- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
benvolio
őstag
Igen és már egy kézzel is bátran fogom a kormányt.
Egyébként még ráért volna csere, mert nem volt vészes, de ha már állítanak a futóművön akkor inkább az újhoz mintsem majd megint fizessek. Én egyébként nem szoktam ellenőriztetni csak 5 évenként vagy ha baj van /kopik a gumi, kopog valami stb./.
-
dhgm
tag
-
Toobee
veterán
Nem tudom, 15 év alatt sok minden történhetett vele. Én az utóbbi 4 évét ismerem, a húgom intézte a két szép szürke foltot. Egyébként nagyon rendben van, most költöttem rá pár forintot: új kipufogórendszer, vezérlés, olajcsere, ilyesmik. Még egy két apróbb problémám van vele: 1,5 ezer körül úgy berezonál a kipufogó, hogy belever valamibe, meg néha 1-es fokozaton erős csapágyhangja van a ventinek. Agyalok folyamatosan, hogy cseréljem-e nagyobbra, mert 1/3-2/3 a város, hosszú út arány és 4 emberrel elég erőtlen (1,4 benya).
-
g.gergo
senior tag
Ez én is megtudom erősíteni. Kollegám off qashqai-ja 1.5 dci 106 lóval nagyon vérszegény. Bár az is lehet, hogy csak az én 1.6 dci-m után volt ilyen lomha, de nem tudom, akkor is gyengének tűnt ekkora tömeghez.
(#34379) PeterPH: Célszerű olajcsere előtt megejteni ezen műveletet, ekkor nem lesz az új olaj kidobott pénz.
Motorolaj: 7-9e ft, ugye attól függ milyen kell bele és hol veszed.
Motorolajszűrő: 1-1,5e ft
----------------------------------
Csapágy: 7-10e ft.
Kartertömítés: 3e ft.
+ munkadíjA www.kacsogep.hu -n elérhető motorfelújító műhely, tartanak nagyon jó minőségű King Engine Bearings hajtókar csapágyat. Sokkal olcsóbb áron adják, mint a márkaszervízben, és ugyanaz, ha nem jobb. Van alap és túlméretes is. Kollegám most cseréltetett 1,5 dci 106le-es nissanba, asszem olyan br. 8e ft körül volt. Az alapméretes. A munkadíja 20e ft volt, de a csapágyon kívül sok mindent csináltatott még.
-
mycso
Topikgazda
Megnéztem már pontosan:
laguna3: 1386kg
qashqai1: 1407kg
m2kombi: 1260kgLagunához nem, de az utóbbi kettőhöz volt szerencsém. Ebből kiindulva, még mindig azt mondom, hogy nem lehet rossz a laguna. A nissan nagyon dinamikusan ment, még teleülve is. És ugye ez egy nagy, magas bódé még pluszban.
Nem tudom elképzelni, hogy lomha sz@r legyen. -
rob210
Topikgazda
Mint ahogy az 1.6 benzines 110 lovas laguna is körbeautózható az én 1.6 benzin 106 lovammal.
A súly nagy úr, ha tetszik ha nem a dinamika a lóerő súly arányból jön ki.Ma például körbeautóztam egy A4 es 1.6 os szenvedőt.
Igazi szerencsétlen b..i volt.
Brümmögtette nekem a Gépet amikor épp siettem Nagytéténybe.
A második piros lámpánál felkaptam a vizet aztán állva hagytam.Na most ugyan ezzel az A4 el nem csinálom meg ezt ha 1.9 diesel vagy ne agy isten még nagyobb motor van benne.
De engem valahogy mindig az 1.6 os A4 esekkel kapnak el a jaszkari csávók, amik viszont nem jelentenek ellenfelet a Megane-nak.
-
-
g.gergo
senior tag
Hallgatlak hátha mondasz olyat amit még nem tudok
Ettől többet nem tudok mondani. A 2.0 dCi Nissan eredetű motor. Olvass/kérdezz/járj utána. A többi (1.5, 1.6, 1.9, 2.2, 3.0) valóban "powered by renault".
ráadásul a CR rendszere a renaultnak Bosch alapú
Hallgatlak hátha mondasz olyat amit még nem tudok
Akkor nem tudom a 1.5 dCi Thaliámban miért delphi rendszer van.
-
mycso
Topikgazda
Csinálhatok képet, de semmi extra..olyan mintha semmi baja nem lenne, a tető ajtófelőli részén látszik pár nyomódás, ahogy a pajszert odafeszítették.
Igazából az elcseszett ajtóval csinálhattam volna képet, de azt elfelejtettem. Ott elállt az ajtó is az autó oldalának a síkjától, meg az ajtó keret sem záródott a helyére, az is kissé kifelé állt. Illetve bezáráskor olyan érzés volt, mintha nem sikerült volna bezárni. Aki beszállt mellém, csapkodta is az ajtót, hogy miért nem záródik --> mondom ez ilyen, be van zárva
Aztán most úgy záródik, mintha nem is lett volna bántva.
Talán még a szín kopottsága is jó, egy 2003-as 5ajtós m2-ről van egyébként. Annyi, hogy az autóm csupa retek, az ajtó meg teljesen tiszta, ezért furán néz ki.
Ja h igen és még egy infó: m2 grandtour, sedane és 5ajtós első ajtói egyformák.
-
giigz
veterán
Lehet bot egyszerű, de a pékek nem értenek hozzá, lásd én példám
Nekem 98-as 8V, de a gép szépen mutatta a lamba értékeket, hőmérsékleteket, szívócsőnyomást, alapjárati szabályozást, meg még 1-2 dolgot
Mondjuk ez egy "maszek" gép volt, érdekes módon a gyári Renault CLIP a Renault márkaszervizben nem akarta az igazságot.
-
-
-=Tiger=-
tag
Így van. Ha valakit érdekel és tetszik neki, az nézze meg ill. vizsgáltassa be.
1-2E km alatt megenni egy új autót, ahhoz már valóban tudomány kell, de én egy 20-30E, 50-60E km futás utáni elromlott dologra gondoltam, tehát miután már nem bejáratós, viszont még garanciális.
Sok olyan történetről hallottunk, hogy visszautasították a javítást, mert nem megfelelő üzemanyaggal lett hajtva. (mert bekérik ugye a számlákat is) Hja, hogy Kis és Tsa Kft. Az nem megfelelő... amiatt ment tönkre. Azt persze nem tudják, hogy esetlegesen az-az üzemanyag ugyan az amit Shell-nél tesz bele, csak nem 30-50Ft-al drágábban továbbá semmi köze nincs a problémához. Gyártási hiba szóba sem jöhet?! Mi (én) többnyire Auchan, mostanában meg egy magánkútnál tankolunk, ahol elvileg Agip nyál van, de már annyiszor voltam Törökországban is autóval nyaralás céljából mint itt összesen senki, MeganeII, Thalia, állandóan a legolcsóbbat tankoltuk mert 500-600Ft egy liter és csak országon belül letoltam velük 6-7000E-et / nyaralás és soha semmilyen ilyen fajta probléma még nem jött elő, de ez az én tapasztalatom. De elmegyek messzebb. El nem tudom jelenleg képzelni, hogy bármelyiknek ilyen jellegű hibája legyen és az üzemanyag szűrőt sem cserélem 10E km-ként.
Nekem ez a márka 2005-ben jött képbe, semmi bajom nincs vele, de sztem, hogy egy MII vagy egy Thalia sokkal megbízhatóbb minden tekintetben egy Lagunánál, legalábbis ami a régebbieket illeti.
Tegnapelőtt hoztam el a villanyostól a Megane-t.
Levegőkeringető... ezt inkább hagyjuk, ha valamit ennél a típusnál el akarok felejteni, na ez az. Ami ebben a rendszerben el tudott romlani az már el is romlott.
Fémes hang jött az önindítóból indítás után (már elég rég, de különösebben nem izgatott), de ezt csak akkor produkálta amikor lehült az idő. Meg kellett perselyezni. 200+ 7 év nyílván ez nem gyártási hiba volt, mivel egy párszor már belökte a motort.
36db magyar ezres. Nyílván nem volt olcsó, bár lehetett volna az, de mikor ne jöjjön elő ha nem a hideg beáltával és maga a gondolat, hogy fizettem, de most nem tudom kinyitni a csomagtartót az érzés felbecsülhetetlen.
Aztán lehet számolni: önindító kivesz, elvisz javíttatni, üzemanyag, idő, klíma elektronik javíttatása vagy bontó... Ez a történet sem állt volna meg egy 20-ban sztem, attól függően mit lehet javítani és mi bontós.
Lényeg a lényeg kissebb dolgokat leszámítva sztem a két kezemen összeszámolom, hogy eddig a két autóval mennyi baj volt a kötelezőkön és önhibámon kívül.
-
-=Tiger=-
tag
Ne haragudj, de ez pusztán terelés volt amit leírtál.
"A kollégát ahogy ismerem nem akar minden nap a garázsba állni és bütykölni rajta valamit." - Neked és nekem is ez a fő vágyunk...
"De gondolom ez is a mi sarunk hogy lebeszéljük róla..." - Nekem a hogyannal van a bajom. Nem ismerem az eladót, de kapásból le lett húzva... A hirdetés amit feladott egy őszintének nevezhető lelkiismeretesen leírt és ALVÁZSZÁMMAL alátámasztott hirdetés amiből már ne is haragudj, de olyan kevés van mint a fehér holló. Nem az autó típus hibái lettek kiemelve, hogy erre, meg erre kell figyelni, hanem mindenkitől kapásból az jött, hogy szét van hajtva. El kell menni és meg kell nézni... különben is: "autót nem km-re veszünk, hanem állapotra" xD Akkor ajánlok mindenki ágyába egy megkímélt sokat futott bár jó állapotú 70éves hölgyet és visszatérünk a témára.
"nézd meg a jó állapotú 1.9 dci-k mennek ennyiért és érdekes módon abba 200k fölött van mindbe" - Mi garantálja, hogy azok jobbak? Azoknak tojás van, volt a gázpedáljuk alatt?
Gondolom mindenki ránézésre tudja eldönteni akár szerelő, akár nem, hogy mi lett kicserélve benne a gyári állapothoz képest.
"Ezért halt meg 150k alatt benne a turbó a porlasztó a kettőstömegű (jó utóbbi talán tényleg ennyit bír)" - erre pedig ezt írtam: "Van aki vesz egy új autót (0km) és még a bejáratási időszakban megáll neki a Turbó, az EGR, porlasztócsúcs, vagy az egész motor. Erre mit mondtok?" - hát úgy tűnik semmit...
-
-=Tiger=-
tag
Ez sztem hülyeség, hogy 150.000 környékén nem mehet tönkre. Mért ne mehetne?! Ami el tud romlani az el is romlik.
Én is van hogy hajtom, mégis úgy fütyül mintha új lenne és nem 150E van benne. (több) Továbbá nem extra áron tankolok extra szétadagolt üzemanyagot. ---> A befecskendezőrendszeremnek sincs baja, és nem is volt eddig sem. (szerencsére) És nem vagyok varázsló, az autó sem okád füstöt.
Van aki vesz egy új autót (0km) és még a bejáratási időszakban megáll neki a Turbó, az EGR, porlasztócsúcs, vagy az egész motor. Erre mit mondtok?
Más... már harmadjára szopatott meg a levegőkeringető rendszer. (szét ég a vezeték, tönkre megy a motor, szétég a vezérlő egység) Biztos mindig fullon megy a klíma nyáron, télen meg a fűtés?
Biztos rommá hajtom.
-
Josi
aktív tag
-
rob210
Topikgazda
-
Hugo85
aktív tag
Én nem állnék most neki mert nincs rá se helyem se lehetőségem. Tudsz ajánlani jó helyet ahol Pesten megcsinálják ilyen 5-6k-s összegért, esetleg le is fóliázzák utána?
Utángyártott lámpára miért kell fólia, az gyárilag lakkozva van, ami jó 10 évig megint elvan mielőtt elkezd mattulni, nem? (addigra jó eséllyel egy bontóban lesz már az autó)
-
Hugo85
aktív tag
Az a baj én nem nagyon láttam ilyen olcsón, ahol kifejezetten írják, hogy lakkoznak is, ott van ahol a 10-be is belecsúszik/oldal. Lakk nélkül pedig úgy tudom egy év alatt még rosszabbra mattul...
Plusz van egy félelmem: szerintetek az létezik, hogy belülről mattul be a búra? Attól félek, hogy az előző tulaj nem UV mentes sőt 100 wattos izzókat rakott bele, amik belülről is megették a polikarbonátot mert gyanúsan csak az alsó részén mattul a tompított előtt... -
moriak
tag
Van egy kártyám ami elvileg csak nincs felprogramozva és a kocsihoz volt, elméletileg nem ebay-es, mert a benne lévő szervizkulcs marása megegyezik a másik működővel. Kártyán amúgy is eprom van így lehet, hogy van rajta valami csak a kocsi okoskája nem ismeri a kártya immoját.
Köszönöm a választ.
M2-höz van diagnosztika program ami valamilyen soros porton keresztül lehet kommunikálni az autóval? -
AMD Power
titán
Ennyi. Lásd nekem ott volt a Polo. Nem volt "annyira" olcsó autó mikor vettem. Ilyen 600-650e körül mentek amit én vettem. Még szerencse ,hogy hiteles volt és okosba csak 440e fizettem érte. Minden extra ami kell volt benne. És VW. Mikor megvettem semmi baja nem volt egy 6e gömbcsuklón kívül. Utána jött 1.5 év 12e km és egy roncs lett.
-
giigz
veterán
Az IS
Havon tenyleg a legjobbak kozott van, sajat tapasztalat, mindenki szenvedett, en nem tudtam olyan helyre menni, ahonnan akar egy pici nehezseget is okozott volna kijonni. De ezt nem csak en mondom, pontos szamra nem emlekszem, de talan 2500-an adtak le ilyen elegedett ertekelest.
Higgyetek el nem veletlen vettem ezt.
rob210: Ez igy eleg tag, most hirtelen nem is emlekszem mit irtal milyen telid van. Tipus, DOT, profil mm?
-
giigz
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest