- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toto2000
tag
@ monosz
@ Lazsnak
@ A-dmKöszi a választ mindannyiótoknak! Nagyot segítettek!
Egyelőre csak egy SyncMaster 940BW-m van, így FullHD-t nem használnék ki (persze célba van véve). A lényeg tehát egyelőre a megfelelő fps ezen az 1440x900-as felbontáson.
Abból amit leírtatok, számomra az derült ki, hogy jobban kijövök azzal ha elvetem a Crossfire-t és a következő lépésekben fejlesztem a gépet időben elcsúsztatva:
1. egy jó proci hűtő vásárlása és a q6600-as feltuningolása 3Ghz fölé
2. a jelenlegi kártya (HD4890) eladása és egy 6850-es vagy hasonló vásárlása
3. Egy FullHD képes monitor vásárlásaÖrülök, hogy az alaplapot (Gigabyte X48-DS5) és a tápot (Corsair wx550) Ti is megfelelőnek látjátok, így komoly spórolási lehetőség nyílik meg.
A RAM bővítését egyelőre nem tervezem, még nem láttam olyat, hogy kihasználta volna valami ezt a 4 Gigát. (egyébként azt nem írtam, hogy Win 7 64-bit fut a gépen)
-
Milka 78
nagyúr
Nekem sajnos vannak.Tesztek szerint még ott sem nagy a különbség,de nekem valaminő oknál fogva a min fps-ek érezhetően estek,így sokszor problémám volt a folytonossággal.
Más.
Találkozott valaki olyan problémával,hogy ha elkezd játszani,nagyon halvány fekete szellemkép rohangál lentről fölfelé.Filmnézés,netezés és egyéb alkalmazások terén nincs ilyen,de a játékoknál terhelésen előjön(felbontástól függetlenül).Mi az isten lehet ez és mi a megoldás?Mintha valami elektromos zavar lenne,de nem tudom megfejteni,hogy mi az.
-
törölt tag
biztosan kell egy ilyen kártyához 2x16os sávszél? tudtommal egy pcie 2.0 8x sávészél a pcie 1.0ás 16x-osnak felel meg, de régebben linkeltek olyan tesztet, hogy komolyabb kártyák voltak összekötve 4x sávszélen, és minimális különbség volt a 16x-hoz viszonyítva.
amik elfogadható árban vannak, azok 2x8-at tudnak kettő kártya használatakor. -
deadwing
addikt
Nem minden az fps.
Példa: BC2 maxon 5040*1050 DX11, simán 60 feletti fps, de sajnos 80 alatt zavaróan elkezd nőni az egér input lagje. Megrántod, és később reagál. Nos, ezért játszom jelenleg is mediumon. Ez a jelenség teljesen eltűnik 100+ fps elérésével.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy 1 monitorhoz kb 26-27"-ig teljesen elég egy 6950CF vagy egy 6990-es szörny. -
-
-
zack
nagyúr
Dehogy szolgálja ki.
Semmi köze hozzá. Már csak azért se, mert nincs olyan játék egyelőre ami 1,5Gb többet igényelne, ebből is csak a Crysis 2 + DX11 + High Texture pack aminek kell a 1,5Gb. Homefront pl. 800-900Mb VRAM-ot igényel 2560-ban.
Ahová 1,5Gb+ VRAM fog kelleni oda az 1db GF110 GPU olyan kevés lesz, mint mackósajtban a brummogás.
Vannak tesztek a neten mennyit ér jelenleg. 2560-ig kb. nulla az előnye. 3 monitoros 5xxx felbontásnál van némi előnye, de nem számottevő.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Cheater-666
csendes tag
Köszönöm az eddig segitségeteket!
de, megérné nekem a mostani 5850-hez venni egy 5850/5870-et (nagy valószinűséggel használtan, de persze csak jó állapotút), vagy eladom a videokártyám és beruházok hd6970 2gb-ra?
Teljesitményügyileg, fogyasztásilag, és kompatibilitás (gondolok, crossfire melletti tuning problémák, különböző videokártyánál (5850 + 5870) kompatibilitási gondok, driverhibák, esetleges, játékok crossfire támogatottság hiányával stb) megéri a kétkártyás rendszert kialakitani?
-
G4ga
őstag
teljesen leszedtem a catalisztet es felraktam ujra.
Eddig a 10.4-es volt fent, most a 10.5ost raktam fel. Ami furcsa hogy csak 1920*1080ba csinalja, es csak akkor ha az asus a masodik kartya. Ha senkinek nem lesz tipje egyenkent lefurmarkolom oket, es meglatjuk.
tegnap kb 10 percet futott ugy csikozodas neljul a furmark, hogy az asus volt az elsodleges kari.
Ma megint megprobalom forditva.
Esetleg attol lehet, hogy szerencsetlenkedtem a tv kimenettel? -
SipiBcs
őstag
Ismerem... persze csak azután láttam, hogy megvásároltam!
Valószínűleg a fesz ingadozásokat nem preferálja a CF. A proci tuningról meg már nem is szólok... ebben a lapban az sem megy, rettentően instabil. Pár hete az MSI Neo P45-ben kisujjból megvolt a 4,2GHz Prime stabilan.
-
PiE137
senior tag
Köszi az infókat, de adott a két kártya, uh inkább vesződök vele, ha megjön a jövő havi fizu, és érik a konfig csere...
Meg nem látom értelmét 60 ezres karikat venni, ha így is megoldom jó időre a teljesítményt, a játékok nem nagyon igényelik a durvább hd5000-es karikat... (minek a több száz fps, ha 30-on is ua-t látom...)
Meg azt olvastam, h kb 3 év múlva már nem is lesznek vga-k, mert csak processzorba integrált lesz, mint az i3-akba, csak lényegesen jobb...
Addig kihúzom ezzel a CFX-el... -
Teszteld már légyszives 16xQ AA helyett mondjuk 4xAA-val légyszives, mert ezek a buherált 16xQ AA-s tesztek már elég érdekesek! Valahogy mindig a Crysis tesztnél kötünk ki... és a 16xQ AA beállitásnál. Futtassatok pls olyan tesztet is amit nem tudtok megpiszkálni. Előre is thx!
-
fsb1000
nagyúr
minosz:
ha jól látom ez 63 fps 1920x1080-ban.
Szerintem akkor tudnád kifogni a szelet a FAKE-zók vitorlájából, ha ugyanezzel a beállítással és konfiggal, de csak 1 db 4870-el is csinálnál egy tesztet.Ha úgy eléred a 25 fpst akkor biztos elmúlnak a kételyek és te is elégedett lehetsz, mert a 3xCFX skálázódása 252%-os lesz ami azért világviszonylatban is nagyon szép.
Én 21,8 fpst értem el i7+HD4890-el Persze lehet hogy hibás volt a konfigom.
A 3xCFX akkor müködik 300%-on (ennél több nem lehet....), ha 1GPU-val eléred a 21 fpst.
Várom az eredményeket!
-
cyberkind
félisten
Hát "monosz" ez FAKE, ez Salgótarjánból jött, ne viccezz már, ilyen nem lehet, mondaná : ő, de sajna most nincs bejelentkezve, a FAKE-man !!!
Majd ha megjön a FAKE-man, aki ő az, majd megkapod te a magadét, hogy lehet már ilyen FAKE eredményeket gyártani Salgótarjánban ! Csak csendben jegyzem meg, hogy én is meghúzom 20 Megával a gpu-t, meg a ramot, aztán csinálok egy FAKE tesztet, innen Salgótarjánból, mert nem szeretném ha egyedül maradnál a FAKE-háborúnkkal !Hülye tarjáni, mit gondolsz TE, nem gondolod te se komolyan hogy rendes tesztet tudsz,
neki csinálni !!!! -
Zoo123
senior tag
Szép-szép, de egy tuningolt 5850-es majdnem hozza ezt az eredményt, legalábbis CoP alatt:
A képen megfigyelhető még egy furcsaság:
A tesztet egymás után 2x lefuttatva a második futás min fps-ben jobb eredményt ad, nem is kicsit! Nincs az a "rántás" rögtön az elején a 2. másodpercben, ez másnál is így van, mert akkor felmerül a kérdés, hogy ki melyik futás eredményét linkelte be? -
Nincs már benne a GT220 a gépemben igy nincs ami a Physx-et számolhatta volna, sőt ha be volt kapcsolva a GT220 akkor el sem indult a játék, és a Desert teszt ahol monosz is tesztelte mivel 118 másodperc alatt futott le a teszt... Egy 4870X2-n hogy megy ezekkel a beállitásokkal? Mert szerintem itt szimplán ennyivel gyorsabb az 5870 Crossfire...
-
Gaboman
nagyúr
Szép eredmény,azt már megnéztem én is hogy a RES5nél az első tesztben 100%ban használja a 2GPUt az X2 esetében is,a többi 3nál már nem,ez látszik nálad is.
Első tesztnél szinte azonos eredményeket produkál az 5870CFel,azt utána már nem,ott a magokat nem hajtja ki rendesen a progi.Ha lesz kedved lészí nézd majd meg a másik kettőt is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest