Hirdetés
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Menetíró
csendes tag
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Mai esti jelenség áramszünet utána nem indult el a gép!(kb 2 másodperc volt a áramszünet)
Áramtalanítottam majd vissza semmi,megnéztem a tápot a kis led világított rajta az alaplapos sajnos nincs led így nem tudtam megállapítani próbáltam kb 5-6 szor aztán lehuzogattam a power kabeleket a dvdrw hdd ről a többi csak megmozgattam benyomtam és bekapcsolt,visszadugtam a dvdew hdd ket és megy azokkal is!
Közbe futtattam aida 64 stabilitás tesztetet semmi probléma hdd sentinelt is feldombtam mind a 2 hdd 100/100-as.
Szerintetek mi lehetett a baj hogy egy kb 20 perces intervallumig nem reagált? -
gonger
senior tag
Sziasztok,
Már naponta van egy ilyen kék halál az asztali PC-n.Előjön nyugalmi állapotban, böngészés, podcast letöltés, filmnézés vagy zenehallgatás közben is.
1-2 hónaja került bele egy új SSD, azzal win7-re váltottam. Szinte minden ilyen lefagyásnál a hangszóró iszonyatos kattogó hangot hallat.
Mi lehet ez? Driver hiba? -
kjani18
őstag
válasz
rpetra2013
üzenetére
Én úgy oldottam meg egy hasonló problémát, hogy sikerült lecserélnem az Asus lapot egy Asrockra.
Biztos van más megoldás, de Asust többet nem veszek senkinek, csak Asrockot, mert már vagy 10 gépet raktam össze, de az egyetlen Asussal több gondom volt, mint az Asrockokkal együttvéve...Olvass vissza, hátha más is járt így!
-
rpetra2013
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni:
Nem régiben vásároltam a következő alkatrészeket (illetve a régi gépemből bele került egy 1 TB winchester, a Táp egység ami 400 W-os):
- ASUS sFM2 F2A85-M alaplap
- AMD Athlon II X4 750K processzor
- Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) memória
Az összeszerelés után a következő jelenséget tapasztaltam: Az alaplapi vga-ra csatlakoztattam a monitort és amikor elindítottam a gépet akkor a következő síp kódot kaptam: 1 hosszú 3 rövid, és ezután semmi.
Ismerősökkel konzultálva arra a megoldásra jutottunk, hogy a régi gépemből megmaradt ASUS HD3600 PCIE-es videó kártyát szereljem be és arra kössem a monitort. Ennek a műveletnek köszönhetően a probléma megoldódni látszott hiszen elindult a gép.
Na gondoltam akkor meg nézem a BIOS-ban az alaplapi VGA beállításokat, hátha ott van valami beállítási probléma. Meglepődve tapasztaltam, hogy a BIOS menüben a kérdéses menüpont teljesen hiányzik.

Próbáltam BIOS frissítést, resetelést, de sajnos nem lett jobb a helyzet.
Kérdésem az lenne, hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót? Esetleg gyári hiba lenne?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
erik22
tag
Hellosztok nekem olyan bajom lenne hogy nem indul el a Asus all suite 2,de már egyszer volt fent a gépen és tökéletesen működött csak valamiért nem indult el letöröltem és most felraknám újból és olyat csinál h elindítom az exe-t beugrik alulra a tálcára az ikon és kilép nincs a folyamatokba se próbáltam más verziót más honnan letölteni és ugyan az a reakciója kilép!valami ötlet?
-
raubisoda
senior tag
Uraim probléma orvosolva.Rühelli a lap a samsung vinyóm mert beteg
.Váltottam WD Green-re 64mb cash 500gb és láss csodát zökkenő mentesen teszi a dolgát. 
-
Kerto
tag
válasz
adiokosteve1
üzenetére
Bios frissítés esetleg?
-
kjani18
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Táp, vagy alaplap gyanús. Bios reset, cmosclear , próba másik táppal, ezeket próbáld először.
-
adiokosteve1
csendes tag
Nos a doboz ezt írja: LGA775 for intel Core 2 Extreme Quad-Core processor
A másik részén ezt írja Ultra durable Quad Core optimized, tehát számomra logikus a támogatás igaz az FSB órajel az 1333MHz-t ír. Ez nem tudom lehet e probléma.Amit egy program mond:
Általános
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Központi processzor Intel Pentium III Xeon processzor
Grafikus kártya
Videokártya NVIDIA GeForce GT 220
Videó memória 1,00 GB
Képernyő felbontás 1440 x 900Központi processzor
CPU neve Intel Pentium III Xeon processzor
Kódnév M -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
adiokosteve1
üzenetére
Üdv!
Az alaplapod támogatja azt a processzort? Mert lehet, hogy az a baja. Amúgy pontosan milyen alaplap, mert meg kellene nézni a CPU Support listáját és egyből kiderül.
(#21086) BoneDragon:
Mindenképpen első körben egy kölcsön táppal kell megnézni. -
BoneDragon
veterán
Sziasztok! Egyik nap volt áramszünet és azóta nem hajlandó elindulni a gép, azaz elindul de...
Eljutott addig, hogy bejött a win7 felirat utána egyből ki is kapcsolt a gép, következő indításnál már sokkal előbb leállt. Azt hittem elszállt a win7, de ha berakom a telepítő cd-t és elkezdem instalállni akkor is kikapcsol.
Mi mehetett tönkre? Táp? winyó? Hátha valaki találkozott hasonlóval... -
adiokosteve1
csendes tag
Sziasztok.
Nekem a következő gondom lenne, amióta kicseréltem a processzoromat egy jobbra azóta a gép nem hajlandó újraindulni. Reset vagy program általi újraindulás majd a monitor kikapcsol a gép dolgozgat de végeredményben nem történik semmi. Áramtalanítanom kell majd újra bekapcs, csakhogy evvel hamar kinyírom a tápot.
Ötletek mi lehet a hiba oka?
Alaplap: Gigabyte Intel P965 BIOS for 965P-DS3 F10
Videokártya tulajdonságai
Eszköz leírása NVIDIA GeForce GT 220
BIOS leírás Version 70.16.2E.00.71
Telepített illesztőprogramok nv4_disp (6.14.13.2049 - nVIDIA Detonator 20.49)
Memória mérete 1024 MB
Processzor: Intel Pentium III Xeon 2.67GhZTápegység: chieftec gps-450aa-101 A de 450W
Korábbi Processzorom: Intel Pentium 4 3.20GHZ/2M(cache)/800
-Evvel a procival minden gond nélkül újraindult.A segítséget előre is köszönöm.
-
raubisoda
senior tag
Ugyanaz egy másik 400-as táppal.Passz sztem a lap a hunyó vagy a phenom II 965 be sokat eszik és az lehet?
-
raubisoda
senior tag
vinyó kizárva lehet neked lessz iagazd sőt remélem neked lessz és akkor hapy minden.Thx

-
raubisoda
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Rasurbo DLP 535.Próbálgattam átdugdosni.Táp nem lehet a gáz mert eddíg jóvolt csak tegnap óta csinálja.Nem valami bios beállítás lessz?De azt sem hiszem hisz áram gond van mert nem pörög fel.Csak ha mókulom ahogyan írtam.

-
raubisoda
senior tag
Sziasztok.Kérdés mert már besokkolom magamat.Nem értem mi lehet a vinyómmal.Tegnap cseréltem ki a 1156-os félkonfigom egy AM3-as félkonfigra.Azóta az van,hogy bekapcsolásnál nem indul a vinyó mintha nem kapna áramot.De most jön a pofon sajnos lekell húzzam a sata kábelt(áramkábel)visszadugom belépek UEFI-be kilépek és láss csodát szuper megy a win és stb.Ez mindaddíg megy míg kinem kapcsolom ha kikapcsolom ismét kezdődik.Vinyó HD502J samu Alaplap Asrock 970 Pro3
-
sziporka
csendes tag
válasz
kjani18
üzenetére
Köszönöm a tippet, megprobáltam.Az alaplap tipusát rosszul adtam meg, ez a lap egy NF7G-HDReady.
Találtam a fiók mélyén két ilyen kártyát - bár müködöképességük kérdéses - beraktam a gépbe, helyzet ugyanaz.Minden mindegy alapon elkeztem benne cserélgetni a pci-e kártyákat, újrainditgattam.Rengeteg újrainditás után elindult a gép,felismerte a 8800-ast, kérte az újrainditást - megtettem.Újra ugyanaz a helyzet állt elő..Ujra cserélgettem, beindult a gt220-al,gyorsan probáltam egy bios frissitést win alól.Ujrainditás, ujra semmi...Viszont a biosban ennél a lapnál állitási lehetőségként alaplapi-pcie-pci van, a gép automatikusan berakja a pci-t.Nem tudom ez számit-e.
Most ujra elindult a gt220-al, ki sem merem kapcsolni... -
törölt tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy benyomom a gépet, megy a proci venti, winyó, de nem pittyen a gép.
Meghalt az alaplap? (Fel vannak púposodva a kondik, ma viszem cseréltetni őket) -
Gyuffa
tag
Sziasztok
Újra tettem a gépemet, de előtte az előző partíciót töröltem ami 35giga volt, majd törlés után lett 51giga, ami mondjuk nem is baj, a driverek felmentek, nincsen egyelőre semmi hiba, remélem nem is lesz
Köszönöm még1x mindenkinek, aki írt a hibámmal kapcsolatban.
Üdv.
-
Gyuffa
tag
Tehát ha szektor hibája van akkor mindenféle képpen ajánlatos a csere, nem?
Előbb megcsináltam azt amit Ruszki mondott, de ugyan úgy nem jó, átakartam tenni most az asztal témát, hogy a tálca átlátszó legyen, jött a fehér kép, és kifagyott.
Holnap megnézi ismerősöm a VGA-t de nem hiszem hogy köze lenne hozzá.
Most este még megpróbálom újra tenni rajta a rendszert, ha ugyan ez lesz akkor holnap megrendelem SOS-be az SSD-t, ezt a mostani, meg meghagyom háttértárnak, arra még talán csak jó lesz. -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Rammal kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni tőletek.Elinduláskor folyamatos sípoló hang mellett nem Bootolt a gép.Egyértelmű hogy hardveres hiba,mint kiderült az egyik 1GB-s DDR2 volt a hibás.Addig sakkoztam a slotokkal ,amíg jó nem lett a dolog de Bootoláskor csak 1gb-t ír ki,viszont a windows és a DxDiag 2048Mb-t számol... Ilyenkor mit lehet tenni? Előre is köszönöm a segítségeket!

-
Gyuffa
tag
Sziasztok!
2napja van egy nagy problémám. Újra raktam a gépet, vadiúj szűz win7 van fent, indításnál csinál olyat hogy a monitoron egy sima néha kék, néha fehér háttér bejön és kifagy a gép.
Winyó-t megnézettem ismerősömmel az 100%-os.
Ramokat rakosgattam másik foglalatba hol egy hol 2 ram volt indításnál a gépbe, de ugyan az a probléma.
van mikor az "üdvözöljük" előtt és után jelenik meg a háttér.
de utána még kerreg a winyó, majd megáll, és jön a fagyás
Tuti valami hardveres problémám van, de egyik napról a másikra?
Én a winyóra tippelek, mert az valami katasztrófa néha hogy kerreg
Most akarok SSD-t rendelni.GTX 260 VGA
2x4GB 1600Mhz Corsair ram
AMD Fx4300 proci
ASUS M5A97 R2.0 alaplap
samsung 200GB winyóNagyon köszönöm, aki válaszol és próbál segíteni.
Aki ír nekem, az tegye meg hogy PM-be keres mert nem biztos hogy egész délutánt fent tudok lenni, és ott könnyebben vissza tudok írniÜdv mindenkinek!
Gyuf -
eryka-chan
csendes tag
Hát nemtudni. Majd megy a szerelőhöz. ha tényleg az alaplapot nyomtuk meg valahol ahol nem kellett volna vagy mittudom én XD akkor az manjd ottan kiderül. azért köszi a segitséget
-
laca000
őstag
válasz
eryka-chan
üzenetére
Igen, sajnos tápgyanús.
-
laca000
őstag
válasz
eryka-chan
üzenetére
Videókártyát is húzd ki, majd tedd vissza, rögzítsd helyesen, még akkor is, ha úgy véled, az helyesen benne van a slot-ban

-
laca000
őstag
válasz
eryka-chan
üzenetére
Kábelt a winchesteren cseréljetek, remélhetőleg csak az tört meg.
-
laca000
őstag
válasz
eryka-chan
üzenetére
Elsőnek ellenőrizd le, minden be van-e dugva helyesen, nem-e mozdult el, másodszor cseréld ki a winchester kábelét.
-
eryka-chan
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom hogy ma szétszedtük a gépünket hogy rakjunk bele egy új vinyót de azóta nem akarja az igazat. bekacsoljuk és bekapcsolja a monitort pár másodpercig aztán ki. világít mind a két gomb rajta hogy dolgozik de semmit nem csinál. kihúztunk mindent hogy nem e az új vinyóval volt e baja de a régivel sem akar továbbjutni. és hiába nyomjuk meg utánaa reset vagy a kikapcsoló gombot hosszan, ki sem akar kapcsolni. csak világit. áramot kap az biztos XD. nemtud valaki segiteni?
köszi -
kovacs95
csendes tag
Sziasztok!
2009 karácsonyán vásároltunk egy számítógépet, semmi komolyabb hardware-s gondja nem volt eddig, amin ne segített volna egy bios reset vagy egy esetleges kipucolás.
Egészen a tegnapi napig, beindítom egy fél pillanatra felvillan a LED várok vele 2-3 másodpercet (ez normális szokott lenni) aztán mikor már folyamatosan elkezdene világítani, nyekken egyet a sípszó helyett, és leáll!
Leszedtem a gép oldalát, megnéztem a proci ventilátor 1-2 másodpercig tesz néhány kört, aztán annyi..Gép adatai:
MB: ASUS P5KPL-AM
PS: LC POWER 420W
CPU: Pentium Dual-Core E6300 @ 2.80GHz
VGA: ATI RADEON HD4670 512MB
RAM: 2GB
OP: Előző héten telepítettem windows8-at a 7 mellé
------------------
A tápegység mehetett tönkre legalábbis én arra gyanakszom, de mivel nincs egy felesleges fillérem se, ezért szükségem lenne valakire, aki ebben megerősít.Üdv:kovacs95
-
Krakesz27
tag
nekem olyan kis problémám van, hogy a videókártya ventije bekapcsoláskor felpörög az normális? Eddig soha nem pörgött fel és hallani egy kerregést de utánna vissza áll alapra és csendes.
-
dudika10
veterán
Üdv!
Adott egy gép, GA-MA78GM-S2H rev. 1.1 alaplappal, benne egy AMD Athlon 64 x2 5200-as processzorral.
Külön videókártya nincs, az alaplapit szeretném használni Windows 8 alatt.A hibajelenség:
Minden tökéletes, kivéve a Flash...
Ha olyan helyre tekerek egy flash videóban, ami még nincs letöltve, vagy a lejátszás "utoléri a letöltést", akkor a kép egy pillanatra elcsíkozódik, majd a Win8 kiírja, hogy információt gyűjt az összeomlás okáról, majd a gép újraindul.
A logban semmi használhatót nem találtam.
Próbáltam Google Chrommal, IE-vel, és Mozillával is (3 különböző flash player miatt), de mindegyikkel ezt csinálja.
Próbáltam korábbi flash playert, korábbi videókártya drivert, de nem oldotta meg.Mivel csak flash esetén jön elő a probléma, úgy gondoltam eleinte, hogy szoftveres a gond, de miután kipróbáltam mindent (win újratelepítés is volt), így elkezdtem teszteni a hardvert. Azonban egyetlen más esetben sem sikerült a gépet lefagyasztanom, semmilyen streszteszt nem hozott "sikert".
Van bárkinek valami ötlete erre a problémára?
Már egy tucat angol oldalt is átolvastam, de semmi használható megoldást nem találtam.
Egyedül a BIOS frissítést nem próbáltam még, az a következő, de semmi más nem jut már eszembe.
Előre is köszönöm annak, aki foglalkozik a problémámmal.

-
sziporka
csendes tag
válasz
kjani18
üzenetére
Remélem nem nyirta ki...
Mikor probáltam a 8800-nak is ment a ventilátora, ráment a külön táp is.Hibát sem sipolt a gép - csak kép nem volt..Utánna nagy nehezen sokadik probálkozásra vissza adta az alaplapit.
Igy visszagondolva ahogy jár az agyam egyszer már volt egy ilyen "nem látom a kártyákat" probléma egy ati hd3650-es kártyával is. -
sziporka
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal van problémám:
alaplap: ALiveNF6G-VSTA
cpu: X2 7750 Black E.
ram: 4G 533mhz
táp: 630W
A gond a videókártya felismerésével kezdödött, betettem egy 8800 gtx-et egy gt220 helyett- fekete képernyő...kivettem, az alaplapit probáltam inditani - fekete képernyő.
Többszöri probálkozásra elindult.Ekkor még egy 350W-os táp volt a gépben, arra gondoltam ez kevés lehet, ez okozta a gondot.
Kicseréltem a tápot, ujra probáltam de sajnos ugyanez a gond.Sőt most már egyáltalán nem indit képet alaplapi videókártyáról sem.A gép mintha elindulna /ventik elindulnak,vinyók felpörögnek,ledek világitanak/ de kép nincs.Visszatettem egy gt220-as kártyát ami régen tökéletesen vitte a gépet, de azzal is ez a gond.Mivel ezen passziv hütés van ugy éreztem néha nem melegszik fel rajta inditáskor a hütőborda / ha melegszik sincs kép/.Hibajelzést - csipogást- nem produkál a gép.Probából kivettem a ramokat, ezt egyből jelezte csipogással.Probáltam reset-et, kivenni az alaplapi elemet de nincs változás...
Mit probálhatok még meg?
Probálnék biost frissiteni, de mivel nem jön be elég nehéz.. -
Bewy
tag
válasz
kjani18
üzenetére
Létezett már a hiba a csere előtt is. De nem vagyok benne biztos hogy ugyan ez volt e, mert az egyik játék(World of Tanks) közben bejött ez a hiba de az a videokártya drivere miatt lehet mert másnak is előjött hasonló videokártyával és egy másik driverrel lecsökkent a hiba esélye. Tegnap Battlefield 3 multiplayer töltése közben egyből előjött, de ma viszont 1.5 óra Dead Space 3 alatt nem volt semmi baja. Jah és Mirror's Edge alatt is előjött a hiba, nem vagyok benne biztos hogy mennyi idő után.
-
Kerto
tag
válasz
zozokaa
üzenetére
A tápodat minél hamarabb cseréltesd ki mert tényleg kinyírja a géped többi részét.
Viszont valószínű hogy cserélni fogják vadi úrja,próbáld meg hogy ráfizetéssel elhozol egy minőségi tápot inkább,mert az említett M-Tech nem egy életbiztosítás.
Itt nézz körül: [Melyik tápegységet vegyem] -
Bewy
tag
Sziasztok!
Egy hete cseréltem egy pár alkatrészt a gépemben(alaplap,memória,proci). A probléma akkor is létezett hogy játék közben kb 1 óra után de inkább változó időközönként kikapcsol a gép(a monitor kikapcsol de a hűtők felpörögnek és így megy amíg erőszakkal le nem állítom). Egyből belehet kapcsolni.
Mivel ezt a 3 alkatrészt nemrég cseréltem ezért azok nem lehetnek rosszak(a proci hűtő maradt a régi mert az nem gyári volt), így a táp(FSP saga II 500W) vagy a videokártya(Geforce gts450) lehet a rossz.
Megnéztem a hőmérsékleti adatokat a procim,alaplapom az nem melegszik túl de a videokártyám az alapjáraton 37°-os terhelve pedig 75-79°-ot is eléri.
Szerintetek túlmelegedés lehet a baja vagy valami más?Alaplap: Gigabyte H61M-DS2 3.0
Proci: Intel® Pentium® Processor G2020 (3M Cache, 2.90 GHz)
Proci Hűtő: Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev. 2
Videokártya: Nvidia Geforce GTS 450 OC 512MB GDDR5
Memória: Kingstone DDRIII 4GB 1333MHz
Táp: FSP SAGA II 500W -
zozokaa
csendes tag
Sziasztok!
A gépem az elmúlt 2 napban elromlott. Amikor bekapcsolom sokszor el se indul, hallani ahogy felpörög minden
meg is néztem minden hűtő és ilyenek működnek de kép nincs. Amikor elindul és elkezdek játszani ugyan ezt a hibát kapom. Sokszor 1-2 óráig is bírja de most már el sem indul. A táp eléggé felforr terhelés közben, a videókártya olyan 40-60 fok körül mozog, proci is ott körül. Igazából a tápra még van gari szóval azt kicserélhetem. Ha valaki tudna segíteni azt nagyra értékelném.Gépem:
Alaplap: Gigabyte 880gm-d2h
Proci: AMD Phenom x4 965 BE
Proci hűtő: Hyper TX Evo 3
Videókártya: Sapphire Radeon 6770 1GB GDDR5
Táp: M-TECH 600W
RAM: Kingston 4gb + corsair 4gb(de ez már féléve így van) -
Kofler
tag
Sziasztok !
Van egy gépem amire Windows 7 van feltelepítve. Mikor bebootol a Windows, semmilyen alkalmazást nem lehet rajta elindítani és a következő hibaüzenetet dobálja ki: "Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0x0000005)"
Tudnátok segíteni ? Ma még dolgoznom kéne...

-
konyok
tag
Üdv mindenkinek!
Egy érdekes problémám van. legalábbis nekem érdekes mert lehet az itt lévő guruk már láttak ilyet.
Szóval adott egy MSI K9N SLI platinum deszka, egy AMD Athlon 64X2 5000+ proci és 1x2GB + 2X1GB RAM. Egyéb sallangok... Legújabb BIOS!A problémák a következőek.
1, Ha bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventik maxra és a továbbiakban nem történik semmi. Valahogy "kiakad". Reset gombra nem reagál, csak a bekapcs gomb hosszú nyomására áll le. Ezután ha bekapcsolom a ventik ismét maxra pörögnek, majd 3-4mp után elhalkulnak és bootol a gép, vagy elérhető a Bios. Gondolom ennek így kéne működnie elsőre is, de nem teszi. Persze van amikor mindez elsőre működik és nem "akad ki".
2, Ha már felállt az op rendszer és újra akarom indítani a gépet akkor szépen bezár mindent majd elsötétül a kép és semmi. A gép működik de a reboot elmarad. Ugyan ez a helyzet ha a Bios-ból kilépve (F10 mentés) indítanám a gépet. Semmi. Venti pörög, gép megy, de rebbot nyista. Ekkor ki kell kapcsolnom, majd be és akkor minden megy, és vissza tudok lépni a biosba vagy bootolni az op rendszert.
Amiket csináltam: Totál takarítás, pormentesítés, proci újra hőpasztázása (a proci nem melegebb 48-49 foknál), Ramokat kiszed, betesz, csere bere, táp csere. MEM teszt, CPU teszt 100% hibátlan!
Mindezek ellenére és minden változtatásra az 1-es probléma néha (5-ből 3x) jelentkezik, a 2. probléma állandóan fent áll!!!Tud esetleg valaki erre valami megoldást? Esetleg ötlet? Mit szedjek még szét?

Előre is

-
kjani18
őstag
válasz
tikirics70
üzenetére
Belépsz biosba, és olyasmit keresel, hogy "load default settings+, vagy load optimal settings", rákattintasz, nyomsz egy entert , vagy egy Yes-t / régebbieknél Z -betü/ - ezek az alapértékek- és azt mented el .
-
cinkoxid
senior tag
válasz
FraizerMoon
üzenetére
Az optimal funkció nem működik megfelelően minden hardverrel, azért lehettek gondok. Használd nyugodtan normál módon, ugyanolyan teljesítményt fogsz tapasztalni.
-
FraizerMoon
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy új számítógépet, egy teljesen egyedi konfigurációt,amit én válogattam, és az üzletben szerelték össze, tehát én már készen kaptam meg.
GÉPHÁZ: CORSAIR CARBIDE 500R
ALAPLAP: ASUS MAXIMUS VI HERO
TÁPEGYSÉG: CORSAIR TX850M V2 PSU
PROCESSZOR: INTEL CORE I7-4770K HASWELL
VIDEÓKÁRTYA: SAPPHIRE RADEON HD7970 3GB VAPOR-X
SSD MEGHAJTÓ: CORSAIR 240GB SSD FORCE3 GS
BELSŐ MEREVLEMEZ: WD CAVIAR GREEN 2TB
OPTIKAI MEGHAJTÓ : ASUS DRW-24B5ST
SZÁMÍTÓGÉP HŰTŐ : COOLER MASTER HYPER 412 SLIM
RAM: CORSAIR VENGEANCE DDR-3 8GB/1866 KIT LP REDJelenleg a gépemen Windows 8 fut, és hát pár héttel ezelőtt egy szép kis kékhalál jött elő játék közben kb 5 perc után: "whea uncorrectable error"
Mivel nem vagyok egy nagy gépzseni, ezért fogalmam sincs mit jelent, jelenleg most nem tudok szolgálni semmilyen képanyaggal mert azóta újratettem a rendszert.
Ehhez az alaplaphoz nemrég jött uj bios frissités, azt megcsináltam és miden drivert feltettem, ami a legújabb, (igaz a vga-nál Béta verziót raktam fel), és ennél az alaplapnál, az advanced settings-be 3 féle lehetőség van. egy power saving, egy normal, és egy asus optimal, és ami a legérdekesebb , h az utóbbinál csinálta ezt a kékhalált, tehát az optimal-nál, és ma ujra megnéztem , és már be se tölti az op.rendszert, azonnal kékhalál, és folyamatosan újraindul, de ha normál-ra teszem, akkor minden működik jól !kérdés, mint laikus: nem hibázhattak valamit az összerakásnál, hogy azért nem indul el az a funkció?
A válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zhewarr
csendes tag
Hali!
Olyan gondom van, hogy adott egy gép, bekapcsolom, de a monitoron semmi nem jelenik meg. A ventilátorok pörögnek, de azon kívül semmi. A vga (7770) olyat csinál bekapcsoláskor, hogy venti felpörög, majd pár másodperc múlva leáll, és nem tudom, hogy ez normális-e? Nem is csipog az alaplap. Kivettem a vga-t, memóriát, lehúztam a vinyókat, akkor sem csipog. Akkor jól sejtem hogy az alaplap adta föl, vagy lehet más is, esetleg táp?
-
Sheldon
tag
válasz
kjani18
üzenetére
Most bekapcsoltam, eddig minden jó...

Lehet mégsem adta be a kulcsot. A VGA passzív hűtővel rendelkezik, lehet túlmelegszik?Csak multimédiás dolgokra van használva (facebook, skype, net, film), november óta nem kell megküzdenie játékokkal...
Megvárom mi lesz, megy rajta a zene, ha van fejlemény, akkor írok!

-
-
kjani18
őstag
válasz
tikirics70
üzenetére
Amikor kiírja, hogy F1-el tölt tovább, azt is kiírja, hogy mi a gondja. Egy bios reset lehet megoldhatná.
-
tikirics70
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus K-szériás laptoppom. Kb. két éves. Olyan hibálya jött elő, hogy amikor bekapcsolom csak az Asus felirat jelenik meg a képernyőn, és az is marad. Csak az F1-gyel tölti be a windowst. Mi lehet a baja?
Előre is köszi! -
peteralbert7
tag
válasz
kjani18
üzenetére
Köszi a tanácsokat.Voltak gyakrabban is fagyások még lapcsere előtt.Akkor egér lézer és billentyű led sem világitott,és gyakran indúlt újra fagyás után.Lapcsere ezt megoldotta,de ez jött helyette.Tanácstalan vagyok,nekem sincs más tippem,ellenőrizgetem a szoftvereket.
-
kjani18
őstag
válasz
peteralbert7
üzenetére
Már pedig egyszer akkor is fagyott...Valami gond van. Nézz utána a szoftvereknek is, 1 bitnyi hiba is okozhatja, hogy a CPU végtelen ciklusba kerül. A Win ezek ellen elvileg véd, de.....
-
peteralbert7
tag
válasz
kjani18
üzenetére
A prime95 és a 3dmarkt lement nemrég a videokari miatt,mert ő is egy veszélyes tipus/black screen/és vásárláskor leteszteltem.Most lehúztam azt a régi hosszabbitót amit irtam,a rendszert kedden raktam újra.Teljesen sallang mentes,csak a frissitések és a gyári driverek vannak fent.Kedd óta egyszer fagyott meg.Az a pár egyéb progi és játék amit hásználok még az alapból másik vinyóra van telepitve.Amúgy minden hardver/ami nem lett cserélve/napokig volt tesztelve másik gépben külön-külön és egybe is.Nem volt probléma.
-
kjani18
őstag
válasz
peteralbert7
üzenetére
Amit leírsz az a régi "klasszikus" lefagyás. Win7 alatt már nem szokott jelentkezni, de ezek szerint van. Általában proci - memória - alaplap körül keresendő, de egy pillanatnyí áramkimaradás, egy hibás dll. stb. is okozhatja.
Rakd össze asztalon, a minimális összetevőkkel, tisztítsd és telepítsd újra. Aztán teszteld.
A procihiba sem kizárt, teszteld a procit prime95 -el. Ha lehet órákig! -
peteralbert7
tag
Sziasztok.Erre[link] valakinek ötlete?
-
Sheldon
tag
Sziasztok!
Van egy 2008-ban vásárolt gép, úgy néz ki most kezdi megadni magát valamelyik komponens.
A probléma maga a következő: A gép bekapcsol, de a monitorhoz nem jut el jel, kép nem jelenik meg rajta. Pár napja csinálja ezt, de a gép újraindításával - ha csak időlegesen is - megszűnt, majd adott idő után ismét előjött. Most viszont már a reset/ki-be kapcsolás sem segít, szóval elvileg valami végleg elhalálozott...

Én a VGA-ra gyanakszom
,Megnézni a gépet még nem tudtam, nem vagyok még otthon.
Igazam van?

Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest