- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
Attól, hogy természetes a szenzor melegedése, még előhozza azokat a hibákat, amikről Ali először írt (megnő a zaj mennyisége és nő a hotpixelek száma).
Tehát nem attól kell félni, hogy elolvad a váz, vagy megég a kezed, mindössze a felvétel lesz annyira zajos, hogy inkább meg se csináltad volna. -
-
aleister
veterán
Semmi gond, ezért van a topic.
Jól sejted. Ha jól emlékszem EU-s törvényi szabályozás van erre.
Más részről viszont a szenzor valóban melegszik. Nem véletlenül van az, hogy hosszúexpós felvételeknél (asztro és asztrotájkép fotózáskor pl) kívánatos az alacsony környezeti hőmérséklet. A sportot komolyabban űzők direkt hűtést is használnak erre a célra. A melegedő szenzornál nő a képzaj, és a hotpixelek is könnyebben előjönnek.Végül két idézet a manualból:
"Felhívjuk figyelmét, hogy a hátralevő időtartamtól függetlenül az élő nézet automatikusan befejeződik, amikor az időzítő lejár. Várja meg, amíg a belső áramkörök lehűlnek, mielőtt folytatná a felvételt."
valamint
"A fényképezőgép áramköreinek védelme érdekében az élő nézet automatikusan befejeződhet; lépjen ki az élő nézetből, amikor a fényképezőgépet nem használja. Vegye figyelembe, hogy a gép belső áramköreinek hőmérséklete emelkedhet és a képen zaj (fényes foltok, véletlenszerűen elhelyezkedő fényes képpontok, vagy köd) jelenhet meg az alábbi esetekben (a fényképezőgép is észrevehetően felmelegedhet, de ez nem jelent meghibásodást):
• Magas környezeti hőmérséklet esetén
• A fényképezőgépet hosszabb ideig használta élő módban, vagy videofelvétel
rögzítésére
• A fényképezőgépet hosszabb ideig használta sorozatfelvétel módban
Ha az élő nézet nem indul el az a gomb megnyomásakor, várja meg, amíg a belső áramkörök lehűlnek, és próbálkozzon újra."Hozzátenném én még ilyenbe nem futottam bele, igaz 1 kezemen meg tudnám számolni, hány 10 percnél hosszabb videót készítettem.
-
aleister
veterán
Videónál AF-F és Subject tracking mód kell. Félig lenyomva az expo gombot fókuszálsz a témára, majd a téma rögzítéséhez megnyomod a tárcsán középső választógombot. Innét kezdve követni fogja a váz a témát egész addig, amíg újra meg nem nyomod ezt a középső gombot.
Azt viszont tudnod kell, hogy a klasszikus családi felvételek készítéséhez nem a dslr lesz a legjobb eszköz. Az a legkevesebb, hogy az AF hang be fog hallatszani a felvételbe; bizonyos üvegekkel, rossz fényviszonyok mellett bizonytalankodni fog a váz a fókusszal. Jobban jársz, ha MF-et használsz. Minimális gyakorlással rá lehet érezni. Nekem legalábbis egy focimeccs első 20 percében sikerült megszokni a dolgot, az óra végére pedig már egész jól eltaláltam, hogy melyik irányba, mekkora mértékben, milyen gyorsan kell tekernem a fókuszgyűrűt.
Sokkal jobb végeredmény született, mint az elején, az össze-vissza zümmögő, fókuszt vadászó AF-fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest