- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
válasz
BoneDragon #52526 üzenetére
Mire leírtam volna rájöttél
De egy használt 500-as HDD 5000. Talán van 1TB is annyiért. Ha minden pótolhatatlan pl családi fényképek, akkor 1 mentés nem mentés...
Ha filmek, sorozatok, játékok, akkor az összeválogatás nagyobb szívás mint az újra letöltés. De ki lehet a programból exportálni, így, hogy már működik. -
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #52525 üzenetére
Szigszalaggal megoldottam. Tökéletesen működik.
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #52521 üzenetére
Megjött az új ram, végre hátradölhetek... ugyan úgy recovery. WTF!!!!44
Mondom egyenként lehúzkodom az SSD-ket hátha, mikor ahhoz értem amelyiken a windows van, ki tudtam húzni lazán a kábelt...
Szóval letört a Sata csatlakozónál a tartó pöcök és egy idő után elkezd kilazulni magától (ház minimális rezgése, bolygó forgása blabla) és újra berak recoverybe. De legalább pár percig működik jópár inditással tesztelve. Na most vagy veszek új SSD-t, vagy átpakolom egy másikra a windowst, de ahhoz meg törölnöm kéne közel 700gigányi cuccomat.
Remek.Viszont ebből kiindulva amivel nem kompatibilis kingston memóriával a lap a gyártó szerint, simán viszi...
-
Sanyi19
őstag
válasz
BoneDragon #52519 üzenetére
Hát igen, ha van csere lehetőség akkor nem biztos, hogy érdemes vele mókolni.
Egyébként a windows 10-et az MSCONFIG rendszerindítás alatt is mutatja? onnan nem engedi kitörölni?
-
Sanyi19
őstag
válasz
BoneDragon #52517 üzenetére
Úgy értem, hogy nem az EXPO profillal, hanem kézzel beállítod a megfelelő feszültséget és időzítéseket.
Kipróbáltad az össze profillal? Nekem pl. XMP1, 2, 3 van és gyárilag csak az XMP3-as beállítás stabil.
-
Sanyi19
őstag
válasz
BoneDragon #52514 üzenetére
Ha az EXPO/XMP nincs belőve, hanem alapon van, akkor is csinálja?
Memóriatesztet végeztél már rajta? Memtest 86 vagy TestMem 5 mondjuk.
A Kingston kompatibilitási listáján sem szerepel ez a ram ennél a lapnál, lehet csak kézi beállításokkal fog jó lenni.
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #52514 üzenetére
-
törölt tag
válasz
BoneDragon #42612 üzenetére
Ha zárlatos a vga, akkor szimplán beleakad az alaplap az öntesztnél.
-
MrDerekas
addikt
válasz
BoneDragon #42609 üzenetére
Megdöglend a vga sajna. Egy másik gépben kipróbálhatod, de esélyét látom, hogy ott sem fog normálisan üzemelni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
BoneDragon #42609 üzenetére
Zárlatszagot érzek...
(#42612) BoneDragon: pedig megeshet, hogy rossz (talán nem elég rossz még
) és nem sípolja ki (ram-nál jártam így már).
-
jokeph
nagyúr
válasz
BoneDragon #42606 üzenetére
És csak ott van távtartó a házban, ahol furat is van az alaplapon ?
Asztalon összedobva is fent áll ugyanez ?
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #42534 üzenetére
Megjött az új táp. Sajnos igazam lett, az alaplap adta meg magát és mivel ez egy régebbi alaplap volt, vehetek teljesen új gépet. Hát ez remek...
-
Top cat
addikt
válasz
Fogadd meg jokeph tanácsát, ha tudsz, szerezz egy megfelelően erős, jó tápegységet.
Könnyen lehet, hogy a VGA-d nem bűnös volt, hanem áldozat.(#42536) Demizson92
Nem Ryzenes gép? Előfordulhat szállítás közben, hogy kimozdul egy kicsit a CPU a foglalatból.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
Hát, ehhez kellene egy tuti jó kölcsöntáp próbára.
Az hogy pár LED világít, csak annyit jelent, hogy nem teljesen dög a táp, attól még lehet hogy nem adja le azt a teljesítményt ami kell normál üzemmódhoz.
Amíg a táp nincs biztosan kiszűrve, addig minden más is bizonytalan. -
MrDerekas
addikt
válasz
BoneDragon #42101 üzenetére
Hogy megdöglött a vga. Tehát amikor a rendszer felállásakor betölt a video driver, akkor összeomlik (teljes fagyás, black screen) Csökkentett módban ugye csak az alap driverek töltődnek be, ezért nem bukik ki a hiba a vga-ban. Valószínű, hogy a vram adta meg magát vagy a video memória vezérlője. Igazából ki kellene próbálni egy másik, működő vga-val a konfigodat, hogy 101%ra meggyőződjünk a hibaforrásról.
-
MrDerekas
addikt
válasz
BoneDragon #42099 üzenetére
Ennyiből vga hiba 99%-ban. Csökkentett módban elindítod, akkor stabil?
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #33934 üzenetére
Akkor megválaszolom magamnak. Úgy néz ki egyelőre jó (lekopog). Kivettem VGA-t, kitisztítottam. Mondjuk nem volt annyira poros, mivel hetente kiszoktam nagyjából a gépet... Na meg nyomtam egy resetet alaplapon (elem ki). Remélem jó lesz...
-
Formaster
addikt
válasz
BoneDragon #33161 üzenetére
Vga, vagy táp...
-
djculture
félisten
válasz
BoneDragon #28858 üzenetére
Nem is fog ha így bánsz a gépeddel. Az előlapot egy csomó pöcök tartja csak úgy nem szokott leesni(sőt úgy kell kínlódva leszedni), tehát már itt kezdődnek a furcsaságok.. Ha már lejött meg tuti hogy le is szakadt egy két vezeték szerintem..
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon #28857 üzenetére
Ráadásul a speaker nem csipog...
-
icemad
nagyúr
válasz
BoneDragon #24104 üzenetére
Ha jól értem maga a gép elindul, csak kép nincs?
Esetleg másik monitoron/tv-n?
-
törölt tag
válasz
BoneDragon #24104 üzenetére
Ha valamit meg tudsz, azt ellenőrizd le, illetve csináld meg, ezekkel hibákat szűrsz ki, Ha nem tudsz tovább lépni, akkor szerviz, illetve vissza a boltba ha garis.
-
törölt tag
válasz
BoneDragon #24100 üzenetére
Írj egy pontos és tételes leírást a konfigról, hogy könnyebben segíthessünk.
Mit néztél át? Mert ez így tényleg érdekes mondat...
Át kell nézni a VGA-t, ramokat, hogy a helyükön vannak e, a vga kapjon delejt, a cpu kapjon amperhalmokat, a cpu tüskéi körül ne legyen szétkenve hűtő paszta, és végezetül legyen kompatibilis minden mindennel, ne alap BIOS legyen az alaplapon, ha csak a frissítés után kezeli le az adott cpu-t, ami rajta van.
Ezek mellett (ha ez rendben van), akkor próbáld a rendszert indítani egy darab rammal, a cpu-val, vga-val és a tápegység. Semmi más ne legyen rajta. Ha nem jó, mehet másik ram. Ha nem jó, mehet másik csere vga.
Ha nem jó, mehet másik, csere tápegység. Ha így se jó, mehet vissza a cucc a feladónak. -
Rendo84
senior tag
válasz
BoneDragon #24100 üzenetére
Próbáld meg az alaplapi vga-ra csatlakoztatni a monitort.
Hangjelzés van, speaker nem csipog? Biztos jól van minden összedugva? Elemet vedd ki várj egy picit.
1 db memóriával próbáld elindítani. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BoneDragon #23865 üzenetére
Az jó. Akkor a VGA-t kellene másik gépben megnézni, vagy ebbe tenni másikat.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BoneDragon #23863 üzenetére
Üdv!
VGA hibára tippelek. Teszteld másik gépben is. Milyen tápod van?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
BoneDragon #23798 üzenetére
Konfig leírás nem ártana, addig is VGA kivesz, visszatesz, hűtés ellenőrzés a VGA-n.
Plusz táp (ha van hozzá) csatlakozását is ellenőrizni. Ha ezek után is csak kockák jönnek - már BIOS betöltés alatt is - akkor nagy valószínűséggel VGA RAM hiba. -
Rivaul
addikt
válasz
BoneDragon #23516 üzenetére
Vga gyanús de nem biztos hogy sírásra ad okot. Hőfokot nézz a vga-n s a bs hivatkozást is írd le kérlek az eseménynaplóból.
-
kjani18
őstag
válasz
BoneDragon #21086 üzenetére
Táp, vagy alaplap gyanús. Bios reset, cmosclear , próba másik táppal, ezeket próbáld először.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged