- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én is, nagyon jó könyvek.
McNally kicsit Scott-osabb, Freeman kicsit művészibb vagy szabadabb, vagy elvontabb, de mindkettő tök érthetően magyaráz és amúgy nagyon jó, igényes könyvek, nekem pl. ez is fontos.. este az olvasólámpánál jó kézbe venni, forgatni, stb. (Ezért utálom az ebook-ot, tudom, fák, bla bla)..
-
FEDman
addikt
Ennek jelenleg a legfőbb oka a túl érzékeny vastag szenzorok. Ha sikerül a Fuji-Pana párosnak a jelenleginél sokkal vékonyabb organikus szenzor akkor te is gyorsan be fogod látni, hogy bizonyos obikat igenis jóval kisebb méretben ki lehet majd hozni FF mirroslressre.
Viszont erre az új szenzorra úgy néz ki még legalább 1 évet várnunk kell. -
dabgergo
őstag
Köszi az infót, ennek azért eléggé örülök h ennyire érezhető az FX előny, mert akkor megéri előrébb lépni
Meg most h van D7100-on jó videó az FX-en nekem már ez nem szempont így egy D700 is simán szóbajön. (Bár amúgy láttam refubrished D600-at 280ezerért újonnan, de elkapkodák őket... de amúgy jobban vágynék egy profi gépre szal a d700 ilyen szempontból még jobb is.)
-
törölt tag
Neeem, megtartom másodváznak a 4-6 év múlva megjelenő Androidos kihajtható kijelzős csúcs-FX-milcem mellé
és majd jókat röhögök az öreg vason..
Valaki csapjon le, nem tudom, mit beszélek.Most legszívesebben egy 105-ös Sigma OS-t tesztelnék le, csak nincs senkinek sztem..
érik nagyon "valami" hasonló.
Amúgy sztem nagyon sokan "félnek" itt a 36 MP-től, pedig tényleg kezelhető már a mai gépekkel. Előbb-utóbb innen a fórumról is cserél PC-t a nép és az újba bele fog férni, egy i5 is szépen dolgozik PS-ben (ha azt nézem, az i7 kihasználtsága mennyi, mikor dolgozom vele..
)..
-
Az egyikkel együtt vettük (mondtam neki akkor is az 1.8-at), a másik meg mondta nekem a szájával, amikor kérdeztem hogy mennyi volt. Szóval de, + - 2-3 ezer de 120 volt. Ráadásul az első 2 éves, a másik meg több mint egy, szóval az hogy az MM-ben most mennyi az 1.4 totálisan irreleváns.
Megjegyezném hogy szerintem ezt a történetet már túlspiláztuk kicsit.
-
m3ss
veterán
videkrol vette meg vki. persze lehet videki nepper. fel kellett volna hivnom meg ejjel amikor meglattam a hirdetest, eleg olcson adta...
vannak olyanok akik ennyiert hirdetik a d90-et
szoval 28-75? bar majd visszakeresek, biztos volt rola szo. pitenek nem volt veletlen? megneznem nyitva milyen...
ha vkit erdekel 50 1.8d kicsit serult 20 korul irjon ram, vagy nem er hirdetni? na mind1 max kimoderalnak, mindjart feladok 1 hirdetest...
-
-
Andrew31
senior tag
-
Bazsee71
őstag
Nem szoktam csak úgy ócsárolni senkit, valamint ítélkezni is akkor szoktam, amikor tisztában vagyok a körülményekkel.
Nem szeretek magyarázkodni, de hozzászólásodra most pár mondatban:
Fizetős szolgáltatást szándékoztam igénybe venni. Semmi komolyat nem akartam megtudni, csak hogy mire számíthatok a javítást illetően, valamint hogy mik lehetnek az anyagi vonzatai. A probléma adott volt, még a hibás alkatrész is. Azt szerettem volna tudni, hogy tudják-e javítani, ha igen, akkor mennyiért. Nem tőle vártam a választ, e-mailt is küldtem, de semmi. A hölgy egyszerűen értetlen, nem segítőkész. Végül saját idegeim kímélése érdekében beadtam a masinát úgy, hogy mindenképp fizetek, de nem tudom mennyit, és nem tudom van-e értelme...Nem én vagyok az egyedüli személy, akinek nem sikerült dűlőre jutnia a hölggyel. Részben megértem a felháborodásod, durván fogalmaztam. Anno igencsak elfogyott a türelmem, emlékezetes maradt...
-
aleister
veterán
Feltehetően a tükrön van valami kis dzsuva, esetleg a mattüvegen, ami percek alatt kifújható. Otthon simán tisztítható, de egy új nikonostól nem várható el, hogy a váza belsejében matasson.
Egyre többször hallani, hogy a Nikon szerviz lerázza az embereket, miközben hetekig ülnek a szintén ingyenes kalibrálásokon.Szóval igen, ez valóban erős stílus.
-
Peethy
őstag
Az tényleg elég vicces. Ezzel együtt (vagy ettől függetlenül?) sem gondolkozom a D300 lecserélésén, nagyon megszerettem. A D90-nel is mázlim van, minden objektívvel pontos, jól van kalibrálva
Ha a D400 lesz 170ért használtan, akkor elgondolkozok a cserén
Meg tudom érteni azokat, akik FX-re váltáson gondolkoznak, mivel jelenleg a DX-szériát a professzionális felhasználás szempontjából méltatlanul mellőzi a Nikon. A D7100 sok szempontból jobb lett, mint a D7000 (például fókuszrendszerben óriási az előrelépés, de a D300-hoz képest még mindig csak kicsit jobb), de a kis buffer, és a konzumer-profi hibrid kialakítás terepmunkára nem igazán teszi szvsz alkalmassá.
Aki rendezvényt akar fotózni, és a DX mellett tenné le a voksát, be kell hogy érje a D300s-sel. Vesz olyat még bárki újonnan?
Ropi: most volt egy ilyen kártyáról cikk PH-n, nemhogy fotógépek, hanem a profi kamerák közül is csak az Arri legjobb típusai kompatibilisek vele. Ez nem túl biztató, szerintem még jópár év, mire a tükrös piacon is elterjed, főleg amennyire kényelmes a Canikon mostanság
-
*Ropi*
félisten
Ezért lesz jó, ha majd a gépvázak kezelni tudják az SSD-szintű sebességgel írható / olvasható memóriakártyákat (vagy netán direktben az SSD-ket), mert akkor nem lesz szükség bufferre.
-
m3ss
veterán
en pont ezen gondolkodtam. nem akartam beirni, mert nem tudom milyen. de naon kivancsi lennek ilyen fenyviszonyok kozott...latom majd benne hol lesz a flare a kepen rendesen?
vagy latok majd benne egyaltalan vmit is?
ja te nem errol beszelsz, te a keresobe bejuto fenyekrol. en arra vagyok kivancsi ha nap fele forditom a lencset, akkor mit latok a keresoben...
-
MC Pite
veterán
A hibrid ill, tükörmentes ovf-el nincs tapasztalatom, de gondolom mivel nem a lencsén keresztül látható ovf-et használva így nem is lehet látni a dofot (de ha minden igaz arra vonatkozott a kérdés ha jól értettem hogy ilyenkor a kijelzőn/evfben látható élőképnél beugrasztja-e a rekeszt - az X rendszert azért említettem külön, mert úgy tűnhet elsőre hogy rendes rekeszállító gyűrű van az obikon [sajna egyre kevesebben]).
-
nesa
veterán
Alapvetoen az a kulonbsega 2 rendszer kozt 4/3 m4/3 vs nikon hogy olympusra csak jobbnal jobb uvegek leteznekcsak egy igazi mumus van ami valoban eleg tre 17,5-45 , nikonnal is vannak jobbnal jobb uvegek de tucatszamra vannak f bajonetre hulladekok, mig
m4/3 os tulajok igazan aztse tudjak mi az a fokuszhiba nikon oldalon szinte mindenki megjarja a szervizt elobb vagy utobb. -
-
aleister
veterán
PZ.de szerint annyira nem durva a torzítása. -0.96 körül van. A Samyang 14-nek -5.3.
Sajnos azonos vázon nem találtam tesztet róluk, de szerintem ez a torzítást nem érinti. A lényeg, hogy FX lapka mindkettő.
A grafikonok alapján valóban nem valami éles. Ezek szerinte Te próbáltál már ilyet élőben? A D700-on sem volt meggyőző?(#4780) eastsider:
Hmm. Valóban. Valamiért nekem anno ez kimaradt, pedig nézegettem, hogy milyen alternatívák vannak.
Így az eredeti kijelentésem visszavonnám. Ettől függetlenül még mindig csak ugyanott van ekv-ban a két rendszer. Pedig pont itt tudna az FX domborítani -ahol minden milli fontos- azzal, hogy el tudja hagyni a crop faktort. -
m3ss
veterán
en nem hasznaltam meg se ff rawot se ff gepet, de tenyleg ennyire durva kulonbseg van mondjuk egy d7k meg egy d700 kozott dinamikaban, meg utomunka soran highlight/shadow tartalekokban? nem gondoltam volna.
megtepkednek egy-ket azonos helyen/idoben lott rawot(#4751) forceberg en se akarom majd 90e expoval eladni
amugy valszeg hasznalom amik mukodik, aztan zarcsere es esetleg ugy adom el, ha egyaltalan eladom. hobbifelhasznalasra tokeletesen elegedett vagyok amugy a felszerelessel, nem nagyon talaltam olyan temat amit ne lehetne 1 expobol megoldani...
markolatosdit oszinten szolva en sem ertem, de nem is zavar. gondolom mindenki azert veszi, hogy kenyelmesebb legyen a grip, de hat a japanok igazan tervezhetnenek olyan markolatokat is ami nem a sajat kezmeretukre van optimalizalva. vagy ti akkor is markolatoznatok?
multkor vegiglottem egy eskuvot az akkummal, utana meg 1 hetig fotozgattam azzal az akkuval totles nelkul -
törölt tag
Hat jah, az 85k forintban, mondjuk en nem szeretek forintban szamolni,mert vegulis fontot keresek...
Amugy 399-ert van ha nem veszik be a D90-et az nemsok az ebay-en is akorul meg dragabban van, csak annyi hogy itt a boltban gari is van. Ja 7000 expos.
Nemtom... segitsetek, nem tudok donteni
-
L4mie
veterán
bocs, a D300 nem csúcs DX
Az a D300S!!!Santiagain: nekem nem pucolták meg rendesen. gondolkoztam rajta, hogy a fentebb belinkelt képet belinkelem a Nikon M.o facebook oldalára, hogy srácok ilyen maszatos a szenzorom mit csináljak, és ha azt mondják, hogy pucoltassam meg a szervizben, beírnám, hogy bocsi de 2 órája jöttem onnan 4k ért pucolták, ilyen után nem szívesen vinném vissza.
kiv. lennék a reakcióra.
-
atok666
őstag
-
törölt tag
Afenébe. Valaki figyel, úgy látom.
Troll mód, ja. Bár nem hazudtam: nem azt írtam, hogy eladom, hanem hogy megválok tőle. És igen, tetszik az 5D Mark III. De nem jobban, mint a vasamJúli 14-én megyek üzleti út Bonn, teszek egy kitérőt Düszibe és átveszem az immár hiperpöpec jószágot, hogy körbecsókolgassam
-
Julot
aktív tag
Igazad van elnézést!
Szóval én szerintem nem nagyon fogok utómunkát végezni a képeimet, átlagos hobbyfotós feladatkörrel megáldott emberke vagyok, család, gyerekek lesznek a fő témák. Néha elmegyek majd terepre vasútfotózásra, de az nagyon ritkán lesz egy 2 éves és egy 3 hetes kisgyerek mellett... Ebből kiindulva az "átlagos" jpg képek lesznek nagy többségben, valamint max 3-4 perces Fhd videók.
-
törölt tag
Nem, normal.
Aleister: en is neztem (tegnap)
, gyorsabb AF, de az ara es a VC/VR hianya miatt nekem nem kellene. Persze a vetel is egyszerubb, nem kell annyira megnezni, mert 10-bol 9.9
tuti jo Nikkornal, nem ugy mint Tami
De az en peldanyom jol viselkedik es orom vele lovoldozni, ki nem adnek X-szazezret ugyanezert, csak h Nikkor legyen + stabit bukom. Soha. Nyugodtabb temanal nagyon-nagyon-nagyon jol jon a VC, mert lent tartja vele az ember az iso-t + lehet kapkodni is, azaz ha rohansz-sietsz epp es ugy vagy kenytelen loni loholva-megallva egy shot-ra, az is eles lesz
Lehet ertelmesebb dologba tolni a penzt, pl. 70-200 VR2 + egy klassz nyaralas Santorinin
De ez nezopont kerdese, nekem mindig kicsit flame szagu
mert akinek meg van innen N24-70, szereti es arra eskuszik.
A lenyeg vegulis, hogy elvezze az ember..
-
törölt tag
-
Peethy
őstag
Ja, értem
Ha van lehetőség 24-70-re, akkor nyilván azt érdemes használni, magamból indultam ki, akik budget-megoldásként választanak fixeket, mivel az olcsó zoomok képminősége elriaszt
Viszont gondolkozom azon, hogy idővel újra bepróbálkozok egy Tami 17-50-nel... egyszer már volt egy, de valszeg egy eléggé gyenge példány lehetett, viszont ha egy jó darabot fognék majd ki, akkor azzal szép dolgokat lehetne csinálni
(ettől függetlenül a felépítése szerintem rendkívül gagyi, de ez legyen a legnagyobb gond)
-
-
törölt tag
Óóó most is, a karc az karc, de a bokeh-ban nálam nem csak a nagysága számít, hanem a minősége is, hagymás-e, sávos-e, vagy amolyan Zeiss-os halál atom krémes.
És az 1.4 bokeh-ban az 1.8G-nél jobb, élességben picit jobb (a max értéken f/4-en) de ez már ilyen D800E kategória szerintem, szóval árban nem éri meg a 3x-osát, de attól még "mmm füncsi" marad nálam
Majd egyszer. Most kell vmi zoom, mert Zakopane-ban a hegyekben túrázva tőlünk - nem kamuzok - 10 méterre legelt egy őz-féleség a sűrű bokorban, tojt arra, hogy 5 ember sétál el mellette és kattognak a kompaktok (meg valami nagy fekete brutál dög)
én meg ott sírtam magamban, hogy basszus, kevés a 70.
Persze ha a fókusz jó és betalál, crop-olok, de a natív 70-200 mondjuk 150-200-ra húzva mégis más.
Szal a 85 1.4G a fahéj a bécsi kávén kb.
de nem prio most, ahhoz ár/értékben nagyon rossz.
-
-
aleister
veterán
Most ebben mi az irónia?
Adott a felsőbb kategóriában 3db FX alapzoom (hogy értsd Nikkor/Tamron/Sigma 24-70 f2.8), amik közül egyedül a Tamronnak van stabija. Abban a hitben voltam, hogy azért a másik két gyártó is készít ilyen verziót ezekből, főleg úgy, hogy a Nikkor a fixeken kívül szinte minden üvegébe belepakolja a VR-t..Ebben a helyzetben én nem látok iróniát.
(#1849) hp1950:
Kleroonak a régi 24-85 van. Abban még nincs VR. Írta, hogy egy szinten van állítólag az új modellel (ami Neked is van). Mivel azt össze tudtam hasonlítani a Tamival, így minden bizonnyal a régi is hozná azt a szintet, csak VC/VR nélkül. Ami mondjuk egy szemmel ugyan feltehetően nem látható, de tán jobb optikai eredményt is nyújthatna akár. -
aleister
veterán
Nem mondod? Akkor csak a Taminak van stabis FX alapzúmja ebben a kategóriában?
(#1803) Kleroo:
Oksa. Leszünk még páran, ahogy nézem.Egyébként nálam volt fent HP kolléga D600-hoz kapott 24-85VR-je. Nem tudok rá rosszat mondani. Minimálisan lágyabb a Taminál, és érzetre lassabb a fókusza a két végállás között. Persze ott van még a kisebb és nem fix fényerő, valamint a VC hiánya, de képileg nagyon kicsi a különbség a két üveg között szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest