Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
tornas
üzenetére
Minek a rézpor? Letörlöd zsepivel, jó az állaga, csak mentolszagod fúj a venti

(#21599) tson_: igazság szerint ez nem olyan, ami miatt érdemes a neten kutakodni. Bemész a legközelebbi PC-s boltba, és kérsz egyet. Majd mondják hogy van zacskós, meg fecskendős, és kéred a fecskendőset. Az kb 20+ adag. Meg van kupakja. Fehér legyen és rost meg pormentes.
kb 500HUF
-
tson_
csendes tag
hömm talán pasztát kéne vennem, milyen fajták vannak, milyen árba és melyikek a legjobbak? egy listát tudntok írni ? :3
-
tornas
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ideiglenesen biztosan... viszont, amikor a rézport a procira szórta (az alaplapon), akkor konkrétan egy kisebb zárlatot kockáztatott meg.
-
tson_
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
De nem értem, olvastam azt is hogy mások hónaponta kenegetik, én még soha életembe nem kentem egyik gépembe se semmit újra és nem volt gond. ezek után folyamatosan kéne kenegessem?
-
quailstorm
félisten
válasz
tornas
üzenetére
két hónap elég lesz? Ideiglenesnek jó az...
(#21594) tson_: viszonylag sok, én nem mernék nekiereszteni egy komoly terhelést, az én LGA775-ösöm nem forrósodik így. Nálam az idle maghő 41, a kupak 32°c.
-
tson_
csendes tag
Egyenlőre így állok bármi új paszta felkenése nélkül:
http://kepfeltoltes.hu/130929/dafuq_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ez gáz ennyi programnál ? Amúgy AMD Phenom quad 9550 x4 a procim(ha jól emlékszem xd)
szerk.: az a 2 pwm4 és pwm5 azok is ventik ? melyikek pontosabban..? összesen 5-6 ventim van
2 oldalt egy elől egy hátul, egy proci és egy vga venti jaaaaaa meg a tápé is asszem.. -
tornas
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék a tesztben szerepelő anyagok felhasználásával végrehajtott procihűtés meddig működne rendesen, vagyis meddig maradna meg a "hatékony" hűtőképesség (hőátvezetés)?

-
tson_
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hmmm, ez a zöld színű mentol szagú cuccra gondolsz? van itthon belőle.. komolyan mondtad?
-
tornas
őstag
"Olvastam már lekvárt, fogkrémet ..."
...csokoládét, kézkrémet, mustárt, tormát, ketchup-ot, darált húst stb. is olvastam már valahol. Lehet valaki még tán tyúksz@rral is próbálkozott.

Ha lehet, ezeket az " élő legendákat" inkább felejtsd el. Ezek az anyagok nem alkalmasak a procin keletkező hő átvezetésére a hűtőbordák felé.

-
tson_
csendes tag
válasz
tornas
üzenetére
Hát annyira nem érett csak picit, bírni fogja sztem... am dj szerintem az por mert rátettem az újjam és olyan állaga volt meg éreztem is, jött volna le sztem ha megtisztitom csak nem akartam valamiért.. van okom aggódni? ezen a képen jól látszik, hogy középen letört az a szar:
http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135431_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
meg 2 oldalt van az a cucc azokba bele akasztottam és lefogattam picit a karnál.. remélem érthető xd -
djdaniel
senior tag
a processzor kupakja sérült ? vagy csak én látom rosszul ?

lefogató keret sérült ahogy látom a képeken, gondolom nem feszült rá a hűtő a processzora, és túlmelegedett.
Bár ahogy így elnézem főleg a hűtő alját, az biztos nem por a paszta körül, ha nem a nagy hőtől elszíneződött a borda. -
tson_
csendes tag
Nos sziasztok! Ma gyanútlanul játszok a far cry 3al mikor hallottam valami zajt a gépből, ezt követően pár másodperc múlva kapcsolt a gép. Mondom wtf? Megpróbáltam újra indítani de nem ment, mert ahogy bekapcsoltam pár másodperc múlva mindig kikapcsolt. No kábeleket kiszedem, oldalát levesben és látom, hogy az egyik oldal ventilátor nem megy. Na bedugtam csak a táp kábelt és néztem mivan, ha kézzel megindítottam mi közbe ment a gép akkor elindult de lassabban és ha még állítottam nem indult újra mint a többi.. No én leszedtem a papírt a közepéről és a csapágyat (asszem) nyomogattam egy kicsit és már elindult a gép bekapcsolásával bár még mindig gyengébben mint a többi, tesztelgetés közben egy ilyen összekapcsoló műanyag rész hozzá ért az egyik ventihez és tudjátok milyen hangot adott... Na fel állítom a gépet helyére rakom minden, bekapcsolom és megint hallottam azt a hangot mikor hozzá ér a ventihez.. No gyorsan lekapom oldalát nézzem meg mivan és láttam a procihűtőnél azt a kart, csak lógótt.. Na szétkapom és nézem az egyik pöcök amibe bele kell akasztani le van törve... Simán leszedtem a hűtőt az jutott eszembe nem kell vmi paszta? .. Rakok képeket.. Szóval ne csináljak hogy újra élvezhessem a gépem? Ha vhogy rögzítem a hűtőt akkor minden ok.....? http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135508_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135454_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135447_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135436_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135431_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130929/IMG_20130929_135406_www.kepfeltoltes.hu_.jpg. Előre is köszönöm a segítséget, ha helyesírási hiba van az betudható annak, hogy telefonról vagyok. Peace
-
Vegyigyümi
tag
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
Sziasztok!
Elfelejtettem leírni hogyan oldódott meg a probléma.
Táp leszed, csatlakozók megtisztítva és visszatéve.
Eddig működött így. Szóval csak egy alapos tisztítás kellett a múltkori macerámra. -
kjani18
őstag
-
Motaba78
addikt
válasz
artiny
üzenetére
ez esetben egy hard disk sentinellel ránéznék nincs-e rossz szektor rajta, ilyen volt nekem is néha ment néha szórakozott, és kiderült rossz szektorok vannak rajt, és akkor fagyott meg mikor a rossz területre próbált írni.
Illetve megnézni nem mozdult-e ki az adatkábel a vinyóból illetve az alaplapból.
-
pirate29
tag
Sziasztok! Kérném a segítségeteket abba, hogy van nekem egy asrockb75m r2.0 alaplap,i5 3550s proci,4gb ram, meg 1tb vinyó! És az lenne aproblémám vele, hogy amikor kivettem belőle egy hd7870 black vga-t , mert eladtam. Utánna olyat csinál, hogy bejön az asrock felirat és még biosban újraindul folyamatosan, nem tudom, hogy mi lehet a problémája, mert a bios része is bejon a DEL billentyűvel,meg újra raktam a windowst is. akkor is újraindulgat!

-
djdaniel
senior tag
válasz
kjani18
üzenetére
nálam pár éve olyan is volt hogy a monitor táp kábele sz*rt be egyik napról a másikra.
már épp a kukába akartam le vinni, mondom megpróbálom másik kábellel mielőtt kidobom, hát majdnem anno kidobtam egy jó monitort a kukába
Bár fogalmam sincs hogy egy sima egyszerű tápkábel hogyan szarhat be.
-
kjani18
őstag
Azért mielőtt elsiratod azt a tápot, nézd meg kap -e egyáltalán áramot, én anno kocsikáztam 70km. -t azért, hogy az ügyfélnek visszadugjam a tápba a csatlakozót...
De tápon kívül okozhatja a nyomógomb hibája a házon, az alaplap hibája, akár egy leütött automata is.
Ezekkel mind találkoztam!Sok szerencsét!
-
djdaniel
senior tag
ha nem akar elindulni a gép, akkor elég valószínű hogy a táp elromlott.
Én első körben, kipróbálnám a konfigot egy másikkal.
Lehet hogy kifogtatok egy rossz darabot néha megesik az ilyen, bár milyen táppal elfordulhat legalább is szerintem.
Egyébként nekem is corsair tápom van, Corsair CX430 bronze
-
Valty
aktív tag
Üdv Emberek!
Tegnap este lekapcsoltuk tesóm gépét, ma délután fel akarta kapcsolni, erre se kép se hang. Konkrétan a bekapcsológomb megnyomásával semmi sem történik, még a ventik sem indulnak el.
Nehezen akarom elhinni, de szerintem táp hiba lesz...
A konfig:
táp: Corsair CX430M
CPU: Intel i3-3220
Lap: MSI B75MA-P45
Ram: Corsair 8GB Vengeance
VGA: integráltLétezik olyan, hogy egy Corsair táp fél év után felmondja a szolgálatot?
-
-
kjani18
őstag
válasz
zorbwoy
üzenetére
ATA vezeték, vagy csatlakozó érintkezési hibára gyanakodnék elsősorban, esetleg az eszközök rosszul vannak jumperelve.
Lehet még bios hiba, ha meg tudud oldani, frissíteni kéne, akár ugyanarra a verzióra. Oszt még ott van az atapi meghajtó, ha behalt, nézz a lapon púpos kondikat, stb... -
zorbwoy
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémában:
A napokban megpróbáltam üzembe helyezni a csajom régi HP Pavilion 421.fr
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=bph07457&tmp_task=prodinfoCategory&cc=us&dlc=en&lc=en&product=77659
típusú gépét, melyet 5-6 éve nem használt senki, előttem senki nem nyúlt bele.
ASUS A7V-VM (Montana)
Duron 1.3 GHz
256 MB SDR / PC133 (2x128)
GeForce4-MX420 64MB SDRRendkívül lassan, de felállt az XP, megörültem, beleraktam egy saját régi PATA vinyót, így azonban 2-3 újraindítás után elkezdődtek a problémák. A bekapcsolás után a gép lefagy a HP Invent képernyőnél, a POST nem fut végig, billentyűzetre, kikapcs gombra nem reagál, BIOSba nem lép be. Az esc induláskori cséplésével láthatóvá válik a POST állapota: BIOS logo, CPU, RAM, 64K Cache SRAM Passed, System BIOS és Video BIOS shadowed. Se beep, se hibaüzenet.
A következő lépéseket tettem:
Szétszedtem, kitakarítottam a gépet
Leválasztottam mindent, csak a RAM, CPU, videókar és ventik maradtak
Vásároltam egy új tápegységet
Elemet cseréltem, CMOS-t reseteltem
Ellenőriztem a RAM-okat, nem hibásakTegnap, kb. fél óra várakozás után sikerült a BIOSba lépnem, konfig után felállt a rendszer a két vinyóval, sikerült az adatmentés, többször újraindítottam, viszonylag gyorsan bootolt. Az xp újrarakásához az egyik vinyó helyett egy cd-olvasót kötöttem be, ettől megint osszeomlás, ugyanaz, mint fent, és ami a legfurcsább, a BIOS beállításai visszaálltak alapértelmezettre (francia nyelv, POST helyett HP Invent screen - ezekből következtetek, mert BIOSba lépni megint nem tudok).
Mi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm
Z -
tornas
őstag
válasz
rendszergazd
üzenetére
Elvileg igen, mert egy tőről fakad. Egy főtrafóból indul ki és a stab.tekercsig meg a kettős-diódáig is "közös". Csak utána ágazik el külön-külön szekunder köri fojtóval és pufferkondikkal, amit végül áganként figyeli az IC.
De ha pontosan tudjuk, hogy hogyan vannak az ágak kiosztva akkor érdemes lehet áganként is mérni. A kétágas tápoknál legtöbbször az egyik ág a CPU tápcsatijáé, a másik meg az összes többi csatlakozóé (MB, floppy, molex, sata pci-e).
-
tornas
őstag
válasz
rendszergazd
üzenetére
Ami pedig a mérés folyamatát illeti:
A multimétert egyenfesz állásba tekerni a 20 V-os méréshatárig.
A multiméteren a COM aljzatba dugott fekete mérőzsinórt a MOLEX feketéjébe (GND) kell dugni. A piros mérőzsinórral (VohmmA aljzatba dugva a multin) meg meg végig méri a feszeket (narisárga +3,3 V, piros +5 v, sárga +12 V, kék -12 V, lila +5 V). A mérés lényege az, hogy pl. a tápegység fekete és sárga drótja között 12 V-ot kell jeleznie a multiméternek. Nem kell az össze pirosat vagy a sárgát mérnie.Ha valaki nem biztos a dolgában, akkor ne álljon neki a mérésnek!!!
-
tornas
őstag
válasz
rendszergazd
üzenetére
Az elv jó, de nem a szoftveres mérést (sajnos pontatlan) venném alapul, hanem fognék egy multimétert (vagy akár többet is, ha van...) és azzal mérném a feszeket.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
tornas
üzenetére
Én is az osztott ágra gondolnék, mert az 500 W még 80%hatásfok ellenére is elég kéne legyen. Igazából a heaven, és crysis3, vmint arma 2 alatt teszteltem eddig, ezek képesek voltak 100%-on hajtani. Azonban ekkor rövid időn belül újraindult.
Köszönöm a tanácsot!
rendszergazd: Meglesem, köszönöm!

-
tornas
őstag
válasz
Bloodaxe
üzenetére
Elképzelhető...
De szerintem nem az "500 W-os" táp kevés neki, hanem inkább az osztott 12 V-os ágak (2 x 20 A közösen meg 33 A) okozhatják neked a galibát. A VGA-dnak elvileg 300 W TDP-je (bár ezt a teljesítményfelvételt nehéz elérni, de előfordulhat)
Olyan minőségi tápegységgel kellene üzemeltetned a PC-det amelyiknek a 12 V-os ága egyben hagyott. Én személy szerint olyan 600 W körül gondolkoznék, már csak azért is, hogy legyen "tartalék" valamint kevésbé melegedjen.
artiny: Elsőre úgy tűnik, mintha a HDD-d ledobná az ékszíjat menet közben. Szerintem nézd meg először a HDD-d állapotát!
-
Bloodaxe
aktív tag
Szasztok. Adott egy config:
Maximus VI Hero, 4770k, 8gb vengaence, 7970 ghz edition, Chieftec CTG 500-80 pb.
A probléma: Terhelés alatt -game, heaven- a gép újraindul. Túlmelegedés nincs, a hőfokokat figyelem. Tuning nincs, Biosbeállítások a gyáriak.
Elképzelhető, h kevés a tápom a konfighoz? -
artiny
őstag
Ezt írja ki a notebook, fogja magát és randomban lekapcsol - elromlott, mit lehet vele csinálni?
http://i.imgur.com/UJ877If.jpg -
oliwwer
aktív tag
Sziasztok!
Ma bekapcsolásnál a gépem egy kékhalállal fogadott. A hibakód: Bad Pool Caller 0x000000c2. Bekapcsolom a gépet, lemezellenőrzést csinál, próbál bebootolni, kiírja, hogy "az ön személyes beállításainak betöltése" , majd kékhalál, és fizikai memóriát számol 100-ig, aztán restart, és kezdődik minden előröl. Csökkentett módban ugyan ez. Win xp sp3 van rajta. Ötlet? Új hardver nem került bele, új drivert nem telepítettem. Counter strike 1.6-ot telepítettem aznap, de kétlem hogy az lenne a gond. Nagyon fontos lenne. Köszönöm!
Gépem:
Asus mv2 mx lap, amd 3200+ proci2gb ddr2 800mhz
ati hd 4650vga
160gb samsung hdd
-
kandr4
újonc
válasz
FlashR
üzenetére
Phoenix-es biosom van átolvastam az utmutatóját és volt egy olyan rész hogy ne az alaplap szabályozza a hütést hanem mindig menjen maximális sebességgel igy 100% terhelésnél a proci nem megy 50 fok felé.
Probaltam Easy Tune 6 programmal is de feltelepitése után ugy indult ujra a gép hogy kikapcsolta a proci hütést pedig ezt gigabyte alaplapra tervezték direkt mért csinalhatja ezt ? -
FlashR
tag
Helló Urak,
Egy kis segítséget kérnék.
Van egy hibás 4gb-os Kingmax DDR3 modulom. Vagy legalábbis azt hiszem, hibás.
Memtest86-al letesztelve nincs hiba. Viszont win7 alatt kékhalál és újraindulás. Van egy párja is ennek a ramnak, ha azzal kicserélem akkor minden jó. Szóval furcsa.
Tudok ezzel valamit kezdeni? Teszt alatt jó a ram... -
kandr4
újonc
Sziasztok!
Mi okozhatja azt, hogy a gép terhelésnél pl. egy játék néha 2 óra után néha fél óránként magától kikapcsol és ezután be sem lehet kapcsolni kb. 2 percig ha kikapcsolom a táp hátán a megszakitót ha kihuzom a konektorból akármit csinálok vele egyszerüen nem hagyja magát néhány percig bekapcsolni. Biosba belépve alapjáratban 24 orat ment gond nélkül 37 fokos procival terhelésnél a proci hője felmegy 85 fokig onan kezdi el a hütés leszabályozni stabil 65-70 fokra.
Ezek vannak benne:AMD FX-4130 processzor
Gigabyte 780T-D3L alaplap
Toshiba 500GB 32MB SATA3 vinyó
CSX 2GB DDR3 ram
Gigabyte GTX 650 1GB DDR5 GV-N650OC-1GI videokártya
Chieftec iARENA GPA-500S 500W táp -
djdaniel
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
tiltsd le firefox alatt a hardveres gyorsítást, szerintem egy próbát megér.
eszközök/beállítások/speciális/ hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges, vedd ki a pipát. -
bajtokarpi
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Gigabyte 460gtx, Windows7 64bit, Intel Dual Core E6750 proci. A tápom egy Chieftec 500w-os. Az a fura, hogy amikor igazán terhelés alatt van a gép (pl.: játékoknál:GW2), akkor nincsen semmilyen probléma.
-
quailstorm
félisten
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Én memtest x86-ot szoktam használni... de valszleg jó a windowsos is.
Milyen VGA és oprendszer van a gépen/ben?
Mert az FF az már HW gyorsítással megy egy ideje, és lehet a VGA RAM is hibás. Esetleg nézz AIDA64-gyel eseménynaplót, bár a W8 már nekem is írja kifele ha gáz van.
FURmark pl egy jó GPU hőteszt, 3Dmark 2006 vantage meg 11 meg is izzasztja.
Táppal mi a helyzet? FF nagyon nagy terhelést ad le a CPUnak, és egy öreg gagyi táp nem bírja esetleg.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat! A windowsos memória diagnosztikát csináltam 10 órán keresztül, ami hiba nélkül lement (lehet, hogy memtest kéne?). A rendszerem ssd-n van, és a hd sentinel szerint kifogástalan.
-
quailstorm
félisten
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Egérnek legkevesebb köze lehet ehhez... max a billentyűzet csinál ilyet, pl XP alatt.
Szerinte RAM hiba, vagy HDD befedetlen bad sectorral. Ezek a legvalószínűbbek.Bár az FF eleve ilyen 3 másodpercet működik 10mp-ig fagy típus, gyűlölöm is miatta... De az OS-t nem bántja. (oké oké 24-es FF tűrhető, de a 23-mas visszahozta a 12-14 körüli lagtengert)
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Hetek óta küzdök a számítógépemmel, mert fagyogat. Következő a hibajelenség. Internetezek firefox böngészővel, és egyszer csak megakad az egér kurzorja, majd egy pár másodperc után magához tér, utána pár klikkelés erejéig minden oké, de ezek után vagy újraindul, vagy csonttá fagy a gép. Aztán van olyan is, hogy egyszer csak megfagy a kurzor, semmire nem reagál a masinám, és csak az újraindítás segít. Egeret kicseréltem, és úgy is fenn áll a hibajelenség. Mitől lehet ez?
Köszönöm
-
Blindmeplz
csendes tag
Hát nem ingyen akartam kicseréltetni elhiheted.. Corsair CX500-at mondtam h az jó lenne erre megszólal, hogy tudnak hozni, de 19-et rákell fizetnem.. Talán fizettem azért a tápért is ami benne van 1. a másik meg az, hogy máshonnan szállítási költséggel is 1500ft-vel olcsóbban kijöttem volna.. Ez volt márciusban..
-
djdaniel
senior tag
válasz
Blindmeplz
üzenetére
pár ezres noname tápot, jó hogy nme cseréli ki neked ráfizetés nélkül egy minőségire ez érthető.
Szerintem vegyél bele egy minőségi tápot, és megszűnik a fagyás.
nem kell 500-600 wattos szerint sőt talán még egy minőségi 400-as is bőven elég a konfigodhoz.Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t
-
Blindmeplz
csendes tag
Elősször Npower utána Akyga
Idiótáknál nincs normális táp és garipapírt meg nem akarják alkatrészenként bontani nekem csak rendes gépként.. Jah meg amikor egyik elhalálozott nem akartak nekem corsairt gariztatni, csak úgy ha 19-et ráfizetek annyiból meg lerendelem magamnak.. -
djdaniel
senior tag
válasz
Blindmeplz
üzenetére
"600W táp ezelőtt 500W volt"
Mi a típusa ? fogadni merek hogy HKC vagy társai
-
Blindmeplz
csendes tag
Helló!
Gépemet egy PC boltban vettem és én raktam össze, de sajnos csak rajtuk keresztül tudom garanciáztatni.
Olyan problémám lenne már a gép összerakása óta, hogy megáll a gép.
Windows telepítés/Youtube videó/Sony render/ha csak jár a gép mindig megáll. Kép megakad az utolsó képkockánál amit éppen csináltam hang elmegy és a gépben megy minden venti ugyanúgy mintha még menne a gép. Furcsa hangot nem ad semmi és nem is pittyeg és ha úgyhagyom a gépet órákra se csinál semmit. Csak arra reagál ha kinyomom és újra bekapcsolom. Első próbám 1 tápcsere volt, de még utána is fenntmaradt a probléma. Kicsit jobban utánanéztem és láttam, hogy memória, vagy alaplap.. Memóriát cseréltem is és még mindig maradt a probléma. Most repült a videókártya gariba és addig kaptam 1 cseredarabot és még mindig maradt a probléma
Maradt a lap meg a proci hunyóként. Én procira gyanakodnék..Konfig:
Asrock 870Extreme3
Phenom X6 1055T
Sapphire HD6850 ---> Garanciában ( Azt nemtudjátok, hogy mire várjak? 1gb-s 7850-re? 7790 szerintem jóval gyengébb..)
CSX 2x4gb 1333mhz
600W táp ezelőtt 500W voltSegítségeteket kérném, mert már elég zavaró és tovább már nem bírom, mert mindig rosszkor csinálja ezt.

-
djdaniel
senior tag
válasz
homeless09
üzenetére
Írd le a géped adait.
Hányat sípol, vagy folyamatosan sípol ?
minden biosnak a hangjelzési le vannak írva;
bios beep codes -
homeless09
őstag
Erre valaki esetleg?

-
Sickboy25
addikt
memtest volt? Ramokat kellene ellenőrizni és a vinyót Sentinellel. Folyamatokat átnézni a feladatkezelőben stb. kb. ezer dolog okozhatja a hibát, így az elejéről kell kezdeni... Videokártya driver frissítés volt?
Videokártya memóriáját legjobban egy 3d mark tudnád tesztelni... Tuning van a gépeden?
-
jel1
aktív tag
válasz
rendszergazd
üzenetére
oké... azzal kezdem, ha szerzek valahonnan...
és akkor ennyiből lehet akár, hogy a videokártya memóriája a rossz? -
jel1
aktív tag
válasz
homeless09
üzenetére
nem lehet
nem melegszik túl semmi, megnéztem azt már
meg nem is hinném, hogy alapból, hogy szinte semmi nem megy, túlmelegedjen -
jel1
aktív tag
nem tudom hova kéne, úgyhogy ide írok...
Sziasztok!
Mi okozhat apró akadozást? ha fél-1 órája megy a gép, akkor előjön... youtube videóknál, játékoknál, zenénél, filmnél, mindennél! tényleg nagyon apróak az akadozások (sokszor és nagyon picit), és általában képről nem is látszik igazán, csak a hang recseg tőle. de a PES pl teljesen játszhatatlan emiatt(egy idő után...) :/ mi lehet a baj? ha csak így később jön elő, akkor biztos valami hardveres, ugye?
Na de melyikalaplap:
asrock b75m-gl r2.0
memória:
Corsair 8GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M1A1600C9
processzor:
Intel Core i5-3470
videokártya:
Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5
ssd:
Samsung 120GB MZ-7TD120BW
hdd:
Samsung HD103UJ
táp:
CORSAIR VX450W -
rendszergazd
csendes tag
jav.: a kormányod FFB-je, biztosan nem külső adapter használ?
-
csige791
tag
Sziasztok,
A problémám már egy jó pár hónapja fen áll, amikor a gép hideg, tehát bekapcsolás után sokszor lefagy néha kékhalál. Ezt megteszi 2-3-szor de kb 2 percenként majd bemelegedés után akár egész nap megy gond nélkül.
Gép:
Alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3R Nem tudom hogy rev 1.0 vagy 1.1
Táp: Jeantech 120F-520AP 500W Ez valami olcsó cumó lehet.
Proci: Intel Core2Quad Q9400, nincs húzva alap 2.666-on használom amióta megvan.
Memoria:
2x2 GB DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Plusz 2 Giga PNY Electronics valami... A lényeg, hogy régóta így vannak a gépben és a gond nem akkor kezdődött mikor belekerültek.
Videókari: Ő is Gigabyte Ultra Duable HD5850 1GB Pontosabbat nem tudok.
Vinyók:
1. meghajtó - MAXTOR STM3320820AS (298 GB)
2. meghajtó - OCZ-AGILITY3 (223 GB) SSDAz első tippem, hogy az olcsó táppal van valami gond, esetleg nem bír el mindent, mert pl a gépre csatlakoztatott G25 kormány sokszor mintha nem kapna elég áramot, az FFB nem müxik. Azonban rákerestem alaplap név+cold start problem-re és a tom's hardware fórumán beszéltek a dologról csak az angolul van. Szóval akár alaplap is lehet a ludas.
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Monitor csere után gép nem indul, bekapcsolás után sípol. Alkatrész nem mozdult el benne, szét lett szedve összerakva újra, bios reset sem segít. Alaplap kaputt?
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordultam ide, mert kicsit tanácstalan lettem.
A problémám:
Pénteken használtam a gépem, majd hétvégére elmentem otthonról, vasárnap hazaérve, mondom olvasgatok kicsit, amikor is a gép nem ezt gondolta.
Először is kékhalál, fagyások fogadtak, majd elkezdtem szelektálni az alkatrészeket, hátha valami megmakkant, de nem jutottam előrébb, egy ram, cpu vga, ram különböző foglalatokba, cmos reset minden megvolt, de nem jutottam semmire.
Már ott tartok, hogy a deszka unkown processzor ír ki, és a legnagyobb gondom hogy biosba sem tudok belépni, mert mindig restartol a gép, így biost sem tudok frissíteni.A gép giga 790xt-ud4p alaplap (F6 bios), 1090T amd cpu, 2*2GB Kingmax ram, 7770 VGA, egy 500GB vinyó, dvd író.
Mik lehetnének a következő próbatételek, vegyek új deszkát, ilyesmi válaszokat hanyagoljuk.
Előre is köszönöm.
-
rendszergazd
csendes tag
-
muszty
tag
Üdv,
Pár hete amikor elindítottam a gépet, észre vettem, hogy az alaplap logójának eltűnése / vagy a rendszer adatok eltűnése után jött be csak a monitoron a kép. A monitoron a led úgy villog, mint amikor kap áramot de nincs bekapcsolva a gép. Aztán ahogy teltek a napok ez az idő egyre jobban megnőtt, és ma már 6-7 perceket kell várni, hogy bekapcsolás után bejöjjön a kép a monitoron. Persze a windows normálisan elindul, amikor vissza jön a kép már a felhasználó választóban vagyok. Ráadásul már 3-szor újra tettem és elemkivétellel a bios-t is reseteltem. Az érdekessége az, hogy csak az első indítás után kell várni. Ha újra indítom, vagy leállítom és mondjuk kiveszem a videókártyát, utána teljesen jól működik. Tehát szerintem addig ad képet rendesen, amíg el nem veszem tőle az áramot a hosszabbító kikapcsolásával.
Amit kizártam az a videókártya, mivel az alaplapival is ugyan ezt csinálja. Aztán szerintem a monitorral sincs probléma, mert volt amikor szarakodott a windows és mindig csak a rendszer betöltése után (a windowos animáció végén) elment pár másodpercre a kép. Csak akkor. De mióta újra tettem megint a rendszert, azóta ez sincs. Tehát a rendszer hibája se lehet. (Főleg, hogy a rendszer elindítása előtt [bootolásnál] sincs már kép). Most kezdtem el gyanakodni az alaplapra, mivel az a felelős, hogy a videókártya kapjon jelet, de a videókártya tutira nem rossz, mivel kettőt is kipróbáltam.
Valaki találkozott már ilyen problémával?
Előre is köszi a választ. -
laca000
őstag
Sziasztok, segítsetek légy szíves..
Egy MSI X79A GD65-ös lapból próbálom "előcsalogatni" a hangot, DE, nincs hang, a kimenetek jók, érzékeli a Realtek HD Audio, amikor éppen rádugok valamit, ennek ellenére mégsem.
Digitális kábelem nincs, így azzal összekötni nem tudom.
Próbáltam többféle Realtek HD audio-t, úgy sincs.
Jelzi a gép, hogy van, lenne hang, a windows kis ikonja is, de semmi.
Egyedül a VGA-ról tudom átvezetni a hangot a tv-re.
Megköszönném ha valaki tudna adni valamilyen tippet..
Köszönöm.Win7 64bit.
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje nagyon bosszantó a gépem indulása!Néha bekapcsolás után ez üzenet fogad:
"Windows indítása nem sikerült. Ennek oka egy nemrég bekövetkező hardver- vagy szoftverváltozás lehet."
Felkínálja,hogy javítsa vagy normál módba indítsa!
Nem segít egyik sem csak, az újraindítás!
Alaplap cserélve lett,HDD 100%-os kábelek cserélve!
Memtest futtatva nincs hiba!Valami ötlet!

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valami teendőm van? Valami amiről tudnom kéne?

Táphiba volt, csere után tökéletesen megy 

Idiótáknál nincs normális táp és garipapírt meg nem akarják alkatrészenként bontani nekem csak rendes gépként.. Jah meg amikor egyik elhalálozott nem akartak nekem corsairt gariztatni, csak úgy ha 19-et ráfizetek annyiból meg lerendelem magamnak..