Keresés

Aktív témák

• Ijk

nagyúr

válasz jmmakk #6270 üzenetére

A panák jól néznek ki, papíron is jók, de valahogy én nem vagyok kibékülve velük. Az lx3-ra először rákattanatam, relatíve nagy szenzor, 24-60 f2.0-2.8-as obi, de aztán jöttek a tesztképek, és ugyanaz az agyonszűrt "műanyag, panás" képek, mint a többinél. Egy canon kompaktnak valahogy sokkal jobbnak látom a színeit.

Az a 70mm a dx miatt 105mm. a 18-105mm-es obi vége valójában kb 155mm, de a 105-höz képest az sem váltja meg a világot. Ha nem akarsz cserélgetni, és kell a nagy tele akkor 18-200 vr, de az magában 160k. Vagy 18-70 + 70-300 majdnem ugyanannyiból, és jobb minőség, de ez megintcsak kompromisszum hordozhatóság miatt. Legalábbis én nyaraláson nem cipelnék két obit mindenhová.
    A telés képeid milyenek egyébként. Mert sokan szoktak úgymond játszadozni, hogy egy-két madarat, mormotát, ufót fényképeznek, de azok sosem kerülnek az albumba. A 105mm dslr-en elég jó utazáshoz, és elég kicsi a mélységélesség, hogy esetleg egy portrét kiemelj, persze nyílván amatőr szinten.

• Ijk

nagyúr

válasz jmmakk #6263 üzenetére

Milyen tekintetben lettek pocsékok a képeid? Azért verőfényes napsütésben egy kompaktnak is hoznia kell egy szintet. Esetleg tudsz felrakni pár fotót?
    Milyen kompaktról szeretnél áttérni, milyen gyújtótávot használtál leginkább?
    Obinak esetleg még tudnám javasolni a 18-70-est, mivel aprón már 50-ért megkapod és az már nagyon baráti ár. Az a +35mm nem nagyon fog számítani, viszont a 18-70 picivel jobb fényerőben.
    A vázat mindenféleképp próbáld ki, a d60 elég kicsi- ezért sokan kedvelik, de pl. nekem már kényelmetlen a fogása. Ha kicsinek találod, esetleg még használtan D80, van fókuszmotor, és nagyobb kereső.

• Flow

senior tag

válasz jmmakk #6263 üzenetére

Szia! Sigmával lehet, hogy nagy nehezen, külföldről beleférnél a 150-be, de az új 18-105 vr ára biztos keményebb lesz. Gondold át a 18-200+d40-et is, bár az sem lesz olcsóbb... Megint az örök kérdés: mennyit szánnál rá? mit fotózol általában? Gyakran használsz tele állást kompakton?

Aktív témák