- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sequoyah
tag
válasz
MegaQxY #4118 üzenetére
Az, hogy a LiveView pontosabb, az természetes, hiszen a kontraszt alapú fókusz az a kész képen állítgatja a fókusztávolságot, míg a fázis alapú az előre próbálja kitalálni.
Épp ezért a vonalzónál is egyszerűbb (és a valósághoz közelibb) tesztelési módszer, ha csinálsz egy képet LV módban, és egyet a keresőből, aztán monitoron összehasonlítod a két képet. Ha van akkora különbség ami téged már érdekelni fog, akkor azt észreveszed ezen.
-
Santiagain
őstag
válasz
MegaQxY #4118 üzenetére
Mivel rendelkezel a csodakombóval (D7k/35), ráadásul olvasod a PH-t, előbb-utóbb - hogy stílszerű legyek - EZ lesz belőled. Én napokat töltöttem azzal, hogy bebizonyítsam, jómagam vagyok a hülye, hiszen mindenkinek rossz, ráadásul kezdő fotós vagyok. Ne ess te is ebbe a hibába! Lődd be a fine tune-t közelre (hiszen 35 mm-en, DX-en, 5 méteres tárgytávnál már 2.8-on is 2,5 méter a DoF), azután használd egészséggel!
-
Freddy76
addikt
válasz
MegaQxY #4120 üzenetére
Szerintem az volt a gond, hogy regisztráltál ide, vagy olvastad a fórumot... Nem kellett volna
. Aki olvassa, annak rossz, kivéve Santiagain-t, de ő biztos csal valahogy.
Komolyan: az lv mindig pontos (a rendszer működési elvéből adódóan nincs front/back fókusz), ilyennek kellene lennie amúgy is. Arra viszont nem tudnék magyarázatot, hogy miként tud elromlani. Akinek gondja volt, annak az elejétől fogva gondja volt (pl. én).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest