- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #96568 üzenetére
Akkor szokd meg a rángást is 🤣🤣🤣
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #96565 üzenetére
Egy csomó felesleges kérdést tudnék ide beírni.
De megkérdezem a legegyszerűbbet, miért nem tankolsz 95öst? -
MasterMark
titán
válasz
Kalacskepu #96563 üzenetére
Konkrétan bármi lehet. Ezek alapján eldönteni max egy látnok tudja.
Lehet gyújtás (gyertya, trafó, kábel), üzemanyag (pumpa, injektor, vezeték levegősödik valahol), levegő (vákum ereszt valahol, falsot szív), valami szenzor jele kihagy, stb.
Mondjuk ha 100-as tankolás utána kezdte, akkor az üzemanyagrendszernél kezdenék, lehet valami koszt belemosott valahova.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #96464 üzenetére
Jobb oldalt a levél rács alatti esővíz kivezető örülj neki ha nincs benne.
Legalább nem dugul el .
-
plömplöm
őstag
válasz
Kalacskepu #96464 üzenetére
sztem a 8-as alkatrész az
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kalacskepu #96455 üzenetére
Google Lens szerint [link]
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kalacskepu #96455 üzenetére
Ez valami Bálint napi poén?
-
válasz
Kalacskepu #95493 üzenetére
Na egy ilyet barmikor!
Kave helyett csak ezt kellett megneznem
-
rob210
Topikgazda
válasz
Volt 2db épített, twini1 2.0tvel, nem véletlen írtam.
Csak nem az orrában volt. -
norbert1998
nagyúr
válasz
A farmotorosba kéne valami bikát tenni. De abból csak 0.9 tCe built motort láttam, mondjuk az is volt vagy 140-160 ló asszem.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #95488 üzenetére
Szerintem egy F4RT vel 🤣
Mert, ha már állatkodunk állatkodjunk.
🤣 -
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #95378 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Kalacskepu #95378 üzenetére
Minimálisan oda is lehet tenni ahol a rugót beakasztod, vagy bárhol ahol összeér fém a fémmel. De csak nagyon keveset, mert nem mehet oda ahol fognia is kell a féknek.
-
MasterMark
titán
válasz
Kalacskepu #95370 üzenetére
Ahol a fémek összeérnek, ahol a fékpofák felfekszenek az alaplapra az általában 3 pont, illetve a végén ahol kitámaszt, és ahol a dugattyúval összeér.
Itt például látszik hol kell, ahol a fehér paszta van:
Viszont ez eltérő lehet típustól függően.szerk.: A rézpaszta arra jó, hogy ne rohadjon össze, de a nyekergést csak addig szünteti meg amíg ki nem mosódik a felvivő paszta. Utána csak a rézpor marad ami az összerozsdásodás ellen jó, viszont a nyikorgás ellen nem.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #95368 üzenetére
Karbantartásnak hívják. 😝
Szétszed kitakarít megken, ott ahol kell és csoda lesz.
-
MasterMark
titán
válasz
Kalacskepu #95368 üzenetére
A megfelelő pontokon a megfelelő kenőanyagot kell használni.
Vagy szétszedés nélkül ütögesd meg kalapáccsal.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #95251 üzenetére
Szia, szerintem DDT4-el sehogy, arra ott a Pyren (PyClip). Szintén van androidra és windowsra is. Az ELM eszköz ugyanaz, ami a DDT4-nél.
-
Gergello
addikt
válasz
Kalacskepu #95193 üzenetére
Jobb oldalin a felni jó nagy.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kalacskepu #95175 üzenetére
Amit küldtél képet nem tudom mennyire hasznos cucc.
Ugye figyelembe kell venni hogy a kocsi is vízszintben legyen stb... egy ilyen állításkor szóval sok tényező kell, amit küldtél ezt kb egy mágneses kicsi vízszintmérővel is megtudod csinálni. -
válasz
Kalacskepu #95175 üzenetére
Nevezzük inkább eszköznek, és ilyenre gondolok.
-
hermanyi
addikt
válasz
Kalacskepu #95086 üzenetére
Sima közúti . Rendőr kitelepül kb 6 an ,és sorba állítgatják ki a népet .
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kalacskepu #95086 üzenetére
Nekem amúgy kb mindig led van a kocsijaimba, sose szólt érte se rendőr, se senki. Hozzá teszem nekem nem átlagos, az olcsó fajta ledem van hanem olyan amit lehet állítani, szóval ha úgy világítana, hogy vakítson akkor tudok állítani a dőlésszögén stb...
-
hermanyi
addikt
válasz
Kalacskepu #95061 üzenetére
Ismerősöm ilyen miatt ment újra műszakira ,pedig volt neki még másfél év a lejáratig. Kiszedték a forgalomból és megnézték a világitást. Szóval bele lehet futni a kiserdőbe.
-
válasz
Kalacskepu #94884 üzenetére
Szep munka!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94884 üzenetére
👌
-
válasz
Kalacskepu #94883 üzenetére
Kiszedtem a PCB-t, majd azt az egy szálat a másik oldalon ráforrasztottam direktbe a p*csába (legszívesebben az összessel ezt csinálnám), most működik rendesen, nem játszadozik!
-
válasz
Kalacskepu #94862 üzenetére
Ma már úgy fogadott, hogy alapból fent volt a tompított, és nem tudom levenni.
Indexre reagál, viszont helyzetjelző, tompított és refi között nem tudok váltani. Másik oldal (ami pont maga a "főegység" ha nevezhetjük így) most tökéletesen működik. Most kérdés hogy akkor megúszom-e csak a bal oldal cserélésével, vagy mindkettőt ki kell.
Szerk: Meg van a ludas, piros kábel ami megy át azzal van baj. Vissza raktam, mozgattam és játszott össze-vissza. Végére ki is jött az egyik, angol fórumon pont ilyet olvastam.
Velem nem baszik ki, megcsinálom.
-
zsola400
senior tag
válasz
Kalacskepu #94860 üzenetére
Ha 3-as clio akkor az típushiba, csere, ne várd meg amíg szét ég teljesen a kapcsoló.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94354 üzenetére
igen sejtettem.
Csak mivel itt van szerszám tényleg 10 percet vesz igénybe.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94352 üzenetére
Hát ott senkit nem tudok ajánlani.
De ha jársz Érd környékén, 10 perc alatt kicserélem neked a csavart és onnantól már te is tudod szerelni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94339 üzenetére
Merre felé laksz?
Egyébként ha elnyaltátok a csavar fejét az sajnos a nem minőségi dugó miatt van.
Gépre csak hatszög fejet szabad tenni és abból is célszerű a cro-mo fejet, mert annak van is ütőereje.
-
MasterMark
titán
válasz
Kalacskepu #94339 üzenetére
Melegíteni kell, nincs más. Illetve nem kell sajnálni, izomból ütni a csavart. (Az öntvényt ne!)
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94251 üzenetére
Ha van szerszám ez 30 perces szerelés.
Arra figyelj, hogy a féltengelyt ki ne húzd, ha ez a bal oldal de kép alapján az.
Én fel szoktam kötni a bölcsőtartóhoz, hogy véletlen se sérüljön .
Talpasgömbfej 2 féle van más a kónusz arra figyelj!
De ezt én simán kiszedném úgy, hogy a talpas nem sérül.
Ha cserélned kell mégis akkor "C" profil prés kell, vagy présgép, de akkor futómű állítás is kell. -
tycon
tag
válasz
Kalacskepu #94230 üzenetére
Valami számítógépe ismerős? Ehhez jelszóval lehet hozzáférni, talán. Az is lehet, ez a baromi öntvény nemigen húzódik ám össze a csavarral. A csavar meg lehet, hogy magragyengített, és a gömbcsukló hornya meg lejjebb csúszott, vagy följebb. És le kell kaparnia a menetet kiszedésénél. Eseteg ha mozogna a gömbcsukló csapja le-föl. De össze is rohad az, hogy lohassza az agyát annak aki szereli. Mindig zsírzom, a szerelésnél. Aztán a kúp meg megse jön ki csak a szétfeszítős gömbcsuklólehúzóval.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94242 üzenetére
Na akkor a következő.
Csapágyad ugye van másik?
Mert anélkül ki se szedd!
Illetve az abs jeladót is be szoktam készíteni, mert van hogy behal. (3as megane esetén)
A menete. Belefúrsz a csavarba beleraksz egy pontozót, és elkezded ütni de nem diszkréten, miközben a csavart egy crovával tekerni próbálod.
Sajnos szerszám nélkül szerelni nehéz.
-
t.imi
addikt
válasz
Esetleg gázlámpa van otthon? ~100-150 fokra meg melegíteni, vizes ronggyal betekerni a gömbfejet, hosszabb dornival jól elverni a száját a csavarnak és utána próba.
-
MasterMark
titán
válasz
Oda új csavar fog kelleni, a mostanit pedig ki kell ütni. Az az egyik legnehezebben szétszedhető rész a futóműben sajnos.
Még ha a csavar ki is jön majd, utána kiszedni belőle a gömbfej tetejét mégegyszer ennyire rossz lesz, ha nem rosszabb.
szerk.: Muszáj lesz melegíteni is, de akkor meg szét fog égni a gömbfej porvédője, úgyhogy új talpas gömbfejekkel is készülhetsz, azokhoz általában adnak is ide új csavart.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Bocsánat, de a kerékagy cserehez miért kell levenni az egész csonk állványt? Nem lenne egyszerűbb csak féltengely anya, és aztán lehúzni a kerekagyat a kerék csapagyrol?
Hozzá teszem, régen csináltam, nem emlékszem már, hogy hogyan... Bár amúgy azt hiszem, hogy úgy, ahogy te
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ha van légkulcs akkor ilyenkor meg kell vele hajtani, az levereti a rozsdát, ha megforog a csavar utána ki is jön.
Én ott nem melegítenék, ha csak nem akarsz gömbfejet is cserélni.
Ha nincs más megoldás akkor meg kell fúrni. -
válasz
Nem feszül? Emelővel aláemelni? Anya vissza és kalapács? Ezek szoktak segíteni futóműnél.
-
troll81
addikt
válasz
Ha más nincs a melegítes segítséget nyújthat persze ésszerű keretek között
-
mycso
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94044 üzenetére
Nekem tetszik, még egy 3cm ültetés elférne.
Én pont ezért nem szeretem a gyári felnit, mert marha nagy az ET és pogácsázni kell, hogy mutasson valahogy.
-
válasz
205/40 R17 a váltóméret, az pont megegyezik a 185/65 R15-el átmérőben
nejemnek is volt 17" Clio-n, de visszatértünk 16"-ra -
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #94047 üzenetére
Nem ezzel van a baj, a csapágyat és a futómű alkatrészeket szeretni fogja.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ebből csak a bajod lesz, de ha így tetszik így tetszik.
Szubijektív, de szerintem ez így már nem szép, az meg, hogy nem jó azt boritékolom.
A fogyasztáson is érezni fogod.
A lökős meg 185/195. Valamit ott félrenéztél. -
válasz
Kalacskepu #94016 üzenetére
Azóta sem találtam meg rá a választ, de nem is lényeg már. Szerencsémre felment a 17-es alufelni ami miatt kíváncsi lettem volna erre a dologra, szóval már mindegy.
Felni: Renault 6,5J ET49 17" (elől 2cm, hátul 3cm nyomtáv)
Gumi: Continental PremiumContact 6 205/50 R17 93Y XLGumikat majd cserélnem kell kisebb profilúra (40 vagy 45), elől kitekert kormánynál súrolja a sárvédőt egy kis helyen, meg az óra is csal, pedig nekem így is tetszik.
-
Castell
aktív tag
válasz
Kalacskepu #93980 üzenetére
A leiratod alapján nekem szerintem nem gyertya probléma lesz. Megpróbálok másik szerelő után nézni. Csak azt nem szeretném, ha újból a találgatás áldozata lennék...
-
Castell
aktív tag
válasz
Kalacskepu #93977 üzenetére
Köszi az infót, h megosztottad, egyébként neked dobott vmi hibajelzést?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #93745 üzenetére
De azt melegítsd meg aztán indul a buli.
Érdemes egy vizes ruhát rátenni a két vég|re harang ál meg a gömbfejnél, amikor elkezd párologni akkor ráteszed a 21es kulcsot, már ha az eredeti méretű megütöd kalapáccsal és voala. -
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #93729 üzenetére
Melyik anyát?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #93720 üzenetére
Be kell állítani a kerékdőlést, nem ördögi mutatvány.
-
tycon
tag
válasz
Kalacskepu #93710 üzenetére
Mi a Toe?
-
válasz
Kalacskepu #93710 üzenetére
Penetráló folyadék
Fagyasztó spray
Láng
Flex
Nagyjából ebben a sorrendben. -
válasz
Kalacskepu #93125 üzenetére
Nekem olyan, mint az onindito nem huzna be a bendixet. Illetve hangra sem szep, en megneznem es szetszednem a szivosort is egy takaritasra.
-
gabor9991
addikt
válasz
Kalacskepu #92953 üzenetére
A kiszerelt gyertyákon a hézag az szerintem jóval nagyobb mint lennie kellett volna szóval jó sok km lehet benne hogy ennyire elkopott.
-
válasz
Kalacskepu #92036 üzenetére
Utókornak itt hagyom (igaz, csak ezeket sikerült megfejtenem)
Fehérnek egy árnyalata (
): Hőmérséklet
Zöld: Mode / Ok görgő
Szürke: Source Audio gomb + Némítás -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kalacskepu #91990 üzenetére
Rendszám fölé téve egyszerűbb lenne, rövid és hosszú távon is (egyszerűbb is behúzni, meg nem is törik a vezeték mint csominál volna)
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Kalacskepu #91969 üzenetére
Szia! Nem megyek már ki lemértni, de szinte 100%ban biztos vagyok, hogy a 4es clio-kon nagyobb emblémát használtak. A fehér az az én autóm, a másikat neten találtam.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Kalacskepu #91164 üzenetére
Ez nem ázik el teljesen?
-
mycso
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #91149 üzenetére
Aha látom, de esetleg valami alátét gyűrűvel, esetleg a gyári rács nagy "lábainak" a levágásával, nem lehetne valahogy rögzíteni?
A talisman gyári hangszórói hasonlóak voltak, de ott minden bement a gyári helyre, igaz nem én építettem be.
Ez a szett ment a helyére:
Az ajtóban és a műszerfalon is minden gyárira lett visszaalakítva, pedig az ajtóban lévők alá nekem is kellett kiemelő keret is. (mondjuk nekem ez volt az elvárás is, hogy úgy építsenek be mindent, hogy abból semmi ne látszódjon) -
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #91149 üzenetére
Én a helyedben vágnék két szilikongyűrűt és odaragasztanám nem túl erős tömítőragasztóval.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #91141 üzenetére
Hát amire nekem kell arra a gyári bluetoothos fej tökéletes egy blaupunkt aktív méllyel a csomagtartóban.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #91129 üzenetére
Sehogy nem lehet a magasakra a gyári rácsot visszatenni? Akár úgy, hogy a saját rácsát az új magasoknak leszeded.
Én is cseréltem hangszórót a talismanban elől, minden szépen bement a gyári helyére és az eredeti rácsok mentek vissza.Erősítőről vannak hajtva?
-
psion2101
tag
válasz
És milyen lett?Én is Jbl-ben gondolkodok
-
gabor9991
addikt
válasz
Így a képeken úgy tűnik hogy rendes munkát végeztél
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #88585 üzenetére
Jah az szinte lehetetlen.
Motorvezérlő csere, bekábelezés, kipufogó csere, szívósor csere, fojtószelep csere, az összes vákumcső és lecsapató cső kiépítése.
Nem szoktak belevágni -
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #88580 üzenetére
Nincs.
Mit szeretnél a turbóról tudni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #88329 üzenetére
Szelepek mikor voltak utoljára beállítva?
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
Kalacskepu #88329 üzenetére
Ilyen püfögő vagy nem is tudom milyen hang jön a motortérből.
Kipufogón is ez jön ki? Mármint puffogó tüsszögő "dömm" "bömm" hang, a kasztni is be-be moccan?
Olyan mintha a gyújtás maradna ki vagy nem tökéletes az égés és egy kis üzemanyag visszamaradna és nyitott kipufogószelepnél bedurrannna?Az enyém D7F a tiéd D4F lehet az 16 szelep.
Nekem sima alapjáraton volt ez, légkondi bekapcsolás emel egy kicsit a fordulatszámon és akkor aszem már nem lehet hallani. És nálam is csak meleg forró motornál hallani, olyan 60 fok feletti vízhőtől. Szervíz semmit nem talált 0 hiba vagy égéskimaradás.
Azután vetem észre, hogy rossz hőértékes gyertyát raktam bele NGK BKR5EK 2pólus (ez euro3-asba való), nah akkor szinte folyamatosan csinálta a gyertya fehéresen elszíneződött. Aztán 2 hét után szereztem EYQUEM RFC58LZP-t amilyen előtte is a motorban volt. Akkor jobb lett de teljesen nem szűnt meg. Ráadásul a gyertyapipák is akkor lettek vadi újra cserélve..
Szelepek is be voltak állítva...passz egy idő után elengedtem a témát.
Igazándiból mérni kellene szkóppal, hogy mi történik, miért állítgatja a gyújtást, a koppanás gátló. OBD-n látszik egyébként, hogy a keverékképzés lamdaszonda valahogy befolyásolja a dolgot, ha hektikusan ugrál akkor puffan/tüsszen egyett-egyett.
De nem sikerült megállítani mi okozza. Párás ködös időben jobban előjön.Volt videóm is róla fenn volt sokáig YT-on aztán leszedtem..Ha kell megtudom osztani(elő kell kaparni vagy 6 évvel ezelőtti dolog)
Gyertya pipákat érdemes megnézni sötétbe, nem e áthúz a blokkra, gyertya végeket megnézni, fojtószelep házat érdemes tisztítani
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest