Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
Aktív témák
-
Karima
őstag
válasz
forceberg #49971 üzenetére
Na ilyen gondom még nem volt vele, nekem eddig mindig stabilan állt, bár én inkább kétszer ellenőrzöm, ha leteszem, nehogy felboruljon. (Meg gondolom az is megadja a stabilitását, hogy eléggé meg van rakva, azaz van benne súly
m3ss: hát fityegnek az állványrögzítők, de kit zavar? úgyse látom, mivel a hátamon van
De egyébként szépen el lehet azokat rejteni a zsebekben.
-
Karima
őstag
Nekem is most jött meg kb 2 hete a mini trekker aw. A múlt heti nyaralás alatt teszteltem, igen jól elosztja a váz + 2 vaku + 5 obi (köztük egy 70-200) + állvány súlyát. Egyedül az nem tetszik, amit Te is írtál, azaz az alsó rögzítő derékszíj, mert - ahogy Te - én sem használom, viszont így használaton kívül eléggé nyomja a derekamat a műanyag csatt. Még gondolkozok, hogy mi legyen, de lehet, hogy a végén én is levágatom, és bevarratom. Tudok egy jó cipzárast/táskajavítót a 6. kerületben, szerintem az fillérekért megcsinálja.
-
Karima
őstag
Kedves sigma 10-20 4-5.6 ex dc hsm tulajok!
Nektek van fókuszkapcsoló az obitokon? Ennek az obinak az mfd-jere akartam rákeresni és meglepődve tapasztaltam, h a legtöbb oldalon van fókuszkapcsoló az obin (nem a 3.5-ön). Az enyémen nincs
Vagy ebből is több fajta létezik?
-
Karima
őstag
válasz
flash- #49728 üzenetére
Nekem a Sigma 70-200-on van 1-2 karc, a képeken egyáltalán nem látszik (szerintem a Tieden sem), csak az eladásnál lesz nehezítő tényező, de azért kíváncsiságból megkérdeztem, hogy mennyiért cserélnék ki a frontlencsét. Potom 80ezer magyar forintocskáért mg is csinálnák a műveletet, ami egy anno újonnan 170ezres objektívnél azért pofátlanul sok. Úgyhogy szerintem - ha nem látszik a képeken - ne cseréltesd.
-
Karima
őstag
Portréobikhoz visszakanyarodva
Azt szokták mondani az okosok, hogy ha telével - mielőtt felhoznátok a 6-800mm-eseket: általában a max 200mm-esekkel - portrézik az ember, akkor törekedni kell a végállásra, mert ott a legszebb a "torzítása". (Ezt csak azért jegyeztem meg, hátha valaki nem tudta)
-
Karima
őstag
OK. Köszi mindenkinek! Most már világos. Az olvasottak alapján én is így tudtam eddig, csak gab.m mondata kicsit bezavart
-
Karima
őstag
válasz
Sequoyah #48366 üzenetére
Köszi, a különbséget azért már tudom a felül- és a túlexponálás között
Csak arra próbáltam reagálni az előbbi, ETTR linkkel, hogy gab.m ezt írta: "Igen, ez a digitális sajátossága, hogy a sötétekben több részlet van, és az alexpót tűri jobban, mint egy túlexpó visszahúzását."
Szóval már kezdek összezavarodni, hogy akkor alapból alul kellene expozni a képeket, ahogy gab.m-írta ( viszont akkor az utómunkánál megemelkedik a zaj is, ahogy húzom fel az expot a helyes értékre), vagy az ETTR felé kellene elmenni. -
Karima
őstag
És akkor ezzel a technikával mi a helyzet? Ropi is használja ezt, akkor nem lehet hülyeség
-
Karima
őstag
válasz
Gulyopapa #47385 üzenetére
Aki Nikonról Canonra, vagy fordítva váltott: nem nagy macera a teljes rendszert lecserélni (obik, vakuk, stb)? Engem ez pl nagyon visszatartana (olyannyira, hogy Canonokat ilyen szempontból meg sem nézek, mert úgyse váltok) a váltástól. Eladni az össze Nikon obit, beszerezni az ezeknek nagyjából megfelelő Canon obikat, pff. Nem csak anyagilag, de időben is meleg lenne szerintem.
-
Karima
őstag
válasz
Karima #47344 üzenetére
Ezek pl 2500as képek és szerintem teljesen jók.
-
Karima
őstag
válasz
Santiagain #47292 üzenetére
Szerintem valami bibi van itt, mert ennél még a kitobi is jobb képeket csinál (meg merem kockáztatni, hogy a telefonom is, pedig nem egy csúcsdarab). Ez alapján biztos nem venném meg ezt az obit, de még a váznak sem a legjobb reklám
. (életlen, fakó, zajos - iso 400hoz képest is)
-
Karima
őstag
Ahoj!
Hiperfokális távolsággal kapcsolatban lenne kérdésem: ha egy obinál a mm és f érték függvényében meg van adva a hiperfokális távolság (pl 0,4m), akkor elvileg a fókuszgyűrűt a 0,4m jelzéshez tekerve vakon meg lehet bízni abban, hogy minden éles lesz a képen (40cm felett)? Tehát itt nem számít az, hogy egy obi front vagy backfókuszos?
-
Karima
őstag
Tegnap megrendeltem a Lowepro Mini Trekker AW-t ebay országból, ez alapján elég sok minden fér bele. (pl Review 5)
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz
Gulyopapa #46711 üzenetére
Sajnos ezzel nem mindenki van így. Én még azt is el tudom képzelni, hogy a hiba tudatában adta el a gépet az eladó, és majd a vevőre fogja fogni, hogy az a hiba már nála jött elő - hisz az eladónál egy olyan kép sem készült, amin ez látszódna (mert ne legyünk naivak, ha készült is, és eddig azt nem küldte el, akkor ezután sem fogja) - és ő mossa kezeit. Ne legyen igazam!
-
Karima
őstag
válasz
#40935168 #46484 üzenetére
"a kisujjam már be-be akart csúszni a váz alá." - Ez gond? Csak azért kérdezem, mert én mióta megvan a d7k, azóta így használom, és meg voltam nyugodva, hogy ez a normális, azaz, hogy a kisujj megtámasztja alulról a vázat. De akkor ezek szerint nem?
Ez azt jelenti, hogy a tenyerem - ami nem nagy - nem méretkompatibilis a géppel?
-
Karima
őstag
válasz
Throme #46403 üzenetére
Arról volt szó, hogy ki mi alapján veszi a gépet. Nyilván ha már komolyan gépvásárlás előtt van, akkor megvan rá a pénze, igénye. A "vélt tudás"-on meg azt a tudást értettem, hogy egy tesztből ki tudom hámozni, hogy mi a marketing bullshit, és mi az ami tényleg előrelépés az előző vázamhoz képest, mi az, amire tényleg szükségem van egy új váz vásárlásakor.
Én meg azzal nem tudok azonosulni, hogy kedv alapján vesz az ember valamit. Nekem még sohasem volt olyan, hogy megvolt a pénzem valamire, kellett is, de nem vettem meg, mert nem volt kedvem hozzá. -
Karima
őstag
válasz
Freddy76 #46350 üzenetére
Én mondjuk csak netes tesztek/vélemények/fórumolvasgatások alapján vettem mindkét gépemet, mondjuk azzal a vásárlás előtt hónapokat eltöltöttem.
A d40-et azért így, mert előtte egy bridge-em volt, tehát nem nagyon volt dslr-es viszonyítási alapom, a d7k-t meg azért, mert már igazából tudtam, hogy mit akarok egy váztól, tudtam, vagy azt hogy nálam melyik funkció mennyit nyom a latba (pl azt is, hogy ha video nélkül lehetne kapni egy 500assal olcsóbban, akkor úgy venném, annyira kell nekem a video funkció)
Akkor úgy éreztem, hogy a vélt tudásom, és a rengeteg netes vélemény, teszt olvasása, illetve temérdek kép tanulmányozása, analizálása feljogosít arra, hogy megvegyem a gépeket. Szerencsére egyikkel sem nyúltam mellé nagyon -
Karima
őstag
Én is gyárit használok, és meg vagyok vele elégedve (bár mondjuk az enyém fehér, nem ilyen fekete
. Nyilván jobb a 15e Ft-os töltő, de szerintem az ilyen minőségű akksikhoz már nem ad szart a gyártó, ami ráadásul nem is egy noname cég.
-
Karima
őstag
Ha valakit érdekel: márc 30.-ig ingyen hitel van a 220volt-nál minden 30ezer Ft feletti termékre. Szolg.közl. vége
-
Karima
őstag
Félre ne érts, nem a kedvedet akarom elvenni, mert biztos jó lesz, aleister-el voltunk már hasonlón, és nagyon jó volt. Én csak a rendszert szidtam
Remélem annyi "eszük" lesz azért, hogy ha már időpontot kell foglalni, akkor limitálják a résztvevők számát, hogy ne legyen tolongás.
De tényleg szívből kívánok jó szórakozást, jó képeket! -
Karima
őstag
De ez is sz@r megoldás, mert pl én ma akartam volna jegyet venni - elismerem, kicsit későn - megvettem volna 4 rugóért a jegyet, és utána kapom a linket, amiből nagy valószínűséggel kiderülne, hogy kb 1-2 helyre van még hely? Ha egyáltalán van még. Wtf??
Miután megveszel valamit, utána mondják meg, h mit is vettél? Ez kicsit fura. Na mindegy. Én tököltem el a dolgot, hogy az utolsó pillanatban akartam/jutott eszembe megvenni a jegyet. De így meg tényleg nem veszek zsákbamacska jegyet, hogy azt sem tudom, mire lesz jó. Nektek azért jó szórakozást, várjuk a mesteri fotókat!
-
Karima
őstag
Én most kicsit utánaolvasta facebookon, hát elég zavarosnak tűnik a dolog. Láttam, hogy aleisternek voltak/vannak már belőle kényelmetlenségei. Pl lehetett foglalni időpontokat (mondjuk én fél óra keresgélés után sem találtam meg, hogy hol, de ez lehet, hogy az én bénaságom), aztán tegnap törölték/rövidítették azon események közül párat, ahol már voltak befoglalva időpontok. Ha jól emlékszem valahol 6ig lehetett a fotózásra időpontot foglalni, de csak 4ig lesz a fotózás, mert addig van fizetve a modell
Szóval szerintem elég szarul lett megszervezve. Én délután még terveztem, hogy elmegyek, de inkább megyek haverokkal túrázni. Azt mi szervezzük, nem lesz gebasz
-
Karima
őstag
Megy vki a műtermek hétvégéjére? (Vagy mi a bánat a neve?
Én még most gondolkodok rajta, bár már lehet, hogy elkéstem vele.
-
Karima
őstag
Én meg pont azt írtam eastsidernek privátban, hogy nem tudom, hogy a B+Wvel hogy hoztak össze ilyen sárgás képet, mert én auto wb-n sem tudtam még csak megközelítőleg sem csinálni ilyeneket. (lásd a fenti 3 linkelt kép)
-
Karima
őstag
Minek ahhoz normális állvány? (mármint ha nincs) NDszűrőt hosszú záridőhöz, tájképekhez használjuk, szűk rekesszel. Ott már azért elég nagy a dof, pár cm elmozdulás nem számít, nem szabad, h számítson. Én egy ideig gagyi állványon használtam, és a fel-le tekerés nem zavarta meg. Egy közepesebb szél már jobban.
-
Karima
őstag
Én ilyet szoktam használni ha az nd1000 fent van. Van jópár androidos - meg gondolom iphone-os - program is, amivel lehetne számolgatni (szerintem még a telefonomon is van telepítve), de én nem szoktam használni. Belövök kezdésnek egy 30s/f8-at, aztán utána állítok rajta, ha még kell. Általában 3 próbából már meg szoktam kapni a helyes értéket
Én is olyan táskát akarok venni, ha TayRol az én régi táskámba végre bele tudná gyömöszölni azt a nagy vackot, amit most vett, és megvenné
-
Karima
őstag
Hát nem vagyok sokkal előrébb Veletek!
) Az az egy zavar, hogy ha felrakom, és tényleg annyira tükröződik, akkor ha rosszul szedem le, egy esetleges eladásnál az lcd sérülése sokat ronthat az áron.
-
Karima
őstag
Na szerintetek feltegyem a GGS védőt a kijelzőre a gyári védő helyett - ha már megrendeltem -, vagy sem?
Azóta is itt ül a polcon, nem mertem még felrakni.
-
Karima
őstag
Megérkezett a d7k-ra a GGS kijelzővédő - amit ugye nagy okosan a véleményetek kikérése ELŐTT rendeltem meg, ahol valaki írta, hogy ő nem erőltetné, mert valami réteget leszed(ett) a kijelzőről ez az üveg - és most nem tudom, hogy fel merjem-e tenni
Tudom, hogy már ilyen vacak dx-gépekkel alig foglalkozik itt valaki
, de azért most kikérném a véleményeteket. Feltegyem, vagy se?
-
Karima
őstag
válasz
imyourfriend #43833 üzenetére
Ezt nem nagyon értem: pár hsz.-el feljebb ezt írod: "lényegében néha úgy érzem nem biztos hogy megérte ezt a befektetést ez a minőségi előny amit kapok. persze 10,5ös összehasonlíthatatlan képeket tud csinálni,de akkor is.
"
Ebben a hsz-ben meg már d7000re való továbblépésről beszélsz. Akkor hogy is van ez?Aleister:
Én Marumi (nem dhg, csak sima) cpl filtert kaptam a sigma 10-20-al együtt (ha nem kértem volna, akkor sem lett volna olcsóbb az obi, úgyhogy elhoztam), de ahogy hazaérem a vásárlásból - 1 hónapja - le is tekertem és félretettem. Aztán valamelyik nap unalmamban megnéztem, hogy mit írnak róla neten, és egész biztató dolgokat olvastam, úgyhogy 7végén ki is próbálom. Kíváncsi vagyok mennyire rontja a minőséget, de tesztábrák alapján nem nagyon. -
-
Karima
őstag
válasz
vitezlejszlo #43417 üzenetére
iso3200-on persze, h zajos
Az már a d7k-t is megizzasztaná mindenféle utómunka nélkül
Az auto iso-t kapcsold ki, és P módban kezdd el használni a gépet. Ha már kicsit is ismered, akkor mehet az A illetve S mód is. Ja és olvasd el a kézikönyvet is
-
Karima
őstag
válasz
forceberg #43383 üzenetére
A samsung-ot 840et néztem, de ott 130/530-at láttam írás/olvasási sebességnek, míg a OCZ vertexnél 530/500-at, nemtom, hogy ez számít-e, illetve erről a Vertex3ról olyan jókat írtak, hogy még az utóda, a Vertex4 sem seri, vagy ha igen, akkor csak elhanyagolható mértékben. Ja és nem bánnám, ha a 30ba beleférnék
Na ennyit az offról. -
Karima
őstag
De jó, h feljött az ssd téma!
Én is most akarom cserélni a halódó, kb minden 10. újraindításra bebootoló vinyómat egy ilyenre (120gb-osra). Erről valakinek van tapasztalata? Én csak jókat olvastam róla.
-
Karima
őstag
Most, hogy szóba kerültek a különböző szűrők, eszembe jutott, hogy kaptam én a sigma 10-20hoz a vásárláskor egy szűrőt, amit megvételkor rögtön le is vettem, és azóta sem foglalkoztam vele. Most megnéztem, ez egy Marumi cpl szűrő. Erről valakinek van tapasztalata/véleménye? Én csak annyit találtam most gyorsan, hogy ebay-en 50-60 USD körül kapható
-
Karima
őstag
válasz
#40935168 #42966 üzenetére
Először egyből rákattintottam a linkre (nem olvastam tovább, hogy nagyba kéne nézni) és úgy kattintottam végig a képeket, és nem kicsit kezdtelek el sajnálni, hogy a Tami 90esed milyen szar minőségű képeket gyárt (az enyémhez képest). Aztán megnéztem a leírásnak megfelelően nagyban is. ...majd magamat kezdtem el sajnálni nem kicsit
(de tényleg elég szar ez a Nikon Image Space, ha elsőre ilyen minőségbe tömöríti/méretezi a képeket. Ennél még a Facebook is jobb.)
-
Karima
őstag
Nekem mondjuk a d7k-nak az alsó sarkain is kopik már a festék (ergo látszik pár mm-en a fém váz), pedig én se teszem ki brutál körülményeknek, és nem is sérüléstől jött le a festék, hanem csak szimán kopik. Ez lehet egyébként attól is, hogy jó időben a bicikli oldaltáskájában hordom és az csak egy sima gyöngyvászon, tehát nincs fullra kipárnázva, mint a dedeikált fotóstáskák.
-
Karima
őstag
Hát ha csak a 24mp és az ISO lesz a fejlesztés - ahogy írják -, akkor nem szakadt meg a fejlesztőcsapat a munkában az előző 2 évben.
Múltkor itt veséztétek ki, hogy a DX hamarosan "ki fog halni". Talán erre ez cáfolat lehet: "As previously reported, I expect Nikon to concentrate on DX products this year and a new DX lens could also be introduced together with the D7100 next week." -
Karima
őstag
Ma levettem a d7k kijelzőjét védő műanyag bizbaszt (talán megvásárlása óta először), és hát nem mondanám, hogy alatta karcmentes volt a cucc. Ezen felháborodva/elkeseredve rögtön rendeltem is egy ilyen megoldást. Használ valaki ilyet? Mi a vélemény/tapasztalat? (mondjuk ezt lehet, hogy jobb lett volna rendelés előtt megkérdeznem
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #42805 üzenetére
Hát én elsőre azt mondanám, hogy húzd feljebb a szíjat. Egy mozdulat
Nekem lehet, hogy alapból magasabban van, ezért nem tűnt még fel ez a dörzsölés.
-
Karima
őstag
válasz
Throme #42799 üzenetére
Én csak azt nem értem - és ezt már szerintem mondtam itt is -, hogy tegyük fel, hogy véletlen elb@szták a csavar hosszát, de ezt jópár vásárlói panasz után korrigálhatták volna. Csak egy magyarázatot tudok erre elképzelni: Ennek a 2-3mm résnek gyárilag ott kell lennie
De nekem akkor is jobban bejön, ha fixen tapad a vázhoz
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #42788 üzenetére
Mindenképpen próbáld ki, ha már megvetted
Nekem is pont ilyen van, és olyan jól elosztja a gép súlyát, hogy a d7k+sigma70-200 kombót szinte észre sem vettem, hogy rajtam van. (nyilván mert kb 3x olyan széles a pánt, mint a gyári, és párnázott) Meg sokkal gyorsabban a szemed elé tudod húzni ezzel a gépet. Én annyit moddoltam rajta, hogy a gép alja és a csatlakozó talp közé tettem egy 2-3mm vastag gumilapot, mert az enyém - és ahogy hallottam másé is - elforgott, mintha a csavar túl hosszú lenne, és nem szorítaná oda a talpat a vázhoz.
-
Karima
őstag
Az indexen most árulnak 185ért egy d7000 vázat (ha érdekel valakit
-
Karima
őstag
Egy Nikon 14-24/28-ért jó ár a 700 dollár? Mert ha igen, akkor lehet, hogy veszek egyet.
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, akkor megválnék tökéletes állapotú Cullmann Nanomax 260 állványomtól. (Tudom, hogy ez nem adok-veszek topik, de először a fórumtársaknak kívánom felajánlaniA részleteket privátban.
-
Karima
őstag
válasz
TayRol #42305 üzenetére
Non OS HSMII-höz pár sample image. Hátha ez meghozza a kedved hozzá
(Ne picasan nézd, inkább töltsd le, úgy adja igazán
-
Karima
őstag
Több fórumtárs segítő tanácsa után - amit ezúton is köszönök - megvettem ma a DELL u2412M monitort. Most kalibrálják
Kíváncsi vagyok milyen lesz Samsung 2032bw után
-
Karima
őstag
válasz
Santiagain #41917 üzenetére
Engem az egyik érdekelne.
-
Karima
őstag
Nem tudna valaki kölcsönadni pár napra egy panorámafejet? (Nodal Ninja, Panosaurus, ilyenek). Előre is köszönöm szépen.
-
Karima
őstag
válasz
Santiagain #41857 üzenetére
Látod, nem nagyon mozdultak be
Itt inkább azért szenvedett néha a d7k, mert a pálya mentén végig háló volt (Lásd itt - hogy a 10-20 sigmával is dicsekedjek kicsit
, és AF-C-nél nem mindig tudta eldönteni, hogy mire is fókuszáljon. Szóval végig a hálón át kellett eltalálnia a jó fókuszt, úgy, hogy közben azért elég nagy sebességgel ment a játék, és a gyors záridőkkel sem voltam elkényeztetve. Úgyhogy összességében meg vagyok elégedve a teljesítményükkel. (Az első képen kicsit látszik is a háló.)
-
Karima
őstag
Mire odaértem az eladóhoz már besötétedett, így csak beltérben, lámpafénynél, állvány nélkül tudtam kipróbálni a Sigma 10-20-at vásárlás előtt (iso 800, f4, 1/13 kézből), úgyhogy paráztam is, hogy milyen lesz majd az obi ténylegesen, mert a fenti paraméterekkel nyilván nem lesz tűéles a kép
De most itthon állványra dobtam, és megnyugtatott a végeredmény(30s, f8, iso160, b@szott nagy szél
Holnap elviszem Tihanyba egy 20km teljesítménytúrára, ott fogom megnyúzni igazán, de hosszú barátság lesz ez szerintem
-
Karima
őstag
Koszonom meg egyszer a hozzaszolasokat, tanacsokat. Mar itt csucsul mellettem a sigma 10-20
-
Karima
őstag
Köszi az infokat mindenkinek. Van már egy konkrét jelentkezője, aki holnap nézi meg, illetve egy érdeklődő. A géo 2011.10.havi, azaz még 2014.10.hóig van rajta gari. Így is túl van árazva szerintetek?
-
Karima
őstag
válasz
imyourfriend #41540 üzenetére
Hát nem tudom, hogy az a 2mm lefele megér-e nekem +50ezret. Ha meg úgy nézzük, akkor másfélszerese a 10-20 árának, ami azért nem kevés arányaiban. 2-3 tesztet elolvasva csak egy kicsit élesebb a 8-16 a 10-20nál. Ja és a 10-20 4-5,6 az EX, ami elvileg a jobb minőséget jelöli Sigmáéknál. Szóval nem tudom
phaseOne: igen, a 4-5,6-ot néztem ki.
-
Karima
őstag
válasz
imyourfriend #41526 üzenetére
Hát szerintem, ha újonnan 150ezer, és "gyakorlatilag új állapotban, dobozában, minden tartozékkal" adja, 99ért, az nem olyan vészes. (hacsak nincs valami rejtett hibája)
-
Karima
őstag
válasz
imyourfriend #41518 üzenetére
Indexen van is most egy 155ért, 10-20 meg 99ért. Egyébként vásárolt már valaki az index fórumon (is) hirdető bbm.75-től, vagy Nikon.Nokin-tól? Tapasztalatok?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest