- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Mai naptól hatályos az új "internetes vásárlási törvény."
20. § (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát... számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.Régebben a Telenorra ez nem volt érvényes, nem tudom, hogy lesz-e változás.
Igaz van helyette ez, A telenor.hu-n online megrendelt mobiltelefonokra és táblagépekre 10 napos cseregaranciát vállalunk! Viszont csak egyszer.
Cserét készülékenként egyszer, valamint – egy előfizető nevén lévő több előfizetés esetén – előfizetőnként évente kizárólag egy alkalommal lehet kérni. Amennyiben például egy időben vagy 1 éven belül két készüléket vásárolsz, a cseregaranciát csak az egyik készülékre tudod érvényesíteni. -
313313
addikt
válasz
x1port #25294 üzenetére
Szerződést szeg a Telenor és változtat/emel a szerződésben meghatározott tarifán.
Vagy te csak tarifára írtál alá, neked mind1, hogy x vagy x+y díjat fizetsz 2 évig? Gondolom le van írva mennyi volt akkor az előfizetési díj, mik voltak benne, te vállaltad, hogy 2 évig Telenoros maradsz és 2 évig nem váltasz lejebb, ők meg vállalták, hogy 2 évig kapsz egy szolgáltatást x áron.... -
Vangelis
félisten
A bejelentésében jelzett szerződésmódosítás panasszal kapcsolatosan a következő felügyeleti szervek
az illetékesek: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Békéltető testület, Média- és Hírközlési Biztos.
Illetékes Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elérhetősége:
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1376 Budapest, Pf. 997; E-mail: info@nmhh.hu
Illetékes Békéltető Testület elérhetősége:
Pest Megyei Békéltető Testület, 1052 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8.
Illetékes Hírközlési- és Média Biztos elérhetősége:
Hírközlési- és Média Biztos, 1525 Budapest, Pf. 75.
-
válasz
Vangelis #25283 üzenetére
Az ilyen hozzáállás miatt tehetik meg, úszhatják meg az ilyen "céges policy"-kat.
Kérd el a vásárlók könyvét, a példányodat pedig küld el a felügyeleti szerveknek. Inkább a GVH illetékes, hiszen nem műszaki jellegü problémáról van szó.
Jogorvoslat
Amennyiben az Előfizető a Szolgáltató válaszát nem tartja kielégítőnek, az alábbi szervekhez fordulhat jogorvoslatért:
...
A Gazdasági Versenyhivatalhoz (1054 Budapest, Alkotmány u. 5.; levelezési cím: 1245 Budapest, Pf. 1036) a fogyasztók megtévesztése, a fogyasztók választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszerek alkalmazása, a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés kérdéseiben. -
-
x1port
addikt
-
x1port
addikt
válasz
Vangelis #25283 üzenetére
Azért ezt ne mondd !
Nyílván nagyon is tisztában vannak vele,hogy mit tehetnek meg és mit nem.
Szerintem a legtöbb szerződés úgy köttetett,hogy sajnos megtehetik ezt mivel ALÁÍRTAD/TUK.Aki pedig visszaléphet szerintem a jelentéktelen %-a az ügyfeleiknek.
Szóval siránkozni lehet itt meg szidni őket de ettől a szerződést megkötöttük velük amiben nagy valószínűséggel benne van.( most nincs kedvem előásni )
Természetesen hangsúlyozom,hogy NEM értek egyet ezzel én sem de vállaltam 2 évig ezt a kockázatot.
Hozzáteszem be fog állni a sorba a többi szolgáltató is .
Senki ne gondolja ,hogy azok majd játszani fogják a mártírt. -
zseko
veterán
válasz
x1port #25208 üzenetére
Azt természetesen nem várom el, hogy ha hűségidőt aláírtam akkor csak úgy átmehessek olcsóbb csomagra vagy megszüntethessem. Azt ellenben igen, hogy egyoldalú és hátrányos szerződésmódosítást felmondhassak ha igénylem. Havi x összegért vállaltam hűségidőt, nem pedig 'x + rnd(hónap)*rnd(összeg)'. Verje le az új belépőkön vagy hűségidő lejárta után .
Egyébként 10+ éve vagyok előfizető, semmi előnyöm nem származik belőle (ha azt nézzük hogy lassan függetlenül is olcsóbb lesz telefont venni mint előfizetéssel akkor végképp semmi). Eddig azt gondoltam milyen jó, hogy 200 percet lebeszélhetek, de a telefonálási szokásaimat nemrég átnézve az derült ki, még a legrosszabb kártyás csomaggal is olcsóbbra jönnék ki mint most. A legelőnyösebb kártyással megspórolt havi ~2600Ft (emelés előtti! utána ~3100) összeget nézve pedig azt hiszem nem igényel különösebb magyarázatot miért fogok visszaváltani kártyásra.
-
zseko
veterán
válasz
kokokka #25220 üzenetére
Még 2G-n sem jön semmi annyira kaki az egész! Most megoldottam Domino WEB-el. Érdekes, hasít az internet.
Bocs az esetleges bántó fogalmazásért, de bízom benned nem vagy annyira hülye hogy arra gondolj, a két (három) cég ugyanazt az eszközt/akármit használja netre, egyébre.
Ha tévedtem én kérek elnézést...
-
pinnacle
nagyúr
Persze, hogy odamentem a Duna Plazaba. Egyébként ki az a Viktor? Jó lenne, ha valaki belsős is hozzászólna. Nem akarom elhinni, hogy én vagyok az első, aki visszakéri a pénzt, és a Telenornál, nem is hallotak ilyen lehetőségről. Se az eladó, se az üzletvezető, se az üzletvezető főnöke, se az ügyeletes vezető a 1220-nál, az ő főnöke már hazament.
-
-
pinnacle
nagyúr
Akkor most nekem mit számít a vásárlás ideje, azonkívül, hogy a +12 hónap, nem érvényes a tartozékokra, illetve, csere esetén, nem kezdődik újból? Ráadásul ez csak a Pannon GSM-re igaz. Egyébként, a függetlenítés miatt nem is tudom, hogy Telenorosnak minősül-e? Regisztráltam a Samsungnál, ott már nem is bontják ketté.
Kár, hogy a helyszínen nem kérdeztem meg, hogy mire hivatkozva nem adják vissza a pénzt. Az ASZ-ban egyszerűen nem is találok semmit a jótállásról. Valaki tudja esetleg, hogy hol van ez leírva? Lehet, hogy azért nincsen benne, mert a készüléket áttételesen forgalmazótól veszem, ő adja a garanciát, így a Telenor nem is foglalkozik vele?
-
asdf_
veterán
válasz
313313 #25274 üzenetére
Pont azert erdemes a vasarlas idejen lovagolni, mert az egy even feluli termeknel mar pont nem ugy rendelkeznek a jogszabalyok, mint az egy even beluli vasarlasunal
Jotallas tekinteteben konkretan sehogy, mert 1 ev a kotelezo jotallas, szavatossagrol meg nem biztos, hogy erdemes beszelni, hiszen itt ugye nem szavatossagi igennyel elt topiktarsunk, hanem a korlatozott gyartoi onkent vallalt jotallast vette igenybe.
A samsungos csereutalvany meg csak azert mondja, hogy a vetelar jar vissza, mert ugy irtak meg, hogy a kotelezo jotallas idejere vonatkozo szoveg van rajta. Mas kerdes, hogy ezt akar meg is lehetne lovagolni. Valamint a hibas teljesitesbol eredo kart (=folosleges kifuggetlenites dija) is erdemes lenne kihajtani beloluk.
En valoszinuleg kivernem beloluk a vetelarat, ha csak mas miatt nem, hogy eszbekapjanak, hogy ha hulyeseget irkalunk a papirra, akkor tessek ennek valllalni a kovetkezmenyeit is -
313313
addikt
Fölösleges a vásárlás idején lovagolni.
Kapott egy csere utalványt a Samsungtól, amin szerepel, hogy Telenyomor köteles neki egy új készüléket adni, amennyiben ezt nem tudja teljesíteni, úgy a vételárat vissza kell fizetnie.
Ha ez így le van írva, továbbá jogszabályok is eként rendelkeznek, akkor hol normális dolog a levásároltatás....Vangelis: Hagyd rá, nem érti miről beszélsz/beszélünk...
Az egyébként elgondolkodtató, hogy menyasszonyom húgának kártyás díjcsomagját pannon/telenor mindig átrakta, mikor kivezetett az éppen használt tarifáját, ő meg csak pislogott, hogy milyen percdíjai vannak...
-
x1port
addikt
válasz
Vangelis #25268 üzenetére
Fene tudja ,hogy igaz-e.
Több éve vagyok előfizetőjük.
Eddig mindig korrektek voltak velem.
Oké most ezt az áremelést vehetjük aljasságnak.És nyomorozhatnám őket érte.
De ugyanúgy emelkedik a villany ,víz , gáz , benzin stb..
Oké az elművel nem kötöttél hűségszerződést de ettől függetlenül ott is bele vagy kényszerítve az áremelésbe.Másrészt nem adok 1 hónapot és szépen az összes szolgáltató be fog állni a sorba és emelni fognak ők is.
-
pinnacle
nagyúr
Kártyásként vettem, majd náluk függetlenítettem. Kérdeztem is az eladót, hogy miért nem adják vissza a pénzt, amikor a Samsung úgyis kifizeti nekik. Azt válaszoltak, hogy csak a beszerzési árat kapják meg. Ez tényleg Telenyomor.
Mekkora haszon lehet, 42.490Ft-on? Egyébként a 306§ a Samsung garanciajegyén és a cserutalványon is rajta van. Valaki megtalálta már a Telenor ASZ-ban, hogy mi van akkor, ha nem javítható a készülék? Egyébként a csereutalványon is fel van tüntetve, hogy a "fenti típusú készülék hiányában Ft-ot átvettem illetve a pénzügyi rendezés (az alján). Egyébként én abban sem vagyok biztos, hogy csak a beszerzési árat fizetik ki, de ez már mindegy.
-
asdf_
veterán
válasz
pinnacle #25261 üzenetére
Vasarlok konyve, sajat peldanyodbol maris mehet peldany az NFH-nak, meg mehetsz esetleg bekeltetokhoz.
DE
A husegesben vett telefon aranak visszaadasa egy specko eset.
Eleve, kezdjuk ott, hany eve vetted a telefont? Nem ket ev gari van ra, hanem 1 ev jogszabaly altal eloirt kotelezo + 1 ev onkent vallalt korlatozott. Ebben a masodik evben elbol ezen jogszabalyokra nem tudsz hivatkozni, mert mar nem jar (jo, ugy igen, hogy bemesz, hogy te most nem a korlatozott garis, hanem szavatossagos ugyintezest szeretnel a telefonnal kapcsolatban, de ok akkor erre azt mondjak, hogy oke, de rajtad a bizonyitasi teher, kerik a szakvelemenyt, amit hoztal, amit vagy elfogadnak, vagy nem, aztan mehettek szkanderozni a birosagra).
Aztan, ha husegben vetted a telefont, akkor nyilvan nem eredeti aron, igy sokra nem mesz vele, hogy visszaadnak x ezer penzt, ha meg sok honapig nem tudsz ujra telefont venni naluk. Elvileg, mert szerintem itt -az elso evben mindenkepp- hibas teljesites miatt a szerzodeskotes elotti allapotot kell visszaallitani, az marpedig az, hogy te visszaadod a telefont, ok a penzt, majd visszabillentik azt a bitet, hogy kedvezmenyes keszulekvasarlasra jogosult vagy, merthogy ujra jogosultnak kellene lenned, mert ez volt a szerzodeskotes elotti allapot.Szoval elso korben menjunk bele abba, hogy mikor vasarlas, prepaid vagy postpaid, meg ilyenek
-
pinnacle
nagyúr
Telenorral jól megszívtam. Samsung Fame telefonom tönkrement, Telemax igazolta, Samsungtól kaptam csereutalványt, de nem adták vissza a pénzt, pedig már nem is forgalmazzák. Hiába magyaráztam 1 órán keresztül, hogy ha nem tudják kicserélni a telefont akkor visszakérhetem az árát a 306. § szerint, ami a garancia jegyen és a Samsung csereutalványán is szerepel. Beszéltem az eladóval, az üzletvezetővel, az üzletvezető főnökével mindenki azt mondta, hogy pénzt ők soha nem adnak vissza, csak levásárolhatom, illetve írhatok levelet az egyedi igénykezelés csoportnak. Hiába mondtam, hogy levásárlási kötelezettség nincsen, és az sem érdekelte őket, hogy a vásárló kárára nem lehet eltérni a belső szabályzatban.
"(5) Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el."
Egyébként tudja valaki, hol van a Telenor ASZ-ban a vevő joga leírva, akkor ha nem lehet a készüléket javítani? Én csak az Online-t találtam meg, de ott is a "A vásárlót a Ptk. 305-311/A. §-ban meghatározott jogok és kötelezettségek is megilletik." szerepel.
1220-al is beszéltem, ők is azt mondták, hogy pénzt nem kérhetek vissza. Erősködtem, hogy pont erről szól a 306.§, megint vártam 20 percet, azt mondták, hogy nincs bent főnök, de azért visszakapok 2 havi díjat a kellemetlenségért, és továbbítják a panaszomat, de ők tényleg nem tudnak erről. -
x1port
addikt
válasz
Landsmann #25259 üzenetére
De ahogy leírtad meddig elég egy feltöltőkártya még telefonálásra sem....
Jó dolog azért a netes mobil.
Asszonnyal , a családdal és barátokkal "ingyen" lehet kontaktolni.
Persze én sem a facebookon like-olok és posztolok.
De valóban! Beleőrülnék ha nem lenne (akár fél napra is ) -
Landsmann
addikt
válasz
x1port #25258 üzenetére
Nem dőlök be a csicsás, jó hangzású, valójában semmirevaló szolgáltatások, készülékek reklámjának. Telefonálásra használom a telefont. Internet meg van otthon, annyira fontos személyiség nem vagyok, hoyg állandóan online legyek valahol vagy mindenhol. Vannak akik le sem szakadnak egész nap a fércbúkról, aztán egy világ dől össze bennük mikor fél óráig nem érhető el hőn szeretett honlapjuk.
-
Landsmann
addikt
Én ezért váltottam kártyásra két éve, vagy három, már nem is tudom. Igaz, hogy itt is emelgetnek, de különösebben nem érdekel, szinte alig használom a telefont. Január 14-én töltöttem utóljára, még van rajta 686 Ft. Egy ideig még elég lesz. Hűséget a büdös életbe nem írok alá én sem, nem fognak megszívatni. A készülékkínálat meg teljesen hidegen hagy. Tapogatós telefon úgysem kell, használom a hat és fél éves SEK850i-t. Kiválóan szuperál még mindig. Ha tönkre megy, akkor sem vezsek másikat. Előveszem az elődjét, a K700i-t. Úgyis kizárólag telefonálásra használom most már. Meg évente vagy 2 SMS-t elküldök. Szóval rajtam nem sokat gazdagszik a Telenor.
-
allein
addikt
válasz
Vangelis #25252 üzenetére
Maradtam extra 4-ben
Csak számot cseréltem, és azt veszem észre egy ideje, hogy a deezer már nem ingyenes. Elég szomorú azért havi ennyi pénzért, nekem ezen felül van még egy havi 1000 ft.-os csomagom amivel nagyon olcsón lehet hívni a szomszédos országokat, havi 13-15.000 hagyok náluk. 3 GB forgalom sem sok szerintem
Reggel munkába jövet és este hazafele otthoni szerveremről zenélek, egy napon elfogy 300 MB
Nem lógok egyfolytában a deezeren, de ma bemegyek és magyarázatot fogok kérni arra, hogy miért nem ingyenes többé
Érdeklőstem, hogy mi jó van bónusz programban, S5 és Note 3, kettő készülékkel szemezgettem. Meg lehet venni, 82.000 ft. a készülék ára amit kifizetsz előre, utána havi 15.000 + a mostani tarifa ára
-
stamas80
tag
válasz
Vangelis #25252 üzenetére
Szerintem a Smarttarifa Extrában marad a Deezer
"A tarifacsomag a „Deezer” márkanevű zeneszolgáltatáshoz biztosít hozzáférési jogosultságot. Az aktív
előfizetéssel/tarifacsomaggal az Előfizető a hozzáférési jogosultságot vásárolja meg."
Ezt írják az Extra 1-nél az új ÁSZF-ben is. -
allein
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest