Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Üdv!
Vettem egy videokártyát és amiatt vagy nem de restart után kikapcsol a monitor és a gép búg tovább(dvd kinyílik)de nem indul el a hdd és csak a reset segít.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Szerintem virus okozhatja.
Rakd eszt a progit cdre Kaspersky Rescue Disk 10.
Ha cdn vanmár veddki a cdt a meghajtoból.
Inditsd újra a géped hogy cdről induljon el,netnélkül.
A scennelést gyorsan végrehajtja ha talál vírust automatikusan karanténba teszi.
Ez a biztos megoldás énis eszt alkalmazom. -
quailstorm
félisten
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Most jött elő. 1 hete rendszeres. Előtte egyszer volt de nem értettem mi. 2013. 04. 13. a telepítés ideje.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Többi gép, meg WiFi rendben, bár a router nagyon ratyi, ősrégi alsó0 kategóriás d-link 524 de olyankor globálisan nincs net ha az szórakozik.
Az oprendszered most telepitetted vagy most jöttelö a hiba. -
quailstorm
félisten
Üdv urak.
Van az a gépem, adatlapomon olvasható. Mostanában pedig a Windows8-at használom legtöbbet. Az a helyzet hogy ha indítom a rendszert, nagy eséllyel kifagy a tálcánál az egész, és csak forog a kurzor. Lehet resetelni. A hálókártyával hoztam összefüggésbe, nehezen csatlakozik a routerhez, ledobja egyszer indítás után röviddel, vagy lefagy az egész a driverbetöltéskor. Ha kihúzom az UTP-t és akkor dugom be mikor már ott a tálcán a hálózat ikon, akkor minden okés. Más rendszeren ilyet még nem láttam. Szerintetek ez most mi? Többi gép, meg WiFi rendben, bár a router nagyon ratyi, ősrégi alsó0 kategóriás d-link 524 de olyankor globálisan nincs net ha az szórakozik.
-
tamas28
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Hát akkor csere ha sikerül elpasszolni.
-
törölt tag
sziasztok,
indulni hébehóba induló, de rakoncátlan gép problémáját keresem.
GIGABYTE Z68X UD7 B3
chieftec ctg 550
scythe mugen 2
Vertex 3 128gb+wd 500gb black
TeamGroup Xtreem Dark 4*4gb@1600mhz (ebből már csak kettő fut, lásd később)
Gigabyte 660ti 2gbszituáció:
bekapcsolás, felpörög, ledek világítanak, majd pár másodperc után leáll ÉS újrakezdi.
Alaplapon elem ki, vár, majd elem vissza.
egyesével ram kiszed, végigpróbál lynx-szel, egyikkel ugyanezt a fenti hibát csinálja, a másikkal meg 2x hibát ír az 1 órás teszten (ugyanaz a szériaszám). A másik két jó páros (ugyanaz a szériaszám) külön külön és egyben is hibátlanul vizsgázik még egy 3 órás teszten is.
Végigjátszom a napot. BF3, Bad Company 2, minimális fpsveszteség.
Alvó módba teszem, majd mivel zavar a ledek fénye, lenyomom a tápot.
Reggel ugyanazt a hibát produkálja, amit először.
Elem ki, elem vissza. Megy.Kikapcsolom, táp le, konnektorból kihúz. Várok, majd minden vissza, elindítom ÉS megy.
Elemet kicseréltem az alaplapon, bár nem hiszem, h ez a gond. A memóriák most 1333-on futnak, F7-tel nyomtam rá egy "visszaálítást" a bioszban (ezt mondták, h csináljam)
Elvileg a hosszabbítóm feszvédelemmel van ellátva (márkátlan, tehát akár nem biztos).
Minden frissen lett összerakva egy hónapja és most kezdte el produkálni a hibát.A legtöbb cucc relatíve új vagy pár hónapos garis.A két ram zsír új volt.Minden ötletet, tanácsot előre is köszönök!
-
[sultan]
tag
Sziasztok!
Van nálam egy elég régi Fujitsu irodai masina. Tud olyat, hogy magától bekapcsol.
Elképzelhető, hogy csak a power jumper rossz, vagy inkább a táp hibája lesz? -
tamas28
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
http://www.pcdiszkont.hu/13187/maxx-szamitogepvedo-aramkor-5v-12v-oem
-
tamas28
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Van egy kis túlfeszvédőm ha az ér valamit mert egy új táp most nem megy.
-
tamas28
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
VGA van az alaplapon is meg egy új kártyám is van a történet ugyan az.
Érdekes hogy az előző konfigom egy Keyhunter táppal szált el. Alaplapot és tápot cseréltem de dühítően tapasztaltam hogy semmi változás.
Még ki sem lett szinte csomagolva.
Arra gondolok, hogy ram vagy a proci okozza az egész galibát, hogy ellövi az alaplapom. -
Zealot80
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Egyelore megy rendesen, legutobbi irasom ota stabilitas teszt ment gond nelkul.
Alaplap uj, nem hiszem hogy itt van a gond. Hosszabito uj, gepben levo kabelek ugyszinten, most vettem vga-hoz uj tapkabeleket ill. a 24pin-es es 8-as alaplapit is. Egyedul a tap a regi, teszter szerint rendbe van. Sajnos itt ahol elek nem ismerek senkit akinel lenne egy tap kolcson, de lehet idovel veszek azt is ujat, bar a jelenlegi is tisztesseges darab. Remelem ezzel a problemaval nem zavargok tobbet...koszonet az eddigi hozzaszolasokert mindenkinek.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
energy_
üzenetére
Útána néztem hogy nem crt monitorról van szó,sajnos találkoztam hasonló tipusu monitorokkal.
Ha a monitorod meghibásodott akkor csak a szerviz tudja javitani,de érdemes árajánlatot kérni mert általában panel cserével tudják javitani.
Ne keseredj el de vga hiba jelenség is lehet.
Tegyélbe egy másik vga-t ha modod van rá. -
energy_
senior tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Benq G2222HD, minden ott van az adatlapomon.
-
energy_
senior tag
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy elindul a gép de nem ad képet, nem reagál semmit a monitor. Utolsó kép az volt hogy elkezdett csíkozodni majd teljesen darabos, elmosódott lett plussz beragadt a hang. Ezt ma már egyszer eljátszotta akkor egy újraindítás segített, most nem. Monitor alaplapról se indul el szóval gondolom nem a videókártyával van baj. Mi lehet a gond? Előre is köszi.
konfig adatlapomon
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tamas28
üzenetére
Útána néztem a tápodnak,nemsók jót írnak róla főleg ha játékra is kell,mert a 12-voltós és többí feszűltségei pózítív írányban magasak.
A 12-volt 3D-s terhelésnél aggasztóan magas lehet sok a 12.75 és az 5.5-volt ez 10százalékos stabilitásí híbája is hibafórrása lehet.
Ha módódba áll Chieftec 500W CTG-500-80P cseréldle erre a tipúsra mielőtt tőnkre vágná a gépedet. -
tamas28
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Köszi! próbálkozom és majd jelentkezem!
-
tamas28
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
KOLINK pár napos. Sípolást csak a ramok eltávolítása után hallani. VGA hibát nem jelez
-
tamas28
csendes tag
Üdv mindenki.
Tudnátok segíteni?
Nem indul a gépezet. Sötét képernyő, a ventik porognek, hdd indul de nem tölt be.
Új alaplap, új táp (500w).
Régi proci és ramok.Az első lapomnál azt vettem észre, hogy belassult, kifagyott, szétesett a kép, és egy ramot kinyírt.
Mi lehet a gond?

-
Zealot80
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nem...de par ora szunet utan megint elindult a gep...nem jovok ra mi a gond es hogy hol keressem...AIDA64-el tobb oras teszt utan minden ment rendesen, utanna kezdodott a leirt problema...
-
Zealot80
tag
Hali
Nem tartott sokaig a boldogsag, a gep ismet lerohadt. Egyszeruen kikapcs magatol. Inditottam volna ujra de csak a ventik porogtek es az alaplapon a power led vilagitott mas semmi, kepernyo sotet raadasul sem a memoriak sem a vidkartya nem mukodott (ventik alltak a kartyan ill. a memok ledjei sem vilagitottak), raadasul sem a hazon sem az alaplapon nem mukodott a reset gomb.
Tapot kikaptam es minden csatlakozot szepen teszterre, tappal nem jelez hibat, minden agon a megfelelo fesz leadva.
4-bol 2 memo modult kivettem es lam ugy elindult a rendszer, utanna kikapcsoltam ujra vissza mindegyiket es ujrainditas utan szepen ment egesz nap. Este mar epp kapcsoltam volna ki a cuccot amikor varatlanul megint leallt. Az elobb leirt sort vegigjatszottam de sikertelenul. Csak az alaplapi power kapcsolo ledje vilagit, a tobbi nem sem a debug led, memoriak is sotetek maradtak. Ha valakinek van otlete azt megkoszonom!!! -
IstvánLászló
őstag
válasz
umenhoffer92
üzenetére
A gép semmi infot nem ad arról hogy lenne benne egy kártya, nem ismeri fel. Sehol.
Én alaplapra gondolok hogy az a rossz. Már nem lehet más.Hogyan láttad hogy a géped semmi infot nem ad arról hogy lenne benne egy vga kártyád.
Engem is érdekelne a hiba behatárólásában. -
NYPD
senior tag
--
-
umenhoffer92
csendes tag
válasz
umenhoffer92
üzenetére
megcsináltam. kösz a segítséget xd
-
bviktor93
tag
Üdv!
Érdekes problémát tapasztaltam gépemmel kapcsolatban... Egyik nap kapcsolom be, rendesen betölt a win8, majd mikor a kezdőképernyőm kellene megjelenni semmi, fekete képernyő, semmire nem reagál, csak az újraindítás segít. Ami az érdekes ebben, hogy restart után egyből elindul, majd utána egyből akárhányszor restartolhatom mindig elindul normálisan. Ennek először nem tulajdonítottam nagy problémát, de ezt mostmár mindig eljátssza, amikor hazaérek, kapcsolom be a gépet, a fenti dolog fogad, és indíthatom mindig újra. Tehát érdekes módon csak akkor jön elő ez a hülyeség ha a gép hosszabb ideig ki volt kapcsolva, nem értem... Valami hardveres hibára gyanakszom, de még majd megpróbálok egy komplett win. reinstallt is. Szerintetek mi lehet a gond? Teljesen tanácstalan lettem most...
ui.: gépem adatai a profilomnál megtalálható -
umenhoffer92
csendes tag
Hali!
Egy másik topicba már írtam a problémámról de ide irányítottak.
Vettem iPon-tól egy videókártyát, név szerint Powercolor HD 7950 és nem működik. Két darab 6 pin-es tápcsatit kell rákötni és azzal működik. Ha rákötöm és gépet bekapcsolom, nincsen kép és nem is bootol. Ha az egyik 6 pin-t lehúzom róla akkor a gép bootol már de továbbra sincs kép. Elvittem ma tesztelni, egy másik konfigba lett betéve a kártya ahol egy 400-as codegan táp volt és hibátlanul ment. Tehát az én tápom biztos, hogy jó és a kártya is működik. Csináltam még bios frissítést, és annyi változás lett hogy ha a kártyára rá van dugva a 2db 6 pin-es csati akkor is bootol de kép továbbra sincs. A gép semmi infot nem ad arról hogy lenne benne egy kártya, nem ismeri fel. Sehol.
Én alaplapra gondolok hogy az a rossz. Már nem lehet más..Alaplap: Gigabyte GA H77M D3H
Tápegység: Chieftec GPA 500S8 -
Zealot80
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nem tudom miert bolonditotta meg az egesz masinat, sehol egy hibauzenet. Crash to desktop minden programbol ill. ablakbol (bongeszo office...) de volt hogy magatol kikapcsolta a gepet. Eloszor alaplapi hibara gondoltam mivel az Asrock amit hasznaltam mar volt 2x cserelve hasonlo tunetek miatt. De most hogy uj alaplap kerult a gepbe +memo es SSD es uj win ezt kizartam. Most is megy szepen minden...tp-link-et meg tobbet nem veszek, nem ez az elso termek ettol a gyartotol amivel gond volt.
-
Zealot80
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Uj konfig az adatlapomon, a regi cucc: I5 2500K Asrock H61iCafe; 2x2Gb Kingston 1600...WD 1Tb-os HDD huto tobbi nem lenyeges. Ezekkel az alkatreszekkel es a rajta futtatott win 7-el is ugyanaz a gondom mint a mostanival, pedig meg a win is masik lett telepitve.
-
Zealot80
tag
Hali
Regi konfiggal (tegnap raktam ossze az ujat) es mostanival is ugyanaz a gond, minden progibol dob ki asztalra hibauzenet nelkul. Win-es ablakbol csak az eger tunik el ill. ha gepelek elkezd pityegni minden leutesnel. Uj alkatreszek uj win de a problema a regi. Virusirto van (volt is) probaltam masik eger+bill.-el is.
PLS help!!!! -
membrandj
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Közbe csináltam egy rendszer visszaállíást, aminek a végén kiírta,hogy nem sikerült, közbe mégis..

Újra van hang. 1x bekapcsolás utána nem tudott betölteni, de most úgy néz ki,hogy jó. Köszi azért!
-
membrandj
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Vezérlőpult, eszközkezelő. Ezen kívül létezik más is? Nem,hogy a hangkártyát, semmit nem mutat. Fehér ablak. Hp dc 7900 gép.
-
membrandj
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nem tudom, mert azt írja ki,hogy nem fér hozzá a hangkártyához.
Ez az egész egy nagy érdekes katyvasz.. Most futtatok ram tesztet, kiírja,hogy hardver problémák vannak, de a ramot felismeri és látja is.
-
membrandj
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
"Oké, vezérlőpult, eszközkezelő és teljesen üres marad.." Nem tölt be semmit.
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Egy kis segítséget kérnék.
Van itthon egy gép, ami az egyik napról a másikra azt produkálta,hogy elment a hang.
Vezérlőpult, hang és kiírja,hogy nincs engedélyezve. Engedélyem? igen. nem történik semmi.
Oké, vezérlőpult, eszközkezelő és teljesen üres marad..
Valami Tipp? AVG, malwarebytes lefuttatva, nem találtak semmit.
-
Ashtoretefra
csendes tag
-
syberia
veterán
válasz
baryll
üzenetére
it has to do with your registry after installing sp3,i had it and fixed it myself,below is what i did after going on in safe mode. HOW TO STOP ENDLESS LOOP REBOOT FROM SP3 1.) First, boot into Safe Mode. After a reboot or two, you'll probably be given that option, but if not, just tap the F8 key a few times once you see the Windows logo pop up on your screen. 2.) Once you're in Safe Mode, go to Start, Run and type in "regedit" (without the quotes). 3.) That will launch the Registry Editor. Next, you'll need to navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Intelppm4.) Once you're there, look in the right hand side pane for an entry that says Start. Right click it and select Modify.5.) In the Value Data box, replace the 1 with a 4. Hit OK to exit the Registry Editor and then reboot your computer.
[link]SP3 van fent? Ha régebbi szervízcsomag akkor az SP3-as XP telepítése segíthet.
-
baryll
tag
Sziasztok!
Van egy PC, ami elindul, betöltiaz XP-t, de a betöltés után néhány másodperccel újraindítja magát. Olyan mintha hideg resetet csinálna. Mi lehet a probléma? Lehet hardveres (alaplap, kábel, memória, HDD)? Annyit tudok, hogy az XP egy 10 GB-os meghajtón nyomorog. Ha teszek bele egy másik HDD-t, és arra telepítem fel az új XP-t, használható lesz ez a gép, vagy akkor is ugyan így lereseteli magát? Okozhatja alaplap hiba ezt, vagy akkor be se töltené az XP-t? Aki nézte, azt mondta a HDD adatkábele a rossz. Cseréltem, de ugyan ez a hiba.

-
törölt tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm, hozott egy régi gépet, hátha tudnék vele kezdeni valamit. Nem kapcsol be. Chassis Intruded errorral, megáll, BIOS-ba lépni nem tudok.
Utánaolvastam neten, tehát tudom, mi ez az error, de megoldást nem találtam.
Amiket eddig próbáltam:CMOS reset,
A Chassis Intrusion pinre jumpert vissza tettem, (nem tudni miért nem volt rajta)
Bekapcsológomb 15mp-ig lenyomva tartva, kikapcsolt állapotban.Ezeket találtam neten, de persze egyik sem oldotta meg így felteszem a kérdést itt is

Az alaplap egy Asus P4P800-as.
Előre is köszi
-
edeleny
őstag
Sziasztok. Nem tudom jó helyen járok e, de áttúrtam a Fórumot, és pár link ide mutat.
Van a fiamnak egy kb 9 éves gépe. Kaptuk, egy cégé volt.
HP Compaq d530 Small. Sokat nem tudok róla. A BIOS szinte állíthatatlan. 1 giga RAM van benne, ha jól láttam 333 Mhz-s. Volt egy másik gépem ami elromlott. Abban volt 2x1 giga RAM 400 MHz-s.
Hiába akarom nem tudom belerakni, nem indul el a 400-al., semmilyen variációba. Ha kicserélem 333 Mhz-ra akkor elfogadja őket? Még esetleg ennyit tudnék neki fejleszteni rajta. ( VGA-t már tettem neki bele, egy Lowprofil AGP-s HD3450-et.)
-
Motaba78
addikt
igen történt !!
Mivel először mikor összerakták akkor volt pasztázva, a paszta akkor eloszlott a cpu és a hűtő felület között, eltelt pár év használat a paszta veszített állagából, most keményebb lett, és nem tudod pontosan ugyanúgy felrakni, mint ahogy fent volt, csak látszólag, de a felületen nem így van.
Továbbiakban ebben a topicban kell megosztanod ötleteidet, ez szakmai topic.Jó tanács, ha nem akarod nem pasztázod újra, te dolgod, te felelősséged, a befőttes gumis rögzítést meg felejtsd el, vegyél keretet.
-
kita100
csendes tag
Hali!
Van egy Asus Maximus IV Extreme deszkám mellé egy Core i5-3470 procim és 8GB kingston ramom.
A problémám az hogy nem indul a gép. Error 55-t ad ki ami az alaplap debug táblája szerint memória hiba, konkrétan rosszul installált memória. A gond csak annyi, hogy 2 külön csomag modulal próbáltam -ebből az egyik a laphoz ajánlott ramok listájából lett kiválasztva- minden slotot egyesével és semmi ugyanaz az error message maradt. Próbáltam a BIOS-t flashelni ROG connecten át, de az se segített. Vkinek vmi ötlet? Vagy esetleg ha tudna vki egy pesti szervizt mondani vhol a város központjában ahol profik és meg tudnák nézni mi baja?
Üdv.: kita100 -
tson_
csendes tag
válasz
kjani18
üzenetére
AMúgy ha eddig is így volt mint most, akkor most minek pasztázzam újra? Eddig se volt baj a géppel... vagy attól, hogy levettem a hűtőt lett vmi? most pillanatnyilag 55 fokos a cpu, 14 oldal van megnyitva chromeban 2 youtube (bár nem hallgatom v vmi) steam, skype, avast és ennyi kb.
-
Normandie
újonc
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
Körülbelül 3 hete raktam össze az új gépem amire egy 64 bites Windows 7 Ultimate került fel SP1-el. A telepítés után felkerült minden driver amit a gép alkatrészekhez kaptam.
Minden tökéletesen működik ha internetezek, játszom, filmet nézek egészen addig míg magára nem hagyom a gépet 10-20 percre.
Miután újra használni szeretném az egér mutató kivételével minden lefagy az asztalon és a tálcán. Rá tudok kattintani az asztali ikonokra, mappákra de a töltés jelző karika kivétel nem történik semmi. Ha rá próbálok kattintani az újraindításra a start menüben ugyancsak tölt a gép de semmi sem történik. Ilyenkor az egyetlen megoldás a reset gombbal történő újraélesztés.
Számos itthoni és külföldi fórumon olvastam erről a jelenségről de nem sikerült megoldani a problémát. Telepítettem már frissebb drivereket, AI Suite-on keresztül a BIOS is frissítésre került, kikapcsoltam a sleep üzemmódot és az energiagazdálkodási lehetőségeknél a merevlemez 20 perc után alvó állapotba kerülését is kikapcsoltam de semmi sem segített. Valakinek van esetleg valami ötlete mi lehet a probléma és a megoldás amivel meg lehetne ezt a fagyást szüntetni?A gépem egyébként a következő:
Asus M5A97 EVO R2.0
AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
Gainward GTX 760 Phantom
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX
TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
Chieftec CTG-500-80p BOXElőre is köszönöm a segítséget!
-
NYPD
senior tag
Az asus ezt írja a honlapján, és nekem pontosan a képen látható verzió van. Se am, vm, pro, csak natúr m3n78.

-
NYPD
senior tag
válasz
Motaba78
üzenetére
4es csati van az enyémen is. Eddig 1 évig üzemelt rendesen. A támogatásban valóban nincs benne az asus honlap szerint, de mikor megvettem kikértem a hozzáértők véleményét a procis topikban, ott azt az infót kaptam hogy működik vele. A 140W-os CPU-t támogatja a lap.
Edit: Most beraktam a VGA-t, úgy, hogy az űj ramok is benne vannak. Nem pörög fel úgy ahogy kellene neki, csak épp hogy megy a két ventilátor rajta.. Ennek gondolom nicns köze a ramokhoz. Előbb jó volt, most megint nem megy.
-
Motaba78
addikt
nem lehet hogy az alaplapod nem eszi meg a jelenlegi cpudat ? (PII x4 965), nincs benne a lapod támogatott cpui között, és lehet hogy egy 140W-os 965 cpu van a deszkában és a lap tápellátó része nem viszi el, vagy a táp kevés hozzá.
4-es vagy 8as a deszkán a bal felső sarokban a csatlakozó ?
ezen a képen a bal alsó sarokban a billentyűzet csati mögötti fehér 4-es.
-
NYPD
senior tag
válasz
daniele
üzenetére
Visszatettem a vga-t, most működik az is.. érdekes. Kipróbálom VGA nélkül, új ramokkal együtt, aztán ha úgy jó, akkor hozzárakom a vga-t is. Lehet driver probléma is? Néha volt olyan, hogy eltűnt a kép egy pillanatra, és utána kijött a kis buborék hogy a 328.xx kérpernyőillesztőben valami hiba volt de helyreállt.
-
kjani18
őstag
Talán annyi, hogy próbáld "asztalon" indítani.
Ez azt jelenti, hogy kikapod a házból, az alaplapot egy nem vezető anyagra ( pl. saját doboza) teszed, leszedsz mindent. Utána csak a feltétlen szükséges cuccokkal ( táp, lap, proci, 1 memória, ha nincs alaplapi egy VGA ) indítod, megpróbálod, legalább a biosba be tudsz -e lépni. Ilyenkor lehet a csatikat alaposabban átnézni, a vezetékeket cserélgetni, stb. A tápot a kék és valamelyik fekete vezetékének összekötésével ellenőrizheted, ha nem indul, vagy ha nincsenek meg a feszek az a sz@r. Hogy hol milyen fesznek kell lennie az oldalán megtalálod. De a fontosabbak: fekete test, narancs 3,3V, piros 5V, sárga 12V.
Ha nem tudod életre kalteni így sem, akkor szervíz...Ha nincs meg hozzá a kellő tudásod, vagy műszerezettséged, akkor inkább egyből szervíz.
-
NYPD
senior tag
AHogy néztem pár videót róla, lehet hogy igazából semmit sem csináltam azzal, hogy kivettem az elemet és visszaraktam.
Amit én csináltam: Alaplap 4tűs tápcsatija le, elem ki, vártam 10-15 másodpercet, elem vissza, tápcsati vissza, bekapcsol. Ha nem ez a helyes sorrend, vagy valamit esetleg kihagytam, vagy olyat cisnáltam amit nem kellett volna, leírnátok hogy pontosan hogy is kell kivitelezni ezt a hard resetet? Van jumperem is az elem mellett, azzal hogyn kellene operálni pontosan?
Köszönöm.
-
civil3d
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy régi laptop (Packard bell e1245). Újra lett telepítve kifogástalanul működőtt. Nem használták vagy egy hónapig most meg mikor bekapcsolják és töltene be az xp egyszerűen kikapcsol. Na gondoltam hűtés lesz kitakarítottam a hűtőt. bekapcs tölti az xp de kikapcsol. Rögtön bekacsolom megint mennék be a bioszba de ahogy töltené be kikapcsol. Viszont ha hül egy picit és kicsit később bekapcsolom akkor belép a bioszba!!!??. Ha bekapcsolom és betölt a windows fekete háterre miszerint rosszul lett leállítva és ott nem nyúlok hozzá akkor szépen elvan magának felpörög a venti. Ahogy hozzá nyúlok és nekem ez a legfurcsább pl cd tálcát kidobatom azonnal kikapcsol ahogy kiugrik a tálca. Valaki talákozott már ilyen jellegű problémával?
A segítséget előre is köszönöm.
-
NYPD
senior tag
válasz
kjani18
üzenetére
A csatikat leellenőriztem, minden a helyén van. Megpróbálom a clrmos-t, hátha. (ez az elem ki- majd visszahelyezését jelenti az alaplapon, hogy visszaálljon a bios gyári beállításokra, igaz?) Az alaplap támogatja elvileg mindkét memóriát, 1,8V-on megy mindkettő típus. Remélem nem a HDD-vel lesz gond, mert nagyon sok fontos anyagom van rajta.
-
NYPD
senior tag
Üdv.
Megvettem egy Geil DDR2 2x1gb (GX22GB6400DC) 800as rampárt, berkatam a jelenlegi 2db 2GB-os modul mellé, és mikor bekapcsoltam nem adott képet a gép. Kiszedtem, akkor sem. Lehet ennek köze hozzá, vagy csak pont most szállt el valami? Vinyó felpörög ahogy hallom, GPU is... Próbáltam másik DVI kimenetet, nem jártam sikerrel. Mielőtt kikapcsoltam hogy belerakjam a ramokat, kitakarítsam, azelőtt hibátlanul működött.
konfiguráció:
ASUS M3N78 mobo
AMD Phenom II x4 965BE
2 x 2GB Kingston DDR2-800
Gainward GTX285 2GB 512bit
Samsung 750GB SataII
Chieftec CTG-500-80PValakinek van ötlete?
-
kjani18
őstag
Iszonyú kevés kell! Ott a fémnek a fémmel kell érintkeznie, csak mivel a felületek nem tükörfényesek, a mikrobarázdák kitöltésére kell a paszta, mert ott a bentmaradt levegő nem vezeti a hőt, a paszta sem túl jól, de a levegőnél sokkal jobban! Nehogy borsónyit szétkenj a procin, az legalább 2 - 3 tized mm -es réteget csinál, és mindenhol rossz lesz a hővezetés, nem ér fém a fémhez...
"kinagyítva " egy rajz: -
djdaniel
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
ne adj neki ötleteket!

szerk; nekem múltkor jó adag rá ment a lapra, vagy félórát pucoltam.
-
-
tson_
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ha veszek egy fecskendőst akkor egy adagot kell abból vagy az összest és az fog úgy tartani?
-
tson_
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
De nem akarom x időnként újrapasztázni... fecskendővel mennyi időnként kell?
-
daniele
aktív tag
válasz
daniele
üzenetére
Update: Furmarkot 15percig nyomtam és semmi, 3D Mark 06 gond nélkül végig ment, AIDA64 rendszerstabilitás tesztet 21percig és semmi, AIDA64 alsó teszteket végig nyomtam és ugyan úgy nem állt le a gép, Windows memória diagnosztika is gond nélkül végig ment.
Beszereztem egy másik tápot, de tegnap este ugyan úgy lekapcsolt a gép magától... Érdekes mert azt vettem észre, hogy egyszer este háromnegyed 12 fele csinálta, azután 1-2 napra rá este 22:32-kor, tegnap meg 22:37-kor állt le...
Még mindig ötleteket várok...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Nyaralás topik
- OTP Bank topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Suzuki topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kéne vennem egy új HDD-t...