- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
válasz
#40935168 #15415 üzenetére
csináltam egy rögtönzött tesztet.
d7000
iso100
egyik kép a vázon 9900-as kelvinre állítva, másik 2600-ra
rekesz előválasztás
a gép mindkét esetben 1/8-ados záridőt ítélt.
ezután behúztam őket lr-be, majd mindkettőt azonos wb-értékre állítottam, 2700-ra.
ezután nyomtam rájuk +1 Fe expó korrekciót, +100 shadow-ot, -100 highlight-ot, csakhogy szét legyen cincálva a kép.
mindkét kép pontosan ugyan azokon a pontokon égett ki, a highlight clipping szerint. én nem látok köztük különbséget.az eredményt itt letölthetitek: https://www.dropbox.com/sh/2jvzpog2uj8v59k/3-TuyyOBu4
a cikk elolvasása után, azt elismerem, hogy extrém körülmények között, okozhat eltérő fénymérést, az automata beállítástól eltérő, finomhangolt vázon belüli wb állítás, de ennek relevanciájáról erős kétségeim vannak, hogy emiatt érdemes legyen ezzel szarakodni a kép készítésekor
-
Deadzone41
őstag
válasz
#40935168 #15411 üzenetére
Erről van valami tesz, vagy konkrét összehasonlító megfigyelés? Mert nekem ez így eléggé sántít
. Azt még el tudom hinni, hogy esetleg a fénymérés befolyásolja a beállítás, de a tónusokat hogy?
Én egyébként tolyok a wbre, hacsak nem valami reklámfotót kell csinálni, ahol fontos a valós színvisszaadás. A többi helyzetben, meg úgy állítom, ahogy a szememnek tetszik
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #15362 üzenetére
használok egy ilyet...13" de szeretek rajt így is utómunkázni...főleg a stylus miatt, ahogy mondtad is
bár sajna a méret az nem mindig jó...szal igazából nyaraláskor frankó stb, de otthon azért a 24esen melozik az ember...viszont ahogy a többiek mondták, studio, termék macrofot stb -vezérelni arra nagyon jó.de én most fogom magam és elhúzok nomádiába pár napra, elektromos kütyü csak a kapsájelző, meg a nikon lesz
-meg az a buzi telefon -
Gulyopapa
addikt
válasz
#40935168 #15363 üzenetére
Szerintem a következő gépekben már mindben lesz built in wifi és GPS.
A Nikon képminősége még mindig class leading.
Részemről a D7100 nagyon eltalált, masszív, jó fogású gép.
Nem félek a Nikon jövőjétől.
Nyilvánvaló hogy tartani akarják majd a Canonnal a lépést és ez csak nekünk, júzereknek lesz jó.
Én a D7200-ast tuti hogy kihagyom. ( már ha lesz egyáltalán )
Vagy az utód majd 2 év múlva, vagy egy FX váz jöhet. -
törölt tag
válasz
#40935168 #15357 üzenetére
Meg ez a D600-610, vagy a D4-D4s... ertelmetlen.. 600-ast kellett volna annak meghagyni, ami, uj batch-ek mar jok, regieket garban letudni es csokolom. D4? Ossze kellett volna rakni azt is normalisan, de meg a D4s is csak hatulrol szorongatja az 1Dx-et, tenyleg semmi letjogosultsaga..
Firmware cserebe hulyere kodolva-zarva, Magic Lantern kizarva (nemhogy garivesztessel, meg anelkul seincs ahhoz hasonlo, Nikon hackerek kalap kaki ML-hez), AF fine tune 1 erteket tamogat mai napig zoomnal.. es meg lenne par pontom, ugy, hogy a Nikon hozta ki elsokent a 36MP-t FX-re. Bolondok.
A Nikon tessek-lassek modon mocorog a DSLR piacon, D800-D4 ota kvazi semmit nem tett le az asztalra, a tobbi termeket mokolgatja de a D610 es D4s-be olt millio projekt, meeting, fejlesztesi stb. koltsegeket es orakat nyomhattak volna uj firmware-be meg sokkal eloremutatott dolgokba is (DSLR fronton maradva). Mert a szenzor se minden azert.
Teljesen offroad nyomjak szvsz. A D600-610 es a D4-D4s kozott alig van kulonbseg, mig egy odemaegy-ketto-harom kozott merfoldek, sot oceanok vannak..
Na jol kipuffogtam magam. Wake up Nikon.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
#40935168 #15330 üzenetére
Úgy értem hogy te meg is tudod venni ... nem csak nézegeted
szeva : Nem erőltette rám senki őket.
2 házasságból vannak amúgy. Túl korán nősültem először ( 19 ).Kleroo : Igen, a D7100 + 85 1.8 nem belépőszint, de végigjártam a ranglétrát.
Volt sok gépem már előtte ... és még lesz is, csak nem hipp-hopp ...atok : egyetértek ... ők aranyozzák be az életünket, és ez most nem közhely
-
szeva000
addikt
válasz
#40935168 #15325 üzenetére
Hááát fele annyiba???én a nikkor 70-200VR2-t franciában zsír újként vettem 497000-ért(2év garral)....Én nem tehetek arról,hogy itthon van vagy 650e.
Nézegettem én itthon is...de 500-ért lelomolt hulladékokat akartak adni.....Kleroo : jajj..most néztem...OS-t kérdezted
-
szeva000
addikt
válasz
#40935168 #15320 üzenetére
És az a baj,hogy ezek hiányozni is fognak,sőőt egyre rosszabb lesz lehet,mert a nikon és a canon sem fog kiadni ilyen adatokat nekik,hogy megoldják ezeket a problémákat
Akkor ki venne nikkort?
5év gar meg nekem nem kell...abból 1évet ilyen miatt gariban állnamajd úgy is szétverném
-
szeva000
addikt
válasz
#40935168 #15307 üzenetére
Hááát asszem ebben egyet is értünk még sokáig
Az a baj, a tamit nem mentettem le a már kb.30-ik mérés után és csak egyre rosszabb volt...azután már megint újra akart mérni...nah,mondom nincs tovább
Értelmetlen...ami verőfényes napsütésben ilyen szinten téveszt,az nem objektív,hanem kalap sz*r.
Nem beszélve,hogy órákig szórakoztam vele a semmiért...A nikkorokat símán be lehetett lőni,főleg a 24-85-öt.Ott tényleg még újramérés is csak 1 volt,a végleges...ennyi.(a 24-85-öt leteszteltem gyenge fény mellett is,ugyanez lett a kalibráció eredménye)Majd a TC-20EIII-al is megmérem....De fogadni merek,ott sem lesz tévesztés csak minimális.
Itt látni,hogy a 70-200-al hol mért újra a szoftver...-2 és +9 között.
-
szeva000
addikt
válasz
#40935168 #15305 üzenetére
Itt bizta jól kalkulált sztem,mert kért újra expót többször is-6 és +6 között...gondolom nem véletlen mért mégegyszer.
Amúgy a taminál vagy 20X mért újra...alkalmatlanná nyilvánítottam szegényt aztán
De ahogy néztem az a 70-200 nem igazán lő félre...nem tampon ez
Majd azért megcsinálom újra,én is kíváncsi vagyok mit mér majd újra...és belövöm normálisan a 10m távolságot is -
szeva000
addikt
válasz
#40935168 #15287 üzenetére
Csináltam egy sharpness tesztet,kalibráltam is,200mm-en +4-en áll meg.Azért jó lenne zoom obiknál legalább két mentett érték,mert itt is 100mm-en -1 lett.
Ehhez már tudjuk viszonyítani a TC-20EIII-at.
A tampon kalibrálhatatlan,feladtam,megy a levesbe,soha többé nem kell.
A sigma 50-500 már érdekesebb sokkal...úgy 250mm-ig nagyon jó az élesség,jól kalibrálható,szinte mindenhol nullás érték marad...Azután brutális élességvesztés és annyi... -
skyny
tag
válasz
#40935168 #15191 üzenetére
Hát Eperkutyus Gratula!!! Ez igen!!!Nagyon szep leiras volt.Szerintem siman mehetne a topik elejere vagy kulon cikkent.ha nem haragszol en ezt ki is mentem magamnak
Nagyon szepen koszonom!!!
Eloszor meg veszem szepen a D610 et es utana az obit.igy lessz ra esely hogy ezeket vegig leteszteljem szepen -
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #15179 üzenetére
Huhh, izé, most mindenre nem tudnék reagálni, pláne sorrendben...
Ez a "papír" téma a N24-70nél is érdekes dolog. Magától nem lesz semmi baja, már kiállta az idők próbáját. Egyedül annyit jelent ez a riogatás, hogyha falhoz vered az objektívet rohanás közben,mert orbánt épp lelőtték, akkor azt szarabbul fogja viselni, mint a régebbi 28-70. Nade annak az obinak is volt baja, az AF-S motort állítólag nagyon alulméretezték benne, és relatíve hamar megadja magát. Ilyen hibát a 24-70nél még nem hallottam.
A VR2-es 70-200 meg tényleg finom cucc, szeretem isAzt aztán merem ajánlani, ha van rá keret.
-
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #15174 üzenetére
Elrendelek neked egy jó nagy vesszőzést, tényleg ne etesd
Viszont ez azért elég elfogult komment volt. Nézd, lehet, hogy jó a Tamron képminősége, de egy 300+os 24-70et nem hobbira vesz általában az ember, ott meg már nem csak a képminőség a fontos. Nem akarok flame-t indítani, meg fikázni a Tamront, illetve fölöslegesen isteníteni a Nikont, de azért fogásra, építésre nem egy kategória a kettő. Nem rossz a tamron, pláne a korábbi modellekhez képest fejlődött építésre is, de az egész még nem ad "überpro" érzetet. A bajonettnél pedig rohadtul sérülékenynek néz ki, hogy nincs levédve a benne levő elektronika.
Na mindegy, teljesen egyetérteni valszeg sosem fogunk, de ez nem is baj. Lényeg a lényeg, mindent alaposan ki kell próbálni, le kell tesztelni, újat is, használtat meg még inkább.
-
skyny
tag
válasz
#40935168 #15156 üzenetére
Azta de durva :-/ azert ennyi penzert elvarna az ember es foleg a felso kategoria szintjen hogy a vaz ne csinaljon ekkora bakit.Megertem a vallalatokat azert :-/
Mondjuk amit linkeltel videot nagyon nem kell gondolkodni a photoshop vinyegtalo filterenazt elvegzi a D600 is
Tatai vagyok igy eleg maceras lenne felutazni Budapestre ha D600 at valasztanam igy szerintem maradok a D610 nel egyenlore.
Korul is nezek hogy erre is csak 1 ev garancia jarhat??
Mondjuk ez is bosszanto mert a Canon 3 evet ad 6D re es elkondolkodtato.
Obi teren pedig az eddigi segitsegetek alapjan a Tamront fogom igy valasztani az uj d610 hez.Aztan kesobbiekbe majd meglatjuk.ha a tamron borotva eles de a szinvilaga nem olyan gyonyoru mint a nikkore talan Ps be azert lehet adni ra egy kis kakaot -
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #15156 üzenetére
No offense, de ha Tamron lencséje olyan kimagasló lenne akkor boldog boldogtalan lecserélte volna már a N 24-70 2.8G-t, viszont nem ezt látni. Szép és jó dolog a 24-70 2.8 Stabival, ennek ellenére ha a felhasználási terület nem kívánja meg a stabit akkor Nikonnak nincs hátránya (ha munkaeszközként nézzük akkor az árkülönbség nem túl mérvadó szerintem, megtérülhet) és nem egy mai konstrukció a 24-70-es Nikkor de még mindig sokan keresik és használják örömmel. Pedig jó ajánlat a Tamron lencséje, nekem valamiért mégis az jön le róla hogy olcsóbú összedobott darab melynek lehetnek pontatlanságai és hibái a gyártási szórás miatt, de ugyanekkor lehet kifogni belőle hibátlan darabot is. off.
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #15145 üzenetére
tetszik az összehasonlításod
nagyon nagy segítség lenne sokaknak ha obikról mondjuk első hozzászólásba tennétek egy ajánlott obik listáját, hogy ne kérdezze meg mindennap 5 ember hogy telét melyik nagylátót,hanem ott lenne első hsz-ben sokat segítene..
vagy van nektek valami ilyesmi saját listátok?
pl pro kontra obikról,stb? -
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #15135 üzenetére
azert mozog mindenki egy eskuvon, es nem nagyon erdemes elblurolni oket, bokeh lehet megoldja mondjuk a problemakat
ezen mar tobbszor gondolkodtam amugy, vajon kimereviti a mozgast ha nagyon messze van a temad? pl nagylatoszoggel meglovod templomban a bejovetelt, 20m-re vannak toled...ez nem fog bemozdulni 1/10-en?ez az emlegetett 28 1.8 mennyibe kerul nikonra?
-
skyny
tag
válasz
#40935168 #15137 üzenetére
Nos hirtelen az olvasgatasba ejfel tajan azon gondolkodtam hogy ha most veszek egy nikkor 24-70 et az 450-500 ft ba kerul.inkabb azt mondom hogy tamron 24-70 ami 300 e ft.ezt a kulombozetet bele rakom a D600 ba.plussz eladom a D90 et akkor viszonylag meg mindig jobban jarok.
Ha bar arra nem kaptam valaszt kinek van nikkor 24-70 es obija es mennyivel jobb mint a tamron -
skyny
tag
válasz
#40935168 #15122 üzenetére
Hat igen bizony en is elbizonytalanodok sokszor hogy vajon a D90 mennyire lessz elegendo egyenlore.Es ezert is gondoltam a tamron 24-70 re hogy talan a stabi kihuzna par szitubol.Mindenkepp vakuznom kell es nem lessz konnyu.Juliusban lessz egy eskuvo es nagyon ugy nez ki hogy a D90 el kell csinalnom.
Esetleg van valami alternativa ha fullframe valtok?? Melyik az a vaz amire erdemes alapozni fullframe-be es nem eget veroen draga?? -
skyny
tag
válasz
#40935168 #15114 üzenetére
Kesobbiekben le szeretnem cserelni a D90 et egy 7100 as ra.Nagyon sok tapasztalatom nincs a Nikon teren de ugy hallottam hogy a d7100 as vaz ar ertek aranyban nagyon jol teljesit ami mar eleg ahoz hogy profi kepeket tudjak kesziteni.nem tusom mi igaz ebbol de en hosszu tavra szeretnek beruhazni szoval ha most pl kompromisszumot kell kotnom am legyen
de szeretnek minnel tobbet gyakorolni es szepen feljebb halladni :-)
-
Throme
veterán
válasz
#40935168 #15038 üzenetére
Most minek estek nekem?
Inkább a kérdezőt világosítsátok fel, hogy több infót osszon meg, annak érdekében, hogy könnyebben dönthessen.
Ezzel szerintem csak elzavarjátok, hogy olvass utána b+.Annyi ezresem lenne, ahányan úgy jöttek ide, hogy a fórumozóktól várták a csodát (mit vegyek címen), akkor ingyen lenne a fotóstalálkozó...
#15037) Gulyopapa: ne haragudjál már meg, de itt szüttyögtél a 85-ös obiddal, mégse írták, hogy olvass utána...
Inkább segítsetek.
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #15002 üzenetére
csak bírd kivárni
sztem a fotozásban nincs olyan terület, ahova -nem kell sok fotos tudás-
annyiban igaz, hogy először is látásmód kell, ha így gondoltad akkor többit tényleg könnyű megtanulnianaqer: nagyon sok jó blog van ahonnan jópár tuti trükköt leshetsz el sztem
-
válasz
#40935168 #14998 üzenetére
A Kelby neve alatt futó videó-tréningekre mennyire érdemes figyelni? Pl. a Bill Fortney-s landscape dolgok nekem tetszettek - de az a szintű felszerkó, amivel operál... nem igazán az én teáscsészém.
Van esetleg landscape (és esetleg arch.) témában olyan tutoriál, ami nem veszi rögtön alapvetésnek az f/2.8-as pro zoomokat meg a csilliárdos karbon állványokat, stb.?
-
válasz
#40935168 #14998 üzenetére
Köszönöm a válaszodat
Kelby jó volt,de most ezek közül nem mind hasznosítható számomra(stúdió,vaku vagy az eskövőfotózás).Hétköznapibb/hasznosabb leírásokat vártam tőle.Minden témába belekezd egy kicsit,de ez kezdőnek nem jó,mert nem az alapoktól viszi végig egy teljesen kész képig(képszerkesztés).Haladónak meg már kevés lehet,amit leír.
Még régen olvastam valakitől,hogy PS-ben hogyan módosítja a képet,amit egy másik forumtárs is ugyanúgy megcsinált csak más sorrendben.Azóta érdeklődöm eziránt,hogy mit mikor kell csinálni,mert az eredmény tök más lehet.Már az elején nem akarom elszúrni a zajszűrűsnél vagy a leméretezésnél.
Fényszennyezés Bp-től 30km-re már jobb
Táj is szebb,de városi hangulat azért hiányzik cserébe.
Azért erre is van egy kevés szennyezés,de majd meglátjuk.Persze mikor merül le az elem a távirányítóban?Holnap vennem kell.
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #14945 üzenetére
Az újabb milceken baromi jól működik az arcfelismerő, pana g5, oly em5, stb., nagyon pontos. Rátolod, és pikk-pakk fókuszt talál. Csoportképnél külön jó, megtalálja az arcokat, és így állítja be a rekeszt, hogy minden arc benne legyen a mélységéleségben... Ami meglepő, hogy már van szemfelismerő(!) fókusz is, ahol ki tudod választani, hogy bal vagy jobb szemre álljon. Portrénál ez is jó, az előbb csatolt kép is így készült. Ez persze inkább játék, de a gyors, pontos arcfelismerőt meg lehet szokni (Rabi Miklós blogger Canon 5dMkII után milcezett egy sort, majd olympus em-d em-5 után tért vissza dslr-re, Nikon d600 volt, és az arcfelismerőt hiányolta sokat...).
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #14919 üzenetére
jaja ezt írtam n is...af-s lock után komponálás nélkül is k könnyű elbaszni, főleg ha közel van az alany.
ahogy mondod, gomb lenyomása, lélegzés közben, vmennyire a törzsed-vagy az alanytörzse is mozdulhat.
mondjuk az a gyanús, ha mind sz@r lett...én is úgy szoktam ezt művelni, hogy azért 10et lövök és abból ami tökéletes az kb 3 db....van még 3 ami so-so de kicsit elmozdult fokuszsík, meg van 4 olyan amikor a lányom szétszopatja aput és fokuszrendszert -
Gulyopapa
addikt
válasz
#40935168 #14909 üzenetére
Szerinted miért váltottam FX-ről DX-re ?
Csak annyit írok hogy van családod, gyerekeid ?
Nekem igen ... szóval, annak is örülök hogy ez van.
Jó gép ez meg minden, de visszasírom a FF-es időket.
Talán majd később, évek múlva ...Szerintem rossza napom volt és kapkodtam, vagy nem tom...
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #14911 üzenetére
"Az általa említett záridő mellett bemocc kevésbé gyanús"
mondjuk igen,de lehet hogy a focus gyorsabb mint mondjuk egy bemozdulás?
tehát teszemazt egy bemozdulásmentes portréhoz a kézremegés,célalany mozgása miatt mondjuk kell 1/60 záridő,de a focusbanmaradás miatt több kell?
és akkor azért gondoltam itt az AF-C re. mert nekem az megoldotta mondom a gondot -
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #14738 üzenetére
a kép és a csaj pazar, de szvsz über-rondán túl van élesítve
atok666: melyiket érzed kontrasztosabbnak?
lövöldöztem megint amúgy a 105össel azok a színek baszki
illetve ami miatt nem a sigmát választottam, még f11en sem vészes a bokeh, persze már nem kör alakú, de ahogy néztem mess és force képeit a sigma már 5,6 tól nem tetszett nekem
-
aldebaran
addikt
válasz
#40935168 #14687 üzenetére
Hát igen-igen, de az már ugye nem az eltervezett kép...
(#14689) Byk01: Azért ebben az az igazság, hogy a történelem nagy pillanatait ha nem örökítik meg, mert félnek a perektől, akkor például Einstein híres nyelvnyújtogatós képe se készült volna el... stb.
Teljesen elítélendő szerintem ez a szabályozás. -
NTX
tag
válasz
#40935168 #14679 üzenetére
Azt tudom, hogy az FX-re nem jó a DX obi, csak fordítva, ezért is gondolkoztam a 24-85 FX-en, de fogalmam sincs még, hogy ha esetleg feljebb lépek, akkor melyik irányba. FX-el soha nem fotóztam még, nekem ez csak hobbi, ezért nem tudom, hogy valaha elmegyek-e FX irányba. Most azt mondom, hogy nem valószínű, ezért nekem a DX is megfelelő lenne. Súlyban és méretben sem szeretnék sokkal nagyobbat és nehezebbet, mint a 18-105.
-
NTX
tag
válasz
#40935168 #14671 üzenetére
De igen, szabadtéren fényben teljesen elégedett vagyok vele. Tájképeknél néha kevés a 105, ezért gondoltam a 140 vagy a 200-ra, de az 55-200 ahogy olvastam gyengébb talán, mint a 18-105.
Beltérben viszont, ha kevés fény van én nem lehet vakuzni, akkor picit talán kevés. Oda szeretnék kicsit jobb fényerős obit. -
Balinov
titán
válasz
#40935168 #14630 üzenetére
skot akcentusra ennyi. Ir meg olyan, hogy 6 eve bementunk venni egy feltoltos sim-et veranak egy belvarosi boltba (tehat nem videk, videki akcentussal). Akkor is gyurtem mar viszonylag jol az angolt, de mikor a csoka visszakerdezet, mondom wtf, ez meg milyen nyelven beszil?
-
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #14627 üzenetére
Van ilyen long-exposure NR (noise reduction) meg ilyesmi nagyon hasznos dolog a vázban de ugye default mindegyik ki van kapcsolva, tehát az nem lehet. Nem tudom mi ez, de zavar, és most már az is evidens, hogy nem csak én látom
A templom az autoWB-s vázból hullott mutogatás volt most csak a karika miatt, alexpósnak alexpós, a rekesz tényleg túl szűk, de csak nem attól van ez az egész, a hosszú záridő meg az idegesítő turistahadak kukázására volt használva
-
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #14624 üzenetére
Nekem is vannak ilyenek, főleg, hogy én autodidakta tanultam az angolt játékokból, filmekből és lyricsekből, tehát vannak érdekességek nálam is. Ezért lett meg 5-6 éve éppen az írásbeli a középfokú angol nyelvvizsgán a szóbeli meg 100%ra és csak pislogtak a szóbelis vizsgabiztosok, hogy mi a f*szt csinálok középfokon
De, hogy ON is legyek:
Mostanában csalfa agyam felfedezte, hogy a képeimen ilyen fura anomáliák vannak. Nagyrészt a sötétebb képrészek olyan hogy is mondjam ... egybefüggő pixelhalmazoknak tűnnek, mintha bebukott volna én pedig visszahúztam volna a képi info mentes részt LR-ben, holott semmi ilyesmi nincs. Nem értem, hogy ez mitől van. Túrok is mintaképet gyorsan (...)
Nos. Itt pl tök jól látszik, hogy a világosabb hajrészeken nincs ilyen para, de a sötétebbeknél pedig egy ilyen fura egybefüggő pixelhalmaz. Vagy itt, itt még az infot is beleraktam, hogy lássátok, semmi köze az ISO-hoz.
Nem tudom eldönteni, hogy ez eddig is ilyen volt és valamitől én lettem hirtelen ilyen 100%on pixelbuzulós vagy ez most mi...
Végezetül pedig egy másik érdekesség: ezt a képet ködös időben lőttem meglehetősen hosszú záridővel mint látjátok és egy ilyen hullott ki a gépből. Oké, hogy amennyire tudom (bár sose foglalkoztam ezzel behatóbban) ilyenkor nem ártana lőni egy ugyanilyen záridős képet az obisapka meglehetősen érdekes hátuljáról aztán a leszedni a zajt az egyik kép segítségével a másikról, de akkor is. Érdekes ez a kör alakú zajerdő, meg az egész kép olyan furi 1:1-ben is ....
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #14577 üzenetére
Larry-nak már írtam hogy leugranék idővel szombathelyre, csak legyen jó idő. Mindenesetre a 70-200-at nem akarom lecserélni rá, így még várat hogy kipróbáljam a 105-öst.
Kerítek pár modellt ha vége lesz az első zh időszaknak aztán kitapasztalom a kedvenc gyútávot első lépésként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest