- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Pilács #18744 üzenetére
Kérdezd meg a kecskeméti 220V-ban, hogy segítenek-e Neked ebben, elvégre ők is Nikon forgalmazók, gondolom készleten is van pár gépük. Ha rendesek, megengedik a próbát.
vagy nem
Ha meglesz az enyém én segítek szivesen, de az még sajnos odébb van...
1-1,5 hónap kb.
Nikkor 18-105 kit-obi mellé tudnátok javasolni egy 200-300mm közötti tele-zoomot?
Akár más gyártótól is lehet.
A Tamron gyárt egy olcsó, de tesztek alapján elég szép rajzolatút (Tamron AF70-300 F/4-5,6 Di LD), mely csak a VR hiánya miatt nem szimpatikus számomra. -
Karima
őstag
válasz
Pilács #18725 üzenetére
Valószínűleg akkor az objektívvel lesz a gond. D7000ben van olyan funkció, hogy mindegyik obinál lehet állítani külön a front/back fókuszt (AF fine tune), lehet, hogy a D90ben is van ilyen funkció. Ha nincs, akkor vidd be a Nikon szervizbe, ott beállítják Neked. (Más objektívvel nem foglalkoznak)
-
Throme
veterán
válasz
Pilács #18317 üzenetére
Ha gari időn belül van az obi, váz, akkor ingyen. Legalább is nekem úgy volt. Azért segít nekik a dolgon, ha mutatsz pár mintaképet (pendrive). A problémádat felvésik a munkalapra és x hét múlva közlik az eredményt.
Hát oda szerintem csak nikon terméket vigyél.
Azonban kérdés, hogy csak az 55-200-zal van gondod?
Ha igen, akkor nem biztos, hogy jó ha hozzákalibrálják a vázat, mert az összes többi obiddal gond lehet utána, valamint a jövőbeniekkel is.... -
gyurma01
tag
válasz
Pilács #17307 üzenetére
Nekem is 18-105 van, alapból meg vagyok vele, de kevés fényben elfogy az ereje. Vakut én is szoktam használni, bár jobban szeretem a természetes fényeket, így a vakuval is igyekszem úgy villantani, hogy ne legyen tipikus vakus kép. Ezért is érdeklődök a fényerős obi iránt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pilács #14662 üzenetére
AF: az exifben látható 17-50/2.8 VR-ből adódóan ez a Tamron 17-50 új változata lehet - innen kezdve pedig sajnos nincs több kérdés...
(a régebbi típusából 4 példányt is próbáltam, de egyik sem tudott megbízhatóan fókuszálni D90-en ill. D300-on - holott némelyik darab jól működött D70-en ill. D80-on... Az újabb modellek AF rendszere néha vmiért kényes tud lenni erre az obira, úgy látszik te is ebbe futottál bele)szín: tény (kézikönyvek is írják, h 3000K alá nem mennek automatikusan, márpedig gyakran 2700K és hasonló értékűek az otthoni lámpák), h beltéri világításhoz egyik Nikon AWB-je sem ideális, bár a D90-é egy fokkal azért jobb. Mindenesetre ezt kézzel érdemes beállítani.
Másrészt a D90 úgy nézem Adobe RGB-re volt állítva, ami sok képnézegető programban fakóbb színeket eredményezzaj: nézd meg a plüssfigurád mögötti területet, a folyosó falát mennyivel finomabb szemcsék vannak ott a D90 képén, és durvább, színesebb pöttyök (=nehezebben kezelhető zaj) ugyanott a D60-on
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pilács #14657 üzenetére
azonos képkidolgozást állítasz be?
(tehát a D60 esetén is Picture Control-t)ugyan tény, h a D60 használja ki a legjobban azt a régi 10 Mp-es CCD-t, ISO 400 fölött azért nemigen fordulhatna elő ilyen különbség, csak az ellenkező irányban
tudsz esetleg fölrakni valahová mintákat?
(a legjobb a RAW lenne, úgysem láttam még D60-tól olyat) -
Degeczi
nagyúr
válasz
Pilács #14655 üzenetére
mindeképp érdekes...
milyen feldolgozó programmal nézted?ISO 400-ig semmi meglepőt nem találnék benne, de fölötte már érezhető előnybe kerülnek az új vázak, pláne a D90 (a D300 egy egészen apró fokkal kevésbé)
mindenesetre roppant kényesek a jó expóra, ha már esetleg húzni kell rajta, persze gyorsan romlanak
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pilács #14653 üzenetére
valószínűleg az élesítés lehetett nagyon föltekerve a D90-en (max 4-5 körülire érdemes a 0-9 skálán), vagy a bekapcsolt A-DL okozott zajnövekedést
egyébként pont fordított a helyzet: épp a magas ISO-s tartományokban egyre jobb a D90 a régi modellekhez képest, míg az alapérzékenység közelében a régebbiek akár jobbak is lehetnek
(bár ez utóbbit már nem is 100%, de inkább 2-300% nézetben lehet igazán észrevenni, vagyis nem éppen szembeötlő eltérés. Magas ISO-on azonban még valamennyire leméretezve is átjöhet a különbség) -
Throme
veterán
válasz
Pilács #11491 üzenetére
Akinek dslr gépe van lehet inkább a raw formátumot preferálja.
Elképzelhető én is áttérek rá ha lesz masinám és kipróbálom.
Más tészta, hogy 1-1 képpel még szívesen eljátszadozom képfeldolgozó sw-ben, de hogy 200-al (pl nyaralás után) nem, az szinte bizonyos.
A jpg azért is tetszik mert ott a gép zajt szűr - asszem a D5000 CA-t is - noha ez járhat részlet vesztéssel, de összehasonlítva egy bridge géppel biztos, hogy így is jobb eredményt kapunk. Ez a kényelmes megoldás
Szóval mindenképp kipróbálom majd a raw-ot, de én már a dslr-es jpg minőségnek is nagyon fogok örülni.
-
-
MrBean55
aktív tag
válasz
Pilács #10527 üzenetére
Igen, a #10496-ban már valóban említette a bekapcsolt VR-t.
Azon lehetne vitatkozni (én eddig nem akartam) hogy az a kép cáfolat-e vagy nem.
SZVSZ a "szép csíkok" helyett ott szerintem inkább "homály" van, de tényleg nem a bántás szándékával mondom, akinek tetszik csinálja úgy. Mint korábban írtam nekem nincs 55-200VR-em, erről csak olvastam (több helyen is), és ez a mostani kép számomra nem cáfolata az erről olvasottaknak. -
MrBean55
aktív tag
válasz
Pilács #10492 üzenetére
Én úgy tudom (olvastam, mert nekem nincs) hogy az 55-200VR nem svenkelésre lett kitalálva, a siker reményéhez minimum a VR kikapcsolása nagyon ajánlott, ezzel szemben pl. a 18-105VR vagy a 70-300VR obik "normal" VR-es módja pont erre (is) való. Szerintem 2 titka van a dolognak, az egyik a nagyon precíz követés (egy lehetőleg egy irányban egyenletes sebességgel mozgó tárgyat a képkockában ugyanott kell tudni tartani), a másik a jól eltalált záridő. Nem árt egyikhez sem a nagy gyakorlat, esetleg az utóbbit a helyszínen kell kikísérletezni, M vagy S mód "kötelező". És bizony a dolgot a gombnyomásnál is el lehet rontani.
Ez a kép 185mm-en és 1/200-on készült 70-300VR-rel. Láttam már mástól ennél jobbat, de első "blikkre" nekem ez megfelel. -
aginor
veterán
-
törölt tag
válasz
Pilács #10457 üzenetére
Könnyen jó lehet az a Dell.
A baj az a monitor választással,h tényleg csak 200K-ért kapsz jelentősen jobb mutatókkal rendelkező spva panellel rendelkező monitort.Az olcsóbb 120-150K között mozgó spva panelosok bizony összességében még egy picit talán gyengébbek is./Ez csak az én személyes véleményem./A feketéjük bár modellje válogatja jobb,cserébe igen szép sávosodást mutatnak.Természetesen ez csak 22"w-ben értendő.Ez a 2209wa-ra nem jellemző,itt csak a feketével vannak bibik.Minden más ok,színkezelés,kontraszt,jók.
Fotófeldolgozásra 150K-ig ez lehet az ajánlott monitor.Természetesen csak kalibrálva,lehetőleg a te konfiogodra,de minmum a vga-ra.Ha bővebben is érdekel a dolog keress meg priviben.Mindezt azért írtam mert én hetek óta monitor vásárlással foglalotoskodom,olvastam,teszteltem stb.A tn+film azonnal elfelejteni.Nem fejlődött az sehova ezen a téren. -
válasz
Pilács #10457 üzenetére
Persze, ezt hívják más f...val való csalánverésnek, elnézést fáradt vagyok nem tudom jobban kifejezni magam. Ha a teljes Adobe RGB színteret meg akarod jeleníteni, akkor van egy EIZO monitor, talán CG 220, fejből most tényleg fáradt vagyok hozzá, azt hiszem 1.5 millió plusz áfa ha gondolod. Alatta nem nagyon tudom, hogy lenne-e teljes aRGB monitor.
"Csak sRBG" kérdés. Mire fogod használni a kész, szerkesztett képeket? Neten megmutatni? Valószínű nem lesz a képeidet megnéző emberek 0.0000000000001%-ának se 1.5 milliós monitora, amin megnézi, ergo úgyis színveszteség lép fel. Papíron meg pláne.Úgyhogy szerintem vegyél egy jó S-PVA paneles monitort, anno míg pc-m volt én ezeket nézegettem. Szerintem árban olyan 150 körül már lehet ilyet kapni, ennek a színhűsége és a kalibrálhatósága, és egyéb paraméterei nagyon jók, betekintési szög stb. Viszont úgy olvastam, hogy a TN+Film monitorok is nagyot fejlődtek az utóbbi időben, ha nem gagyit veszel nem lesz nagy gondod. Ami sokkal többet ér, mint valami túlzásba esés a monitorral, ha veszel hozzá színkalibráló eszközt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pilács #10001 üzenetére
persze, eleve olyan, 2.5%-al növelt árfolyamon váltana - értelemszerűen csak a kártyához tartozótól eltérő pénznem esetén
dollárban vásárláshoz valóban AMEX vagy hasonló dollár alapú kártyát érdemes használni - bár az itteni bank a végén ígyis-úgyis forintra konvertálja, így banktól is függ, van-e jelentősége
-
jorden06
senior tag
Én is ilyet használok - Karima fórumtárs által- (pontosabban nem ilyet, de a lényeg ugyanaz), semmi gond nincs/volt vele. Elem természetesen jár hozzá (van benne szufla, nem lemerült
) és ha valami gond akad vele, akkor ~800ft nem egy olyan összeg ami lehúzna. Érdemes beruházni rá, pláne, hogy én a hazai piacon ~2000ft-ért találtam ugyan ilyen távkioldót..
-
Degeczi
nagyúr
az Ebay feléd semmit nem számol föl, az eladót terheli minden költség!
a Paypal átváltási költsége 2.5%, így többnyire érdemes azt választani, h a saját bank tegye ezt
a DX a végletekig korrekt cég (mintaszerűen kezelik a panaszokat is), ők nem trükköznek, legföljebb a hazai postán lophatják el a csomagot
emiatt onnan rendelve érdemes $15 fölé vinni egy rendelés értékét, mert akkor automatikusan tértivevényesen küldik, amit már nem valószínű, h lenyúlnának útközben -
Van egy utángyártott akksim az olympus vázamhoz. Olcsó volt, 4-5000 között. Tartaléknak vettem. Teljes feltöltöttség esetén alkalmas is olyan 30 kép elkészítésére 5 hónapos kora óta. A hozzáértők szerint valószínűleg 1-2 cellája zárlatos lett. Részemről itt letudva az utángyártott akksi ügy.
-
Pilács
senior tag
Hümm, az utángyártott akksiról nem is beszélve... kb ennyit szánnék egy utángyártott akkura, hogy ha kell kihúzzon a bajból (2000 ft) amiket itthon árulnak az meg kb 5000 ft, akkor már inkább eredeti 12000-ért. 2000-et nem sajnálok rá, ha rossz, tanuló pénz... megvárom még meg jön a távcirkáló, ha azzal minden rendebn akkor rendelek ilyen gagyi akkut áthidalónak, vagy inkébb maradjak az eredetinél? Mennyire vannak rossz tapasztalataitok?
-
aginor
veterán
Így van, ezért írtam, hogy nem csodaszer, de ha zavaró a torzítás, akkor ezzel lehet rajta javítani. Azt se felejtsd el, hogy automata módban dolgozott a szoftver, manuális beállítások esetén nyílván jobb eredmény érhető el. Nekem a javított kép mondjuk még így is jobban tetszik, mert az előtérből kiszedta a zavaró torzítást, a háttér pedig nem annyira feltünő.
-
aginor
veterán
Látom elég népszerű ez a 18-105.
Milyen géppeh használjátok? A D40X kicsit debil lett tőle, de lagalább komolynak tűnik.
Kipróbáltam ezt a DxO Optics programot, és már legalább tudom miért dicsérik. Már JPG-ben is igen jól boldogul, és az alap beállításokkal is szépen teszi a dolgát, persze azért ez sem csodaszer, de eddig nagyon tetszik.
-
-
Degeczi
nagyúr
a váztól átvett élesítés egy buta, egyparaméteres eljárás, így szükségszerűen a zajt is erősíti ha nagyobbra van állítva
jó fényben készült képeknél általában nincs baj vele, használható,
de ha a legjobb minőséget szeretnéd elérni, vagy egyszerűen csak már látsz zavaró zajosodást, akkor érdemes ezt teljesen levenni, és helyette a sokkal jobb USM-ot használni, ahol a küszöbérték növelésével elkerülhető a fölösleges zajnövelés -
Amiatt a homokszemszerű dolog miatt ne aggódj az obin. Egy barátom vett egy olyan canon 70-200/2.8-at aminek egy körömnyi rész le van pattanva a frontlencséjéből (emiatt szemtelenül olcsó is volt), tehát az üveg felületéről egy szilánkdarab lepattant, és tudom hogy hihetetlenül hangzik, de nem igazán lehet észrevenni az elkészült képeken. Oké, ha MTF ábrákat fotózna vele akkor biztos látná a különbséget egy gyári állapotú obi és eközött, de a normál képek esetében nem látszik. Szóval mindenféle kis pöttyök miatt ne aggódj.
-
Degeczi
nagyúr
gondold végig: ha a képen csak pár pixelnyi egy koszpötty, akkor hogy a manóba láthanád szabad szemmel?
a szenzorméretet és a fölbontást ismerve könnyen kiszámolhatod, h egyetlen mm-nyi hosszon 130-180 pixel van: Superman-nek sincs olyan szeme, h észrevegye, ha csak párat érint...
amit megláthatsz, az már hatalmas kiterjedésű lenne a kész képenporszem bármikor, akár pár perccel a tisztítás után is bejuthat pl egy hosszabb zoomobival
a lencséken lévő koszt, kisebb karcolást természetesen nem látod a képen, hiszen teljesen kiesik az élesség tartományából
-
Degeczi
nagyúr
külső vakuval minimális a vörösszem esélye (csak távolabb állóknál fordulhat elő egyáltalán, közelebbieknél már bőven elég nagy az obi és a vakufej távolsága az elkerüléséhez), plafonról visszavert módban (márpedig ha csak egy mód van rá, úgy érdemes vakuzni, hiszen kategóriákkal szebb, természetesebb a kép) pedig eleve kizárt...
-
johnjohn
addikt
Nikon D 200-tól felefelé van az objektív foglaltnál egy elforduló gyűrű, ami visszajelzi a váznak az objektíven manuálisan beállított rekeszértéket. Az objektív a legtágabb rekeszen marad az exponálásig, mivel rendszerint beugró blendés. Ha nem az akkor sötétebb képet látsz a keresőben, és nem megy a fénymérés. Ha a vázadon nincs ilyen lehetőség, akkor csak teljesen kézi beállítást tudsz tapasztalat, vagy próbálgatás után beállítani, tehát M üzemmódban megadod a rekeszértéket amit az obin beállítottál, és egy megfelelő záridőt.
Normál fényben, ISO 100-- f 5,6--1/125 s záridő pl. kiindulási alap. -
mob_zzz
aktív tag
Eleve a Sigma és a fix Nikkor más-más célra alkalmas. Attól is függ az optimális döntés, hogy mit akarsz fotózni.
Talán annyi okosságot azért el lehet mondani, hogy a D80-ra rá tudod tenni kényelmesen mindkét obit (úgyhogy ha később még költesz rá, akkor megveheted az 50-es fixet), D60-ról pedig ugye ez nem mondható el... -
t_a_m_a_s
addikt
Sajnálatos, hogy egy személyesen helyben megvárható kategóriájú munkát postai úton (sőt futárral) egy hét alatt nem lehet elintézni, de sajnos tipikus... Nem csodálom, hogy ezek után nem sok örömöd leled már a gépben. Én a helyedben a hercehurca után mondjuk nem adtam volna a kezükbe, lehet, jobban jártál volna, ha otthon megpucoltatod valahol...
Mindenesetre szurkolok, hogy mostmár tényleg rendben legyen minden...
-
Ijk
nagyúr
Sajnos ez van, ha valamit el akarsz intézni azt személyesen kell. Elküldöd postán a gépet, ott van pár napig náluk az asztalon, hogy az úgyis ráér. Ha ott vagy és megvárod, akkor muszáj megcsinálni. Mondjuk ezt utálom én is. Ha valamit el akarsz intézni, fel kell utaznod BP-re. Ha valami kell, amit nem élelmiszerboltban tudsz megvenni akkor is fel kell menned, mert vagy "elfogyott, vagy nem is volt".
-
johnjohn
addikt
Hamarosan eltűnnek az alig használt D 80-asok, szerintem ha cserélni akarod, tedd meg,már nem forgalmazzák a D 80-at, csak a maradék készletet árulják a szürke kereskedők. A hivatalos forgalmazóknál kb. március eleje óta nem forgalmazott típusként szerepel. A D 60 meg kérdés meddig és milyen áron lesz eladható használtan, ha kijön valami helyette.
-
-
t_a_m_a_s
addikt
Ez jó hír
Nem tudom, felétek mi a helyzet, de itt Dunaújvárosban jelenleg százágra süt a nap. Fogom is a fényképezőt mindjárt
Majd le is teszem azonmód, és megyek kocsit takarítani..... Iegn, dícséretes, hogy végül azért korrektek hozzád, csak az a baj, hogy kis hazánkban ezt meg kell előzze egy kis ajtócsapkodás, asztalborogatás
No mindegy, örömbódottá...
-
NomAAd5
csendes tag
OK-OK.
Jóval rosszab vég nézett ki...
Tisztában vagyok vele, hogy képtelenség, hogy tökéletes legyen egy szolgáltatás (az hibázik, aki dolgozik), viszont úgy gondolom az teszi igazán kiválóvá, hogy ha hibáznak, akkor tisztességesen rendezik. Így történt. (Nem titok, hogy ez sajnos kis országunkban jelenleg a kisebbséget képviseli.) -
NomAAd5
csendes tag
-
t_a_m_a_s
addikt
És az ujjlenyomat problémát kivéve legalább jó lett a géped? Ha jól emléxem, valami infra gondod volt, amit elsőre nem orvosoltak....
Jó jel, hogy komolyan veszik a dolgodat, de azért ne feledd el, hogy egy alig 2000 expós, majdnem vadiúj, hatjegyű árcédulás gépről van szó. Szóval ne érezd kényelmetlenül magad, az a minimum, hogy tisztába teszik, ki volt a hunyó. Remélem a végén a lehető legjobban jössz ki belőle, bár biztos marad egy kis keserű szájíz....
-
i4s
tag
A Green Clean termekcsalad nedves es szaraz tisztito palcaival nyugodtan megcsinalhatod. Az ujlenyomatot le fogja vinni rola a nedves palca.
Amennyiben biztosra akarsz menni akkor hasznald ezt:[link] elmeletileg Otthon (Mo.) is beszerezheto. A D60-hoz az E2 kell es 2-es tipusu swab.
tablazat
A tisztiashoz ajanlott allvanyra helyezni a gepet valamint csak olyan helyen erdemes elvegezni ahol minimalis a levegoben levo szallo por eshetosege. ( pl furdoszoba) A jo megvilagitas mindenkepp ajanlott.
Hidd el nem olyan bonyolult mint ahogy elsore latszik. Nyilvan ovatosan kell munkalkodni, probakepp lehet gyakorlni 1 sik uveglapon is.
Jomagam - mivel a szerviz itt ( Irorszag) igen messze van valamint nem akarom a gepemet /D80/ hetekre nelkulozni - mar sokszor elvegeztem a szenzor tisztitast. Kb 5-10 perc elokeszuletekkel egyutt. En a Green Clean-t hasznaltam, mivel joval olcsobb mint a P.S.I. termeke es egyszerubb is a beszerzese. -
törölt tag
A képeken látható az ujjlenyomat? Vagy zavar ez bármiben is?Mert ha a tudatodat b....a dolog akkor mondanám,h ismerek én olyan érzékelőt amiben kb 1mm mély! karc van az érzékelő közepén,de csak húszas rekesz körül kezd láthatóvá válni.Igaz a váz nem mai darab,tehát gari sincs,de tudjuk ha van is mennyit ér.A szerviz vezető gyerek egy flegma,pökhendi fasz,egyszer beszéltem vele személyesen két különböző ügyben,kb fél órát töltöttünk a fogadó részen,azalatt az idő alatt csupa kölök ugrált ki be a szerviz ajtón,nagyhanggal vidáman lazán.Hát valahogy én nem ilyennek képzeltem.
-
i4s
tag
Szia!
Imhol 2 link ez alapjan magad is ki tudod tisztitani a szenzort:
http://www.cleaningdigitalcameras.com/howto.html
http://www.copperhillimages.com/index.php?pr=TutorialsA Nikon anyacegnek meg kuldj levelet mindenkepp. Ez nem normalis amit muveltek veled es a geppel.
Udv!
-
t_a_m_a_s
addikt
Háát, tényleg türelmes ember vagy. A legrosszabb persze ilyenkor az, hogy nem is tudsz mit tenni. Leanyázhatod ugyan a szervízvezetőt, de attól a géped nem lesz jobb, és jófejek sem lesznek veled ezután. Nem említetted nekik, hogy az expók mintegy 20-25%-át ők követték el? Szerintem (bár nem értek a fényképezők javításához, és az azt követő teszteléshez) az baromi sok, olyan, mintha az autóddal oljacsere után mennének 200 km-t... Simán hazasétáltatta valaki a 7végére fotózni
De akkor legalább vigyázott volna rá... A másik dolog meg, amitől manapság agylobot kapok, az a 30 nap, remélem nem lesz igazad ezzel kapcsolatban. Mérhetetlenül elkeserít, amikor egy szolgáltató cég 30 napig ül valamin, mintha nem is szolgálatnának, hanem végrehajtanának... Szurkolok neked, továbbra is!
-
Snakeiboy
aktív tag
Ez erdekes az en gepem nemregvolt naluk es en teljes mertekben meg voltam elegedve veluk, sot!!! Hozzam nagyon korektul altak es nagyon gyorsan dolgoztak. Gyorbol csutortokon feladtam a gepet es masikhet kedden mar a kezemben volt. Szinte el sem hittem es a CCD csereltek a Nikon D80asomban igaz garancia mar nem volt igy fizettem erte
. Sajnalom hogy neked ennyire negativ tapasztalataid vannak veluk kapcsolatban.
-
Kazimír
őstag
Még régebben, a kedves kis Prakticám keresőjét szerettem volna kitisztíttatni, mert úgy nézett ki, mintha állandó homokfúvásban fotózna az ember. Elvittem egy szervízbe, ahol azt mondta a rá a szaki, hogy ő ugyan szétszedheti nekem és kipucolhatja, de hogy a utána sokkal könnyebben jut bele a kosz, az is biztos. Ha maga az objektív tiszta, akkor próbáljam meg túltenni magam a keresőn. Így lett.
Egy megbolygatott váz, sosem lesz olyan, mint az új (amellett, hogy értem, esetedben szükség volt rá). -
johnjohn
addikt
Szomorú, hogy már a Nikon is itt tart, eddig megbízhatóan, és szépen dolgoztak, volt náluk a D 200-as vázam gumiburkolat cserén annak idején, és szenzortisztításon is, a tisztítás ingyenes volt, a gumicseréért nem kértek munkadíjat.
D 40 X vázat is javíttattam náluk, poros lett a kereső, és a mattüveg, és a segédtükör, 2 hét alatt meg lett javítva szépen, a mattüveg cserét kellett csak kifizetni, 4500.-ba került.Munkadíjat akkor sem kértek.
Azért ne a Nikon márkát hibáztasd ! -
NomAAd5
csendes tag
Megteheted - bár kissé macerás lehet az esetedben -, hogy beleírsz a panaszkönyvbe, amit hivatalból kötelesek kivizsgálni, és tájékoztatni téged az ügy rendezéséről. Ha a bejegyzés kivizsgálását nem teszik meg, akkor eljárást lehet kezdeményezni ellenük.
Másik dolog, hogy a nemzetközi vállatokban a legtöbb embernek van főnöke. Megkereshetsz először valami kisebb fejest később talán nagyobbat a Nikon Magyarországnál, aztán panaszkodhatsz neki. Ha adnak magukra - amit a Nikon-tól teljes mértékben feltételezek -, akkor foglalkozni fognak a panaszoddal. Ha nagyon begőzölsz, akár még külföldiekhez is fordulhatsz.
Igaz nem valószínű, hogy bármelyik fenti módszerrel jó barátokra szert tenni a Nikon-nál, de talán az alapján, amit megcsináltak veled, nem úgy tűnik, hogy jóban szeretnének lenni veled.
Az sem lenne baj, ha a Nikon Magyarországnál olvasnák az ilyen jellegű felhasználói visszajelzéseket...
-
hemaka
nagyúr
Ez szép kis baleset, még nem hallottam ilyesmiről. Eddig mki csak jókat mondott a Nikon szervízről, lehet új embereket vettek fel és hozzájuk került a géped?
Reméljük azért pozitívan zárul ez a herce-hurca, mármint úgy pozitívan, hogy a gép megfelelően fog működni, és kinézni. Persze gondolom, hogy ezekután már nem olyan nagy lelkesedéssel veszed a kézbe a jópárszor szétszedett és összerakott vázat, amit meg is értek.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest