- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
Milka 78 #4638 üzenetére
Köszi.
Ha meg tudom könnyen különböztetni őket, akkor kipróbálom, de nem pöcsölök vele sokat az biztos. Az egész rendszerem nem fogyasztott még többet 310 wattnál, amiben a monitor is benne van 6 külső hdd, egy modem, egy router és egy z2300-as 2.1 is, tehát bírnia kellene.
-
válasz
Milka 78 #4632 üzenetére
Köszi a tippet, de úgy néz ki, más volt a gond. Tegnap még egy új alaplapot is vettem, de ugyanazt csinálta a gép. Mondom akkor ez már biztos nem az alaplap hibája!
Megtettem, amit eddig kihagytam, és utolsó esélyként meg meg lehet tenni: fogtam magam, és a TechPowerUP BIOS kollekciójából letöltöttem egy eredeti BIOS-t a GeCube kártyákhoz, majd mindkettőt felfash-seltem. Na és azóta nem fagy a gép a gép, bármilyen játékot indítok és bármennyiszer.
Az első kártyám BIOS-át módosítottam low 2D profil miatt, mert alapból nem támogatta a visszavett órajeleket és feszültséget. Ezzel használtam sokáig. Tavaly év végén sikerült szerezém külföldről egy ugyanilyen kártyát, amibe beraktam ugyanezt a BIOS-t. Aztán elkezdtem használni CF-ben a kártyákat, és akkor jött a folyamatos fagyás.
Azt közben próbáltam, hogy az eredeti, első kártya nem módosított BIOS-át beírtam mindkét kártyába, de nem volt jó úgy sem. Most már tudom, hogy az a BIOS nem volt jó valamiért. Aztén jött a tegnapi eredeti BIOS, és azóta megy a Crossfire hibátlanul. Viszont ha ebben a jó BIOS-ban beállítom a low 2D órajelet és feszültséget, ugyanúgy kifagy a rendszer. Szóval kénytelen vagyok folyamatosan 725/900 órajeleken járatni a gépet, és egy kb. 10W többletet jelent. Ami igazából jelentéktelen, csak éppen az egész gép fogyaszt IDLE-ben 120W körül.
Ja és most a 12.01 drivert használom.
-
prokxy
veterán
válasz
Milka 78 #4556 üzenetére
Beraktam a második 6970-et is a HX650 és az i7 2600K @4,5GHz mellé, semmi gond nincs. A kártyák alapon mennek, még!
BF3 teszt, majd Furmark volt, de nem kapcsolt le a táp.2 B2K pályát néztem , tankozgattamm volt 127 és 78 FPS is AB-vel mérve.
Most boldogság van keményen!A CF szépen dolgozik, minden ok.
-
huby80
senior tag
válasz
Milka 78 #4449 üzenetére
hát egy i7 -860 terelgetné a 2db 6950-et olyan 4000MHz-én ami azért zabál gondolom...de amint megjelenik a ivy 3770 akkor szeretnék arra váltani ami ugyebár sokkal kevesebb el is beéri majd....... A kérdés ,hogy a 7850 árba mennyivel lesz több mint a 6950 mert ugye eröbe szinte egy szinten vannak
de viszont fogyasztásba nagyoon nem!!!
De ha mégis marad a i7-860 meghuzva a 2db 6950-el akkor végül is valószinű elég a tx 650-en?
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #4362 üzenetére
Nem 7870-et. Most olvastam végig szinte az összes tesztet róla,és igen csak jól sikerült. (a 7890-re leszek még kíváncsi) Pl ezzel nem lennének skálázódási gondok,mint a 6870x2-vel,vagy a CF-el,és még ott a 2 Gb ram is,jóval kevesebbet eszik,és nem melegszik.És majd később mehet mellé még egy.
-
SzO.okI
csendes tag
válasz
Milka 78 #4348 üzenetére
Igazából igen van egy kis akadás de nem fogsz rosszul lenni tőle úgy szaggat.
Repülőben is teljesen jó igaz akkor 35 fps-re lemegy nekem.
De a pályák is sokat befolyásolnak az fps-ben mert Noshahr-on néztem amit most mondtam de viszont Kharg Island pályán nagyon szaggat
-
simi762
tag
válasz
Milka 78 #4188 üzenetére
Hello!
Előhalásztam egy másik hidat, de sajna azzal sem megy
A mostani konfigom, az a belinkelt deszka, 2x4zsiga 1600-as G.Skill, 2600K-s proci,5850CF, a táp maradt a 620-as liberty, a hangkari egy SB fatilty,meg 5db vinya.
Valószínű, hogy a garis lapomat helyet, , inkább valami másikat, talán asus-t kérek.
Van valami értelmes alternatíva?Ha kell még rá is dobnék.
Köszike!
Simi -
prokxy
veterán
válasz
Milka 78 #4123 üzenetére
Nekem is tápszagú a dolog, még azt próbáld meg, h a két VGA-d vagy elviszed máshoz /állok rendelkezésedre Hatvanban/ vagy más CF rendszerét kipróbálod a saját PC-dben.
Ez megint egy kizáró tényező vagy a táp vagy a kártyák...
Sajnos ez próbálkozás útján lesz csak megoldva úgy néz ki... -
prokxy
veterán
válasz
Milka 78 #4121 üzenetére
Hali!
Említetted, h a másik gépednél is előjött ez a probléma.
Ott kezdeném, hogy melyek a közös "részek" a régi és új géped közt.
Táp, monitor, konnektor, kábelek? stb.
De mivel CF-nél jön ez elő, egyértelműen a terhelés miatt, szóval ott lesz a gubanc.Másik konnektor? Vagy másik elosztóval próbáltad?
Még azt nézd meg, h tesztproginál is jelen van-e ez a dolog /FurMark, 3DMark és társai/
Driverre nem gyanakszom, az fura lenne. -
-
deadwing
addikt
válasz
Milka 78 #4084 üzenetére
Osztom a véleményed, az ágankénti terhelés miatt necces a dolog... De egy próbát megér, max lekapcsol a táp, a gépet nem fogja tönkre vágni. A huzamosabb terhelés miatt viszont lehet, hamarabb beadja a táp a kulcsot, szal érdemes lenne nagyobbat alátenni.
"tehát alá kéne rúgnod jócskán annak a procinak ami a csövön kifér" - ezen meg jót röhögtem -
prokxy
veterán
válasz
Milka 78 #4074 üzenetére
Ilyen emberekért érdemes ezt a topicot is olvasgatni!
Egyetértek teljesen, emiatt vettem én is Corsair HX650-et, h ebből ne legyen probléma...Ill. a srácnak így mondom, h ne sokat tesztelje a lekapcsolást, nem tesz az sok jót...bár nem kéne gond legyen, de az ördög nem alszik.
-
jokeman
aktív tag
válasz
Milka 78 #3953 üzenetére
Köszönöm az infókat srácok
Az a helyzet alakult most ki, hogy sikerült viszonylag jó áron hozzájutnom egy 2 GB 6950hez
Na már most AM3 esetén ezzel a kártyával felejtős a CF, ezért most ez az egy kártya alá veszek egy Phenom II X4-et és ha meg majd a távoli jövőben valami miatt kevés lesz a kártya, akkor lesz ismét CPU váltás..........és esetleg egy 6870 CF.
De remélem erre nem lesz mostanában szükség -
prokxy
veterán
válasz
Milka 78 #3949 üzenetére
Persze simán hozható 955-tel a 980, de a 980-at ha húzza, akkor már elég lehet kb. a 6850CF-hez és nem lesz annyira cpu limitje, mind 955 esetében.
De itt benne van a pakliban, h nem tom, mennyire is húzható a 980BE...De tény, h én is emiatt váltottam 955BEről i5 2500k-ra...
-
GreenAtis
tag
-
GreenAtis
tag
válasz
Milka 78 #3920 üzenetére
Köszi a választ így már kicsit azért tisztább a dolog.
Még egy kérdés most egy 400w-os SeaSonic SS-400HS tápom van ehhez a konfighoz hibátlan, de kérdés ha veszek még egy 5770-et a gébe akkor is elég lesz vagy ahhoz már kevés? Ha kevés mekkora az a táp ami elég lesz úgy?
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Milka 78 #3860 üzenetére
Igazából nem tudom össze keverni sem a kettő ágat,az egyik a lap,2x4 pines,a másik szétosztva a két kártya.(csak ráírva nincs hogy melyik a 12v 1,ill 2)Kellene egy program ami monitorozza a feszültségeket,akadozás után vissza nézni,és ha volt feszültség esés akkor ott lesz a pont.
Azt azért hozzáteszem hogy bf3 kihajtja a gépet elég combosan,főleg multiban. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Milka 78 #3858 üzenetére
Szia,most néztem a tápom adatlapját,mellékelek egy képet:
[link]A kettő vga hoz,egy csatlakozó van elosztva,a kép szerint a kiszámolod az egyit 12 es ágon le tud adni 300 wattot, a másikon 240 et.A kettő közül az egyik a lapot látja el,plusz minden 12 voltos cuccot,a másik a kettő karit.Na ez így nem kevés?
-
prokxy
veterán
válasz
Milka 78 #3794 üzenetére
Köszi szépen az infót, már tegnap fel is tettem a lapot +procit eladásra.
i5 2500k és egy z68-as lap lesz helyette.
/ha tudtok nem Gigabyte és 40e környéki alaplapot, ami ár-érték arányban elég jó, bevált akkor megírnátok? CF-hez kellene, uefi, usb3, sata3 kell/Tovább nem húznám a procit 3.6-tól, mert nem vagyok vmi tuningmester, eddig mertem emelni a szorzót, fesztállítani, stb már nem "merek".
Köszi az infókat MINDENKINEK!
-
_pifta_
csendes tag
válasz
Milka 78 #3788 üzenetére
Pontosan ahogy mondod.
Ezeket a teszteket végeztem el az elmúlt pár napban:eszközök:
gigabyte z68x-ud3-p3 lap x8, x8 pcie dualban (kb. 1 hetes)
gigabyte p67a-ud3-p3 lap x4, x4 pcie dualban (fél éves)
corsair tx850m (kb. 1 hetes)
cooler master real power modular 520w (kb. 2 éves)
i7-2600k (fél éves) alap órajelen
gskill sniper 2x4g 1600mhz ram (fél éves) alap órajel, alap időzítés
vga1: GV-R695OC-1GD (fél éves) alap órajelen
vga2: GV-R695OC-1GD (kb. 1 hetes) alap órajelen
3dmark11 1.0.2
catalyst 11.10 és 11.09teszt kör 1:
z68x-lappal, 850w-tal, kártyák CFben (zárt és nyitott házzal is): általános fagyi, de volt h. lefut nagy ritkán
z68x-lappal, 850w-tal, kártyák CFben de felcserélve (zárt és nyitott házzal is): általános fagyi, de volt hogy lefut nagy ritkán
z68x-lappal, 850w-tal, mindkét kártya bent, de CF letiltva: siker
z68x-lappal, 850w-tal, mindkét kártya bent, csak megcserélve, de CF letiltva: sikerteszt kör 2:
z68x-lappal, 520w-tal, kártyák CFben (zárt és nyitott házzal is): általános fagyi, de volt h. lefutteszt kör3:
p67a-lappal, 850w-tal, kártyák CFben (zárt és nyitott házzal is): általános fagyi, de volt hogy lefut nagy ritkán
p67a-lappal, 850w-tal, kártyák CFben de felcserélve (zárt és nyitott házzal is): általános fagyi, de volt hogy lefut nagy ritkán
p67a lappal, 850w-tal, mindkét kártya bent, de CF letiltva: siker
p67a lappal, 850w-tal, mindkét kártya bent, csak megcserélve, de CF letiltva: sikerkb. ennyi... lehet, hogy a 2 vga nem kompatibilis egymással?!?
bár ugyanaz a gyártó, ugyanaz a termék, típusra, mindenre... szal nemtudomesetleg vállal valaki "bértesztelést" vgakra?
-
_pifta_
csendes tag
válasz
Milka 78 #3785 üzenetére
Köszi a tippeket.
Alaplapi, videokártya csatlakozók mind rendben. Alaplapra rádugva mindegyik: 8 tűs és huszonvalahány tűs is. Videokártyánként is a 2x6 pines. Nem lötyög, szépen felfekszik, kattan rátoláskor ahogy azt kell.
Megnéztem másik táppal, fagyi. Megnéztem másik alaplappal, fagyi.
Érdekes módon ugyan ott: a High Temple demo közben. Ha ezt "túléli", akkor végigmegy.
Aztán néha lefut végig.Crysis 2-t néztem, abban is kifagy pár perccel az indítás után.
Ja, mindezeket a 11.9-es driverrel és hozzá való AP-val is csinálja, aeroval és szocreál desktoppal is...
most megnézem egyenként a kártyákat.
én lassan kifogytam az ötletekből
-
_pifta_
csendes tag
válasz
Milka 78 #3719 üzenetére
Köszönöm Milka 78,
ez a 0-4% eltérés igazán elhanyagolható azt hiszem, jó lesz az UD4.
Találtam pár postot anno, ami arra engedett következtetni (+ a gigabyte honlap is), hogy az UD7-es képes dual x16-x16-ra:
ez
meg ez
(NF200 chippel kerülik meg a dolgot)De hangsúlyozom, saját kezemmel nem teszteltem ki, így lehet ezek a cikkek sem igazak?
Nem tudom.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Milka 78 #3713 üzenetére
"A kérdésem az,hogy a 8x-es sávszél nem kevés egy 6870x2-nek?"
Nem kevés, bőven elegendő!
"Én úgy tudom,hogy a 2 gpu osztozik fele-fele arányban az elérhető sávszélen"
Biztos vagy ebben?
Józan paraszti ésszel gondolkodva: a 6870x2 mindkét GPU-ja a saját videoramját használja amiben pontosan ugyanazok az adatok vannak (koherens memória), ezért ezeket célszerűen egyszerre töltjük fel adatokkal, akkor pedig olyan mintha csak egy videomemóriát kéne feltölteni. Csak abban az esetben osztoznának a sávszélességen ha mindkét GPU-nak külön-külön kéne adatokat továbbítania a buszon. Jó lenne kikérni egy hozzáértő véleményét, valaki aki dupla GPU-s videókártyát használ lemérhetné van-e különbség 16x és 8x PCI-E között. -
tomibro
tag
válasz
Milka 78 #3623 üzenetére
tehát én most úgy állok hogy van egy 24" full hd-s monitor és 2 db 19" os két oldalt engem a garafika csak egynél érdekelne h a a 24"-on menne a játék viszon szeretném kipróbálni akár csak mondjuk 3 szor 1280x1024 ben vagy valami ilyen felbontáson hogy milyen a 3 monitor
és ha jólnne tetszene akkor majd később lehet hogy egy második kari is belekerülne de egyenlőrre csak egyen gondolkozom
amúgy a proci egy elégjó kis q6600 as aminél tudom van jobb de ez egy jól húzható nyúzható
proci egy jó kis hűtésseligazából nekem azlenne a lényeg hogy levezéreljen 3 monitort is ha azt szeretném de mindegyikre van kötve gép is tehát igazából ezcsak egy kis szórakozás lenne
és a elvbeli mgvalósításról lenne szó mivel 5 kivezetés van rajta csakhát nemszeretnék külön ilyen kis dobozkákra kifizetni + 50k hogy legyen három monitorom mert tudom vannak ilyenek
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Milka 78 #3050 üzenetére
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne,jelenleg egy powercolor ati 6850 van a gépemben,azon gondolkodom hogy még egyet bele kellene szerkeszteni
A gépem a következő:
M4A79XTD EVO
phenom 2 x6 1055t
4gb 1600 mhz ram
sajna a táp egy everest 400, 80+ os.Érdemes lenne?
Köszi előre is -
zack
nagyúr
válasz
Milka 78 #3581 üzenetére
A legfrissebb Afterburnerrel sem megy a fesz állítás.
Nekem nem volt még fagyásom a Trixx-től, de érdekességek viszont voltak. Amig a CCC nem felejti el a beállításokat ha be van pipálva addig a Trixx random visszaáll alapértékekre, holott nincs bepipálva ez a funkció. Szóval a CCC is jó lenne, de nem tudom hogy kell unlockkolni hogy ne csak 840/5300-ig engedje a tuningot.
Mert akkor a CCC-t használnám tuningra alapfeszen, amig meg nem oldódik egy új verzióval az Afterburner probléma, és ezzel rövid távon megoldottuk a gondomat. -
kawageza
csendes tag
válasz
Milka 78 #3530 üzenetére
Hali!
MSI Radeon HD 5850 TWIN FROZR II és Gigybyte HD5850 OC
együtt hogyan muzsikálna?Az MSI órajele 725, az enyémé (giga) 765 alapból.
Ha CF-be kötöm, akkor mindkettő 725-ön fog menni, vagy az MSI-t esetleg fel lehetne húzni külön 765-re?Az MSI-t 2,5 év garival 35 K-ért árulja valaki, de teljesen új Gigabyte OC-t szállítással együtt max. 37 K-ért meg lehet venni (3 év garival).
Egy új OC esetében lenne 2 db teljesen egyforma kártyám.
Szerintetek mindegy, hogy egyformák a karik vagy jobb ha igen ?A.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Milka 78 #3439 üzenetére
Ja a kiegészítő csati csak azért van mert nagy tuningnál sok gpu-val előfordult hogy az atx csati kábel túl vékony volt a pci-e tápellátáshoz és leégett a kábel. Ezért tesznek most már a lapokra külön tápcsatit, bár 2 3870x2-höz nem lenne szükséges.
Sztem is valami driver probléma lesz inkább.
-
gombcomp
senior tag
válasz
Milka 78 #3424 üzenetére
Én a helyedben érdeklődnék az ASUS-os topicokban.
Nem biztos,hogy mindenki használni akarja (pl. ha Nvidia kártyákat használ..).
Esetleg nagyobb szerizekben is lehet "leeső,ottfelejtett" darab.
Vagy keresd meg ezt a fickót...hátha. -
Rush77
aktív tag
válasz
Milka 78 #3210 üzenetére
Akkor minden kéérdésemre megkaptam a választ
Köszi mindenkinek
Vagyis még csak annyit kérdeznék, hogy ha esetleg valakinek van 5770 CF akkor ossza meg velem pls, hogy FHD-ban elvileg mindent kéne vinnie szaggatás nélkül nem? max közeli részletességgel. Most csak 1 van belőle és az is 1440*900-ban megy -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Milka 78 #3202 üzenetére
Bár hogy egészen pontosak legyünk nem arról van szó hogy a driverben nincsenek CF profilok és ez mindnenképpen kell hanem arról hogy ha a legújabb driver megjelenése után készültek új profilok akkor ezeket kiadják ilyen App profil néven. A legújabb driverben viszont mindig benne van az előtte megjelent összes CF profil.
-
Pala
veterán
válasz
Milka 78 #3202 üzenetére
Már tegnap óta használom a rendszert, kipróbáltam vagy 10 játékban és eddig minden nagyszerűen működik. Tényleg közel dupla akkora a sebesség, mint ahogy a netes tesztek is mutatják!
A melegedéssel vannak kisebb gondjaim (81-82 fok körül mindkét vga terhelés alatt), bár egyelőre levett oldallappal és 0 légmozgással tesztelem a masinát, de majd később visszateszem és beszerelek a házba 4 ventit, jó kis kereszthuzatot kialakítva, remélem ez majd segít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest