- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
-
d@minator
addikt
-
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #49781 üzenetére
Meg van a megoldás. A lustaságomnak köszönhető részben, a többi az AMD és a CPU hűtés gyártó(k) sara. Lényeg az hogy két hűtésem van lég és "víz" hűtésem az előbbi AM4-s felfogatással működik így probléma nincsen mert középen terül el a paszta, viszont a "víz" hűtésem már rendelkezik kifelyezetten AM5-re való szerelő készlettel ami eltolja a hűtést a VGA felé hogy hűtse a hotspotot a CPU-nak emiatt az idóta kialakítású CPU-n az a kevés paszta le folyik és "zárlatra" vágja a CPU-t. Végső elkeseredésemben fogkefével és acetonmentes körömlakk lemosóval körbe sikáltam óvatosan és gondnélkül indult el a gép. Később még denatruált szesszel is át mostam így most egyenlőre hiba mentesen üzemel a gép
-
Submarine
senior tag
válasz
Speedy007 #49781 üzenetére
Arra gondolok az elem le van merülve.
#49782 core i7
Hát nem egy mai csirke.
Valahogy a ramokat kellene próbálgatni első körben szerintem. Egyessével, kettesével, persze a megfelelő slotban, de már lusta vagyok kikeresni.
De lehet maga a lap is, táp is. Az elektronikai alkatrészeknél 5 év után minden nap ajándék. A legújabbak meg már gariidőre, de ne legyen igazam, majd kiderül.. -
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #49456 üzenetére
Egy topik társ tanácsára próbáltam a gyártó által javasolt 2-4 ram elhelyezés helyett 1-3-ban indítani a gépet de memória hiba miatt ezt írja ki a led nem hajlandó elindulni csak 2-4-ben egyesével is problémám tesztelni ugyanaz csak a 2-s és a 4-s ram foglalattal hajlandó elindulni akár dual chennel akár single módról van szó a bios verziókkal is próbáltam játszani de ugyanaz
-
Top cat
addikt
válasz
Speedy007 #49213 üzenetére
Minden csatlakozó fent van, CPU_FAN, ATX_12V is?
Ezen van Q-Flash Plus is amivel proci nélkül is lehet BIOS-t frissíteni.
A processzor foglalat tüskéi is megsérülhettek akár. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Speedy007 #49199 üzenetére
dugj rá speakert a pinekre a sip kódokbol ki lehet találni a baját.
Szerezz ideiglenesen egy gpu-t állítsd be a biost, windowst rendesen, majd visszaadhatod a gput. Mást egyelőre nem tudok mondani.
Egyébként először, bios reset után pl. nyugodtan várj öt percet, hogy bebootoljon a gép.
Egy bios updatet is nézz, hátha kell. -
spleenszuru
őstag
válasz
Speedy007 #49199 üzenetére
Meg kellene nézni a manualban, mire utal a narancs LED. Én átpörgettem most online, de nem találok benne utalást ezekről, ami fura. Hátha a fizikai formában benne van.
Asusnál pl. a sárga(citrom), RAM probléma, de lehet Gigánál ez mást jelent.
Ramok A2-B2 slotokban vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest