Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kell egy nyomásmérő, amit betoldanak a pumpa és a befecskendező híd közé, megnézik a service manualban a határértéket az adott motorhoz és eldöntik, hogy jó-e a nyomás. Túl alacsony nyomást okozhat nem csak a pumpa, hanem az etömődött ü.a. szűrő, vagy a megszorult nyomás határoló szelep.

Milyen autó, milyen motor? Legjobb lenne évjárat és motoród is.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Meg kell mérni az üzemanyag nyomást.
-
DonThomasino
veterán
Benzin szivattyú hibára hogy lehet rájönni?
-
FRENK1988
veterán
Nyíregyháza - Szabolcsbáka - Budapest- Szabolcsbáka kb 650km 7.5l\100km 5 emerrel es a cuccaikkal. Jo fogyasztás?
-
tresh
veterán
Tudom Uram ezért linkeltem neki az a leírást elég részletesen kivesézi szerintem hogy mit lehet vele kezdeni

(#30186) daniel2121 : nem akarlak elkeseríteni de én a porlasztóknál keresném a hibát lehet valamelyik haldoklik..szóval diagot neki és kiderül..motor kód /cm3 km állás ?
-
-=Tiger=-
tag
válasz
daniel2121
üzenetére
Hogy mi okozza a problémát azt nem tudom, majd az okosabbak megmondják, de a műszerfal angol nyelvre való átállítása nem volna hülyeség.
Legalábbis nekem beszédesebb mint a német. 
-
daniel2121
őstag
Sziasztok Van egy 2008-as diesel Megane 2-őm, olyan probléma jött elő hogy néha kiír hibaüzenet "einspritz űberprűfen" ami azt jelentené hogy befecskendező túlnyomás és kigyullad a villáskulcs szimbolum. Majd amikor leállítom a motort akkor már nem gyullad ki újra. Van amikor egy hétig se,de van amikor egy nap többször előjön,egyébként a motor jól muzsikál semmi gond nincs vele.
Volt már rajra műszer de nem jelzett hibát. Mi lehet a gond vagy a megoldás? -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
ThodEE
üzenetére
:-) Ez eléggé meggyőző érvelés...elfogadom, annál is inkább, mert volt a szervízben az akciós klímatisztítéson, aztán kértem, hogy nézzenek rá a nyöszörgésre, a bal hátsó keréknél...ránéztek és a spirálrugóból letört egy darab, úgyhogy rövidesen cserélhető...
Hiányzott még, mint mókusnak az erdőtűz...
-
tresh
veterán
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
A lábkiosztás lehet azonos csak az a nem mindegy hogy melyik lábra mi van kötve

-
ThodEE
őstag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
De, de a kivétel erősíti a vakbelet, a leégett eszközök javíttatása pedig drága

-
tresh
veterán
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Akkor ezek szerint jó lehet.. de meg kéne nézni a kábel kiosztását
-
Sgt. Chris
aktív tag
Igen, pont ebből a postból indultam ki, és ránézésre a kábelezés tök egyforma, mindegyik esetben mini ISO és jack...Nemrég vettem a kocsit és bántja a fantáziámat, főleg, ahogy nézem, az előző tulaj is valami ilyesmit használt, mert a rádió alatti rekesz hátfala ugyanígy meg van fúrva már, gondolom ott vezette ő is ki a kábelt... :-)
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Egyáltalán, ha egy mini ISO és egy sima jack dugaszt kötök össze sima vezetékkel, akkor az nem szabványos minden megfelelő csatlakozóval rendelkező autórádióhoz?
-
tresh
veterán
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Caminatot én gyári navis gépekbe tudom hogy van (nekünk is az van a lagunában ) ...
nálad szerintem ez működik [link]
-
tresh
veterán
válasz
vampire17
üzenetére
Ezt értem csak amit te linkeltél abból 5 autóra legyártom az én általam linkelt módon. Esetleg ha nincs affinitás hozzá akkor egy elektroműszerész is megoldja neked ezt pár pisztolyorrú mátyásért cserébe ami jóval kedvezőbb mint a box megvétele szerintem ezért javasoltam. De ha jól emlékszek mycso kollégának is hasonló megoldása van

FRENK1988: hm nekem ez új de nem lehetetlen.. bár nem tudom hogy esztétikusan ezt hogy lehet kivitelezni viszont bekötni a másik helyére nem nagy matek.. amúgy miért akarod lecserélni a gyárit ?
-
vampire17
addikt
Hat, nem dragabb, mint egy normalis fejegyseg, nem borul a muszerfal "design"-je, minden funkciogomb tovabbra is mukodne a kocsin...
Amit linkeltel, biztos nagyon hasznos egy villamosmernoknek, de aki meg eleteben nem fogott a kezebe pakat, annak kevesbe..

Engem alapvetoen nem az alternativak erdekelnenek, hanem hogy a fonti cucc mukodne-e az automban

-
FRENK1988
veterán
Nem tudjátok véletlen MII Limousine 3. féklámpáját kiszedni
illetve az első generációs V70 féklámpája milyen hosszú/széles? -
toldy
őstag
Nekem a tisztaság már bőven elég ok rá, ami sz** volt alatta, az.... Meg a csominak volt egy szakasza ahol hajlamos volt magától lelógni, ott betettem alá egy 10 cm hosszú, merevfalú medencére folialefogató ilyen műanyag vackot, így a gumi most megint szoros rajta és nem lóg.
Nekem 5k volt a 2 teló, bárdiból ismerősön át, cserélni kellett mert már most sem nyitotta ki teljesen az ajtót.
Sgt. Chris: Bárhol meg tudod kezdeni. Bontóban körbeérdeklődhetsz, szokot lenni épp darab.
-
toldy
őstag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Ezt a szigetelést ami az ajtó alatt fut körbe, magán a kasznin, legyen az sima vagy csomi ajtó. Az mind cserélhető, langyos, szappanos ( folyékonyszappanos) vízzel szépen végig mostam, majd száradás után vissza tettem.
Ez a gumi:

-
tresh
veterán
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Mindent lehet cserélni.. csak türelem játék és a gyári gumi horror áron lesz ebben biztos vagyok

-
Sgt. Chris
aktív tag
Ezt az ajtó szigetelő gumi témát nem vágom...hogyan húztad és tisztítottad???
Egyáltalán az ajtó élén található tömítést lehet cserélni??? Mert az enyémen itt-ott szakadozik, hullámos, emiatt eléggé nagynak érzem a behallatszódó szélzajt. Gondolom friss gumikra cserélve, ez jelentősen csökkenne.
-
toldy
őstag
Keresztfater tegnap vitte hozzájuk egy II laguna kártyáját, enyhén fogalmazva romokban volt, kíváncsi vagyok mire jutnak vele.

Más, kicsit szerelgettem az autót, lecseréltem a csomiajtó teleszkópjait, milyen jó hogy magától kinyílik az ajtó, és teljesen... Illetve kicseréltem a pollenszűrűt, ahhoz képest hogy milyen ilyesztően nagy melónak tűnik, kb fél óra volt, de hogy mi volt benne... Meg az ajtó szigetelő gumikat húztam le és pucoltam el, mennyivel tisztább most.
Egyébként bézs kesztyűtartót hol találok, már hívtam pár helyet de vagy nincs vagy ilyen több 10k

-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Na reggel újra nem indult elsőre csak másodjára.
Lámpánál szépen le is fulladt.
Mennyire lehet hagyatkozni a műszerre ha veszek újat tuti h jó lesz? -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Lehet esetleg előre tudni hogy melyik megy a kocsimba vagy csak szétszerelés+ mérés után

E7J3764C015414, 1996, Renault Megane 1.4 8V, ferdehátú748118 812157 VALEO
Fűtőradiátor
AlumíniumSzélesség 1: 234 Magasság: 157 Vastagság: 45
14351 FT296680 73252 NISSENS
Fűtőradiátor
Alu/műanyagHálózat méter: 234 X 158 X 49 mm automata kézikapcsolás lehetőségével Klímás/klíma nélküli járművekhez
8690 FT10895158 G73252 UNIX
Fűtőradiátor
5690 FT291855 223V10 J.DEUS
Fűtőradiátor
Alu/műanyagHálózat méter: 234 x 156 x 42
7998 FTElőre is köszönöm

-
csibor
addikt
Megane I 5 ajtós, nem nyitja az 5-ik ajtót az elektronika, nézegetem, de nem tudom mi a baja. Végső megoldás a csere, de hátha van olcsóbb megoldás. Közben megoldódott, van egy "biztonsági" állás. Onnan kimozdítottam....most jó

-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha nem centíroztatod ki a kereket akkor igen.

-
DonThomasino
veterán
Ha 120 fele rázogat kicsit a kormány az normális?
-
toldy
őstag
-
rob210
Topikgazda
A választ már megkaptad, csak akkor engem a gps átverr, sebaj időben ugyan annyi volt.
Egyébként az ismerősöddel egyet értek ilyen benzin árak mellett nekem sincs kedvem még autópálya díjat fizetni.
Nyaralni is csak főúton megyünk, 1 óra plussz, de leszarom, drága a matrica, főleg egy napra kifizetni 4et
-
-
ThodEE
őstag
Igen ki van írva hogy videó kontroll vignyetta

Van különbség azthiszem a színekben hogy melyik a teherautóé melyik a személygépkocsié, mindjárt utána nézek hogy hogy is megy ez
Wikin is ez a tábla van, ez jelzi hogy onnantól kell matrica. Annyit tudok még hogy ha aznap mész a pályán matrica nélkül de éjfél előtt veszel matricát akkor elfogadják aznapra

-
giigz
veterán
válasz
Sly189
üzenetére
Legy szives ne csinaljatok ezt velem mindig

Hol irtam en olyat, hogy egy ismerosom csinalja? Olvasd el megegyszer, azt irtam, hogy csinaltatta.
Itt Debrecenben ahol csinaltatta, nagyon jo helynek szamit, jo munkajuk van, garantalt a minoseg, ezert is kerul ilyen sokba, mert ugy fog kinezni a kormany mintha uj lenne, es ertenek is hozza, hogy minosegi munkat adjanak ki a kezukbol.
Ami nem minosegi munka, az 5-10k kozott szokott lenni, de mint rob is irja 10-15k-bol mar a legjobb minoseget lehet elvarni. Nem tudom neked mi kerulhetett 22k-ba, biztos valami felsztarolt helyen csinaltattad, de az is fix, hogy semmivel nem kaptal tobbet, vagy minosegibb munkat, mintha pl. 10-15k-s helyen csinaltattad volna.
Az meg, hogy a feket eloszor egy olyanhoz vittem, aki nem kerdezett meg, h milyen marka legyen, meg nem jelenti azt, hogy nem jo szerelo, es nem vegez profi munkat. Siettem, es egy ismerosom ajanlotta, nem is volt semmi baj az emberrel meg a munkajaval sem, csak szepen felreertettuk egymast. En alapbol Renault markaszervizbe hordom a kocsit, egy kicsit dragabb a munkadij mint a sarki szerelonel, de legalabb a legmodernebb szerszamokkal dolgoznak, es ott ertenek a legjobban hozza, legalabbis itt Debben igen.
-
Sly189
senior tag
Ha olyan frankó ismerősöd kormánybőrözés téren, mint fékrendszer cserénél az autószerelőd, akkor köszönöm, papírzsebkendőt se kérnék tőle

Tudod, ha már rászánja magát az ember, körül néz, megnézi a referencia munkákat, és ha már rá szán 15000 Ft körüli összeget, akkor már azaz +7000 Ft a biztos elégedett végeredményért nem számít.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Max. forrasztotta.
Én is úgy szereltem be magamnak anno. Az akkori szerelő mondta, hogy cserélni kell, azt már én, hogy akkor forrasztom! Persze nem az a jeladó volt a rossz, így most 1db tartalék mindig van nálam, rajta egy darab vezetékkel.
Akkor is és azóta még 1x a vezérmű tengely jeladó adta meg magát. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Műbizonylatot.
A köhém rendeletet olvasd el benne van minden átalakításra vonatkozó aktuális szabályozás. -
DonThomasino
veterán
Tudja valaki hogy fóliázni csak a hátsó oldalsó üveget lehet
vagy a hátsó szélvédőt is?
Milyen papírt kell kérnem ha megcsináltatom? -
Sly189
senior tag
-
rob210
Topikgazda
A másik adag kép amit a kolléga csinált. Andrew
[link] -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Olajszűrő leszedő.
De inkább link.
[link] -
DonThomasino
veterán
Az olaj leerezstő kulcsnak mi a hivatalos neve?
És az olajszűrő fogónak? -
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ájj de rossz így ránézni a kocsidra...

Nagyon mániám ez, de egyszerűen ha a hátsó ablakok nincsenek lesötítétve, egy autó számomra nem tud kinézni jól, és a tieddel az a baj, hogy maga a forma nagyon tetszik, sedan M1, ráadásul ez a szín nagyon jól áll neki, a dísztárcsa is pont passzol hozzá, és akkor nincs lesötétítve az ablak...

Tudom, hogy te nem szereted, de ha le lenne sötétíve, akkor valami eszeveszett jól nézne ki a vas, ez a szín nagyon durva

Amit fentebb írtam, az csak az én hülyeségem, ha ettől eltekintek (amit nem tudok
), nagyon f@sza a kocsid, tényleg nagyon jól néz ki, az 1.6 16V is nagyon jó lehet, szóval grat.

-
rob210
Topikgazda
Uraim a topikból ketten képviseltük a renault gyár márkáját

Köszönöm a részvételt Toldynak, szerintem jól összejött a csapat szép pirosra sültem.

-
SZATA
senior tag
Van a gyárinál (kb. 45e) költséghatékonyabb módja az elveszett kulcskártya pótlásának?
A clionál hogy lehet kiszedni az első ablakmosó fúvókákat cseréhez, tisztításhoz? Az ujjam nem fér be. Csőrös fogó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Battlefield 6
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Arc Raiders
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Interactive Brokers társalgó
- Ingyenes az Epic Store-ban a Bloons TD6
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bocsi lehet reggel van...milyen autóhoz ?

(alufelni)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
el kell jönni
mycso