Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy már szerintem 1 hónapja amikor kikapcsolom a gépet elkezd kikapcsolni a gép. Képet nem ad, billentyűzet, egér nem világít. Viszont a ventilátor és minden rgb ami a gép házon belül van az forog és világít. Beakad egy adott szín kombóra és azon marad. Ha a gép házon a be/kikapcsoló gombot hosszan tartom, csak akkor kapcsol ki teljesen.
Bios resetet próbáltam nem oldotta meg.Alaplap: Asus Rog Strix B550-F Gaming Wifi II
Proci: Ryzen 7 5800x
Ram: Gskill trident Z 2x8 gb
Táp: Seasonic B-12 700 watt (assszem)
Videókártya: Aorus Rx 570 -
jencsikdani
tag
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Cpu ujrapasztázás után a gépem nem kapcsol be. Gépházban minden rgb megy, gépházon kívül se egér se billentyűzét és a monitor se ad képet. Kipróbáltam mivan ha 1 rammal kapcsolom be, és lám bekapcsol. Mind a 2 rammal próbáltam ha 1 van benne akkor bebootol a gép. Ha 2 se kép se hang. Esetleg tudtok mondani valami tippet rá? Elemet kivettem 10 percig meg vissza, biosba kézileg bementem 1 rammal ott is azért vissza állitottam mindent gyárira de semmi így sem. 2x8 gb Gskill trident z ramról van szó.
-
jencsikdani
tag
válasz
JulianSinulf #51346 üzenetére
Szia. igen mielőtt belett helyezve az új ram kilett takarítva a komplett gép, illetve proci is kapott új pasztát. VGA kábelt nem ellenőríztem, így látásra benne van rendesen, de majd ellenörzöm
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. most 2 napja cseréltem le a 2x4 gb ramomat egy 2x8 gb ramra. Azóta a windows random lefagy. Direkt néztem, ha játszom és terhelés alatt van a gép, akkor órákat is mehet, nincsen semmi baja, most játszottam 1 órát, kiléptem elkezdtem youtube nézni, rá 10 percre lefagyott a kép, hang továbbra is volt, de nem tudtam vele semmit csinálni, videót se tudtam megállítani. Volt azóta windows újratelepítés és bios reset is, valami tipp? XMP jelenleg bevan kapcsolva.
CPU: I5-8600K (Nincs húzva)
Alaplap: Asus Tuf z390 plus
GPU: Aorus rx570 4 gb
RAM: Gskill Trident Z 2x8 gb 3200 mhz cl16 (3200 mhz xmp van bekapcsolva) -
jencsikdani
tag
válasz
Csorbi #50526 üzenetére
Vga monitor szerintem biztos jó. Illetve most tünt fel. A amikor a dual channelbe rakom és nem ad képet akkor , se egér se billentyűzet nem világít illetve a vga és alaplap is teljesen összevissza világít. Néha villog. Néha teljesen nem világít stb.
XMP nélkül ha lesz időm megnézem, de szerintem mivel kivettem a ramot és másik slotba raktam át így az alapból ki is kapcsolja. -
jencsikdani
tag
válasz
jencsikdani #50524 üzenetére
UI: lehet az is segíthet a megfejtésben. Ha overclockolom a gépet, az alap asus beállításaival akkor is ugyan úgy működik viszont random néha kifagy a gép, de sokan szidták az asus alap konfigurációit szóval betudtam annak.
-
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Ez a gépem konfigja:
Alaplap: Asus tuf z390 plus
Cpu:i5-8600k
Gpu: rx 570
Ram: kingstone fury beast 2x4 gb.
Táp: Seasonic b12 750 watt
Random egyik nap a gép nem adott képet, a ramok helyét felcseréltem azóta jó. Most a mai napon megnéztem ismét a dual channel slotomba nem ad képet ugyan úgy. Esetleg az alaplapom lenne a hibás? -
jencsikdani
tag
válasz
jencsikdani #50161 üzenetére
Illetve azt kifelejtettem hogy teljesen random mikor történik. Van amikor több hétig használom a gépet és semmi ilyen problémája nincs. Az előző ilyen amikor a monitor ilyet lett, az 1 hónapja volt és addig semmi, szóval tesztelgetni se nagyon tudom.
-
jencsikdani
tag
válasz
dannyl #50160 üzenetére
VGA nem rég került be a gépbe, előtte nem volt ilyen problémám. Driver gond esetleg lehet, mivel a radeon szoftverből van 2 féle, a sima meg a pro. A simát ha feltelepítem működik ameddig újra nem indítom a gépet, utána csak is a pro képes a gépen mardni. A Ram tesztre tudsz mondani egy megbízható alkalmazást ?
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Nem teljesen idevaló probléma de feltehetőleg a jövőben ebben a fórumban is helyet kapna. A konfigom:
Alaplap: Asus Tuf Z390 plus
CPU: I5-8600k
Ram: Kingstone Fury Beast 2x4 gb 3200 mhz
GPU: Aorus Radeon RX 570 4gb
Táp: Seasonic Bronz 750 Watt (fejből nem tudom a teljes nevét, ha kell kikeresem)
A mai nap játék közben random lefagyott a kép, újrainditás után tökéletesen működött 3 percig, utána egy ismét lefagyott és ilyen lett a kép, valami tipp hogy melyik alkatrészem haldokolhat ?ui: Pár hete alaplapom ram hibát dobott ki. MIután kivettem és átraktam az egyiket másik slotba elindult a gép és tökéletesen működött tovább.
-
jencsikdani
tag
válasz
jencsikdani #50112 üzenetére
Plusz infó. Most néztem utána elvileg a led. Az a mem ok led-je ami ha világít tesztelés alatt van a ram. De annak elvileg el is kéne aludnia 30 másodperc után kb. Már 10 perce kb itt megy a gép és azóta is még világít.
-
jencsikdani
tag
Alaplap: Asus Tuf Gaming Z390 plus
Ram: Kingstone Fury Beast 2x4 GB
GPU: Aorus Radeon RX 570
Cpu: Intel I5-8600k
Táp: Seasonic B12 80 plus bronze 750 WattNéha random 1 héten 1-2 alkalommal random befagyott a gép, ujrainditas után tökéletesen ment tovább. Nem foglalkoztam vele gondoltam windows megint szarakszik. A mai napon kitakarítottam a gépemet. Nem vettem ki a gépházból 1 alkatrészt sem. Kitakarítás után bekapcsoláskor nem adott képet, illetve az egér sem világított, minden más rgb ment. 2. Ujrainditás utan az alaplap memória visszajelző led-je felvillant és azóta minden inditásnál folyamatosan világít.
De azt furcsállom hogy a memória led csak a 2. Újrainditás után villant fel. Előtte nem, holott ugyan úgy nem adott a gép képet.
Így látatlanban tudom nehéz rá mondani bármit is. De szerintetek a ram megadhatja így magát? -
jencsikdani
tag
Szóval, fogalmam sincsen mitörtént, rápróbáltam egy másik monitornál, annál van faszán kép. Feltettem a vga drivert, azót az én monitorom is van kép és egyelőre úgy tűnik hogy marad is. De én már ebbe teljes mértékben elvesztem. Köszönöm szépen az eddigi segitségeket
. Remélem már nem kell írjak ez a probléma miatt
-
jencsikdani
tag
Monitor kábele az biztos jó mivel a másik vga-val is ment. Illetve driver nem hiszem, mivel ismét friss windows lett felrakva és még driverek közelébe se jutott. Odáig se jutottam el benne hogy lássam az asztalt
-
jencsikdani
tag
Na, az a helyzet. Most volt időm ránézegetni. Elemet felcseréltem a kettő gépbe, illetve vissza raktam a videókártyákat. A gépem ugyan azt produkálja. Windows üdvözlő üzenet majd fekete kép, keresi a monitor a csatlakozást majd kiadja hogy No Signal. Videókártya nem lehet a hibás mivel az előző gépbe, tökéletesen ment, futattam rajta stress test. Mindenen átment ahogy kellett. Illetve az én gépem is működött egy régebbi videókártyával. Így még tudtok valamit hozzászólni?
-
jencsikdani
tag
válasz
Graphics #49929 üzenetére
Nem hiszem hogy ez konfig specifikus probléma lenne. De hát akkor leírom.
-Alaplap: MSI B460 Tomahawk
-CPU: I5-10400F
-GPU: Asus Rog Strix RX6650 XT
-Ram: Corsair 2x8 GB taláb 3600 MHz.Előzménye nem volt.
Probléma: Bármikor amikor a Windows betöltene eldobja a monitor a képet.
Amiket próbáltam: Windows újratelepítés, BIOS reset. Illetve másik gépbe is beleraktam a GPU-t tökéletesen működött. Az én gépemben ránéztem egy másik GPU-val, A Windows Safe módba bootolt be és úgy adott képet. -
jencsikdani
tag
Sziasztok. Olyat produkált a gépem hogy játék közben le ált-taboltam utána, fekete kép illetve a monitor elvesztette a jelet. Ujrainditás után Alaplap logo, amikor a Windows login ugrott volna be fekete kép és megint elvesztette a jelet. Bios-t reseteltem mert azt is sikeresen előhozta. Ugyan ezt produkálta utána is. Jó akkor Windows ujratelepítés. Telepités folyamatában minden megfelelően működött. Ismét amikor a Windows-ba dobott volna be fekete kép és elveszti a monitor a jelet. Tudtok erre mondani valamit hogy ez mitől lehet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ingatlanos topic!
- OLED TV topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tudományos Pandémia Klub
- EAFC 25
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- i9-9900KF RTX 2060 16GB DDR4 1TB SSD Gamer PC!
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest