Hirdetés
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tresh
veterán
gyújtókábelt ki tudja mérni elektromos de te is egy multiméterrel hogy nem szakadt meg de így belegondolva az nem is lehet gond.. gyújtótrafó hibát max diaggal vagy csere darabbal..bár ez inkább ingadozó alapjáratnál lenne..talán ez is kilőhető de nem árt már végig nézni azért írtam...
Falsot szívhat sok helyen de én a HF tömítés/ szelepfedél tömítésnél nézném meg illetve a levegőcsöveknél..
Generátoron állt. a fesz szabályzó szokta beadni az unalmasat.. csak annyit mérj meg hogy ott is hozz e az átlag értéket tehát ha terhelés nélkül megy mennyit tölt és ha rádobsz pár fogyasztót mennyit tölt. Ez is csak kontrolnak hogy ezt is kizárjuk

Ecu cserénél nem kell semmit programozni csak a gyári immo kódja kell ha ki lett cserélve (persze levett akkusarúval
) utána ahogy fentebb írtam márt egy kollégának a központi ajtó nyit/zár gombbal beviszed a kódot az immo kikapcs és indulhat a masina. -
giigz
veterán

A gyertya ki lett cserélve a vásárlás után, de akkor már rossz volt az alapjárat, és utána is az maradt. Gyújtókábelt és trafót hogy tudom csekkolni?

A pillangószeleppel nincs gond, mert rob cuccával is pontosan ugyanilyen volt az alapjárat.
Fals levegő lehet hogy van, de én már nem tudom eldönteni, hogy hol fújkáljam. A blokknál elöl meg hátul? Vagy merre fújjam?
Nem tudom megnézte-e a generátort, jó kérdés. Mit lehet azon megnézni? Ha a generátor haldokolna, akkor annak majdnem 1 év alatt már nem kellene valahogyan máshogy is jelentkeznie?
Ha belerakok egy ilyen típusú ecut, akkor azt nem kell programozni, vagy ilyesmi?
-
tresh
veterán
Ebbe semmi érdekes nincs.. valahonnan kell neki a kraft ha fogyasztót kapcsolsz
Neked 1000% lék hogy mechanikus hibád van.. 
Na nézzük én ezeket nézném meg újra nálad és csinálnám meg:
-4 db gyertya ki ellenőrizni hogy nincs e beköpve (ha esetleg nem cserélted volna akkor csere)
-Gyújtókábel csekk hogy minden oké e aztán a trafó
-pillangó,fojtó szelep takarítás (lehet nem megy rendesen vissza a helyére/beragad és ezért van 1200-es alapjáratod.)
-fals levegő szívás a blokknál
-alapjárati motorod jó így az kilőve
- illetve ha haldoklik a generátorod az is tud ilyet csinálni pl több feszt vesz fel terheli a motort és így evidensen növeli a fordulatszámot bár gondolom ezt egy elektromos szerelő csak megnézte
utolsó hiba forrásként lehet hogy az ecu döglődik főleg hogy mondtad nem tud kommunikálni a gyári diaggal..ergo keresni kéne egy bontott autót ami ugyan avval az ecuval van mint a tied és csere egy próba elejére.
-
giigz
veterán
Alapjáratnál további érdekesség:
Írtam a múltkor, hogy ha fel van kapcsolva a tompított fényszóró akkor olyan 1000-1050 körülre megy lejjebb az alapjárat. Ma azt vettem észre, hogy ha az elektromos ablakokat lehúzom, és a gombot továbbra is nyomva tartom, akkor még ~50-100-at esik az alapjárat, és így már olyan 950 körül lesz...
-
tresh
veterán

hmm.. ma már ilyet miért nem gyártanak

-
tresh
veterán
Na azért nem egészen így néz ki a történet.. márka függő a dolog csak példa ként keress a m1 abs-es gépre első féktárcsát+betétet Ferodot ha 20ból meg veszed mint én gari/számlával akkor rendelek tőled egy raklappal
Az megint más kérdés hogy nem kis haszonnal dolgoznak.. de ennyi erővel nézzél meg egy tesco-t, madaras tecot, lidl,aldi és sorolhatnám majd vesd össze egy német,osztrák bolttal lefogsz csücsülni mekkora árrés van és pluszba te a szarabbikat eszed iszod itthon
-
giigz
veterán
Amit a múltkor vettem alapjárati motort, én 10k-ért vettem egy boltból, azt a Bárdi megkapja max. 6k-ért, és 26k-ért van fent a honlapjukon alapáron, tehát jelen esetben 400+%-os haszonkulcs

Nem kell félteni a Bárdit, Unixot, stb., aranyáron van náluk minden, a kedvezménnyel lesz hasonló az ár, mint máshol alapból.
-
Ck.
addikt
Mekkora haszonkulcs lehet ezeken az alkatrész árakon, ha több mint 50%-os kedvezménnyel is lehet néhol vásárolni es meg ugy is megéri nekik?
-
FerNandor
őstag
nekem is cserés az alsó, de azt már nem vettem meg most a kovácséktól, mert eleget költök így is.
de aztán lehet, hogy lesz@rom és megveszem.
10 ezer ft az alsó. holnap hívom a szerelöt, hogy megjöttek-e a hajtókar csavarok. nagyon remélem, hogy igen és azt is, hogy a jövö héten mielöbb mehetek hozzá.
utána kb egyböl müszaki, akkor meg a bak is legyen már rendben. más baja szerintem nincs. -
Nordik
addikt
Szerintem odaver azért nekik. Én hátsót cseréltem már, most következik a jobb felső. Azzal tisztába vagyok, hogy rossz régóta, de kialakításánál fogva nem tud akkorát mozdulni. Viszont az a felfelé álló bütyök amire gumi van öntve, ami lefogná szerintem pont a bólogatást, rezgéseket, az nekem teljesen szét van mállva. Így csak előre, hátra nem tud mozogni annyit.
-
giigz
veterán
Egyébként majd egyszer nekem is motortartó bako(ka)t kellene cserélnem, meg váltótartót, de ez a javítandó vásárolandó sorban kb. a 20. helyen van

-
tresh
veterán
Na Rob uram köszi az infót telefonon lerendeltem a patenteket pikk pakk meg is jött csak ma volt időm helyükre rakni úgy fogja a betétet mint katiba a szög
Viszont lassan csere érett az összekötőgömbfej fél év után vicc na mind1 megy bele a Febi már megtanultam ( teszem hozzá skf/febi/swag hibátlan minden amit kicseréltem egy gramm rozsda nincs ellenben a többi sz@rral amit el mernek adni
) Jó mondjuk itt tudtam hogy nem febi ment a helyére mert nem volt a kocsi meg kellett de akkor is vicc fél év és kuka frap volt a márkája amúgy
Meg úgy is kell a kormányösszekötőnél gumiharangot cserélnem így mondhatjuk jókor jött
Főleg hogy még egy hátsó fék felújítás is útba van.. néha tényleg hülyének érzem magam hogy ennyit foglalkozok vele de nyugtat a tudat hogy itt vannak még páran így evvel

-
Ck.
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nekem is lehet hengerfejes az A6, fogy belőle a hűtőviz...de nem olajos.
Na majd most ránézek, pénteken megyek haza. Ha otthon vagyok, a talit is jobban fogom tudni.
Hazahuztuk amugy a Lagunat, de a szerelőnek meg nem volt ideje ránézni, ez a bizonytalanság totál szetcseszi a maradék idegrendszeremet is...
-
Nordik
addikt
Mit gondoltok a Clioba mekkora guminyomás kellhet? 155/65 R14.
-
szenteb
újonc
Sziasztok!
A következő problémám lenne a Renault Scénic 1.6 RXE típusú 2000-es évjáratú gépkocsimmal:
Majdnem felforrt a hűtővíz, de időben észrevettem és kikapcsoltam a légkondit, ekkor visszább esett a hőfok, de még így is a normál fölött volt egy kicsivel. Azt vettem még észre, hogy nagyobb sebességnél (>60) nagyjából jól beáll, viszont araszoláskor lassan emelkedik.
A víz csúnya, barnás színű és úgy tűnik, hogy habzik. Utánatöltöttem, mert elég sok elfogyott belőle, de a kocsi alatt nem láttam foltot. Lehet, hogy a motorban veszik el?
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
giigz
veterán
Pénteken szerviz

-
_NCT
addikt
Az mi jot jelent ha alig gurulva kettesben morgó hang jön a motortérből? Ma egyesben is sikerült előidézni, ha nem adtam elég nagy gázt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére
A részecskeszűrő egy nagy parasztvakítás a kibocsátott szennyező anyagok méretét csökkenti le, vagyis a nagyobb darabokat megfogja, aztán amikor telítődik, akkor kiégeti magát, amivel ki is jut minden szennyező anyag a környezetbe, csak kisebb szemcseméretű formában ami sokkal rákkeltőbb hatású, mert letapad az élőlények tüdejében.
A megoldás nem a részecskeszűrő lenne.Ráadásul a részecskeszűrőt, meg kell semmisíteni, szóval, az egész egy nagy ámítás.
-
FerNandor
őstag
válasz
rob210
üzenetére
pontosan.
de az is durva azért, amikor föleg céges kis puttonyos autók (fiat doblo stb) is hasonlóan füstölnek, mint mondjuk a régi buszok. konkrétan mögötte pár100 méterre füstködöt hagy.
Tresh: az 1.6dCi elvileg jó motor lett, bár nem tudom ott is, hogy mit "baszkuráltak" vele. egyébként valahol olvastam, hogy a részecskeszürö is egy nagy semmi, mert tulajdonképpen nem igen csinál semmi hasznosat.. csak megnöveli a fogyasztást meg sok gond van vele.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére

Így ahogy mondod.
Ma pl. melóba jövet kénytelen voltam megelőzni egy buszt, a szemét kinyomtam a 75 paripának, de két lehetőségem volt vagy megelőzöm, vagy megálok és lelapátolom a szenet a kocsi elejéről.
Brutál mennyiségű korom jött ki a buszból, szerintem 40 öreg szívódìzel elkopott porlasztócsúccsal nem termel annyi szart. -
giigz
veterán
Kora este szólt a szerelő, hogy mehetek a kocsiért, de olyan hibát nem talált, ami miatt az alapjáratom rossz lehetne. Tehát elvileg elektromosan nincs a kocsival gond, bár ki tudja, mennyire volt alapos. Még ezen a héten próbálok eljutni a Renault-ba, nekiesünk még egyszer velük is

Egyébként ha már ott volt a kocsi, megcsinálta a csomagtartó záramat, hogy a kulccsal is záródjon, tehát az most már kipipálva, meg a távirányítóban elemet cserélt.
-
_NCT
addikt
A 2. hangszóró szettet mondja vissza egy másik bolt, szóval lesz@rom, nem lesz hangszóró szett cserélve az autóban, így marad és kész. Valahogy a sors is azt akarja, hogy ne sikerüljön semmi sem ezzel az autóval, amihez hozzáfogok... Amúgy is most máshova kell a pénz....
-
FerNandor
őstag
biza

az elején raktam még 6-ba 100 körül, de az nem jó neki. 110 körül már inkább, de annyival nem megyek országúton. meg 100 körül 6-ban kicsit többet is fogyaszt. nem olyan jó ott a nyomatékcucc. meg az lehet, hogy pont a turbólyukra esik, olyan 1800-1900 körül.
majd mindárt berakom az autós topicba is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk. egyebként szerintem ez a 106 lovas euro4-es de FAP/DPF nélküli még pont jó. Szerintem nem kéne tovább b@sztatni a motorokat, részecskeszüröt ráeröszakolni meg mindenféle lebutítást csinálni a hülye környezetdumák miatt. nem ezen fog múlni a világ, inkább a qrvarégi autókat, buszokat cseréljék le meg pl kínába szigorítgassanak, meg amerikában, ahol szinte mindenki minimum v6-os batár disznó minikamionokkal jár...
-
Plero
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Főtengely csere és 1mm-rel nagyobb furat. A dugattyúk már le vannak gyártva. A főtengely itt pihen a garázsban a polcon. A dugattyútető vastagság 11mm. nehogymá átégjen

A hajtáslánc még talán elbírja ezt a kis LE növekedést.
Alpine Turbo-nak a kihajtás után van a motorja. /középmotoros/
A GTT-nek pedig pont a kihajtás vonalán van a motor.De ezek még nagyon messze vannak, hogy tapasztalatból mondjam a dolgokat.

-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
csak is kovácsolt dugók/karok/és vezmű.tengely lenne ennek értelme és akkor az 1,6 bírná a 1bar töltést is az már kb 160 paci körül lenne ami bőven elég és nincs kopra hajtva a blokk
Egy bibi van az előbb említette alkatrészek kivéve ha nincs puszi haver min 200k alsó hangon 
FerNandor: azért ha már csak 10 lityi lesz a tankba kicsit kormold ki az "öreglányt" (aztán meg az asszonyt is
) bocsi ma kínomba mókás kedvű lettem
Amúgy szépen fogyaszt jó lábad van ez azt jelenti -
FerNandor
őstag
Egy kis fogyasztási adat:
Pécs-Nagyatád-Nagyatádon 2km-Botykapeterd(pálma)-Pécs
204.8km
7,7l
3,75l/100a klíma Nagyatád és kb Nemeske között ment.
durván 200km és 243ezerre fordul az óra.
ja és ez nem robogó
-
rob210
Topikgazda
És azt a teljesítményt mivel viszed le az aszfaltra?
Komolyabb gázadásnál csak pörögne a kerék a kocsi meg egy helyben állna.
(alpine-ra gondolok)Az 1.6 os 0.7 baron kb 150lovat hozna.
Módosított hengerfejjel vagy felfúrással gyűrűzéssel esetleg kovácsolt vas dugókkal képzeled a dolgot? -
Plero
aktív tag
A Maxi az teljesem más "tészta"
A terveim között szerepel a motor 1.6-osítása.
Az 1.4 - 0.7 Bar-on tudja a 120Le, 1.5 - 1 Bar-on pedig a 150Le-t.
1.6 - 0.7 bar-on mennyi lehet?
Ha elgurulna a gyógyszerem akkor még egy Alpine hengerfej is felfigyelne hengerenkénti injektorokkal. De ez csak álom
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ugyan úgy képzeld el mint a féltengelyen lévő abs gyűrűt

Egy ilyen megy belülre a dob-ra...Most írtam a rönös srácoknak azt mondta ne féljek nem lesz gond le fog jönni a régi és max csak fékporos dzsuvás lesz de rohadt stb tuti nem..és azt át tudom szépen tenni
Az a baj hogy nem tudom most szétszedni mert használatba van a kocsi hétvégén meg nem vagyok otthon szal most agyalok... -
giigz
veterán
Srácok, semmi... Nem hívott azóta, ami 4 dolgot jelenthet:
- Rosszul írta fel a számomat.
- Nincs semmi hiba, csak ott tartja a kocsit, hogy sokat kérjen el érte.
- Nincs semmi hiba, de közben más autón dolgozik.
- Megvan a hiba, és azon dolgozik.
Tegnap kérdeztem, hogy holnap jöjjek, vagy majd hív? És akkor azt mondja, hogy áá, kész lesz ez már ma is. Hát nem

-
tresh
veterán
Na evvel a hátsó abs-es dobfékkel körbe sz*pom az egett
Sehol sincs olyan dob amin rajta van a gyűrű a régiről kéne leszedni ami szerintem lehetetlen hogy ne törjön el vagy ha még le is jön franc tudja milyen állapotba van..ja igen rönóéknál van 75 k /db áron na hogyne...
Áhh ilyenkor piszkosul tudok haragudni a francia autóalkatrész ellátásra bezzeg a b*ti vw és társaihoz minden van még az is ami nem is létezik papíron... 
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Hát ez a velencei móka nem lett volna rossz de sokak dolgoznak.. próbálom összeszedni kinek mi a max táv amit megtenne és hogy minél többen legyünk de ez nem lesz egyszerű..akkor látnám értelmét a dolognak ha legalább 4-5-en tudnánk találkozni valahol esetleg egy jó kis ebédre és utána senkinek se kén 300km-t haza vezetnie
Tőled is szívesen veszem az ötleteket 
-
tresh
veterán
Ha kell és szeretnél társalogni az építőjével megadom az elérhetőséget
Remek munkát végeztek és egy remek autónak adták vissza újra a lehetőséget hogy rója vígan az utakat
Sjanos nem az enyém de örülnék ha egy ilyen állna a garázsomba. Az Úriember aki birtokolj a gépet [link] -
tresh
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha rám hallgatsz az akkuról húzol be egyet az a legtisztább megoldás és bármikor vissza csinálható a tűzfalnál van egy gumidugós lyuk ahol át tudod vezetni a pluszt, utána pedig szépen oldalt alul elvezeted hátra az rca val együtt

(#23097) giigz: 147 paci

Plero: Ez egy R17 TS
Mindjárt szedek róla még pár képet neked 

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) utána ahogy fentebb írtam márt egy kollégának a központi ajtó nyit/zár gombbal beviszed a kódot az immo kikapcs és indulhat a masina.
Neked 1000% lék hogy mechanikus hibád van.. 

De ezért jó a sok bolt lehetőség mindig a legjobbat kell megkeresni és onnan vásárolni mert nagy csodát semelyik cég/gyártó nem tud csinálni 
ez az Akron:

de akkor is ..
A generátor 2 éve lett felújítva amikor elszállt, csapágyakhoz nem nyúltam, de azért elég durva hangja van

mycso