- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
T1m3l3ss #15566 üzenetére
Én úgy gondolkodtam, hogy mivel UWA így legtöbbet 12mm-en szeretem használni, nem 24-en. Erre szokta azt hiszem mondani Forceberg, hogy minden milliméter számít.
Szóval inkább az elején legyen borotva mint a végén. Aztán lehet tévedek.
Larry: Mi lenne akkor szerinted a tökéletes?
Közben itt a harmadik Tami 17-50 teszt. Most már nem tudom hova a tökbe állítsam... Eddig -8-on volt és szabadtéren tökéletes volt a fókusza. Most állványon napfényes időben valahogy más.
-
T1m3l3ss
csendes tag
válasz
T1m3l3ss #4195 üzenetére
A 80-200-as tolózoommal készült további képek: [link]. Ezeken már egyértelműen látszik, hogy a kép széle fel haladva a lágyulás közel sem egyenletes: a bal, illetve jobb alsó sarkokhoz közeledve egészen drasztikus. A bokeh-kal is baj van, nem olyan szép egyenletesek, kb. ellipszis alakot öltenek. Ennek a két tünetnek lehet közös az okozója, a nem megfelelően működő lamellák? A "glowing" effekt pedig betudható annak, hogy a szenzorról visszatükröződik a fény (hiányoznak a tükröződést csökkentő bevonatok)?
-
gab.m
senior tag
válasz
T1m3l3ss #4192 üzenetére
A 80-200 még filmesre tervezett objektív, a tolózoomos változata meg pláne. Én most két hétig használtam, de nekem egyébként összességében pozitív véleményem van róla.
Te D7000-en használtad, ami egy (relatív) nagy felbontású DX-es gép. A pixelsűrűsége megegyezik majdnem a D800al. Én D700on használtam, ami harmada felbontást jelent. Nekem D700on közepes-jó képminőséget produkált. De visszatérve, a te vázadon elvérzik, ez látszódik, ugyanakkor közelsem annyira rossz, mint ahogy a képeid mutatják: vannak bemozdult, illetve egyszerűen rosszul fókuszált képek. Először kalibráld be a vázhoz az objektívet, majd minimum 1/500ados záridővel teszteld, utána nézd meg az eredményt.Szerk: hűb*szki, mennyi idő alatt ment bele 75k expó a gépedbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest