddig egy A8 6600K, most ment helyette egy A8 7650K. Bios meg F7-es verzióról lett frissítve a F8f-re, mondjuk ez már csak béta bios.
2 ram van a gépben, nem teljesen egyforma 1600/1866 Kingston HX316C10F és HX318C10F 8gb. -
Maxtreme
addikt
válasz
I02S3F #51108 üzenetére
egy próbát megérhet de nem gondolnám mivel erről az elosztóról (ami ráadásul nem is a tescos 3ftos kategória, persze ettől még lehalhat) megy ps5 meg tv is, amiknek meg semmi gondja nincs.
Jó pár éve foglalkozom informatikával basszus, de ilyen hibát még életembe soha. Az hogy 2 napig semmi gond, aztán 1xcsak bekapcsolástól számított 20p után úgy gondolja hogy jó akkor elég. Ram esetleg még okozhatna ilyet, de azok meg a teszt szerint tökéletesek. (meg ilyet az sem csinál hogy nem lehet a főkapcsolóval kikapcsolni a gépet)
ha valakit érdekel, cseretápos video: katt
Ez meg a ma reggeli katt
Itt a másodiknál külön érdekesség hogy egy idő után iszonyatmód elkezdenek zúgni a ventik, mintha maxon hajtaná őket a lap. (ezt mondom is, de nem tudom mennyire hallatszik a videoban) -
-
gabber01
addikt
válasz
I02S3F #45517 üzenetére
A Comodo megcsinálja ezeket magának automatikusan gondolom, mármint első induláskor ezekre szokott rákérdezni és ha kipipálom, hogy érvényesítse a szabályt minden következő alkalomkor, akkor elmenti. Ahogy nézem, valóban ott vannak a programok engedélyezve a listában.
Comodo csak tűzfal, nincs antivir része telepítve, pont az ütközések miatt. Legalábbis amennyire tudom, bár van valami Virusscope meg HIPS része, de eddig úgy gondoltam az valahogy a tűzfal heurisztika működéséhez szüksége.
Antivirre csak az Avast van fent.Alapvetően nem járok semmi kétes helyen, de az ember inkább attól is tart, hogy az olyan külső támadásokat kiszűrje, amiket nem saját maga indít és a háttérben fut, amit nem is vesz észre.
-
Dave567
addikt
válasz
I02S3F #45501 üzenetére
Meg van a Ludas.
Core P5-ös házam van, oda nem tudsz vízszintesen vga-t berakni, csak külön kábellel, függőlegesen, na mármost nem tudom miért, de a kábel a hibás, pedig rendesen át mozgattam.
De sikerült megoldanom, hogy benne legyen a vga vízszintesen, bár kicsit érdekes módon, de addig még nincs másik, jó lesz ez.
Köszi a segítséget. -
Dave567
addikt
válasz
I02S3F #45496 üzenetére
Nvidia oldaláról szedtem le, meg az Experiancrol.
Most azt tapasztaltam, újraindítottan a gépet, amelyiken a szűz win10 home van, rakta volt a nvidia driver, le frissítettem, a win10et, és eltűnt az nvidia driver, eszközkezelőben meg hibát írt , hogy a win leállította a kártyát mert nem tudóst megfelelően elindulni és valami hibakódot 404 vagy 403 ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged