Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
válasz
Eupalaestrus
üzenetére
rádugtam egy másik tápot azzal se reagál
-
pipo112
őstag
válasz
Eupalaestrus
üzenetére
most próbálok rádugni egy másik tápot csak azt nem értem akkor ha tát szart be az alaplapon mért világít a kis led hogy áram alatt van?
-
pipo112
őstag
csavarhúzóval próbáltam hogy összeérintem a két power tüskét de akkor se reagál

-
pipo112
őstag
hali tegnap kikapcsoltam a gépem és azóta nem birom bekapcsolni semmi meg se moccan .
win7 64bit et haszálok ott a win ikonra nyomva állítottam le a gépet most hiába nyomom power gombot semmi az alaplapon világít akis zöld led hogy kap áramot sajna az alaplapon nincs gomb amivel müködésre birnám mit tegyek a válaszokat előre is kösz -
Agostino
addikt
sziasztok
bár írtam már a topikba talán egy hete, az a gondom megoldódott. most viszont parásabb dolog jött elő. a gépem egy órája simán elindult majd menet közben egyszerűen leállt és kikapcsolt. el már nem indult. ventik felpörögnek talán egy másodpercre, annyira sem szerintem, majd leáll. felpörög az egész leáll. a végtelenségig csinálni szíve szerint. még sipolni sincsen ideje. lehúztam mindent, semmi. diagnosztikálni eleve nem tudom, hiszen még az előtt mintha ugye újrakezdené a folyamatot. ha ugyanakkor a 4-es tűt huzom ki és a 24-es bennmarad, akkor pörög minden, csak ugye gondolom a továbbiakhoz nincsen elég kraft... : ( vajon ki lehet a ludas?
-
csoki9019
csendes tag
válasz
üzenetére
Egyedül a bekapcsolás utáni PCI Devices Listing fázisban tiszta a képernyő. Normál üzemmódban driver nélkül rossz a kép, tele van hibával, a háttérszíntől függően változik a pixelek színe. Ha drivert rakok fel ujrainditáskor kékhalál, így már fullhd-ban akarja betölteni. Csökkentett módban is hibás a kép és a 640x480 as módnál szintén kékhalált kapok driverrel, annélkül pedig betölt de még mindig hibás a kép.
-
csoki9019
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Quailstorm
Most nagy nehezen elindult, kaptam egy 0x00000116 os hibát elvben driverrel lehet gond, de szerintem kártya is mert vízszintes zöld csíkok jelentek meg a képernyőn, változtatják helyüket, néha eltünnek, ha fehér a háttér
A kurzor mozgatásával radírozom a hibákat, de elég hamar visszajön
Visszaállítás sem segített, nincs más tippem, lehet kap egy win reinstallet. Ha az sem megy valahonnan be kell szereznem egy működő kártyát :S -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
most épp ráhagyta a csörgést, felvenni meg nem tudom, nagy a környezeti zaj (értsd, rohadt halk)
-
quailstorm
félisten
(#23086) csoki9019: hasonló hiba, kunyerálj valakitől VGA-t. Alaplapi nincs?
Nekem meg van egy ilyen szarom: TOSHIBA DT01ACA200 (Z2J97Z5GS)
Állandóan kattog hetek, hónapok óta. Eddig leszartam. Nem úgy mint állat, hanem teker egy kicsit, aztán parkolásszerű hang, teker kattan, teker kattan.
A gépem az rendszeresen nem indul be. Eddig ha a routert újraindítottam, akkor sikerült. Volt már hogy az levágta a tápot mert zárlatos volt... Dlink 524...
Most viszont a BIOS! nem ismerte fel a vinyót. Rosszul kezdődik... És már alapjáraton így megy. BIOS-tól kattog. Előbb mikor elindult, L525 tesztjét néztem, és a myshowroomos videónál fagyás, I/O error, fagyás.
Megdöglött volna a HDD? Még garanciális, bár jót még nem hallottam a hardverker garanciáról. Kb most lesz egy éves, de ezen pont hogy 2 év van még.Mi legyen? Van másik kettő HDD a gépben, egyiken még 3db OS is, de most asphalt8azni akartam kicsit...
-
csoki9019
csendes tag
válasz
Buci21
üzenetére
Sziasztok!
Játék közben egyszer csak piros zöld kék kisebb nagyobb kockák jelentek meg, majd újraindult a gép, első újraindulásnál több helyen zöld csíkok voltak, majd egy kékhalállal(valami 0x00000016 körül lehetett) végződött. Azóta ha bekapcsolom nem indul el semmi, monitor készenléti állapotban, majd 20 sec után kikapcsol, 2-3 sec után újra bekapcsol.
Kis megerősítésre lenne szükségem, hogy a videókártya döglött-e meg, mert szerintem az, vagy lehet-e máshoz is köze.
(A napokban félrediagnosztizáltam másik gépen egy dvd olvasó hibát, közben csak a catalist driver szált el és feleslegesen vettem egy dvd írót.)
Köszönöm előre is a segítséget! -
szami777
addikt
Sziasztokl
Újraraktam a gépet tegnap, megy minden flottul, kivéve a vezeték nélküli egeremet.
Böngészőbe, játékba 1-2 percenként megáll pár másodpercre. A kép és a hang rendbe van, a billentyű is tökéletes, az egér az amelyik rakoncátlankodik. Genius vezeték nélküli egérről van szó (semmi telepítő lemez, elem fullon) Valaki valami tipp? Böngészőbe a leggyakrabban akkor van, ha valami töltés van. -
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
Eupalaestrus
üzenetére
jhaaa látommár azt nem nekem írtad. : )
-
l_gabi6
csendes tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Igen a 8pines csatira értem. Próbáltam annyit csinál hogy a cpu ventillátor megmozdul+a vga ventillátor is...ha meg nincs rádugva semmi akkor elindul a cpu ventillátor de a vgánál ugyan azt csinálja..FSP Hexa tápom van ahogy irtam is...5napja vettem de ugy néz ki hogy annyi is van neki?
Sajnos másik tápot nem tudok szerezni

-
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Van ugye a2x db os széles alaplapi csatlakozó és van a proci mellett egy 6o vagy egy 4es de sztem 6os áram csati,
Van a vgan 2x4db csati-
+ssd+vinyo+ventik(5*14cm)
De a régebbin ami most a GÉP (ami használatban van) azon a lapon van egy 4es és a széles csati.+1vga+ssd+vinyok+ventik- -
Gyufaaa
veterán
válasz
Eupalaestrus
üzenetére
Ha terhelésre áll le és a hőfokok rendben vannak, akkor az bezony táphiba.
(#23075) l_gabi6:
Tápot szerezz ha tudsz és próbáld ki azzal. Azt is megpróbálhatod, hogy a 2x4 pines csatik közül csak az egyiket szúrod rá a lapra. Ha hibázik, akkor cseréld a másikra. Hátha azzal van a gond. Működik 1x4-es csatival is. Már ha a 2x4 tűt a processzor melletti 8pines csatira mondod.
-
l_gabi6
csendes tag
Sziasztok
Van egy ilyen alaplapom:
Gigabyte F2A88XM-D3H és Athlon x4 760k proci van benne.
Hiba: ma kapcsoltam be felpörögtek a ventillátorok és kikapcsolt.. 24pin rajta + 2× 12v.. próbáltam elem ki.. vissza..semmi
Levettem a 2x 12v-ot mostmár a procihűtő megy de a videókártya ventillátor csak moccan egyet..segitséget szeretnék mit tudok tenni?
Configom:
CPU AMD Athlon II X4 760K
Gigabyte HD 7870 OC 2GB GDDR5
GA-F2A88XM-D3H
FSP Hexa 500W
Kingston 4GB 1600Mhz DDR3 HyperX Blu CL9
Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB 64MB -
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Túlhevülés szinte kizárt! a videokarinál is mert az a 2db 8centis venti meg az a nagy és rengeteg h.borda hűti rendesen.
Meg alapból elől 2db 14cmes venti meg felül is 2 meg hátul is 1..... -
Eupalaestrus
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
thermaltake paszta volt rajta (kb 1óra alatt 10x ujraindult) és aznap is pasztáztam...75fok flé nem megy mivel tt 14cm venti és hűtőbordák vannak rajta.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Eupalaestrus
üzenetére
Terhelés alatt újraindul a gép írtad.
A cpu-d lehet hogy túll melegszik ellenörizd le.
-
Eupalaestrus
csendes tag
Helló segítséget kérnék!
Van 1 tápom Thermaltake 750W smart-
a konfig amibe van:
8magos AMD black e. 4.0ghz,
Asus 7970 3gb gddr5,
DDR3 16gb 1833mhz corsair Ram,
ASUS M5A99FX PRO R2.0,
128gb ssd kingston,
2x1tb,
1x 500gb vinyo-Bajom az,hogy terhelés alatt újraindul a gép és már gyakran el sem indul csak a ventik mennek benne....
Tápnak lehet baja?
Vagy valami másnak?
Alaplap ipon szerviz szerint jól működik,de visszaküldve megnéztem és ugyanugy világít cpu led pirosan és semmi se kép se hang,elküldtem a procit, de azt ma kapják meg a futártól de sztem annak se lehet baja.
Ram műkszik,vga műkszik más-más alaplapon tesztelve!
Csak a tápegységre nem gondoltam...Mert minden más elméletileg működik más gépekben....
2013.07.hóban lett véve a gép belső.
Segítségért köszönet! -
törölt tag
Mindent elmondtál, nincs ötlet, a megoldást is sejtheted:
Nem kompatibilisek a régi és az új memóriák egymással (nem "szereti" a két memória egymást)
Próbálhatsz lazítani az időzítéseken, feszültségeken kicsit visszább venni-adni nekik, hátha...
De ha nem, akkor add el a ramokat és vegyél egyforma kitteket. -
Attas
aktív tag
Sziasztok!!
Egy problémával kereslek fel titeket. Adott GIGABYTE P55-UD3L alaplap I5 procival és 2x2GB Kingmax 1333Mhz duálba berakott memória. Most vettem bele még 2x2GB kingmax memóriát. De ha berakom őket akkor a gép kékhalált kap előbb utóbb. Futattam egy memória diagnosztikát, és hibát talált. Ha csk a két új memóriát rakom be, szintén jó a gép, mint ahogy a régi kettővel is, de együtt nem akarnak dolgozni. Ötlet?
Köszönöm előre is!! -
törölt tag
válasz
jgctzgluvhb
üzenetére
Tettél bele CPU-t? Vedd ki ez elemet és húzd ki a tápegységből a tápkábelt egy percre (bios reset). Nem ártana egy vga meg egy ram sem, ne kérdezd miért, de nem mindig sípolnak ezek a fránya lapok.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
jgctzgluvhb
üzenetére
Akkor nagy a valószínűsége a lapnak.
(#23065) Švejk:Ha tudod,előbb vidd be egy számtech boltba és méresd be szerintem. Egy táp nem olcsó és lutrira kiadni, még ha nagyobb a valószínűsége, még akkor is sok szvsz. Szoftveres dolog a vga terén így nem igazán lehetséges. Még a vezérlőpult/Szolgáltatások/Eseménynaplóban nézd meg mit ír a hibáról, ha el tudsz jutni odáig a vassal.
-
Gyufaaa
veterán
memtestnél a legjobb ha egy éjszaka fut. Bár ez függ a memória mennyiségétől, de ha hibás lenne, azt két kör alatt dobná. Akkor csak a táp marad. Chifi valóban tud meglepetést okozni. Ha tudod próbáld meg másik táppal.
(#23062) jgctzgluvhb: Uhh.Abit.Nem mai darab. Sajna lehetséges a hibaforrás amit gondolsz. Volt nekem is anno Fatality-m. Az is megnyekkent. Azért ha tudod teszteld egy másik táppal Te is. DEER nem egy komoly márka.
-
Švejk
őstag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Az van hogy szívás. Tök ugyanaz, driver uninstall, reboot. Minden komponensét töröltem, Driver Sweeper is lefutott szépen, megint reboot, Gigabyte oldaláról letöltött hivatalos driver letöltve, reboot. 3D Mark kipróbál, ugyanaz, első 2 másodpercben lefagy. Ötletek?

Lehet mégis a táppal van gond? Mivel Chieftec iArena lehet rá esély.
A memtest86-nál ugye elég 2 pass? Annyit futtattam, nem talált hibát. -
Gyufaaa
veterán
válasz
jgctzgluvhb
üzenetére
Speaker azért van rajta? (nem azért kérdezem, mert bárminek is nézlek, ne értsd félre) Procit tegyél bele, az még nem árt, hogy biztos legyél benne. Illetve próbáld meg egy másik táppal is. Az alaplapra minden tápcsatit tegyél rá. Ha van a CPU-nak külön ág, akkor az is legyen rajta! Milyen alaplap és milyen táp?
A legjobb lenne, ha pontosabban leírnád/kifejtenéd a "diagnózist"
-
jgctzgluvhb
csendes tag
Sziasztok
a problémám hogy csak az alaplapot kötöm rá a tépra és semmi nem sipol semmitsem csinál áraamot pedig kap. alaplapcsere? -
Gyufaaa
veterán
Ha drivert cserélsz az eltávolításhoz mindenképp driver sweepert vagy alternatíváját használj, hogy nyomtalanul eltűnjön az eltávolítandó verzió
-
Gyufaaa
veterán
Ez egy nagyon jó kérdés. Ezt a vga topikjában tudják konkrétan megválaszolni.
-
Švejk
őstag
Üdv,
Egy gépszakértő segítene nekem?
Ha játékok közben összeomlik a gépem (WoT, Race 07, FarCry, tehát nem a legkomolyabbak) ÉS 3Dmarkban az első két másodpercben kékhalállal lefagy, és szoftveresen rendben a gép(friss driver, minden verziószám stimmel), akkor ez milyen probléma?
Én a tápra tippelek a memória ugyanis tökéletes (memtest86 kimondta) amikor összeomlik nem csíkozódik tehát nem is videokártya hiba,
Win7, ATI HD7770, valami Intel i5, 8G RAM meg Chieftec iArena táp. Én az utóbbira tippelek de valami más ötletetek van?
Már vagy fél éve így van azelőtt rendben volt. Csak lusta voltam utánajárni
Üdv,
Švejk -
perge666
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Na ràjöttem a gèp kínjàra.
Bele raktam a mostani konfigomból a 4gigàs DDR3 memóriàt,és minden tovàbbi nélkül bekapcsolt.
De valamit akkor sem értek!
A lap kezeli a DDR2 és DDR3 memóriàt is,és nekem van ithon 2 ddr2-es is,amiből az egyik tudom hogy nem jó.
Beleraktam,ki is sípolta a gép ahogy kell,és nem adott képet.
Beleraktam a màsik memóriàt is,aztl nem sípolta ki,de nem adott képet.
Akkor most a màsodik memória is meghalt,vagy csak a biosban kell àtàllítani valamit??A DDR3 memória segítségével màr oprendszert is varàzsoltam a gépre.
-
nagyszegi
tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
alaplap: asus m4a79xtd evo
proci: amd phenom x4 970 Blackbox
ram: geil value 1600 cl9
videókari: msi R6870 twin frazor (most egy 9600 gt van benne mert első körben karira gondoltam de nem az volt a baj)
táp: corsair 600cx
Plusz 3 vinyó
Tegnap este még előadott egy olyat h a fekete képernyős kifagyásnál nem forgott se a proci ventije se az előlapi venti. Párszor áramtalanítás és újraindítás fekete képernyő és nem forognak a ventik aztán 5 perc pihi után bekapcsolt. -
törölt tag
válasz
perge666
üzenetére
BIOS reset legegyszerűbb módja: vedd ki a gomb elemet, ÉS húzd ki a tápegységből a tápkábelt. Hagyd így egy percre legalább.
Közben azért érdemes lenne megnézned, hogy default beállításnál az IGP-t fogja e használni a lap.(elvileg igen).
xsanyi77: Első körben egyesével teszteld meg a ramokat. Egyszerre egyet hagyj a lapon és azt próbáld ki minden slotban. Ha nem lesz hiba jelenség, akkor mehet a híres MEMTEST86.
gyurci11: Melegedés7 anyagok tágulása. Próbáld meg kivenni, vissza tenni a procit, lehet, hogy a melegedéskor kontakt hiba lép fel. Meleg proci kevésbé tűri a + feszültségeket. Próbáld meg a tápegységet kicserélni próba erejéig. -
isti101
tag
igen xp t,
kicseréltem a hdd , meg a hdd et és az alaplapot összekötő kábelt is, igy minden oké , remélem az is marad. -
szami777
addikt
válasz
Gyufaaa
üzenetére
the computer has rebooted from a bugcheck
[ Name] Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
[ Guid] {ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}
[ EventSourceName] BugCheck
EventID 1001
[ Qualifiers] 16384
Keywords 0x80000000000000param1 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff96000106483, 0xfffff88008355030, 0x0000000000000000)
param2 C:\Windows\MEMORY.DMP
param3 011814-20342-01nekem innen semmi nem mond semmit.
Remélem ez az a hiba, a hiba kiírásba is hasonló paraméterek voltak- -
perge666
veterán
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Nemrég raktam le,úgy hogy tökéletesen működött!
Az alaplap+CPU+hűtő párost kivettem a gépből,és most egy régi táppal próbálom életre kelteni amin nem nagyon vannak csatlakozók,csak a fontosak,ezért a HD7770-et nem tudom visszatenni bele,mert nincs tápnak kábel.
A célom pedig az lenne hogy működőképessé varázsoljam úgy,hogy az újabb is sértetlen maradjon!
Szerintem VGA hiba kilőve.
Ma 2 gépet is összeraktam,de azok sokkal régebbiek,és a cuccai nem igazán jók ehhez.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
nagyszegi
üzenetére
Pontos alkatrészeket írd le, miből áll a géped.
(#23032) xsanyi77: Vezérlőpult/Szolgáltatások/Eseménynapló mit ír?
(#23033) perge666: Ha c_mos reset illetve elem kivétel után sem áll vissza auto-ra az IGP az nagy valószínűséggel "halott". Más VGA-d nincs esetleg amit teszt erejéig bele tudnál tenni?
-
gyurci11
csendes tag
a Bios-ban lehet nézni a CPU hőfokát és ott el ér egy bizonyos fokot és lefagy az a bizonyos fok a (40-fok)
az alaplap lefagy és onnantól csak az újra indító gombbal tudom újra indítani ennyi utána megint el éri a 40 ven fokot és ugyan az újra és újra . de a kondikról itt egy videó hogy ti is lássátok ULT/ http://www.youtube.com/watch?v=3s-ktKWKtZc&feature=youtu.be a videóban egy kicsit remeg a kezem elnézést a fel vételért. -
perge666
veterán
Sziasztok.
Előszedtem a régebbi 775-ös tokozású 4 magos gépemet a szekrényből,mert be szeretném üzemelni,és eladnám,de nem ad képet.
Arra gyanakodok hogy az integrált videókártyára vissza kéne valahogy állítani a biost,de oda sem tudok belépni.
Mert ezt a gépet egy Sapphire Radeon 7770-el használtam,és DVI kábelen keresztül kapta a jelet,de az alaplapi VGA-n csak Dsub van.
K.B.10 perce kivettem az elemet hátha visszaáll gyári beállításra,de ha nem,akkor segítenétek hogy mit csináljak?CMOS resetet nem tudom megcsinálni,nem tudom hogyan kell.....
Találtam róla egy videót,elég egyszerű volt,mindjárt meg is nézem.
-
szami777
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi egyre gyakrabban találkozok a következővel: Hirtelen kék képernyő, majd valami fizikai memóriát feltölt 100%-ra, és 1-2 kódsorozatot kiír. Gép kikapcs, majd bekapcs és jön a hibaüzenet, hogy hiba történt, neve: bluescreen, valamint megad 1 elérési utat, mint probléma forrása. Ez mitől lehet? Nagyon zavar, hogy napi 2-3 alaklommal ez történik. A OS-t kb 3 hete raktam újra. Remélem nem kell újra raknom, meg hogy nem kell ram csere. -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. szereztem egy ABIT NF7 lapot. összeraktam mindent. és a következő jeleket adja a speaker hosszú sípszó 5másodperc csönd majd ujra hosszú sípszó. ezt addig folytatja míg ki nem kapcsolom. próbáltam már hogy leszedtem eggyesével mindent rólla csak a lap táp videókártya van benne.
ötlet hogy mi lehet a gond?
-
nagyszegi
tag
Hi!
Olyan problémám van a gépemmel, ami főként játék közben fordul elő, h egyszer csak elkezdd beszaggatni egy pillanatra aztán fekete képernyő és újraindul néha kékhalál. Ezt követően néha újraindul néha csak akkor ha kikapcsolom vagy a tápot is lelövöm. Beleraktam egy lényegesen kisebb karit (9600 GT) és ezzel is ugyan azt produkálja. Ma pedig egy igen furcsa dolgot adott elő első alkalommal a bal oldali hangszóró sistergett játék közben akár az előlapiba fej halgatót dugtam akár a standard hangszóróról volt szó a játék végén ahogy kiléptem belőle abbahagyta azóta nem ismétlődött. Szerintetek mi okozhatja ezeket? -
törölt tag
válasz
G4RWIN
üzenetére
Elvileg egy elég neki, de bekötheted a másikat is, semmiképp sem ártasz vele tudtommal. Van olyan CPU, aminek kell a 2*4 pin, jó kérdés, hogy nem e ilyen a tiéd is.
Egy próbát megér.
Ja igen: az egyiket minimum be kell kötnöd, az a CPU tápja, ha az nincs, nem megy semerre a géped. Most értettem meg mit próbáltál magyarázni, legközelebb linkelj egfy képet. De az alaplapod manualját is átnyálazhattad volna
Gyufaaa: Akkor megint sikeresen ráhibáztam
-
Gyufaaa
veterán
válasz
G4RWIN
üzenetére
Az alaplapra rá kell dugnod egyszer a 24 pines tápkábelt mindenképp. Ez gondolom egyértelmű volt. Az pedig ami a proci mellett van 8 tűs csati az a proci tápellátására szolgál. Nem kell mind a 8 csatlakozót bekötni. Általában a kisebb tápokon csak 4 tűs van. De ez teljesen megfelelő és szükséges. Bátran dugd be és indítsd a gépet. A másik 4 pin maradhat üresen.
Mind a 8 pinre leginkább OC-nál van szükség, de 4 pines csati mellett is mehet a tuning, ha kell. -
törölt tag
válasz
G4RWIN
üzenetére
Kompatibilitással is lehet gond, azt ellenőriztétek? Alap biossal biztosan le kell kezelnie cpu-t, memóriát? Csak a szükségest hagyd a gépen és elsőnek próbáld másik táppal. Egyszerre egy ram maradjon. HDD-t ODD-t lant egeret billentyűt ne dugjatok rá, csak egy ram, egy vga egy cpu a hűtővel. Egy bios retest is próbálhattok.
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Megérkeztek a pc alkatrészeim, asrock b85m-gl, core i5 4570, cm nse 300, chieftec ctg 500-80p, msi hd 7870 oc, 8gb kingston hyperx 1600. Gondoltam majd apámmal összerakom, ami meg is történt viszont ha bekapcsolom meggyulad a led, a proci venti, ház első ventije felpörög, mindez kb 1 mpre. Semmi hang, csak kikapcsol.
Monitor, táp bedugva, alaplapra "elvileg" minden rádugva, winyo, vga, alaplap tápcsati rákötve, sata kábelek, ház első csatlakozói, power gomb stb.
Sikerült letörni a pci-e 16x foglalatban azt a kis nyitó pöcköt, az lehet próbléma? 2 csavarral van rögzítve, kimozdulhat?
Ennyiből esetleg van valakinek valamilyen ötlete, mi lehet a rossz? Nem igazán értek hozzá. Esetleg le tudnátok írni, hogy mik azok a csatlakozok amiket be kell kötni, hogy elinduljon legalább a bios, kideríteni müködik e az alaplap?
Vigyem el egy üzletbe ahol összeszerelik, ne is próbálkozzak vele?Előre is köszönöm a segítséget!
-
gyurci11
csendes tag
a Bios-ban lehet nézni a CPU hőfokát és ott el ér egy bizonyos fokot és lefagy az a bizonyos fok a (40-fok)
az alaplap lefagy és onnantól csak az újra indító gombbal tudom újra indítani ennyi utána megint el éri a 40 ven fokot és ugyan az újra és újra . de a kondikról itt egy videó hogy ti is lássátok ULT/ http://www.youtube.com/watch?v=3s-ktKWKtZc&feature=youtu.be a videóban egy kicsit remeg a kezem elnézést a fel vételért. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Echo57
üzenetére
Üdv!
Azt a HKC valamit lecserélni egy megbízható tápra.
A Melyik tápegységet vegyem? topicban tudnak segíteni. -
Echo57
csendes tag
Üdv! Olyan gondom lenne, hogy a gépem teljesen random időpontokban fogja magát és újraindul , vagy befagy a képernyő. Rengeteg mindent megpróbáltam , többször újratettem, tápegység feszültségmérővel is meg lett mérve. Eseménynapló szerint kernel power 41
Win 7 alatt
Ezt most egy bővítés után csinálja: AMD A6 5400k APU 2x 3,6 GHz, 2x 4gb elixir ddr3 ram, új hkc tápegység 450 w, új msi alaplap. Mit lehetne még tennem? -
nagyszegi
tag
Hi!
Olyan problémám van a gépemmel, ami főként játék közben fordul elő, h egyszer csak elkezdd beszaggatni egy pillanatra aztán fekete képernyő és újraindul néha kékhalál. Ezt követően néha újraindul néha csak akkor ha kikapcsolom vagy a tápot is lelövöm. Beleraktam egy lényegesen kisebb karit (9600 GT) és ezzel is ugyan azt produkálja. Szerintetek mi okozhatja? -
tkesy
őstag
válasz
gyurci11
üzenetére
Meg kellene nézni, hogy nem-e púpossak a kondik a cpu foglalat körül, valamint, hogy mikor lefagy, nem-e melegszik valami túl, (pl chipset, cpu) valamint az se lenne hátrány, ha valahogy leírnád miként következik be a fagyás és utána miként lehet újra elindítani a gépet...
-
tkesy
őstag
válasz
isizakhi03
üzenetére
Ha elindul ezzel a felállással, (1x4 + 2x2) akkor csak single channel módban fogja megtenni...
-
RoSSo3
senior tag
-
gyurci11
csendes tag
van egy alaplapom a neve/MSI K9N ULTRA Link a kinézetéröl és adatairol /http://hu.msi.com/product/mb/K9N-Ultra.html . no a baja az alaplappal az hogy el indul bírja úgy kb 5 percig és lefagy na nekem mondtak mindent procit hogy amiatt de ki próbáltam egy másikkal is de nem volt azzal sem jó RAM az most teljesen új van benne de így is lefagy. válaszotok várom köszi.....
-
isizakhi03
tag
sziasztok. bocsi ha rossz helyre írok ezzel, de nem tudom hol van ennek a kérdésnek a topikja.
az lenne a kérdésem ha a gépbe behelyezek egy 1x4gb, és 2x2 gbmodult mehetnek-e dual channelbe? vagy csak single channel lenne?
i5 2310 sandy mellé mennének, szval még ha 1600-asok is csak 1333-an mennek. xmp nincs alapban! szóval menne-e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A kurzor mozgatásával radírozom a hibákat, de elég hamar visszajön
Visszaállítás sem segített, nincs más tippem, lehet kap egy win reinstallet. Ha az sem megy valahonnan be kell szereznem egy működő kártyát :S

Végül is ezen alapszik legtöbbször, ami pedig érdekes benne, ha az ember a saját gépével fut érdekes dolgokba, nem mindig tudja a megoldást, pedig az ott van a "szeme" előtt