- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Udv
Adott ez a retek win10. Mit tudok vele csinalni, hogy ne fagyjon allandoan es vajron a cachere? Egeszen tegnapig semmi baj nem volt a geppel, most runtime error, nem tudja magat javitani, tobb perc a bekapcsolas. Soha semmi rossz/hibas/virusos dolgot nem teszek ra, de meghal. A chrome var a cachere, es nvme ssd-re ki is van kotve, de tovabbra is kefagy bongeszesnel. Abszolut semmi sem javitja. Uj amd driver, frissitett win10, meg minden.
Hackinthost vagy linuxot tegyek fel helyette? Iszonyatosan elegedetoen vagyok vele.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz Superhun #43296 üzenetére
Nem az. Egyszerűen van egy ótvar cache, amit a hdd és 1gb ram korszakban írtak, és nem javították/cserélték ki. Másnál is előfordult már, letöröltem a régebbi runtime c++ verziókat, új a chromem, töröltem a cachet, átraktam másik ssd-re a cache-t, stb stb stb. Perpill még jó, kitudja meddig -.- szánalmasan szr ha szabad mondani.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz Essejó #43302 üzenetére
amúgy nem egyedi az eset nálam, van h ha ssd-re cachel a win10 akkor okoz ilyen fagyásokat. Vicces, hogy néztem hdd sentinellel a volumeokat, és 80x ezer megszakadás volt a host és a client között, míg a másik sata ssd-nél csak 400. Ez teljesen oké. De a 80k sok. Nem tudtam rá teleíteni, sentinel szerint 95%-os, és hibátlan. De semmit sem lehet rá másolni.
-
tasiadam
veterán
válasz MrDerekas #43304 üzenetére
volt korábban cache hibám, és 1 hétig túrtam elő, mire rájöttem h mi az. Az egyik böngésző jrta ki, hogy waiting fior cache, és akkor írták, hogy az SSd-re való cachelés közben lép ez fel. Lelőttem a rendszer ssd-ről a cachet, és jó lett.
-
tasiadam
veterán
válasz MrDerekas #43308 üzenetére
De a cachelés az valamiért ezt csinálja. Elindult bármely böngésző, és várt, közben befagyott minden, asztal is, majd 1-5 perc után továbbment, és pár perc múlva újra jött a dolog. Ez nagyon zavaró volt.
-
tasiadam
veterán
válasz jokeph #43312 üzenetére
Sem, már kiderült, hogy az SSD halt meg. 95%-os, de nem lehet rá másolni és formázni. De nagyon hasonló bajoakt mutatott, mint amikor cache baja volt. Itt is állandó waiting for cache volt, nem töltött be dolgokat. Hála az égnek le tudtam menteni időben azt, ami kellett, és telepítés közben adta fel a harcot.
-
tasiadam
veterán
Erdekes modon tudtam telepiteni erre a "halott" ssd-re. Teljesen jo minden resze. Kulso hazban hd filmet raktam ra ububturol, es ceges win10en elindult mindenfele gond nelkul. Most friss win10 van rajta. Rohogok...
-
tasiadam
veterán
Az megfozte a vga-t valoszinuleg. Ezert nem szabad a táppal szorakozni. nem fejedhez akarom vagni, hogy a te hibad, csak nekem anno egy 9800gt-t vitt el egy olcso táp, es azota csak 1szer vettem egy jo chieftec-et, es ventit csereltem benne. Bo 10 eves a tap. Pupos kondik nincsennek, feszultsegek stabilak.
-
tasiadam
veterán
Kérdés:
Van egy régebbi első genes intel laptopom. Ha felrakom a friss win10-et, driver nélkül van kép. Ha kap netet, elmegy a kép, és vga-n adja csak ki (vagy d-sub, kinek hogy tetszik). Viszont ubuntuval van rendesen kép a beépítetten. Mitől lehet ez, hogy lelövi a saját kijelzőről a képet? Perpill ubuntuval gyilkolom néha filmezésre.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Udv
Kovetkezo a problemam: amikor ki akarom kapcsolni a gepet, leall a win10 es a videokartya is, viszont a ventilatorok es a LED csik mind vilagit es ragyog, mint salamon toke.
10 sima shutdownbol 8 tetszhalott allapotba meg, 2 kikapcsol. Ujraindito gomba reagal.
Tapegyszeg 1 hete cserelve lett, de csak 2 napja ilyen. Bios sem lett piszkalva es win10 frissites is korabban kerult fel.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Üdv
Adott 1 gép, ami az alábbi configgal egzisztál:
10105F
H510M S2H V2 Giga alaplap
ram mindegy
VGA: RX580Az a lényeg, hogy ha össze van pakolva, akkor a bios 5x sípol rövidet, ami CPU/Alaplap hibára mutat. Ez szép és jó, de az alaplap és a CPU ki volt cserélve, és a mostani config már új alkatrészekből áll. Beleraktam a 3060 kártyám, mert neten azt írták, VGA hiba lehet. No, a 3060al tökéletesen bekapcsol, az 580-al nem.
A bios-ban megnézegettem a dolgokat, a secure bootra gyanakodva lelőttem midnen secure opciót, továbbra is hibát jelet az 580-al. Van, aki más alaplappal, de összerakott gépet árul 580 + 10100F-el hardveraprón. Erre az 5 sípolásra van valakinek valami ötlete? Jelenleg a VGA cserén agyalunk.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
CSM -> uefi volt a gond.
-
tasiadam
veterán
Haahhhhh
Ugyan az, mint nalam volt.
Szerezz egy VGA-t, amivel ad kepet. Utana CSM-ben allits at mindent ami UEFI, legacyra, mehet vissza a 1060. Ugyan ezt szivtuk 2 hetig. Uj RTX kartya tuti jo a miveletre
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
üdv
Adott egy Dell laptop. kmode exception hibát dobott a gép. 2x16gb ram van (volt) benne, és sosem hibernálás után, hanem random jön a hiba. A probléma főleg az, hogy kiszámíthatatlan, és hetekig/hónapokig nem jelentkezik, emiatt tesztelni is nehéz.
A ramokat teszteltem, és semmi nem adott rá hibát. A ram usage sem volt több, mint 8 giga, ritkán megy és ment 10gb fölé. A 2 dimm közül az egyik zsír új volt, a másikat a laptoppal kaptuk. Most kikaptam a régi DIMM-et, a másik maradt benne.
Fast boot nem is igen van bekapcsolva, az meg ha jól tudom, akkor csak hibernálás után kéne hibát okozzon.
Valami ötlet?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz Csorbi #51633 üzenetére
Csuda jó hír Akkor szerintem 1 ideig együtt fog ezzel élni a bordám, aztán kap win11-et, vagy még addig kap, míg kevés dologgal pakolta tele. De mivel 100%-ban cloudra backupol és ment automatikusan, ezért nem fájó, csak roppant kellemetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Politika
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest