Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
Az első részét teljes mértékben elfogadom és tiszteletbe tartom de a második részével a hsz-nek nem tudok egyet érteni.. Magas fogyasztás ? 1,7 tonna 8-9 literes fogyival magas ? Ha beíród hogy az 1.9pd 5 literrel eljár a dunába hajtok az autómmal együtt
Na nem offolom a totyikot bocsi srácok max majd pübe folytatjuk 
-
giigz
veterán
23 liter MaxxMotion 95-ből ~310 km-t mentem, tehát 7,4 L körül lett az átlagom.
És ez úgy lett ennyi, hogy 70% országút 30% város, ráadásul országúton 60-70 km/h-val!!
Ezt a fogyi adatot tragikusnak mondanám, ilyen körülmények között 6,5-nél többnek nem szabadna lennie... A sima 95-ös MOL nyállal 60-40 országút-város, és országúton 100-110-nél 7,7 L lett az átlagom.
Az OMV MaxxMotion95 semmivel nem jobb a kocsimnak, vagy csak a kocsim annyira szar, hogy nincs hatással rá a benzin minősége, mert így is úgy is túldúsít.
-
Ck.
addikt
Bele kene ulnod az enyémbe es egyből rohannal a modikhoz modosittatni a hsz.-ed.

Nagyon jol meg vannak csinálva a gorbek, húz mint egy állat. Otomatakent óvatosan van chippentve csak 180 loig, amire ugyanez a valto van tervezve, szóval bírja.
Azt hozza kell tenni giigz, hogy az enyém nem 2 tonnás all road es nem is kotró, ugyhogy könnyebben megugrik a bódé. Eddig nem igazán maradtam vele szégyenbe.
Visszatérve az 1.9 PD-re, takarékosabb, de vezetési élményben egy sor4 nagyon messze van a V6-tol. -
giigz
veterán
-
tresh
veterán
ezt lesd meg giigz és ez sem a vége

-
tresh
veterán
Uram ,0-100-ra mérés soha nem lesz mérvadó csak pár dolog végett pl aszfalt gumi fajtája/mérete automata/vs manual..
Német pályán barátom passatja 2.5tdi (akkor még gyári 180 LE volt) én céges passat 1.9 pdtdi nem bírtam megfogni 130+chip volt 200nál elfogytam mint reggel a feles a kisboltba...
SZATA: mindegy milyen moci dübörög benne egy olaj+szűrő 15k-ént vagy 1 év minden autó meg hálálja
-
tresh
veterán
Akkor van egy ajánlatom jöhet a csipszes passat ami max 160 LE ha lesz és kihívom a barátomat a 2.5 tdi passattal és mérünk egyet
De előtte a kedvedért visszaírjuk 180 LE ra 
szerk: ha ismered akkor nagyon jól tudod hogy almát az almával hasonlítunk passat bódéba a 2.5 tdi bármilyen chipelt 1.9/2.0 oda ver..ha meg megvan chippelve akkor az érdi emelkedőn felhúzza maga után 200al

-
giigz
veterán
Azert en is ismerem a 2.5 TDI-t, majdnem egy evig olyanunk volt, majdnem 2 tonna, automata, allroad, quattro, 10 literes atlaggal jartunk, es 8-9 alatt van 100-on, nem mondom h lassu, sot k*rva jo, de egy chipes Passat reggelire megeszi.
-
Rambovits
senior tag
-
SZATA
senior tag
-
-
Ck.
addikt
2.5 TDI-t nem bántani.
Ugy megy, mint a disznó a 350 Nm-rel.
Automata a draga, de nem is való mással. Ugy belerak az ülésbe, hogy 2 embernek kell kihúznia onnan.
A Balatont 4 emberrel, fullra pakolva, odalepve es sok araszolassal, klímával 7.4-ből jártuk meg. Egy 1.7 tonnás V6 szörnytől ez nem rossz.
-
Laraxior
titán
Mai ajándék a szekérnek

-
tresh
veterán
De hogy témánál maradjunk..mai találós kérdés

szerk: rob nem játszhat
-
tresh
veterán
2.0 és az 1.9 pdtdi sincs partiba a 2.5 tdivel semmilyen szinten
Munez től szerintem nyugodtan kérdezhetsz evvel kapcsolatosan. Nem hiába volt egy időbe hogy a 1.9pdtdi-t visszaalakították tdi re..ahogy a többiek írták a 2.5 be rengeteg tartalék van jó kezekbe játszva ugrik 250 LE re ahol az 1.9pd vagy 2.0 pd már igen csak a végét járja és akkor jön a kontra hogy jóval olcsóbban lehet ezt elérni..és akkor még kontra ként ott van quattro ha audiba gondolkodunk ha vw akkor ott a 4motion és 4 keréken ez a teljesítmény igen csak kellemes főleg hogy mellette nem aggódsz hogy mikor hullik ketté az autó alattad
A vw-es srácok és a gyártó is beismerte hogy elcseszett egy gondolat volt a pd.rob210: +1
-
rob210
Topikgazda
Azt azért ne felejtsd el, hogy az a 2.5 ös motor értő kezekben igen komoly vaddisznó lesz.
Nem kicsit van felülméretezve, azaz van benne tartalék, azt egy kicsit elkezdi az ember építgetni és hamar 250-270 ló lesz alatta.
Úgy, hogy nem is könyököl ki belőle semmi, nem úgy mint a 2.0-esekből.
Láttam már passatot aminek a blokkjából oldalt kiált a hajtókar, és persze besült a motor.
A 2.0 literes VW-ket ne erőltessük.
-
g.gergo
senior tag
2.0 PD-vel mi a baj?
Olajpumpa, turbó, hengerfej, pd elemek, stb... Ezért nem csak a siemens pd elemekkel van a baj. Olajpumpát szinte kötelező cserélni fogaskerekesre, mert komplett motorcserét kockáztat az ember. Azt meg ugye tudjuk mi pénzbe kerül. Bár az új olajpumpa kiegyenlítő modullal és szereléssel kb. 150e. Ez egy ilyen trágya konstrukció. Az 1.9 PD az kimegy a világból, de ezek a 2.0 140LE-ek ... szóra sem érdemesek. Trágya, a CR is, bár 2008 után már javítottak sokat rajta.
-
giigz
veterán
2.0 PD-vel mi a baj? Akkor legyen CR
Vagy akar 1.9 PD az is mehet 150 paci fole siman, es nem fogja osszesz@rni magat...A 2.5 azert elavult, mert 2500 ccm-bol van 180 lovad, manapsag viszont 2 literbol megvan ez a 180 lo, chippel siman 200 lo folott lehet lenni, es ha nem a siemens PD-t veszed akkor meg bajod sem lesz vele. Sot az uj 1.6 dci is siman elvan 150 lo korul, ami mar pariban van a 2.5-tel, es fogyiban eg es fold.
-
tresh
veterán
Ebbe nem lennék olyan biztos. Pont írtam hogy a gyári tetőantennát 3k ért vettem szerintem az igen csak elfogadható ár..de ma majd felhívom őket kíváncsiságból mibe kerül egy gyári gázbowden

más: romlott a fogyim 6,8/100
(lehet ebbe közre játszott gárdony>>17 ker vége 40 perc alatti "haladós tempóm
)(#23664) giigz: hát nem tudom milyen motor van a fokátokba de pl volt céges fóka 2 1.6 16 voltos 140nél autópályán olyan szélzaja volt hogy nem hallottam a mellettem ülő mit mond..plusz 150km után mondtam vezessen a kolléga haza mert leszakadt a derekam benne
-
giigz
veterán
Tegnap mentem egy 1.9 SDI Seat Ibizával, már az "újabb" Ibiza, de még a régi SDI motor.
Beülök, és egyszerűen olyan kegyetlen kemény volt az ülés a Megane-omhoz képest, hogy az valami hihetetlen. Aztán az alapjárat... Olyan rezonancia van, és olyan hangos az egész, hogy az nem emberi... A Focus 2-nél nekünk bent ülve szinte nem lehet hallani a motort alapjáraton, haverom Swiftjében konkrétan nem is lehet, viszont itt olyan szinten hangos volt, hogy az nem igaz, pedig a kocsi műszakilag kifogástalan...
Szóval lényeg a lényeg, az a kocsi 700k volt, fele annyit fogyaszt mint az enyém, fiatalabb is, viszont kényelemben és komfortban 0.
Ez az egy pozitívuma van az enyémnek, hogy komfortban és kényelemben kategórián belül kimagasló.

-
Nordik
addikt
Nah ma sikeresen eltörött a gázbowdenen az a kis műanyag rész ahol állítani lehet mennyire legyen feszes a bowden. Húzta folyamatosan a gázt. Vehetek gázbowdent, viszont ezer féle hosszba és változatba van. Csak kiszerelve fogom megtudni a méretét stb ugye?

-
giigz
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha nem engednek bele magyar benzint, akkor ne az OMV-nél, hanem a Lukoil-nál tankoljon, az román/magyar/ukrán/orosz, az OMV is a MOL-tól veszi a sima 95-ös benzint, és az ország nagy részében a MaxxMotion 95 is százhalombattai + adalék, viszont a MM 100 az már mindenhol schwechati. Tehát a sima OMV 95-ös az MOL + adalék.
-
Laraxior
titán
Mondta a váltósnál is a szerelő srác, aki megcsinálta az autómat, (neki is Megane-ja van) hogy ő csak OMV-t tankol bele, mert ők nem engednek bele magyar benzint, az övüké Ausztriából jön, az összes többi kúton a MOLost higítják, meg keverik, meg javítják adalékokkal 
Úgyhogy nekem is ez volt az utolsó tankolásom, már sok helyről hallottam ezt,de be is szüntetem a MOL-os benzint. -
-
mycso
Topikgazda
-
Laraxior
titán
jamm, itt hiába teszem át manualba, a nagyon szélsőséges helyzetekben az elektronika átveszi az uralmat, értem itt a nagyon alacsony és nagyon magas fordulatot.
Rendeltem bele sportlégszűrőt (nem direktszűrő!)
Aszongyák kicsit megnő a hangja, hát kíváncsi leszek, holnap belebarkácsolom 
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán

-
Ck.
addikt
Na a szerelőm atnézett mindent, motor oké, turbocsere, olaj, szűrők, + csövek kitakaritasa lenne összesen 150k korul.
Varok vele 1-2 hónapot aztan uccu neki.
Most az A6 előtörlesztese az első számú projekt, aztan a Laguna is megkapja a magáét.
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Én viszont azt akarom

Haver hívott lenne elfekvőbe egy laguna 2.0 16 v moci bagóért ,de hála a f*sza országunknak az autó árát is még1szer rákölteném hogy bepapírozzam..pedig úgy érzem az egész jól rángatná a kasztnit
Mondjuk a másik variációm persze ez csak nagyon elképzelés hogy 90 lovas henger fej kicsit átalakítva pattanna a kocsira új jelömlőkkel kb 100 Le lenne plusz kapna egy kompresszort (SLK merciét) így kb olyan 150-160 LE 240NM... egy gond van az első fele max egy 80 ropi de a másodika az 200..viszont tuti nem lenne még 1 ilyen gép itthon
Mondjuk műszakin nem tudom mit szólnának hozzá.[link] itt egy logan 1.6 8v-s történetnél már prezentálva van az elképzelésem
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek hol lehet olcsón 1.5dci Thaliához a bal oldalra ködfényszórót venni?
Eddig tisztázatlan okokból berepedt és csere érett lett.
THX
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Lehet mindenki érti, én vagyok az egyetlen ember aki ezt nem tudja felérni ésszel, de őszintén szólva nincs is kedvem találgatni, ha nem írod meg hát nem írod meg, csak nem értem miért kell találgatni, egyszerűbb lenne leírnod.
Alapjában véve nem értek az autókhoz, ebben is én vagyok az egyedüli alulmaradott kivétel, nekem sajnos nincs autószerelő végzettségem, pedig mindenki másnak van, érettségi után 19 évesen biztos mindenki tudott autót szerelni úgy, hogy soha senki nem mondott semmit azelőtt neki ezzel kapcsolatban.
Arra tudok gondolni, hogy 16 szelepeset akarsz belőle csinálni, de akkor kellene ecu is, meg még jó pár nagyobb mókolás.
-
tresh
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Ez nem az enyém, az enyémnek le van csapva posija
Igazából terveb van/volt az eladása de egyszerűen nem igazán találok alternatívát amire azt mondanám hogy megéri buknom a mostani autón..az új gumikkal (nyári) +téli gumikkal 450 alatt nem adnám el..főleg hogy a következő tulajnak kb 80 ezret kéne még költeni az autóra (amit én 1-2 héten belül meg teszek) és tökéletes autója van kb 5 évig hozzá se kell nyúlnia csak olaj+szűrő meg tankolja
Na most ha ehhez kb hozzá teszek még 2-300k-t akkor kb 600-700k ért néznék autót de csak néznék mert olyan ami számomra megfelelő nem igen van ennyiért.. volt kis időm elsétáltam megnézni a közelbe lévő autókat és hát mit is mondjak khm vannak bajok 
rob: meg kérdezem neked de mint mondtam egy rossz van benne hogy 200km-re arrébb van a dolog..de persze írok a rönyós srácoknak hátha van valakinek elfekvőbe ez az

giigz:: jaja, már meg néztem mellette a te képed és tényleg egyforma csak a tiéden a fehér alap plusz fény viszonyok végett full olyan volt mintha egy számmal nagyobb lenne. Ettől függetlenül én leszedném
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#23610) giigz: én gondolom de titok vagy elmondja vagy nem
-
tresh
veterán
Hát szerintem arányaiba kisebb de lehet csak a képről volt nekem csalóka
Majd csinálok képet hnap lusta vagyok már kimenni 

Lehet a fehér szín véget néztem nagyobbnak vagy a kép végett de itt mintha másképp mutatna..de lehet csak a fáradtság végett van ez és nem látok már jól
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Xado-s kérdés. M2 váltójába inkább spray vagy tubus? És hány tubus? Mert rákeresve mintha valahol az állt volna, hogy egy elég bele,de kettő a táblázat szerint a szükséges.
Holnap megyek érte elvileg,
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Na nem offolom a totyikot bocsi srácok max majd pübe folytatjuk 

(lehet ebbe közre játszott gárdony>>17 ker vége 40 perc alatti "haladós tempóm
)
10 lityit eszik az övé? Mi az? 1.4, 8V De durva, most az AVGm: 11.3
Aszongyák kicsit megnő a hangja, hát kíváncsi leszek, holnap belebarkácsolom