Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
Aktív témák
-
-
m3ss
veterán
válasz
eastsider #45956 üzenetére
hmm igaza volt forcebergnek...hat ez a haida is boven jo ugy latom. sot ha fele annyiba kerul akkor konnyu dontes lesz
kicsit tenyleg jobban vignettal, de azt is 2 klikk leszedni, mellesleg szinte minden kepemre rakok ilyen peremsotetitest, bar nem pont ezt a "fajtat"...ebbol a haidabol nincs vari, ami ugyanilyen jo? legjobb lenne egy vari nd2-400, meg egy nd1000. aztan mar csak utaznom kell hogy vizet lassak
-
-
válasz
eastsider #45893 üzenetére
Sajnos mind vinyettálni fog nagylátón.
Vegyünk 90°-os látószöget. A szűrő üveg vastagsága adott.
A kép közepén az üvegre merőlegesen hatol be a fény, de a széleken már 45°-ban, ami azt jelenti, hogy a fénynek 1,41x vastagabb fekete üvegen kell átmennie, azaz ott az 1000-es szűrő 1410-esnek felel meg. -
m3ss
veterán
válasz
eastsider #45900 üzenetére
"mondjuk, ha filmscannert választanám, az 1 év alatt kb vissza is jönne, plusz jobb lenne a képek minősége is"
jobb a minoseguk? miert milyen scannert akarsz venni? csak nem vmi gagyival scannelgetnek a fotosboltok..
sokat filmezel? de egy scanner jo lenne otthonra, na meg ugy lenne az igazi hogyha elo tudnam hivni az ff filmeket...elvileg nem lenne nagy wasistdas. mert igy hogy kifizetek v 3+ezret a filmre, elohivasra, scannelesre nem annyira buli hosszu tavon..."mondjuk wide open szerintem nem sokat fogod használni ezeket az obikat. nincs sok értelme.... én is kb 2x használtam f/4-en az enyémet"
csillagfotokat szeretnek loni, egyedul kb arra lenne jo. itt kmeten nincsenek epic tajak, csillagokat lehetne viszont fotozni...d90-nel talan meg iso 1600-on lehetne ertelmes kepet csinalni..."pont ilyen b+w-je van? ráírok majd."
nem tudom pontosan melyik, de sztem b+w nd1000-rol beszelt.. -
m3ss
veterán
válasz
eastsider #45888 üzenetére
hehe, hasonlo cipoben jarunk akkor, en is filmscanneren filoztam
sztem vegyel b+w nd-t, nem hiszem hogy vignettalna, de kerdezz ra karimanal...mostanaban rakott par kepet vele + sigma 10-20. szinek is jok voltak alapbol.
furko, enyem az ilyen sotetebb vegen, tiszta jo nem?
jol vissza is kellett tekerni, igy meg 1 sec-et adott f22-on
pedig 10 seccel mar joval jobb lenne a viz...(#45892) Real_Necro ja hogy akkor a sima infras kioldommal is csinalhatnam, vegen megnyomom akkor befejezi az expot? annyit fogok fotozni ilyesmit hogy sztem inkabb veszek egyet...legalabb lehet keresni a kovetkezo kompot amig csinalja a kepet, nem kell figyelni
en meg ezen a tamron 10-24 / sigma 10-20-on filozok...hasznaltan nem nagyon vannak, na meg az aruk is...
tamron ujan 100e netto lenne, 5 ev garival. sigma sajnos dragabb v 15e-rel legalabb, az kb hasznaltan erne meg csak...viszont a tamron extrem kepszeleken kalapszar...panoramanal annyira nem lenne jo hogy a kep szelen illesztesnel total lagy...
na meg lehet azt sem artana megnezni, hogy nyitva melyiknek van jobb kepe, mert probalkoznek ilyen csillagos fotokkal is vmikor...atfogas szinten tamron mellett szol, mert ha megveszem eladom a kitobit es lehet az a par mm is jo lenne, kovetkezo obim 50mm.
bar azon is gondolkodtam hogy megtartom a 18-55-ot, ugy sem er semmit...streetfotozni neha jo lenne, pont jo a gyutav meg a vr foleg kell oda. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
eastsider #45123 üzenetére
Na,ez egy jo megoldasnak tunik viszont 4 uveggel eleg ketseges meg ez is. Foleg ha a sigma 10-20-at kell eltenni. A napellenzoje akkora bazi,hogy allo elrendezesben is ugy kell beeroltetni. Talan a 302-vel menne igy gond nelkul. Mindenestre ha megjon a gep a szervizbol megnezem igy is. Koszi!
-
törölt tag
válasz
eastsider #45139 üzenetére
Csak a lemezműveletek gyorsabbak, a szerkesztés nem, az én egerem legalábbis nem gyorsult be ssd-vel
Mit értesz szarakodás előtt ? Egy másolás művelet annyira nem kell hogy kifogjon az emberen..
Ma már kapható 120-as, 250-es SSD is.. de én még eddig életemben csak egyszer (!!!) nyomtam tele a géppel a 16G-s kártyát, közelében már jártam, de hogy elfogyott volna.. ?Most 400-ig jó vagyok (váz szerint, ami ugye csalóka), üresen.. ezeket is simán átnyomom SSD-re, 32G helyem van azért ott is szabadon. Pont ilyenek miatt.
-
törölt tag
válasz
eastsider #45101 üzenetére
Szerintem szornyusegesen rossz vele a csere, ahhoz hogy rendesen menjen mindenkeppen le kell vennem magamrol, es sokszor jobbhijan nincs hova letennem, csak a foldre
Alig varom, hogy megszabaduljak tole. Mondjuk ha a nyakadban logatod a vazat amig kotoraszol a taskaban akkor nem kell mindig letenni, de nagyon kenyelmetlen. Raadasul en handstrap-el hasznaltam a gepet, azzal meg lehetetlen cserelni, mert le kell tenni a gepet is valahova hozza, ugyhogy vissza kellett valtanom nyakpantra mikor megvettem...
-
gab.m
senior tag
válasz
eastsider #44705 üzenetére
Amit én próbáltam az retek volt. De ez szerintem egyedi eset lehetett, ebből is ki lehet fogni jó példányt. Képminősége egyébként ok volt, csak a fókusza volt beszorulva (50mmen 1 méternél közelebbre nem fókuszált) illetve kedve szerint 2 FÉvel vagy alul vagy felülexponált.
-
-
TayRol
nagyúr
válasz
eastsider #44052 üzenetére
pedig megérné a csere. én is (és Freddy is szerintem) főleg a kényelem miatt váltottunk és nem bántuk meg. én a májusig garis dobozos példányt 55e-ért vettem.
(#44072) crey: jaja
(#44092) aleister: igen, nekem VC-s is volt, de most a stabi nélkülit kerestem (és találtam). nagyon ránt, zavaro a hangja és észrevehetően nem jobb a képe a motorosnak. ennél a modellnél plusz egy alkatrész ami elromlik.
-
spanyoll
addikt
válasz
eastsider #44052 üzenetére
Az 1.8 az egyetlen ami a 35ös mellett tart. Ha az nem lenne, már rég 17-50em lenne. De azért sem ártana kitalálnom, hogy mit akarok, mert ha 17-50re cserélem a 35öst, akkor a nagylátóval egy ideig várhatnék is és egyből vehetném a telét...
Valami 2.8-as penge zoom kéne a 35ös helyett, de hát na. 17-50ből nincs 2.8-as verzsön valamelyik gyártónál? -
TeeJay
félisten
válasz
eastsider #43970 üzenetére
inkább várj még 1-2évet és D7100-ra cserélj
az lesz a komoly ugrás D90 után és akkor már barátságosabb ára lesz, a D90 meg vagy eladható vagy megtartható családi gépnek hogy másik is próbálkozzanak veleén már eldöntöttem hogy ez lesz, bő 3éve van meg nekem is a D90 de 2-t még ki kell bírnia bőven és utána D7100
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
eastsider #39800 üzenetére
Ha már itt tartunk, a kérdésem nem annyira nikon, de talán. Miután a mostani gépem már nem olympus jpg-ket köpköd (sajnos), újra rawozok. Itt jön a kérdés: ha vakuzok, a jpg-k egész normálisak lesznek, bár érdekes módon kissé túlesik a feldolgozás az ideálison. Ellenben raw-ban kissé kilaposodnak a színek, amely leginkább a bőrtónusokon szembetűnő. Emellett általában megfigyelhető, hogy a raw színei alapból kevésbé teltek, mint a gép jpg-i. Van valamiféle megoldás arra, hogy a rawokat úgy töltse be, hogy azon színek jelenjenek meg, mint amelyeket a gép jpg feldolgozója kreál? Vagyis ne nekem kelljen a színek csúszkáit húzogatni, szerintem értitek, mire gondolok...
-
válasz
eastsider #39324 üzenetére
A Nikon talán pár ezresből kijön, csak ugye Bp-en. Ha vázzal adod be, akkor elvileg összelövik őket.
+ zoom-oknál van, ahol még az AF fine tune sem segít, mert az egyik végén pontos, a másikon nem...Esetleg az nem áll fenn, hogy hol jó, hol nem jó? Mert az még az igazi szívás.
-
balpis
őstag
válasz
eastsider #39314 üzenetére
nekem azzal se jó sajnos
D7000-en néztem pár napja, ott jónak tűnt. Meg korábban a D50-en se vettem észre, hogy bármi baj lenne vele. A 18-105 meg korrekt mindegyiken....(#39317) akela91: az elmúlt 1-2 évben többször előjött ez agond. De szinte csak a D90-nel. És a D90-nek is szinte csak a 35 f1.8-cal... A D5100-zal esélyes, hogy semmi gondod nem lesz.
-
TeeJay
félisten
válasz
eastsider #39212 üzenetére
embertelen mit kaphat ilyenkor a redőnyzár meg a tükörmechanika
na meg hogy az egészet ilyen pontosan össze tudják hangolni az sem gyenge.
bár még mindig érdekelne hogy ezt a 10-11-12-14FPS-t hol is szokták használni?F1 és focimeccseken kb.?
gondolom ilyenkor full felesleges a keresőbe nézni mert úgyis csak csattogó tükröt láthat az ember
vagy van itt olyan akinek ilyesmi váza van és tudna mesélni eme brutál funkcióról? -
Freddy76
addikt
válasz
eastsider #39197 üzenetére
Van rá adapter is. Plusz egy vaku, dehát ez még pre cls, először alaposan ki kell tapasztalni, hogy mennyit ér...
Aleister: a 39 fókuszpont idegesítő. Az esetek nagy részében a középsőt, a fennmaradó csekélyebb esetben a középső (keresztszálas) 9-et használom. De még nem vittem igazán ki a gépet, és nem is volt olyan alkalom, amikor a követőfókuszt, vagy az auto af-et tesztelhettem volna. A fókuszrendszer eddig egyébként nem nyűgözött le.
-
-
válasz
eastsider #37284 üzenetére
Pedig 1-2 képed beférhetett volna. De pl. m3ss-nek is jó képei vannak, de ez ilyen.
A PS-re nézve: azt kifogásolják, hogy egy kép, nem egy kép, hanem rárakott elemektől lesz az, ami.
De aki nem tudja elfogadni, hogy nem nyer, az ne is induljon el. Nem a PS a zavaró nekik, amíg nem több képelem egymásba ágyazásáról szól. Ha fotópályázatról van szó. Nevezzék másnak, ne fotópályázatnak!
Nyilván a jobbak tudatosan lövik meg külön-külön a képeket. -
m3ss
veterán
válasz
eastsider #37284 üzenetére
jo kepek
az elso sorozatbol a bal also kep hol keszult?
en ezeket kuldtem.
legkomolyabb az a flame meg sirankozas ami a meszaros zsuzsanak meg a nikon fb-jan megy...mindenki ki van bukva, hogy ilyen photoshoppolt kepeket ertekelt a zsuri, meg hogy nem aznap lottek oket -
Real_Necro
veterán
-
JohnyBlue
addikt
válasz
eastsider #36750 üzenetére
Biony Biony
Ha a képminősége is olyan kiemelkedő lesz mint az elődjének (árához képest)akkor ez a tökéletes obi lehet mert ebbe már belepakoltak valami ultrasonic cuccot meg valami stabit
Mindezt 1500 dolcsiért. Kiváncsi leszek az itthoni árára. Mert 5 év Tamron garral... nagyon jó alternatíva lehet majd sztem a többi hetvenkétszáznak.
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
eastsider #36532 üzenetére
szeva, adatlapomon levo gep. LR4.2, x64, program ill. katalogus SSD-n tarolva. Minap 300kep (NEF, 12mp) importalasa 1:1 preview-el, szoval friss elmeny
. maga a fajlok bemasolasa, pikkpakk ment, viszont a preview-kkal kb 10-15percet molyolt. Library ill. Develop modul kozotti valtas 3-4mp/kep, kicsit olyan, mintha laggolna.
Ja, SSD dobott a teljesitmenyen, de nem annyit, mint vartam. LR4 inditas kb 10-15mp...holott SSD-rol fut.
-
Throme
veterán
válasz
eastsider #36539 üzenetére
Nekem ennél gyengébb konfigom van.
Szeretem a gépem, de eléggé gyengusz mikor képfeldolgozást csinálok (nem is komolyat).
Szóval én biztos nem gondolkodom ennek a fejlesztésén. 2GB RAM (DDR2)lenne annyi, mint 4GB DD3-ból...
Ahogy nézegetem a választékot elég béna notebook-ok vannak...szóval egyelőre csak bámészkodom.Neked lehet elég lenne egy ssd. Veszteni valód nincs. Ha azzal se lesz elfogadható és mégis gépet cserélsz az ssd átmenthető az új gépbe....
Tényleg elgondolkodom ilyenkor, hogy ebből a szempontból (se) nem kéne D3200
.
-
szeva000
addikt
válasz
SSD először.....ha nekem még hdd-vel kellene szívni,idegbajt kapnék.De már lassan 2éve nincs ilyen gond.Természetesen a több ram sem lesz hátrány.
az az igazság semmi nem dobott annyit,még a Q9550-em 4GHz-re húzása sem,mint a ramok,alaplap,proci összehangolása jóval nagyobb sávszélen.Az SSD most az igazi.Természetesen egy HHD-hez képest alapon is klasszissal jobb lesz egy ssd. -
Throme
veterán
válasz
ahogy így olvasgatom az i3 i5 hsz-eket egyre inkább azt mondanám, hogy egy ssd tud sokat dobni.
Most, hogy 4 vagy 2 mp-et kell várni az elhanyagolható különbség.A ramod az oprendszered függvénye is. Nem tudni milyen géped van.
NEF-eket dolgoztam fel egy 3-4 éves laptoppal és elég lassan dolgozik szegényke, de még megoldható a feladat nagy türelemmel.
Én még arra is kíváncsi lennék, hogy egy dedikált vga kártya mennyire gyorsítja meg a képfeldolgozást szemben ezekkel az intel HDx000 chip-ekkel....
-
m3ss
veterán
válasz
eastsider #36283 üzenetére
45k-nal megallt a d40? az nem vmi biztato, d70-ek mennyit mennek vajon? lehet hamarabb fog megallni, mint lecserelnem
(#36305) Freddy76 800? hat ha olyanok mint amiket coxer csinalt akkor nem baj az
amugy azert kulonbseg van akozott hogy a kompaktos 3000x telibevakuzza a gyereket, es valszeg egy jo kep sem lesz...de itt akik tudatosan fotoznak, sokkal jobb aranyban fognak jobb kepeket loni ha tobbet kattintgatnak. jo nem tajkepnel...de pl makro, allatok, elkapott pillanatokra sztem igaz ez.
-
gab.m
senior tag
válasz
eastsider #36274 üzenetére
Nem téved az a progi, bezony...
Én kicsivel több, mint egy év alatt beletoltam 23k expót a D3100-ba, aztán gyorsan eladtam még mielőtt meghót volna..
A kisebb vázak szerintem nemigen bírják a 100k-t, ami persze nem garantált, csak tervezett.
Biztos volt már kérdés: ha gariidő alatt és a tervezett expószám elkattintása előtt meghal a zár, akkor azt a Nikon cseréli? -
TeeJay
félisten
válasz
eastsider #35688 üzenetére
no nekem is valami ilyen ráragadt cucc lehet az érzékelőn és nem egy nagy pötty hanem millió aprónyi...
lehet hogy párás időben a zoomolás közben az objektív beszívott ilyet és kicsapódott az érzékelőn vagy valami
mindenesetre 3év után itt az ideje már egy jó kis tisztításnakmár csak azt erősítse meg valaki hogy él-e még az a dolog hogy hazai Nikon garival akkor is ingyen tisztítanak ha már lejárt a garancia
-
L4mie
veterán
válasz
eastsider #35582 üzenetére
Nekem nem érné meg :] csóringer vagyok épp....
De mivel nincs motoros vázam, ezért p csak a G játszik majd
szombaton néztem a D-t az is bejött
ilyen cicát lőttem vele meg az utána lévő bogyót -
m3ss
veterán
válasz
eastsider #34911 üzenetére
ez amugy jo nehez kerdes lehet ar / teljesitmenyben. ha mar nem nagyon lesz mire kolteni (fotoscuccok teren) akkor valszeg lecserelem egy g-re, jo lenne mindig 1.8-on hasznalni. de addig elvagyok ezzel.
meg sokszor annyira kicsi az az 1.8-as dof, hogy amugy sem art rekeszelni...mostanaban fotoztam rohangalo csivavakolykoket es annak ellenre hogy nagyon gyorsan fokuszal az 50-es, 2.2 korul rendszeresen kimozdultak a dofbol. szoval kozelre, kb crop nelkuli "portrekra" sokszor amugy sem art a 2.8 en azt tapasztalom. na meg hiaba jobb a hattermosas ha kuka a kep a dof miatt.
sztem ha talalsz 25korul nem jarsz rosszul ezzel sem...de 30-ert nem vennek. -
A Zéé
addikt
válasz
eastsider #34309 üzenetére
hát igen, én is ezen agyalok most. Bár még van időm, mert nem kaptam meg a pénzem, talán jövő héten
Próbáltam utána nézni, de nem írtak túl jókat a Meike vakukról abban a pár cikkben, amit megtaláltam. Zoomfej egyből tönkrement, vagy nem is villant el sose, vagy szarul összeszerelt darab volt becsomagolva, hasonlók
Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest