- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
KSparrow
őstag
hát ja, gondoltam, nekiesek a csillagoknak (egy kettő csak látszik) f/1.4, iso 800, záridő: B, infra távkioldó, kb egy percre hagytam kinn állványon, de kiégett az amúgy szabad szemmel fekete égbolt..
elsőre 3-4 perc volt, de csökkentettem, és egy perc is sok lett. aztán hideg volt. holnap folytatom..de nagyon tetszik.
cserélgettem kicsit, és néztem, belőttem az 50mm-t a 18-55ön, és tényleg ugyanaz
na mindegy, jó ez azért..kösz hogy helyretettetek..
már 2 táska kell mert egybe nem férek be..
amikor megvettem (kaptam nagy részét 18. szülinapra, /többiek mind jogsi, én egy teleobjektív/ de én is belefizettem rendesen) a 70-300VR telét, az is elég húzós volt, de legalább méretre aknavetőnek becézték, az áráért volt mérete is. de ez alig valamekkora, mégis ennyibe került...mit szólnak ha meglátják...
mondjuk ezt csak mi értékeljük...
-
KSparrow
őstag
nem-nem! mert a 18-55 az a kit obi, és arra DX-ba van írva a számozás, nem? mert nekem eléggé úgy hat. mármint én úgy tudom, hogy az tényleg 18-55. FX-nél szorozni kell. a DX obit nem. (hülyeség is lenne mert nem menne rendesen FX gépen)
amikor arra gondoltam, hogy MAJD ha lesz FX gépem (ami persze tiszta, hogy nem ma lesz) akkor jó lesz az objektív. ennyi pénzért vigyázok rá, mint a szemem fényére. (végül is.. második szem, néha többet látom így a világot
)
mondjuk már megvettem, mert közben elmentünk, de nagyon szép képe van, maximálisan meg vagyok vele elégedve. mert végül is nekem most pont jól jön a 75 mm.
szerintem pont jó lesz. (ha meg nem, akkor nem érdekel!) nagyon bejön amúgy..
de komolyan, itt FX gép beszerzéséig nagyon komoly évek fognak eltelni. előbb még egy d90 van betervezve (ha majd a D60 meghal, utána. majd talán 3. gépnek. de ez még a nagyon távoli jövő. most az a bajom, hogy nem férek be a mostani táskámba..
majd beüzemelem a régit is, lehet..
)
-
Degeczi
nagyúr
valahonnan külföldről szerzik be: jó esetben EU-n belülről, mert csak ekkor viheted egy évig a hazai Nikon képviselethez a cuccot, ha gond lenne vele
ha 1 évnél többet vállal a szürkeimportos, akkor azon az időn felül hozzá kell vinned, és ő intézi a javítást, ahol tudja (vagy külföldre küldi, ha ott, ahonnan beszerezte még él a gar, vagy keres vmi olcsó javítási lehetőséget. Amikor nem túl nagy téma, is előfordul, h magával a hazai képviselettel intézik és fizetik ki nekik)
ha azonban EU-n kívüli beszerzésű, akkor egyáltalán nincsen itthon érvényes garancia!
(pl. Szakura PC, Japánból)most már, h 3 évet ad a hazai képviselet, nem igazán érdemes tehát ezeket bevállalni
-
MaUser
addikt
Bár nem nekem jött a kérdés:
Canon -> egy év magyar gari, szürkeimport is általában ennyi, de 220volt úgy szürkeimportol, hogy 2 évig van gari, így tőlük érdemes venni Canon, hacsak nem tervezel sokszor szevízbe járni, mert akkor talán megér a hivatalos magyar beszerzés. (Mondjuk nem is értem, hogy engedhet meg ilyen silány képviseletet magának a Canon fotós szinten...)
Nikon -> három év hivatalos magyar gari, szürkeimportosak 1 év, de néhány bolt ad három évet saját magán keresztül. Ezek általában net only boltok, amik nem tudni meddig élnek és azt sem igen, hogy te majd el tudod-e intézni a garanciát ha a bolt megszűnt. Az árkülönbség kb. 10% a szükeimportosak javára, ennyit szvsz nagyon nem ér meg. Ha olcsó kell, akkor ott az ebay, vagy amerikai, japán beszerzés, amire vannak régóta működő "cégek". (szakura, stb.)
-
-
Tény, a svájci árak szépen csökkentek, viszont emögött ott van az erős frank.
Itt a svájci árgörbe:
CHF/HUF árfolyam, szept.22: 211 - azaz anno egy d7k váz svájci kiszállítással 264eFt volt
CHF/HUF árfolyam, dec.21: 218 - azaz ma egy d7k váz svájci kiszállítással 258eFtAktuális legolcsóbb magyar ár: 265eFt, a kezdő ár 300kFt felett volt.
Mindenesetre pozitív, hogy már nincs olyan óriási különbség a magyar árak hátrányára. 10 évvel ezelőtt még Mo.-gon.
Objektíveknél azért nagyobb a különbség, zürichben egy sigma 17-50 aktuális árfolyamon 160kHUF, a sógoroknál 165k míg uez Mo.-gon 185k. Nagybevásárláshoz (váz, 2-3 jobb obi, memóriakártya egyszerre) még mindig érdemes nyugaton körülnézni...
-
Degeczi
nagyúr
hja, ha a D70 házát, fogását vették volna alapul a D7000 tervezésénél, akkor itt lenne az ideális utód
annak idején én is vmi 250 körül vettem a D70s-t - ami az inflációt is tekintve már végképp nem sokkal maradhat el a D7000 mai árától
(de a hivatalos, nagy forgalmazóknál most is 300-ért látom az Árgépen) -
-
Degeczi
nagyúr
a leformázás csak térképet ír át a kártyán, tehát éppenséggel ettől még lehetne rossz is, tehát jónak csak akkor lehet mondani, ha teleírod, és azt hibátlanul vissza is olvasod
de valószínűbb, h vmi kommunikációs probléma van a kártya és a váz között
iyenről számolt be már más is régen, 1G kártyával: az is működött máshol, de a D70-ben nem
ez is egy példa lehet arra a nemrég említett témára, miért nincsen a Nikon kézikönyvekben az ajánlott típusok között Kingston, pedig nagy, jól ismert név
-
kricsi81
senior tag
A Nikon igazán frissíthetné már ezt az obit... Láttam már videót ([link]) ahol a zoomgyűrű akadozik de nagyon (ez azért elképesztő ami a videóban van, de nyílván nem túl gyakori eset...) aztán itt van ez a probléma amit te linkeltél... az orrát nyújtogatja (mint egy kitobi), és a képminősége sem kimagasló.
Na ebből jöhetne a frissített változat... Egy VR II-t beleépíthetnének, de gondolom eléggé megdobná a költségeket -
johnjohn
addikt
Szia !
A Nikon 18-35 F3.5-4.5 kb. azt hozza , amit a Tokina megfelelője, csak drágábban. Szép éles, csak kicsit rekeszelni kell. A Tamron 17-35/ 2.8-4 jobb, most azt használom nagy látószögű obinak.
A Nikon 35-70/2.8 fantasztikusan jó obi, hihetetlenül éles, ez az egy amit sajnálok a Nikon rendszerből ! Valóban sok a 35-ös induló, Én két -három álló képből raktam össze ha nagyobb látószög kellett.A sima . és a D-jelű között csak a vakuvezérlés a különbség, optikailag egyformák.
A 24-85-ös Nikkorból van 2.8-4-es változat, az jobb, de nem annyival mint amennyivel drágább.[link] Ha van rá keret, azért mindenképpen megéri. -
Degeczi
nagyúr
-
TeeJay
félisten
nem tudom láttál-e már SD kártya olvasót, de ott az a pár fém láb rajta biztos hogy nem 1000 ki-be dugástól fog elkopni! inkább a kártyán levő érintkezők kophatnak el de maga a foglalat kétlem hogy tönkre tudna menni ilyentől.
aki meg napi szinten több tucatszor veszi ki meg teszi vissza a vázba a kártyát annak úgyis van több kártyája szerintem -
-
Ijk
nagyúr
Vannak előnyei az ezüstnek is. Nem melegíti fel nagyon nyáron a nap, ill. kevésbé kapós az alkalmi tolvajoknak, mert kicsit bazári jellege van.
Egyébként amatőr szinten megfelelő a D50 jpegje is. Ha 2-3 év alatt megtanulja használni utána meg áttér raw-ra. Bár tanuláshoz szerintem eleve jobb raw-ot használni. -
Mawyx
őstag
Az ezüst nem tetszik valóban, csak jó árban van, az igazi gépről való képen szépnek találtam, míg a gyári fotón nem.
Na, annyira nem értek hozzá, ha nem JPEG, akkor mindegy, csak meg lehet számítógépen nézni bármi fomátumba is rakja, gondolom
Azt hittem a JPEG kisebb méretű, így több fér a kártyára, meg a JPEG szót már hallottam, azért mondtam, hogy az elég, mert azt gondoltam alacsonyabb feltételnek.
-
Degeczi
nagyúr
igen
és mindenképpen érdemes is
igaz, csak egyet lehet feltölteni rá, de az említett görbe nagyszerű a legtöbb helyzetre, RAW-t használva pedig utólag egyébként is mindig kiválaszthatóak a gyári görbék egy Nikon feldolgozó programban (pl. ha nagy kontrasztra volna szükség)fordítva sajnos nem megy: egyedi kamera-görbe utólag nem csatolható NEF-hez, ezért jó ha ott a kamerán
-
Degeczi
nagyúr
rengeteg múlik a használt kontrasztgörbén!
ha a gyáriakat használod, valóban alexpósnak tűnhet sok felvétel, mert a középtartományt kissé lenn tartja, azonban + expókorrekcióval már könnyen beéghetnek a csúcsfények, így nem az a megoldás, hanem egy másik kontrasztgörbe, ami kicsit emel ezen a tartományon
nekem annak idején nagyon bevált a Fotogenetic EV3 görbe, azóta is visszasírom
-
t_a_m_a_s
addikt
Az én tapasztalatom az, hogy a Saturnban (vagy bármely másik hasonló típusú, méretű műszaki boltban) bármit is vennél, nem kell az eladótól tanácsot kérni, úgysem tud mit mondani
Ha ért is hozzá, egyedül van az adott részlegen, és sose jut oda, hogy kiszolgáljon... (Én ezért nem saturnban vettem meg a gépem. Vártam negyed órát a srácra, aki azt mondta, rögtön jön. Aztán otthagytam...)
-
Degeczi
nagyúr
rosszul fogalmaztam, arra gondoltam, h ezt már nem ilyen üzletben végzett próba alapján döntik el, itt fontos az ár (hiszen még kinn is legföljebb pár milliomos lehet úgy, h a legdrágábbat akarja venni, mindegy mi az. De előfordul, itthon is volt egy totál kezdő lánynak blogja, aki szintén D3-al próbálkozott...)
egy kis modellnél és tanácstalan vevőnél gyakran előfordulhat, h a bolti eladó és a bemutatópéldányok döntenek, de ilyen szintű kamerát nyilván az vesz, aki pontosan tudja mire való, mire képes - ezért mindegy neki, h egy ilyen boltban épp milyen obit tettek rá
-
Degeczi
nagyúr
aki ilyen kaliberű kamerát ebben az üzletben vesz, annak mindegy
ez úgyis csak "tessék, van ilyenünk is, meg lehet fogdosni" darab, nem tényleges próbapersze ha ilyen helyen dolgoznék, biztosan egy fényerős FX obit teszek rá (akár egy olcsó, fix 50/1.8-at), h lássák milyen nagy és világos tud lenni a kereső
-
eastsider
nagyúr
nekem a 35-ös a második obim, előtte a 18-55-ös kit volt.
a fixet használva jöttem rá, hogy főleg a nagylátó végén használtam... viszont szintén használat közben jöttem rá, hogy sokkal érdekesebb képek jöhetnek ki 35mm-en (ugye ekv50 körüli).. még szokni kell, de nagyon tetszik. és egyáltalán nem zavar vagy kettőt-hármat-négyet odébb kell lépni.. érdekesebb sokkal az egész, mint tekergetni az obit... sokkal több dolog meglátható... meg az A/M fókusz is tetszik.. ég és föld a kit fókuszgyűrűjéhez képest... meg az egész...
amúgy kezdőként írok, szóval azért ezt vegyétek figyelembe (képek flikkeren utolsó két sor ezzel az obival készült már+ a pálma)szerintem tök meglehet lenni fix obikkal...én legalábbis biztosabb is vagyok a témákban, minthogy tekergetem még 1-2-3-4-5-10 mm-t az obit...
még egy igazi nagylátó kéne... meg egy jó kis tele -
Carsee
tag
A 35mm-t amióta megvettem, nem került le a vázamról (az esetek 75%-ban ezt használom). Szép éles képe van már 1.8-on is, 2,8-on már hozza a legjobbját. Hossza nem változik fókuszáláskor, ami számomra igen örvendetes, nem tekeri ki a kezedből magát ha fókuszálsz és éppen rajta van a kezed a gyűrűn (50 1.8-at géppel együtt már majdnem dobtam el, hozzászoktam a m/a-hoz az meg ugye nem az). Fókusza számomra elég gyors és pontos. Minősége nagyon jó, fém bajonettes, strapabíró szerkezetnek tűnik.
-
nord_
veterán
Erre gondoltam eloszor en is, csak nem lattam ertelmet.
Hm, volt egy pár fixem, nem szoktam a levegőbe beszélni. ;)Ne felejtsuk el, hogy dx-en (arrol beszeltunk) mar 22.5 mm az a 15mm...
Én közelinek tartom.
Persze, nem vagyunk egyformák: gondolom van valamilyen zoomobid alulra. Próbáld ki, hogy egy pár napig csak a 24 és 35mm-es gyútávra tekered a zoomgyűrűt. Aztán meglátod, hogy egyrészt mennyire érzed közelinek, másrészt melyik gyútáv a témáidnak leginkább megfelelő.
Ráadásul nagyon nem mindegy, hogy ez az általad említett, DX-re vetített 22.5mm különbség milyen fókusztávnál jelenik meg! (Ultra)nagylátónál ez tetemes különbség, 150, 200mm-től fölfelé pedig teljesen elhanyagolható.Gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha az ember fixeket használ, akkor (fullframe-es vázon fullframe obikkal) egy 24-50-105 vagy 20-35-85 sor az, amelyik jól kihasználható, ha nagylátótól indítjuk a sort és egy alapzoomnak megfelelő fókusztartományt szeretnénk lefedni.
-
Degeczi
nagyúr
rengetegen használnak elégedetten D90-en még Tamron 17-50-eseket is, de persze 50/1.8-akat is: itt az egyes obik vmi egyedi jellemzője a kérdéses, ezért egyáltalán nem törvényszerű, h baj legyen a nálad lévő darabbal
azt kell megoldani, h az obiaid ki tudd próbálni egy ilyen vázon, lehetőleg persze pont a vásárlásra kinézetten
-
nord_
veterán
A kovetkezo lepcso a D300 volt (D300s-nek szamomra nincs ertelme), viszont kicsit jobban a temaba melyedve kiderult, hogy azok az aprosagok, amikben tobbet nyujtana a D90-nel, nem mervadoak.
.
.
.
Igy en jelenleg a D90-nel tartok, legalabbis tervben van. Viszont az 50mm-es problemarol en is hallottam... Sot, van meg azon kivul par AF-D-m is. Eselyes, hogy gond lesz?Hm... szóval mégis van olyan dolog, ami nem apróság és ami mégis fontos? ;)
-
Degeczi
nagyúr
az 50/1.8 példányok valóban hajlamosak az új vázakon enyhe frontosságra, ez még nem D90 specialitás, pl. D300-on is előfordul (csak ott a finomhangolás ehhez, fix obihoz jó lehet. Zoomokhoz és pláne nem Nikon gyártmányúakhoz már sajnos az sem, nagyon összecsapott funkcióként hozta létre a Nikon)
az enyém pl. egészen közeli célpontoknál, 1 m-en belül szintén ilyen - de nem használom ilyesmire (sőt, az 50-es eleve nem egy szerencsés fókusztáv DX-en, így amúgysem nagyon), ezért észre sem vettem volna, ha nincs durva gond egy Tamron 17-50-el, ami miatt tesztelgetni kezdtem
normál távokon egyébként ez is jóaz új vázaknál hangoltak vmit az AF rendszeren amitől az kényesebb lett,így furcsa módon előfordul, h egy régebbi vázon még jól működő obi már megkergül (ilyen volt a 17-50-em is egy régi D70-en)
más obikkal szerencsére nem volt gondom (leszámítva egy kipróbált Sigma 18-50/2.8 brutális frontfókuszát - de annál a típusnál D80 tulajok között is fordul elő panasz, így azt sem tulajdoníthatnám a váznak), pedig jópár fényerős obit is próbáltammindenesetre ki kell próbálni mindenképpen
-
drkbl
őstag
Szívesen kipróbálnám én is a teljes képkockát, de bárhogy is kalkulálok, a tervbevett képmennyiséghez, ha egyeltalán valaha, nézek egy kb. D40 szintű analóg vázat, amivel esetleg van AF is az AF-S 50mm-el. Konkrétan még nem ástam bele magam a Nikon analóg vázakba, de ha esetleg te is csak fűszerként használnád a full-frame vázat, szerintem érdemes erre mozdulni. Majd ~5 év múlva lesz miből válogatni, ha így támad a Sony
-
Dare2Live
félisten
"Igen? jön az új 70-200 fx-re? Én eddig úgy hallottam, hogy ez csak ilyen wannabe wish..."
Énis csak rummor szintjén, de állítólag muszáj mert D3Xen nagyon kaki a széleken a 70-200, egy régi 80-200 agyonveri."D300 280-300e körül már igen jó vétel lenne, de szerintem már az is csodaszámba menne, ha 300ból meg lehetne úszni."
Most szar a forint ez van. De ha nem sürgős nézd csak meg dec 28.án mennyi volt pl a font? 420Kvolt egy D700 és 280K egy D300. Persze Angliából, boltból éscsak Bécsben/Szlovákiában.... fogadják el a WorldWide garit.... (Nem mindha tönkreszoktak volna menni)
amúgy ha jön a D400 biztos lesz nagy D300 rebatelés.....80-200 témakörében nem akarok hülyeséget mondani annyi fajta van.... de amiket én láttam (mind ultrahangos volt) azok nagyon jó üvegek voltak. Élességben mint a 70-300VRem, de 2.8 és instantfokusz... igazi prograde lencsék.
-
Dare2Live
félisten
szvsz vagy D90
vagy ha nagyon gazdag vagy és/vagy pénzt is keresel vele akkor D700.80-200 nemtudom melyik rev, de én nem cserélném 70-200VRre. Főleg, hogy ha jól sejtem jövőre jön az FXre optimailált 70-200VR.
Amúgy összel elvileg jön a D400 szóval lehet nálunk is lesz D300 rebate, vagy D400 hudejó lesz vagy.....
-
Karima
őstag
Hát a zajt én sem szeretem, de most ezzel az 55-200al 200on 5.6-os rekesszel mit tudtam volna csinálni?
Ráadásul itt ugye nem csak azon múlt a kép élessége, hogy vr segitségével mit tudok kitartani, hanem azon is, hogy ez az Endi gyerek állandóan ugráltDe persze, simán látszódik a 2 lencse közti különbség
-
Szerintem azt tisztázd magadban, hogy mit akarsz a fotózástól. Azaz, 2600 euró, megér-e neked ennyit a fotózás. Ez nálam, mostani áron számolva 750.000.- Ft.
Ha nagyon komolyan gondolod, akkor - az én véleményem szerint, hangsúlyozom - ha ennyit rászánsz, akkor csakis full frame. Ha ennyit elköltesz egy dx cuccra, minden egyes expó lenyomásakor a kattanás után azt fogod hallani a fejedben, hogy "amúgy lehetett volna FF vázam is". Ha megvan a lehetőséged rá akkor azt vedd.
Ha költséghatékonyság, akkor viszont a D90 egy nagyon jó gép. Megkockáztatom, hogy azt venném a D300 ellenében - vagyis nekem a D300 kategória kiesett egy D90 kaliberű gép kiadásával, mert számomra már semmilyen előnye nincs egy D300-nak. Egyáltalán.Én egyébként azt tippelem, hogy kb másfél év múlva, legkésőbb 2 év, _szerintem_ el fog mozdulni a dolog egy kicsit, hangsúlyozom nem teljesen, de egy kicsit, a ff felé. Vagyis szerintem lesz belépőbb árú-tudású ff váz. Csökkennek a gyártási költségek, lesz ilyen. Az aps-c valójában egy kompromisszum volt, szerintem idővel fel fogja váltani a ff. Valamilyen szinten legalábbis biztosan (kompaktoknál azért nem hinném).
Visszatérve a "problémádra"
végül is a meglévő cuccaidon, obikon kívül mi "kell" még egy használható FF-es rendszerhez? A 18-70 kivételével mindened FF, de azt az obit úgyis neki "kell" adnod öcsédnek, mert valami kell rá. Ergo én egy alapobit vennék hozzá. Marad a keretbőn 400 euró. Látom nagyon szereted a fixeket, ha nagyon vonalasan néznénk a dolgokat nem is kell plusz obi, mert egy 85-öst képzelnék még el, de minek ha ott a 80-200. Akkor legyen egy makró. Van kb 120e ft-od maradékban egy makróobira, annyiért meg kapsz. Szóval ez lenne az út amit én választanék ha ebben gondolkodnék.
-
Degeczi
nagyúr
jobban belegondolva igazad van: a "fókuszcsapda" valójában nem szándékos feature, csak egy hack, ami azt használja ki, h AF-S módban addig nincs exponálás, amíg nincs meg az élesség
de MF módban persze a userre van bízva az élesítés, így olyankor akkor is ellövi a képet, ha az AF rendszer nem érzi élesnek = valóban nem fog működni...
-
jorden06
senior tag
Igen, igen ezen én is gondolkoztam. Mert a francnak sem kell markolat, csak hogy legyen +akksim, ami bírja. De sajnos nem csak a hosszú utak mellé, hanem csillagmozgásban is gondolkoztam, aminél sajnos nem tudom mozgatni a gépet az akku cseréhez. Szóval még átgondolom, hogy mennyire használnám ki a cuccot, a random akku jó lenne utazásra, de most rákattantam a csaillagfotózásra. Nagy dilemma
-
Pilács
senior tag
Ez az az email cím amit nem felejtünk el, bármennyire is régen írt
D60-on nagyon jó az auto ISO funkció, meg sem tudnám mondani milyen lépésekkel dolgozik (nagyon sok léptéket használ 100-110-120 etc
), de borzasztó szeretem használni, sokat segít, ez miatt már csak manuális módban használom, már a rekesz-proiritásos módos nem is használom
Kár, hogy egyébbként ilyen ISO értékeket nem lehet előcsalni másként ebből a szerkezetből.
-
Andie
őstag
Jaaa, az úgy már más. 78 az még belefér. Valszleg akkor erre cserélek, köszi a tippet!
Hallod, mennyi eszed van ezzel a 200-300-al?!Most kimentem, kipróbáltam a harmadik szomszéd háztetején lévö klimával a trükköt, és tök frankón látszik, hogy szinte alig van már különbség ott a 200 és 300 között. Kb annyi mintha az ACDSEE-ben egy 10%-ot ránagyitanék.
Köszi mindenkinek a segitséget! -
Drunkenpig
tag
Néztem, hogy a nikonnak van 10-tűs kábele, amit a távkioldó helyére kell dugni. Gondolom a kábel másik végét a GPS-be kell csatlakoztatni. De úgy vettem ki, hogy az új típusoknak nincs ilyen csatolófelülete. Vagy még valami átalakító? De a nikon kábelnek is meg van az ára...
-
Hát gondolkoztam uszkve egy x ideig mire rájöttem mire gondolsz
Mostanában másfelé voltak/lesznek kiadásaim, mint a fotózás. Sőt a helyzet az hogy mostanában egy kicsit lecsengett nálam a fotó, sajnos - és ezt tényleg sajnálom - de úgy érzem nem érdekel már annyira mint régen. Remélem ez változik majd, de most nem nagyon tervezek semmilyen beruházást.
Az ornament féle beszerzésnél elgondolkoztam egy 70-200-ason mert nagyon jó áron jött volna, de aztán mégse, valahogy tisztáztam magamban személyes viszonyomat a fotózással és ez sok mindenre rávilágított... -
-
jmmakk
csendes tag
Általában sok tájat, épületet, és táj vagy épület + portrét fotózok (tipikus turistafotós
), de csinálok gyakran makrót is növényekről. A D60 alap 94e a Sigma obi 65e körül már beszerezhető, ezért gondoltam. A Nikon 18-105 VR-t 250 EUR-ra saccolták egy-két külföldi oldalon. Tehát kb. hasonló árfekvés lenne.
Üdv. -
Adler
aktív tag
Szerintem elírtad.
nem okoskodni szeretnék, de az FX-es Nikon gépeknél (D3, D700) nincs 1,5x-ös szorzó mivel full frame-s gép, csak akkor ha DX-es obikat használsz rajta.
A Nikon D300 és az alatta lévőknél van csak a 1,5x-es szorzó.tényleg nem okoskodás akart lenni, csak építő jellegű javítás.
ui.: azért írtam kétszer egymás után mert letelt az idő limit.
-
Zebu
addikt
Ahhoz képest, hogy októberben lesz 2 éves, 6911 expo.... hát jah, nem nagyon értem rá az utóbbi időben..... szinte még új!
Amit nagyon zavart, hogy éjszaka fotóztam vele a tengerparton és állítottam volna rekesz méretet és záridőt, de nem tudtam mennyinél járok, mert nicns háttér világítás a felső kijelző mögött. Roppant bosszantó volt..........
D50 tulajok! Ti hogyan oldjátok meg ezt a problémát?
Lehet nem is cserélem le, hanem veszek hozzá egy 18-135ös obit. Régóta szemezek vele...
Vagy egy 18-200 VR-t...
-
Pilács
senior tag
Nekem a nikon ügyfélszolgálatánál azt mondták, hogy bárhol megveheted a világon az objektívet, ha hivatalos forgalmazó, akkor world wide guaraty levelet állít ki hozzá, meg ugye az egy blokkot minimum... és akkor itthon is gariban javítják. Persze gondolom, hogy nem mindenki hivatalosan árulja, és akkor nyilván ez nem érvényes.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest