- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
TayRol #19839 üzenetére
Én az enyémet 135ért vettem, 160at biztos nem adnék egy 185 ezres objektívért használtan... Szóval 200ból biztosan kihozható, csak ritka a 28-as, bár én gondolkodom rajta, hogy eladom az enyémet és megveszem újonnan, ha elszámolom majd adóbevallásnál, akkor kb ugyanott leszek árban és van egy zsírúj obim
-
gab.m
senior tag
válasz
TayRol #19832 üzenetére
Imádom, nem tudok rá rosszat mondani, illetve csak annyit, hogy dx-re túl drága, pl egy 35öshöz viszonyítva. És akkor megint mondjuk el, hogy kapja be a Nikon, hogy nem csinál dx-re a 35ös alá kicsi olcsó fényerős fixet... Szóval a 28-as egy zseniális objektív szerintem, de dx-re nem venném meg...
-
Throme
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
TayRol #19763 üzenetére
Meg lehet szokni, csak nekem pl valahogy mozdulatlanabbnak kell lennem mint korábban.
Ez az 50-es állat, elszoktam a fényerős fixtől. Tegnap este próbából lőttem ISO3200-őn vele egyet. No ilyet a D90 sajnos nem tudott.
Most meg SJ4000-nek olvasgatok utána, hogy nyaraláson már tudjam milyen snitteket csináljak egy jó vidihez.
Komolyan, már úgy fogok menni mint valami kameraman, teljes menetfelszerelésben.
-
gab.m
senior tag
válasz
TayRol #19689 üzenetére
Sajna igen, mint ugye első kézből tudod
engem is ez lombozott le a Fujival kapcsolatban. Hogy annak a franc ette 35ösnek miért kell minden esetben menni egy kört, mire fókuszál, verőfényes napsütésben is. Ok, hogy egy x-t1el pl gyorsabb lenne, de a mechanizmus ugyanaz, ez pedig engem egy ilyen árú szettnél idegesítene. Na de nem offolok tovább, rágom inkább a körmöm a D750 miatt..
-
m3ss
veterán
válasz
TayRol #16900 üzenetére
azert ne allitsunk mar ilyeneket, koszonoviszonyban sincsenek. lehet vannak olyan temak, korulmenyek, fenyviszonyok ahol hasonlo kepet dob...de mas kategoria tesztoldalak szerint.
x100 hozza a d90 szintjet. meg az em10.
(#16895) Eperkutyus arra varhatsz par evet ha iso6400-on relative zajmentes kepet szeretnel loni egy ekkora szenzorral...
amugy meg fenyeros uvegek kellenek es lehet egy m43-mal is lehet hasznalhato kepet loni szar fenyviszonyok kozott. en pl. soha nem akartam iso6400-on fotozni...ha d800-am lenne akkor sem akarnek. megoldhato a legtobb tema alacsonyabb ison is...
-
dani786
tag
válasz
TayRol #16799 üzenetére
huha, köszi a sok választ!
Ezt találtam az obiról, alapvetően én jobbakat hallottam róla mint a 105-ről, itt a videóban azt mondja a srác, hogy egyel újabb, és egy picit jobban teljesít a legtöbb helyzetben.
[link]
Egyébként megrendeltem, holnap szállítják...Illetve még ezt találtam, azt hiszem ő picit jobban ért hozzá, mint én, persze lehet szubjektív is egy picit.
[link] -
törölt tag
válasz
TayRol #16763 üzenetére
Nem tudom, az lesz-e, de ilyen nagyon jólelkű, de nem az a félénk, hanem olyan életrevaló, nagyon nagyon okos srác. Öröm volt neki mutogatni dolgokat, matekban már ilyenkor rég túlvannak törteken, tehát alapokhoz nem fog hülyén nézni, ha rekesz, nevező nő záridő csökken, ilyen dolgokba fut bele, Baki Ádám Zoom-In könyve gyönyörűen elmondja neki ezeket, aztán szépen rá fog állni az "A" módra, párszor menni fogok hozzájuk kicsit okítani, mire jó a LiveView, stb. Akar bogarakat, hangyákat stb. is fotózni.. szerintem jó lesz.
Na ja, ilyen koromban én is kb. a seggem vertem volna.. 18 éves lettem Németben a vendégcsaládnál, akiknél éltem egy évet, amikor megvettem a Yashica T5D filmes kompaktot, híresen éles képű Zeiss lencsével. Akkor imádtam, most meg röhögök rajta, de nekem pl. senki nem volt a családban, aki kicsit komolyabb gépre tudott volna inspirálni, pénzem sem lett volna rá a szülőktől, szóval..
Az 1 évvel idősebb uncsitesója meg Canonozik, 18-55, 55-200 (asszem) + 50 fix 1.8, hát Dani is beleszerelmesedett a dologba.. nyomassák akkor.
Néztek itt 3200-est is és egyebeket, de szerintem a 7000-es szenzora egy kisebb, 5100-es vázban, jó iso-val és a jó éles 18-105-tel egy izmos arany-középút.. sokáig nem fogja kidobni, ha rákap.
De amúgy pont ezaz, hogy én csak alternatívaként említettem nekik a Nikont, amúgy Canon fele toltam végig, mert akkor tudnak csereberélni az uncsitesóval. Aztán felülírta a döntést.
-
Rent
senior tag
-
A Zéé
addikt
válasz
TayRol #15509 üzenetére
itthon vagyok most Zalaegerszegen, kb mindenhol Kingston, meg Samsung van. Ha webshoppolok, az egyrészt idő, míg ideér, másrészt fizetni kell a szállításért, akkor meg már ugyanott vagyok, mintha Euronicsba megveszem egyből. Másik kártyám meg nincs, csak egy 2 gigás micro sd a telefonba
-
A Zéé
addikt
válasz
TayRol #15490 üzenetére
hát ez sem nyert sajnos.
Sandisk kártyák közül van valami lényegi különbség az Ultra és az Extreme kártyák között a sebességen kívül? A kártyaolvasóm a laptopban lakik, rá van forrasztva az alaplapra, és USB 2.0-ás. Ki tudja ez egyáltalán használni az Extreme sebességtöbbletét? Fogalmam nincs mi annak a sebességhatára.
-
*Ropi*
félisten
válasz
TayRol #15459 üzenetére
Keressétek meg Bergics Balázst és hivatkozzatok rám!
-
m3ss
veterán
válasz
TayRol #14331 üzenetére
? te irtad hogy osszehasonlitottak a d800 keresot vmelyik olival. nem akartam a lelkedbe gazolni, arra reagaltam...
engem hidegen hagy ki mit tesztel, foleg hogy eleg nagy canon, nikon, pentax, fuji, milc fanbojizm detektalhato a forumokongondolom oket is hidegen hagyja hogy en ovf parti vagyok. nincs ezzel baj, csak azert sztem a sok uj gepet kereso juzert erdemes elzavarni vmi tesztre, mert biztos lesznek olyanok meg rajtam kivul akik a falra masznak majd az evf-tol...ezt csak azert mondom, mert a masik forumban lassan mar nincs olyan felhasznalasi kor amire nem milcet mondanak
(#14334) forceberg a milyen cserelheto evf-es gepet vegyek topic
-
aleister
veterán
válasz
TayRol #14228 üzenetére
Nem, mert amikor vettem a vázam, a benne lévő 198 expó fellelkesített, de egyben óvatosságra is intett. Rákerestem anno, és olyan találatok születtek akkor, hogy nullázódik a számláló.
Gondoltam tiszta vizet töltök már abba a pohárba.(#14229) forceberg:
Most már csak meg kéne néznem ezt a fehérnépet. Annyit beszéltek róla. -
imyourfriend
őstag
válasz
TayRol #13869 üzenetére
Eperkutyus írta hogy iso 12800-on még emészthetők a képek fullhd-ben (gondoltam kipróbálom), torzo meg nem szerette a 24-85-öt. Én meg első benyomásként feltettem két ilyen képet.
(#13868) JohnyBlue: Kíváncsi voltam szabad szemmel mennyire észrevehető az a torzítás melyet PZ említ az üveggel kapcsolatban.
-
Ilidzser
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vicces képek
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest