- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #32077 üzenetére
Itt volt egy gyors beszámoló.
-
atok666
őstag
válasz
runner 125 #31857 üzenetére
Igen, 70-200
Atok
-
steelsec
aktív tag
válasz
runner 125 #31657 üzenetére
Köszi már én is megtaláltam. Fizu után kiderül, hogy belefér-e a keretbe
-
Mikika
aktív tag
válasz
runner 125 #31623 üzenetére
Azért köszönöm
-
steelsec
aktív tag
válasz
runner 125 #31619 üzenetére
az 50 1.8 d már megvan egy ideje és mivel többnyire portrézgatok eddig nem okozott gondot. De ugye nyaraláson jól jönne egy nagylátó de sajnos az idő és pénz szűke sajnos nagyon befolyásolja. Jelenleg egy olcsó de épp megfelelő megoldást keresek. Az obi park növelése majd ősszel esedékes.
-
Mikika
aktív tag
válasz
runner 125 #31619 üzenetére
Ó ez a válasz gyors volt.
Köszönöm szépen.
Egyébként 2 gigásokon gondolkoztam.
Még annyit kérdeznék hogy a vázamhoz van egy 18-55 ös vr es alap obi.
milyen teleobit javasolsz hozzá? -
Peethy
őstag
válasz
runner 125 #31490 üzenetére
Nekem 4500 volt, mondjuk maszekolt az illető, de szerintem jó lett... vagy jobb. 3-4 munkanap, nekem azt mondta, meg is lett addigra. Sötétben viszont így sem lesz mindig pontos.
-
szeva000
addikt
válasz
runner 125 #31404 üzenetére
és ki beszélt új zárszerkezettel ellátott gépről?
De én már olyat se vennék meg...jöhet mellé még sok hiba -
Mikika
aktív tag
válasz
runner 125 #31404 üzenetére
Biztos hogy D80as és három év garit adtak hozzá
-
Balinov
titán
válasz
runner 125 #31383 üzenetére
LR4 megvan dobozosba, ps cs5/6-bol csak trial volt fenn, de gondolkozok vagy a PSE10-en, de lehet inkabb keresek ra valami freeware alternativat.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #31383 üzenetére
Ejjnyemá, miket nem feltételezel
Azt mondják amúgy, a torrent áruházban egész jó áron lehet kapni ilyen progikat...
sixpak: cayman fórumtárs LR-ben dolgozik ha jól tudom, és nem annyira sz*rok a képei...
-
aleister
veterán
válasz
runner 125 #31330 üzenetére
A YN vakukat sosem ajánlották a vakus topicban. Többek között az ilyenek miatt sem.
Ha több fényforrás kell, és ráérsz manuálisan bütykölni, akkor jó választás lehet, mert olcsón tudsz venni belőle többet is akár.
Ellenben éles helyzetben jobban jársz valami alternatív megoldással. Pl Sigma, Nissin, Metz.Pl egy Metz 36 AF-5 26k hazai boltból. Nem szopsz a gari miatt, mint az íbéjes esetekben, és mind minőségben, mint szolgáltatásokban kapsz egy jobb terméket, mint egy YN esetében.
-
válasz
Nekem az YN-465-ös jól működik, de régebben egy megvenni kívánt SB-600-as nem mindig villat el a D200-amamon. A tulaj szerint az ő vázával tökéletesen működött...
-
Kleroo
veterán
válasz
runner 125 #31333 üzenetére
Azért ez jóval komplikáltabb dolog ennél a példánál(rengeteg eltérő igény).
(plusz egy autóra nem csak egy szett gumi a költség.Van ott garmadával a nem várt hibákat nem nézve) -
gab.m
senior tag
válasz
Értem amit mondasz, de nem feltétlenül értek vele egyet. Nyilván, ha egy D3-al rohangálnék, nem tennék rá egy yongnuo vakut, de kinek nincs profi felszerelése (szerintem itt a többségnek), annak bőven elég lehet egy kínai vaku, pláne, ha erősen limitált a ráfordítható összeg. Meg persze a felhasználás is fontos. Ha esküvőket fotóznék, meg rengeteg beltéri rendezvényt, azt mondanám, hogy igen, minőségi vakut kell venni, de az én esetemben kb. a képeim 3-4%ánál használok vakut, ezeknek a felében is manuálban, tehát még a TTL-re sincs szükség, így nekem teljesen megfelel ez a 15ezres vaku is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Szerintem ezen nem kell meglepődni, nem egy Hybrid Lexus-t meg új Mitsubishi Lancer-t látok panellakások parkolóiban nap mint nap. Persze én is úgy gondolkodom, hogy ha már megvettem a (számomra) drága vázat, akkor igyekezzem minőségi darabokból összerakni a felszerelést hozzá. Van akinek ez nem igénye, elboldogul nélküle is. Mi van akkor, ha mi gondolkodunk rosszul?
-
gab.m
senior tag
válasz
Igen, ez tény, hogy ilyen olcsó kínai vakukkal egy ilyen hiba gyakrabban előfordul, viszont még ha kettőt is veszel, olcsóbban jössz ki vele, mint egy használt sb600-al, és szerintem vakut érdemesebb újonnan venni, kitudja mennyire lestrapált az a párszáz expóhoz használt, makulátlan vaku......
Nekem kb. 8 hónapja van meg a YN-465, ami kb. a legegyszerűbb Yongnuo vaku, ha bekapcsolod alapból TTL-re áll, ha továbbtekered az egyetlen egy darab kapcsolót, manuálban vagy. Több ezer képet csináltam vele, és eddig semmi problémám nem volt. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
runner 125 #31298 üzenetére
Ment pü.
Kár hogy nem fér el a táskádban a "picike", nagyon jó vaku egyébként, én is ilyet használok, bár sajnos nem volt szerencsém kisebb vakuhoz, összehasonlítani így nem tudnám.
-
válasz
runner 125 #31298 üzenetére
De aki 20m-re akar villámlani, annak jól jöhet a 200mm-es állás, meg a power!
-
aleister
veterán
válasz
runner 125 #31180 üzenetére
Ahogy Degeczi is írta, fejportré, felsőtest fotózásra használható első körben. Ám ha elég távol tudsz menni, akkor egész alakos portréknál sem jársz rosszul, ez ugyanis kevésbé kövérít.
Meg persze bármi egyébre: épület-, táj- részletfotózás, tárgyfotózás, stb.
Kleroo, TayRol:
Köszi Nektek is!
Hát, nem lett Tami. Sőt! Most lesz ugyanitt Sigma nap, de szkippelem a 105-öst is. -
Degeczi
nagyúr
válasz
fejportréhoz túl közel kell menni az 50 mm-el, ezért az előnytelen képet ad, pl. ott hasznos a 85
-
Peethy
őstag
válasz
Portréra. 50mm még croppon is hordótorzít, a 85mm már sokkal kevésbé, így fejportrékra alkalmasabb. Meg úgy általánosságban is egy jobb objektív, mint az 50 1.8. Makróhoz ez az objektív kevés, de nem a gyújtótávolság miatt, van egy nagyszerű 85mm f/3.5 makrója Nikonnak.
(#31181) forceberg: majdnem
85mm f/1.8G
-
Balinov
titán
válasz
runner 125 #31153 üzenetére
tudom, de itt nem tul nagy a valsztek, keves bolt van, az is draga. pl. ahol az 55-200-at vettem ott 280 az uj 18-108. Mondjuk 190 az iranyar, ebbol sztem le lehetne 140-150-re is alkudni.
felbontasban, kepminosegben a D5000 vazon a 18-55-hoz kepest hogy teljesit? Neztem par tesztet, de amit talaltam reszletest, abban nem mas modellhez hasonlitjak. Ken Rockwell meg lehuzza
Real_Necro: Amalfi-rol van publikus galeriad? 37 nap mulva megyunk oda nyaralni, erdekelne
Cayman:
-
törölt tag
válasz
runner 125 #31153 üzenetére
A kulfoldi arakat nem erdemes magyar arakhoz hasonlitani, foleg ha nem forintbol elsz...
-
válasz
runner 125 #31096 üzenetére
Én a kb. SB-900 méretű Sigmámat(amihez nincs meg a sajátja) az SB-600 méretű YN-465 szütyőjébe szoktam betenni. Még jó, hogy Yongnuo szütyője elég nagy.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Valamiről lemaradtam, hogy lett ebből SB -900:
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Simán rakd bele nyugodtan tok nélkül, max vmi pamut ronggyal tekerd körbe, ha védeni szeretnéd jobban.
Mellesleg egyébként azért olyan nagy a cucc,mert a tok aljában a diffuzor van, anélkül nem lenne olyan nagy, lehet le kellene vágni...
-
törölt tag
válasz
runner 125 #31048 üzenetére
Így gondolom én is.. köszönöm !
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #30944 üzenetére
ami ezért jóval több élvezetet ad.
-
Peethy
őstag
válasz
runner 125 #30909 üzenetére
Ebayen sem olcsóbb, mint itthon, akkor már inkább itthon veszem
Köszi, meglesem. Te végül vettél valamilyen vakut?
(#30911) runner 125: grat hozzá!
Meg sok örömet a használatához
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #30903 üzenetére
Igen, van ilyen duplapántos változat is, de az már ilyen 20-30e között van, annyit meg nem ér meg nekem, főleg, h csak egy vázam van
-
Peethy
őstag
válasz
runner 125 #30860 üzenetére
Nekem egyedül az hiányzik a D90-ből...
(#30861) Horbal: persze, nyilvánvalóan mindenkinek más a kényelmes és mások az igényei
Átlagos kezem van, és a D90-et a D70 után sem érzem kényelmetlennek. D50-nel kezdtem az elején, azzal meg kb. egy méret a D90.
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #30767 üzenetére
Köszi, megtaláltam a használatit de ezt egyszerűen nem találom benne, pedig tuti h valahol ott van. De akkor a zársebességet hogy állítottad a másik tárcsára? Menü melyik pontjából lehet ezt állítani?
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #30765 üzenetére
Nem néztem, csak kölcsönváz, de igazad van mert elvileg a neten is kéne találjak pdf-ben, ha minden igaz. De ezek szerint pl. te nem használod egyszerre a két tárcsát csak M-ben?
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #30756 üzenetére
@runner 125: Igen, de az lenne a jó, ha A-ban is tudnám a másik tárcsával az ISO-t állítani, ezt lehet?
-
gab.m
senior tag
válasz
runner 125 #30760 üzenetére
Ebben a témában annyira nem vagyok otthon, de szerintem Joe Mcnally könyveket keress, van külön ilyen témában írt könyve, mindjárt megkeresem a címét...
Itt is van: [link]
Én ugyan nem olvastam, de szerintem nagyon pöpec könyv lehet... -
balpis
őstag
válasz
runner 125 #30715 üzenetére
pár éve én is 18-135-öt cseréltem a 18-105VR-re (és később vettem mellé a 70-300VR-t).
Nem bántam meg, hisz ahol a 105 kevés, ott a 135 is az lenne a legtöbb esetben. A VR pedig nagyon jól jön.
Akkoriban a 18-135 45ért gyorsan (2-3 nap) elment, a 18-105 pedig 50-55 között mozgott.
A télen néztem pár hirdetést, a 18-105 inkább 45-50 volt akkoriban, a 18-135 pedig 40 körül.
Hogy most mik az árak, nem tudom, érdems az indexes Nikon adok-veszeket átnézni visszamenőleg is.
(Ja, látom, ott is nézelődsz)
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #30729 üzenetére
akkor várj amig az enyémet meglátod.
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #30715 üzenetére
Ugyan ilyent vettem csak motorosat, igaz ennek majdnem a 2x-esébe került - ezért furcsállom az árat.
Szóval annyira nem érdekel.
szerk: D90-en, de most egy ilyen példany jött szembe ami meg is felelt az elvárásaimnak.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #30713 üzenetére
* Elírtam, természetesen 18-135.
TayRol
Ok, köszi, az zsír ár. Kérdés mit ér a 18-135.
Egyébként a srácot ismerem aki árulja, annó oda járt suliba ahova én.
Ha, gondolod rákérdezek. -
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #30713 üzenetére
a 18-105-öt olyan 50-55e körülre saccolom. jó kis üveg.
szerk: na ennek mi a baja, hogy ennyibe kerül? ez nem Peethy ex-Tamronja?
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #30692 üzenetére
ez még nem a profi, csupán az ajanlott.
a profi(bb) pl. Ropinak van. Meg amugy is: ne ezen sporolj egy 70-80 ezres vakunál.
-
aleister
veterán
válasz
runner 125 #30692 üzenetére
Ahogy Kleroo is írta, sajna született pár negatív kritika a Sanyo saját töltőjével kapcsolatban. Én 18k-ért vettem 8db Eneloop 2000-et, és a Voltcraft töltőt. Szerintem ez nem olyan vészes ár, tudván, hogy jó pár év mire ismét költenem kell, és akkor is csak a telepre (feltehetően). A telepeket használom másban is, mert az addigi készletem már állati idős volt, és nemigen értek már semmit, tehát egyébként is költenem kellett volna.
Rengeteget számít a cellánkénti töltés. Olvass egy kis szakirodalmat, és döntsd el, hogy Neked megéri-e.
-
aleister
veterán
válasz
runner 125 #30684 üzenetére
Kis butus! Azt hitted, hogy a fullos elemeket megúszod mezei töltővel?
Voltcraft kell neked!Számos előnyéből a legfontosabb, hogy cellánként is képes tölteni, nem pedig ugyanazt a töltőáramot kapja mind a 4 töltés alatt álló elem. Ezzel a telepek élettartama, optimális kihasználhatósága maximalizálódik.
-
Kleroo
veterán
válasz
runner 125 #30669 üzenetére
Mint előttem mondták,az eneloopot érdemes venni.
VAn egy lényeges! előnyük: alacsony önkisülés.
Hónapokig lehetnek a vakuban,ha kell akkor használhatóak.Míg egy átlagelemnél állandóan sopánkodni kell,hogy na vajon mikor merül le annyira,hogy fel kelljen tölteni,hogy ha majd netán kell a vaku,akkor menjen. Tehát hobby célokra az eneloop aranyat ér,szinte tartós-elem mivolta miatt. Profi szinten ez persze nem probléma,mert ott egyhuzamba rengeteget villantanak,és több szett elem is elmegy.aleister
SB800-nál nem(#30654) Ijk :
Hát jah,mondjuk nekem is a maxon volt a szettem. A D90 3200-ra csavarva, a sigma 2.8-ra lőve,és még így is sokat kellett szerencsétlenkedni,hogy kellően világos legyen a kép,moccanás nélkülAz 1.8-as 35mm-es obival már jó volt a helyzet.
És ilyenkor szinte rosszul is esik az embernek,hogy a laikusok fel sem fogják,hogy mennyire erős/drága,és jó szett kell hozzá hogy ilyet lehessen fotózni;nomeg azért némi tudás,hogy mindezt kordában tudja tartani. -
jtaggerX
tag
válasz
Mi bemutató termekben csak eneloopot használunk. nem véletlenül, szerintem nincs párja.
-
Horbal
őstag
válasz
Az eneloop-ok messze jobbak, nem szarok a mezei sanyo akuk sem, de az eneloop az király, már ha csak azt nézem, hogy nem merül állásban, az is nagy előny kapásból.
-
válasz
Ezek is jók, de az Eneloop és társainak az az előnyük, hogy nem merülnek le "tétlenségben".
Azaz ha feltöltöd az aksikat, lősz 5 képet, majd fél év múlva előveszed megint 5 képre, akkor is lesz még benne szufla. A sima AA aksik meg lemerülnek az állásban is. -
aleister
veterán
válasz
Igen, általában a 2000 mAh-s Eneloopokat szokták/tuk javasolni.
Hozzátenném, hogy én 4db, kommersz 2500-ös újratölthetős teleppel is végigvakuztam egy napot, márpedig a Nissinem teljesítményben erősebb az SB villanóknál.
-
szeva000
addikt
válasz
maradj az eneloopoknál vagy a GP recyko-nál
én mindkettőt használom,gyakorlatilag megegyeznek minőségben,a GP kissé nagyobb kapacitású. -
Peethy
őstag
válasz
runner 125 #30647 üzenetére
Nem tudom megmagyarázni, szerintem a vásárlói hangulattól függ, meg az eladóktól is. Ez figyelhető meg pl. a Nikon 80-200 tolózoom esetében is... hol ér az az objektív 130ezret? De annyiért kelnek el, mert mindenki annyiért hirdeti, hogy kinél indult ez, azt nem tudni. Ugyanez lehet a D80-nál is, egyszerűen olyan régen volt már új, hogy nagyon nincs viszonyítási alap, mindenki a hasára üt és mond egy számot. Ez ebben az esetben lefelé vihette a számokat. Ez mondjuk a vevői oldalnak jó...
Én is alig tudok árat adni 1-1 objektívemnek, de ha egy népszerűbb darabot ad el az ember, akkor általában olyan árat ír ki érte, amilyet a többiek, esetleg kicsit többet vagy kevesebbet, attól függően, hogy mennyi ideje van az eladásig, szóval elég stabilak maradnak az árak. Szerintem jól döntesz azzal, ha megtartod, nemsokára a Nikon is vérfrissít, és lassan szerintem a D90 forgalmazását is befejezik, akkor majd elkezdenek esni az árak.
Szerk: ennek a Sigma 20-asnak olyan hangja van, mint egy rakás visító malacnak... [link] De a 24-es sem jobb.
-
válasz
runner 125 #30637 üzenetére
Én nem D80-ról, hanem ugyanolyan szenzoros, de tankszerű, álomfelépítésű D200-ról váltottam D90-re. Egy ideig megvolt mindkettő.
Hát, magas ISO-n a D200 nyomába sem ért a D90-nek, főleg, ha hozzá kellett nyúlni a képekhez. A D90 alacsony ISO-ját sem érzem semmivel sem rosszabbnak a D200-énál, szóval a CMOS vs. CCD alacsony ISO-s zaj nálam nem billen a CCD felé, pedig sokáig úgy gondoltam, hogy jobb a CCD, de a használat közben kiderült, hogy a CMOS is ugyanolyan jó.
Az az SB-900 jó vétel lehet!
DE! Hobbi célra akár egy jóval olcsóbb Metz vagy akár Sigma vakut is vehetnél. A Sigma "Super" szót tartalmazó vakui minden földi jót tudnak, de egyeseknek voltak gondjaik velük. -
Real_Necro
veterán
válasz
runner 125 #30637 üzenetére
Szerintem 77K-ért vagy gyanus, vagy vedd meg gyorsan.
-
Kleroo
veterán
válasz
runner 125 #30631 üzenetére
"Az élőkép, videófunkció (alkalmi rögzítés), nagyobb átmérőjű és felbontású LCD viszont tetszik."
Csak emiatt szerintem nincs értelme D90-re váltani. A D80 ára a mélyben van. 70k körül láttam több makulátlan alig bejáratott(5-8k) példányt is. Míg a D90 viszonylag drága,hisz az új ára nem éppen lefelé megy az elmúlt időszakokban. Cirka +50ezret kéne ráfizetned,hogy hasonlóan maku D90-et kapj. Ami ilyen tételeknél hatalmas összeg.
Ha különösebb problémád nincs a D80-al,és ezen előnyei mitt fordult meg a fejedben a D90,akkor én kifejezetten nem javaslom.
Karima:
Nomeg a széles-látó/halszem obiknál nem is annyira az a lényeg,hogy 1:1-ben nagyítóval kutassa az ember,hogy mennyire éles a képÉn azon a véleményen vagyok,hogy minél alacsonyabbról indulva,minél nagyobb átfogást nyújtson. A minőség meg nem fontos.(persze azért nem is elhanyagolható,csak nem oly kérdéses,mint mondjuk egy telénél)
De szerencsémre engem nem vonz ez a terület.(Nem tudnám kiaknázni a plusz lehetőséget amit nyújt)
-
Peethy
őstag
válasz
Mármint minek mi az oka?
D90 utódja a D7000. A D50-D70-D80-D90 vonalon kompatibilisek egymással az akksik, szóval ezzel nem lesz gond. Az MB-D80 tökéletesen fog működni vele. Igazából az élőképtől meg a videótól sem kell túl sokat várni, sajnos a videós tudása mellett elmentek az évek, a nagyobb kijelző lehet előny, de az is leginkább D50/D70 után. Én nem feltétlenül cserélném be, de a te döntésed
A kettő közötti különbözet 60-70ezer forint, ebből akár egy hobbi-stúdiófelszerelést, akár egy használt Sigma 105-öt, vagy az SB-900 helyett SB-600/800-at véve egy Sigma 10-20-at tudsz venni, ezekkel mind sokkal többre mész, mint a vázcserével. Főleg ha ilyen szép állapotban van. Ha cserélni akarsz, akkor nyugodtan tedd meg, de a D80-ad még 10-20ezer expó múlva is csak 10-15ezer forintot veszít majd az értékéből, a D90 azért többet eshet, és az elkészült kép szempontjából majdnem teljesen mindegy, hogy D90-nel vagy D80-nal lövöd-e. A D80 érzékelőjének a képe ráadásul szebb is alacsony ISO-értékeken, bár a CMOS-zajt is meg lehet szokni.
Én D70ről váltottam, és azt nem mondom, hogy megbántam hogy a D90-et választottam, mert nagyon jó kis gép, de néha elgondolkozom azon, hogy mennyi mindent lehetett volna venni a D80-D90 különbözetből. Viszont visszafele nem cserélek
-
Degeczi
nagyúr
válasz
persze, ugyanaz az MB-D80 való a D90-hez is
régebbi utángyártott akkunál viszont előfordulhat inkompatibiltás: a D200/D80 után a D300/D90-nél erősített a Nikon az azonosításon, amit kezdetben viszonylag sokáig nem tudtak átverni az utángyártottak, így azokat nem fogadták el
-
Peethy
őstag
válasz
runner 125 #30626 üzenetére
Most van több olcsó, nagyon jó állapotú D90 a piacon, itt a hardveraprón is. 29ezer expós, Phottix markolatos, 2akksis váz mindennel együtt 119ezer... kevesebb expós is van, markolattal 130-140 körül. Milyen az objektívparkod? Lehet, hogy azzal előrébb vagy, ha azt fejleszted. Amatőr felhasználásra meg az SB900 nem éri meg a felárat a 800-hoz képest, méretre jóval nagyobb, drágábbnak is drágább, és nagyon sokkal nem leszel vele előrébb. Nem ismerem a pontos igényeidet, de én az SB600-at tartom most best buynak, 39ért vesztegetnek egyet, lehet hogy végül ráveszem magam, hogy vegyek. Bár én az esküvőn is olykor a Yn-560-at raktam a vázra az SB-800 helyett és vígan elvoltam azzal is.
(#30627) j.bravo: most van 6ezer expós D80 70párezerért, az neked is jó vétel lehet.
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #30626 üzenetére
Ha esetleg pimaszul olcsón eladnád a nagyon megkímélt állapotú d80-at, szólj légyszi
d50-ről váltanék (illetve az megmaradna tartalékba/asszonynak), azaz ha elég olcsó, nekem előrelépést jelentene (nagyobb felbontás, nagyobb kereső...) -
Real_Necro
veterán
válasz
runner 125 #30575 üzenetére
No megnéztem számlát. 0%-os Áfa van rajta, valamint a számla alján a hivatkozás a törvényre, hogy használt termék lévén nem jogosult adólevonásra a termék. Ezek után kíváncsi leszek a vakura (ha megveszed).
Egyébként ma megyek az üzletbe, rá tudok kérdezni., de mint írtam, 60 a vége. -
Peethy
őstag
válasz
runner 125 #30609 üzenetére
20k kolesz
8k hetente haza-visszajárás
5k BKV-bérlet (ezt valószínű állják)Kaja hétvégén ugye megoldva (itthon), a hét első két napjára itthonról tudok vinni kaját, a másik 3 napból is 1-2 napon biztos lesz, mert édesapám ugyanott dolgozik, ahol én laknék, és heti 2-3 napot van fenn a hét második felében. Szóval szerintem ilyen feltételekkel 22k egy hónapra, kajára és mindenre ami kellhet, bőven elég.
(#30612) spanyoll: igyekszem így csinálni, nem akarok nagy fejlesztéseket, csak ha valamennyi marad, akkor azt visszaforgatni. Barátnőm Egerben lakik, oda Kiskőrösről lejárni is drágább, mondjuk így is 2,5k egy oda-vissza Pestről. Vannak tartalékaim, de nem azokat akarom felélni, hanem akkor ebből a 40k-ból akarok elkülöníteni valamit erre
Szerk: azt álmodtam az éjjel, hogy moderátor vagyok a fórumon
-
Real_Necro
veterán
válasz
A "chatonline"-t meg kell várni, online-ba megy. Szerintem telózz rájuk, az a leggyorsabb.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Telefonon nem lehet őket keresni? Sok ember nem tudja még mostanában mi az az e-mail.
-
Real_Necro
veterán
válasz
runner 125 #30566 üzenetére
Ez nem netto ár, használt termékről van szó. Hívd fel őket nyugodtan, nálam is anno így volt kiírva, ennek is 60 lesz a végleges ára.
Bolt szerintem korrekt, én elbénáztam obi teszteléssel a pultnál, egy szót sem szóltak.h1ght3chzor
Kapsz róla számlát, meg adnak rá 3 nap garit.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
runner 125 #30566 üzenetére
Szerintem csak ha számlát kérsz róla, akkor számolják fel az áfá-t.
-
Real_Necro
veterán
válasz
runner 125 #30560 üzenetére
Találtam egy ilyet. A bolt szerintem megbízható, használt obimat tőlük vettem:
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
runner 125 #30560 üzenetére
Ha van pénzed, akkor inkább sb700-at vegyél sb600 helyett!
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #30558 üzenetére
Amikor vettem (2008.dec13.-án), vadi újan, akkor került 54be.
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #30556 üzenetére
Az én sb600-am 2008dec13.-i és a sorozatszáma: 2824116 (És csak érdekességképp: az ára 54e Ft volt)
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #30548 üzenetére
Ha segít valamit, az enyém 2009. decemberi beszerzés, a sorozatszáma 3182894. Ha valaki még megadja az övét, abból már tudsz következtetni. Mintha a képeken lévőn 2851334 lenne, de lehet hogy rosszul látom...
Amúgy a képek alapján nem látszik leharcoltnak.
-
gab.m
senior tag
válasz
runner 125 #30548 üzenetére
Stroboszkóp: ezt nem tudom pontosan rendszervakunál hogy működik, mert ilyen vakum nincs (két Yongnuot nyúzok), de gondolom, hogy másodpercenként több, gyengébb villanást jelent, feltételezem max. olyan gyorsan, ami a gép sorozatlövési képessége.
Modellfény: folyamatos fényt ad, mint egy sima lámpa, ez abban segít, hogy látod milyen végeredménye lesz a képnek (stúdió képeknél szokták használni)
Szinroncsati: egy csatlakozó, amivel egyszerűen a géphez lehet csatlakoztatni, és nem rádiós távkioldóval, ami mondjuk drágább, és nagy távolság esetén akadozhat.Amit nem jól írtam, úgyis kijavítják, nálam jobban hozzáértő kollégák!
-
Horbal
őstag
válasz
runner 125 #30526 üzenetére
Nem kell tartanod a villanócső és vagy kondi elhalásától, átlagos használat mellett ezek a vakuk szinte elpusztíthatatlanok.
Nekem van két SB700am, az egyik újonnan véve a másik használt 80K és 65K illetve egy sb80-DX-em használtan 22K volt slave-nek.
Az SB700 remek szerkezet, nagyon handy, teljes CLS arzenállal felvértezve, lehet Remote és Commander is... Kulcsszáma átlagos beltérbe bőven elegendő. Robosztus felépítés, minden benne van ami kell. 4db elemmel üzemel - nekem Eneloop van minden vakumban - eszméletlen mit kibírnak.
Ami sztem disznóság, hogy sb700ban nincs stroboszkóp, modellfény, szinkroncsati. Ennyi pénzért ennek benne kéne szerintem lennie. PL az ezer éves sb80dx-ben ezek mind megvannak.
Ennek ellenére én ajánlom.
-
aleister
veterán
válasz
runner 125 #30515 üzenetére
Nyilván típus és szerviz függő. Közelítőleg 15-25k-t mondanék.
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #30517 üzenetére
ha odaviszi neked a komplett cuccost személyesen, vagy elmehetsz érte és nem kell előre utalgatnod akkor azonnal vedd meg!
-
szeva000
addikt
válasz
Én el is hiszem ezt az árat kint amcsiba,mert már én is hozattam haza cuccot onnan.
DE...
A jólárasított,féláras,negyedáras termékekre kint nem adnak garit.Ez volt a pana cuccaimmal is.Meglett féláron gari nélkül.
Természetesen nekem megérte,mert én amúgy is kerülöm a garit,ha jóval olcsóbb egy termék.Én úgy vagyok vele,inkább veszek kettőt egy árán és legalább javíthatom egymásból őket.
ezt a 3év garitt+nagyon nyomott árat én is kételkedve fogadom. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
Balaton-Budapest útvonalon átveheted vagy vmi ilyesmit olvastam a hirdetésben. Meg kell látogatni személyesen előtte ha annyira nem biztos benne ugy is megkapod címet stb miután leutotted.
-
dabgergo
őstag
válasz
Saját egyéni véleményem: de sztem baj, ha nem érdekel, hogy hogyan csinálta... Aztán csodálkozunk a rengeteg lopáson, meg adócsaláson, meg ezek további következményein...
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #30508 üzenetére
Mindenki ott vásárol, ahol akar, ezt tiszteletben tartom teljesen.
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy
1) sokszor nem érdemes fölösleges kockázatot vállalni (vaterán vannak bőven tisztességtelen kereskedők, a pozitívnak tűnő előélet és sok adás-vétel az én véleményen szerint semmire sem garancia)
2) az ember a pénzével szavaz, nem mindegy, hogy mit és kit támogat vele... -
A Zéé
addikt
válasz
runner 125 #30508 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, mert ezt az eladót már sokszor emlegették index fórumon is. Irracionális áron kínálja ezeket a D700 kiteket, eléggé összevissza leírással, meg kombinációban. Ebben a hirdetésében is csak az objektívek kerülnek annyiba, mint a kiírt ár, a magyar garit ír hozzá, pláne 3 év világgarit,ami nincs, sőt USA gari nem is érvényes EU-ban, meg magyar nyelvű menüt...
A 2500 eladott cucc pedig szinte mind ilyen párszáz forintos bizsu. Ha rendelsz tőle mindenképp írj ide is visszajelzést, mert kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg ennyiért tud-e adni új cuccot.
-
dabgergo
őstag
válasz
runner 125 #30502 üzenetére
Nagyon vigyázz a vaterával, kegyetlen sok a csaló! Csak személyes átvétel, semmi ne utalj előre! Inkább javaslom az index topicot.
#30500: ?
-
Kleroo
veterán
válasz
runner 125 #30492 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
válasz
SB-800-as öregebb széria, és azokból inkább kapsz leharcoltat, mert profi fotósok kedvenc vakuja volt, míg az sb600-asokat többségében amatőrök használták, jóval kíméletesebb mennyiségben. Meg kell nézni milyen állapotban van, azért a külseje sokmindent elárul.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
van az 8 éves széria is... (az SB-800-at pedig 9 éve jelentették be)
mondjuk ez inkább csak az elavult kezelőfelületükön látszik (abban sokkal kényelmesebbek az utódok), egyébként megbízható mindkettő
-
Ijk
nagyúr
válasz
runner 125 #30483 üzenetére
Szerintem használt SB600-at keress, 40-50k körül mozognak állapottól függően.
-
Bulitt
addikt
válasz
runner 125 #30475 üzenetére
Szerintem 70-80k-t nem ér meg egy Nikon feliratos vaku. Én Yongnuo-t vettem, negyed annyiért, és tökéletesen kielégítő. Ahova ez a vaku nem elég, oda a SB800 sem lesz elég, és ez főleg magas belterekre igaz. YN680-II i-TTL ami nekem van.
-
Kleroo
veterán
válasz
runner 125 #30473 üzenetére
Nehéz belőni.
Az SB600-ak ára az utóbbi időkben eléggé felment,így az SB800-aké is. Szerintem 70 fölé nem reális menni,még megkímélt darabnál sem. De a 60k meg kevés,max leharcolt,hiányos példányok érhetnek ennyit. Az SB700-nak a fő erénye az átalakított kezelés/menü,és hogy újként veheted meg. Azonban sok dolgot nem tud amit az SB800 igen. Átlagabb használatra az SB700 is bőségesen elég. -
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #27012 üzenetére
igen, csupan ez az egy az oka hogy még nem vettem meg.
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #26975 üzenetére
koszi! jaja, ugysincs rola egy értelmes kép sem.
Ijk:
-
Zola007
veterán
válasz
runner 125 #26795 üzenetére
Tudtommal a Nikonnál csak az objektívekre van világgarancia, de csak hiánytalanul kitöltött garijeggyel (összes mező !) és eredeti számlával.
-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #14800 üzenetére
50 000- körül még működnek.
-
hemaka
nagyúr
válasz
runner 125 #14800 üzenetére
-
kugyu21
senior tag
válasz
runner 125 #12901 üzenetére
Mindenhol csak azt olvasom, hogy a Nikon fényképezőgépeire 3 évre növekedett a garancia (a hivatalos partnereknél). És az objektivekre? És ha kitben veszem?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #12921 üzenetére
(milyen bogár ez? pont most hétvégén láttam egyet leszállni, meglepődtem milyen nagy)
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #12919 üzenetére
Épp most tervezek venni én is, a tesztképek meggyőztek.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Hurrá!
Ja, és úgy néz ki a D50 tényleg tökéletesen túlélte a fentebb említett fürdőzést. Anyós 75. szülinapján készült jópár fotó, minden prímán működik.
Szerk: BiriBum: Nekem is pont ez jutott az eszembe.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ez korrekt (pláne annak fényében, h más márkákra gyakran eddig is csak egy év volt)
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
runner 125 #12602 üzenetére
-
kricsi81
senior tag
válasz
runner 125 #12602 üzenetére
A beépített vaku elé tehető cucc 3500 ft, ez pedig (még a mostani vacak árfolyamon számolva is, a rendeléssel várd meg míg megint 190 körül nem lesz a dollár) 14.000 forint.
4-szer drágább a vaku, de nem 4-szer jobb, hanem 100-szor!
Még ha csak M módban is használható a vázon, sokkal jobban megéri, ráadásul ha később veszel kioldót+állványt+stb+stb-t, akkor is hasznos marad... (nem kicsit
)
Szerintem.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
runner 125 #12597 üzenetére
Én dupla réteg pausz papírt használok, ha a beépített vakuval "elmegyős" eredményt akarok elérni. Kivágtam megfelelő méretűre, két végét vastagabb kartonlappal megerősítettem, és be kell dugni a vakupapucsra mind két végét. Így tulajdonképpen függőlegesen, U alakban körülöleli a vakut. Így biztos nehéz megérteni, de esetleg képet tudok mutatni, hogy hogyan néz ki.
Kb. 1 fényértéket levesz a fényerőből, de ha szükség van vakuzni a beépítettel, akkor azért szebb eredményt kapok mint nélküle.
Mondanom sem kell, hogy fillérekből megvan, és ha szépen meg van csinálva, akkor nem is kell vele szégyenkezni. -
törölt tag
válasz
runner 125 #12592 üzenetére
Én azt is azt tudom mondani, hogy ha másra nincs keret akkor még mindig jobb, mint valakit kajakra arcon villantani a beépített vaksival.
Persze igazuk van azoknak is akik azt mondják, hogy otthon egy kis ötletelés után 0 forintból is össze lehet gányolni valamit amivel azonos hatást lehet elérni. Én azt mondom (mert én szeretek adni valamelyest a megjelenésre is), hogy nekem megérné a 3500Ft-ot mert cserébe legalább ki is néz valahogy miután felkerül a gépre. -
Ijk
nagyúr
válasz
runner 125 #12592 üzenetére
Nem sok mindenre jók ezek. Én is próbálkoztam ilyen megoldásokkal, ráadásul rendszervakura. Nem mondom hogy haszontalan, mert valamennyit lágyít, de zabálja is a vakuteljesítményt alaposan.
Én most külön állványt használok softboxal vagy ernyővel, és sajnos ahhoz képest ezek a megoldások lótúrót érnek. Márpedig ha az ember belekóstol a jóba...
Egy rendszervaku árából kijön egy olcsó rádiós kioldó, egy régi használt, szabályozható vaku, állvány és egy ernyő. A manuális fényerőállításra egy kis gyakorlattal rá lehet hangolódni. Bár ez már nagyon messze van ezektől az ultramobil diffúzotoktól
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest